Manžel minul dedičstvo na virtuálne hry: Čo robiť?
Ahojte, pred pár dňami som zistila, že manžel minul obrovskú sumu peňazí na virtuálnych hrách, kde kupoval vo veľkom nejaké truhlice, mysliac ci, ze mu tam dá nejaké virtuálne hovadiny, ktoré si myslel, že ich predá a zarobí. Sme spolu 11 rokov, manželia vyše roka. Myslela som si, že ho poznám dokonale. Penize, ktoré minul, boli jeho dedictvo. Mame spolu hypoteku na starsi neprerobeny dom, ktory sme kupovali pred manželstvom. Tvrdil, ze hypo nebudeme vyplacat, radsej za peniaze zrekonstruujeme barak. Ja som ho do nicoho ani netlacila, sama som mu hovorila, ze nemusi ich davat do spolocneho majetku, nech si kupi byt ako investíciu napriklad atd. V skratke.. zo zdedených 123 000 na dom použil cca do 50 000 € a zvysok nejakch 77 000 € minul behom možno roka a pol na tieto.. nechcem byt vulgarna. Pregemblil! Nepriznal sa sam. Stale odkladal akúkoľvek prerabku, stale boli vyhovorky. Ked som spomenula prerabku bol podráždený atd. Posledne peniaze minul koncom minuleho roka. Tak som isla na jeho mail a nasla vypisy z uctu a bolo mi uz vsetko jasne 😒 Brali sme sa v case, ked uz toto robil, takze s obrovským klamstvom. A ja neviem co mam robit. Mam sa rozviesť? Pocas posledneho roka, bol extremne divny, ja som videla, ze nieco nie je ok, nikdy nebýval taky podráždený, nechcel so mnou spavat. No a vsetko dava zmysel, vedel co spravil, prisli vycitky atd, nevedel co spravi. Deti nemame, mam za sebou operaciu krcka maternice a plan bol, ze od augusta uz sa mozeme zacat pokusat o babatko. No teraz, neviem ani ci chcem s tymto clovek zostat. Rok a pol ma klamal, prehral vsetky peniaze, mame hypo a neprerobeny dom. Je tu niekto, kto zažil nieco podobne a manželstvo, vztah to vydrzalo? Som na prášky. Bojim sa dat šancu, ze sa to zopakuje ale nechcem ani urobit unáhlene rozhodnutie lebo inak je to dobry chlap a stale ho mam rada 😒
Raz mi povedal jeden mudry clovek : alkoholizmus je ako kabat, ktory vyzlecies, zavesis na vesiak a nikdy nevies kedy si ho znovu neoblecies. Toto je nieco podobne. Osobne ak mas 30 a vyzeras k svetu asi by som toto neriskoval.. Mozes ho pomoct odviezt na liecenie a dalej uz nech si riesi zivot sam, je dospely, nie si za neho zodpovedna.
Mat niekoho rad je krasna vec a znicit si kvoli nemu zivot je vec druha. Kazdopadne ak pri nom budes stat tak sa uisti, ze naozaj jeho ciny zodpovedaju tomu ze to chce skoncit. A chalan by ti mal dokonca zivota bozkavat nohy a kupovat kvety.
@subartic Ach, držím veľmi palce🫶
Každý je iný ,,pacient., mne sa ex priznal, povedal všetko, pocity, liečil sa ambulantne aj na Prednej hore a nepomohlo..
Ja som ako blázon ho kontrolovala denne, k dispozícii telefón, notebook a robil si zo mňa len dobrý deň, gembloval ďalej, aj keď sme boli spolu takmer 24/7, využil aj cestu na WC🙉 jemu naozaj nebolo pomoci, narobil hrozné veci..
@subartic ex všade hovoril, že požičiava € pre mňa a mne do firmy chodili všelijakí bezkrkí vymáhači.. jediné šťastie som mala, že si nechali vysvetliť, že s tým nemám nič a že mu naleteli.. do toho človeka sa nedalo vidieť, aj keď tvrdil, že ma miluje, tak miloval viac hranie, aj viac ako svoj vlastný život🙃 netuším čo s ním je teraz, možno sedí v base, spreneveril a okradol hrozne veľa ľudí..
@tttbb a ak nemá 30 a nevyzerá k svetu tak si má nechať zničiť život a skončiť ako bezdomovec skrz gemblera či ako? 😀
@dominikamacakova To som nepisal, to si napisala Ty. Ak ma 30 a vyzera k svetu ma este stale dost moznosti na to najst si dobreho chlapa a mat normalnu rodinu, takze existuje len velmi malo dovodov preco to s takymto kusom riskovat.. Trosku ina situacia je ako tu dotycna subarctic kde ma chlapa ktory sa dlhe roky spraval normalne a rodinu zabezpecil a maju spolu prezitych xy desiatok rokov. Tak sa da zvazovat , ze chlap dostane vacsiu sancu.
@tttbb zaujímavý pohľad
Inak len tak zo zaujimavosti tie krabice boli v akej hre? Na PC ci telefone? Ako sa volala? Len tak ma to zaujima. Ako v hrach sa da pokupit kadeco ale normalne ma nenapada kde by sa mohlo tolko minut. Ak by hra mala nejake 10€ nakupy tak to kolko? 700 nakupov mesacne? To hadam by aj banka sama mala zastavit...
"Inak je to dobrý chlap a stále ho mám rada..." tak aby si vedela, ten tvoj dobrý chlap ti preflákal majetok, nezmení sa, dokonca si myslím, že v tom môžu byť aj drogy...prosím Ťa žiadne dieťa, zachráň sa a uteč. rozvod, rozdelenie toho, čo po jeho spúšti ostalo a uteč. tu nie je priestor na lásku, emócie. fakt buď tvrdá a racionálna. čo chceš, aby to došlo k tomu, že Vám exekutor raz zoberie byt a ty skončíš na ulici aj s deťmi ? ja by som ti o takomto exemplárnom chlapovi mohla hovoriť, ver mi nezmenia sa.
@hiro tak mne kamarát hovoril, že si kupuje v takých hrách vianočné debničky za 250€ 😀 Rozum sa mi zastavil....
Inak moj stryko ma autoservis a tiez mal zamestnanca zavisleho na automatoch. Robil napriklad to, ze ked isiel odviezt/priviest auto zakaznikovi na striekanie tak si vypytal 20E na dopravu. Hoci jeho uloha bola auto len nalozit/vylozit a doviezt do servisu. A par rokov na to nikto neprisiel a ani to neriesil, vzdy mu ludia dali 20E a pohoda. Az nejakou nahodou sa pri nejakom telefonate raz zakaznik preriekol, ze ved ale ja som uz platil za dopravu :D Tak sa zistilo spatne ze takto fungoval. A ceresnicka na torte bola ked isiel do Nemecka kupit auto s par tisic E tak zavolal sefovi, ze ho okradli na odpocivadle. Ale to uz bolo kazdemu jasne a bol vyhodeny.. Kazdecoho su tito ludia schopni..
Inak tiez by ma zaujimalo, ze co to je za hru a co akoze chcel rozpredavat na internete z tych truhlic....to je ako investovanie do krypto a neviem akych bludov, kamarat ma tak lanaril a nakoniec sam prisiel o nemalu sumu tiez...ja nemam zlutovanie s takymi ludmi, a pokial to bol podvod, tak tliekam podvodnikom, 77 000 Eur je pekny ulovok, klobuk dole najst takeho blbca...
@macatt ty si ževraj extremna kočka, čomu aj bez debaty verim, a podla tvojich prispevkoch furt naražaš na total neschopnych luzrov..ako viem, že to je tabu, ale prečo im venuješ tolko pozornostia aj ich miluješ ? čim ťa opanatali? v sexe na hovno, peniaze žiadne...
inač aj mne sa take stalo, ale dnes sa na tom smejem, človek si sam seba musi važiť viac, ty maš aj mega prsia, tak maš na vyber na všetkych 10 prstov..hm...tak je to
"penaize"ser naňho..., keby ma podviedol, by ma tak nenasral, ako dat do luftu 70 000..
@karolinakr ďakujem🫶 občas trvá nejaký čas kým si upraceš hlavu🙃.. ja som ich nemilovala práve, oni milovali mňa(vraj)a nevedela som sa ich zbaviť.. tiež sa smejem na sebe ako som dala x krát šancu a aj tak to nikam neviedlo.. ale aj tak sa teším zo života🌝 ked môžem, pomôžem, dobehni🤓
@karolinakr a práveže ma to zocelilo, pokaždé sa vyhrabať zo sra*iek chvíľku trvá, ale potom ti zasa narastú krídla a vážiš si seba ešte viac👍
@karolinakr tak vidíš, dôležité je to čo má človek v hlave a nie ako vyzerá a navyše vnímanie krásy je subjektívne
@dominikamacakova za 250€? Nie je mozne, neverim 🙂 Ja sa hram niektore mobilne hry, este davnejsie som si zo 4x kupil taky ze za 5€ mam bonusy na cely mesiac a videl som ze tam boli truhlicky tak za 39€ a neviem ci som raz za dlhy cas nevidel nejaku za 100€ - ale to bola vynimocna udalost a dalo sa to kupit len raz. Doteraz som nevidel ziadny vyznam ponukat v hre nieco tak drahe, mna by nenapadlo ze by si to fakt niekto realne kupil, jedine nejaky zbohatlik co mu je to jedno...
@hiro ja netuším ani aké sú to hry ani nič. Mne len utkvelo v pamäti čo povedal. Ja by som za to nedala ani 5€, ani 1€
@autorka Pravda je taká, že veci nikdy nie sú len čierne a biele. Tvoj príbeh ma vrátil 10 rokov dozadu. Stalo sa mi to isté. Po zistení som sa chcela rozviesť, cítila som sa sklamaná, oklamana, podvedená. Dlho som s mužom nekomunikovala, no nikdy som návrh na rozvod nedala. Nosila som stále aj obrucku. Môj muž nastúpil na liečenie, počas neho som si uvedomila veľa veci. Na sedení mi primár povedal na to, ako mi to mohol urobiť, tak mi ublížiť, že on to nerobil s cieľom mi ublížiť. Ze to musím rozlišovať a nepozerát sa na to tak. Oni vtedy tak neuvažujú. Vieš čo mi vtedy zmenilo názor? Uvedomenie si, že možno aj ja raz v živote budem na tom tak, že budem potrebovať pomoc. A budem čakať, že bude pri mne a pomôže mi. Ustáli sme to, sme stále spolu, a vieš čo? Nedávno som tu pomoc naozaj potrebovala. A podržal ma, neodišiel, nekrical, neodsudil ma, len proste bol pri mne. Tak ako ja vtedy pri nom. On., vie ze ak by sa k hraniu vrátil je to koniec. Ale proste hneď ľudí odsúdiť, rozviesť sa, opustiť. To je to najľahšie riešenie. Chcem ta povzbudiť, že sú aj pribehy s lepším koncom. Vždy je to o človeku, o vzťahu. Niekto to dá, iný nie. Ale neodpisuj ho vopred ako stratený prípad. Mne veľmi dlho trvalo pochopiť a prijať fakt, že to neurobil s vedomím, že mi ublíži, alebo chce ublížiť. Veľakrát som sa aj ja samej seba pýtala, kde som urobila chybu, že som si to nevšimla. U nás bol spúšťač tri potraty. Keď môj muž prišiel k lekárke, že potrebuje psychológa, otočila ho a povedala, že 30 rocni k psychológovi nechodia. Tak sa s tým pasoval ako vedel sam. A ja som si to nevšimla. Mala som vtedy konať skôr......
@katuskamala1 tiež som nadtym uvažovala ,lebo bude nám treba v budúcnosti ale myslím si že áno a dá sa poslať papier naspäť a vymazať ho stoho registra
@1fifinka1 hlavne ide o to, ako sa k tomu stavia sam poškodeny..to je jak s bezdakmi, jeden je na ulici 35 rokov, dalši 10 a dalši sa da po roku do kopy a pomahat možeš rovnako všetkym trom..gembleri to iste, ked nechce, tak nič..
@macatt alebo ťa len príťahuju také typy..nezamestnani sukničkari..
@karolinakr presne, ona musí vedieť, ona ho pozná, oni spolu žijú. Ale tu sú ženy vždy so všetkým hneď hotové. Ja nevravím, možno zlyhá, ale čo ak nie?
@vler lenže vieš my ako ženy takýchto mužov ..nás nezaujíma štatistika ostatných gemblerov ale len toho nášho . Žijeme s tou štatistikou ale aj s tým mužom , vidíme aký má k tomu postoj , čo bolo spúšťačom ( u nás smrť 17 ročného syna ) , ochota sa liečiť a ochota zmeniť život . Ja ako žena čo prijala takéhoto muža nebudem mu nakladať ešte viac , vykrikovať , vyčítať lebo viem že robí čo môže. Je to otec mojich detí , prežili sme spolu veľa pekných rokov , je a bol dobrým otcom a aj dobrým manželom . Hrabe sa z toho bahna von všetkými silami . Ja som sa rozviedla pre svoju ochranu a ochranu detí ale nezavrhla som ho ako človeka. Celý čas čo sa liečil som mu platila zdravotné a sociálne poistenie , našla mu prácu u svojho dobrého kamaráta v stavebnej firme kde sa naozaj veľmi dobre chytil , hoci predtým fyzickú prácu videl akurát tak z auta.

@macatt tak mne sa muž priznal sám , ale to až v dobe keď už to nezvládal on sám psychicky ,ja som videla že sa niečo deje , tvrdil mi že to je tou prácou že má toho strašne veľa , takmer stále sedel za PC , prestal dbať na hygienu , v práci sa sťažovali . Bol na pokraji totálneho kolapsu , doslovne mi povedal že musí s tým prestať lebo si strelí do hlavy, len nevie ako že je to strašne silné. Rozviedli sme sa , nastúpil na liečenie sám a dobrovoľne , plne ho absolvoval . Povedal mi že to bolo peklo pre neho aj keď gembloval a aj keď odvykal .
Bohužiaľ si myslím že bez liečenia je vysoké riziko že začne znova. On musí úplne inak začať žiť , úplne inak . Zamestnať hlavu niečím iným .