Manžel "mlčí"
Ani neviem, aký názov dať, takže asi mi to admini upravia. A k veci. Akoby ste reagovali, keby vám manžel prestal hovoriť základné veci, čo plánuje. Proste vás len postavil pred hotovú vec. Najmä v prípade, keď vie, že máte rada veci naplánované, potrebujete vedieť, čo chce robiť (napr. cez víkend) a ešte pár mesiacov dozadu s vami vždy o tom debatoval a plánoval s vami (či už program s vami, alebo bez vás a teraz nemyslím len zábavu, ale aj prácu a povinnosti). Debata nepomáha, už som mu to povedala snáď 20x, že by bolo fajn sa so mnou o tom porozprávať, informovať ma. Že aj ja potrebujem vedieť, ako sa zariadiť. Ako nakúpiť, čo nakúpiť...... Už neviem, čo si o tom myslieť a neviem, ako reagovať a fungovať. To budeme vedľa seba len fungovať ako..... Ako čo? Pre Boha, máme tri deti a tie skôr vedia o jeho plánoch ako ja. Napadá vám niečo?
Tak nákup a navar len pre seba a deti a povedz mužovi, že si nevedela, či bude cez víkend doma, lebo ti to neracil oznámiť. Uvidíš, či to zaberie. Reči na chlapa nezaberú, treba ciny.
Keďže hovoríš, že sa zmenil v správaní,predtým to fungovalo inak.... tak namiesto tlaku 20x niečo hovoriť - skús možno 20 x počúvať a vnímať, čo sa asi mohlo stať...
Ja netusim co budem robit o hodinu a teba trapi vikend , taki ludia su strasne otravni. Sak si navar a vybavene, ci co mas za velke plany? Ja som povaha co povies ze sa niekam ide, daj mi 30min a mozme ist
Dievčatá, ale tu ide o to, že chce ísť cez víkend s deťmi na chatu, mne o tom nič nepovedal a tým pádom som nešla do obchodu a nič som nenakupila. Viem, že ráno bude preto nervózny, lebo sa bude musieť ponáhľať, aby ešte aj nakúpil a odnesiem si to ja, to už viem. To je len malý príklad toho "preplánovania". S financiami ideme opatrne, máme rozpočet a tak premýšľam, čo nakúpiť a na kolko dní a on to vie. Ja pracujem aj niektoré víkendy, cez týždeň ťahám 12-tku, som cez týždeň na deti sama,.... A najmä, viac ako 15 rokov sme manželia a toto sa zmenilo za cca posledný pol rok. Preto tomu nechápem. Ja neplánujem kedy kam ísť a o koľkej tak byť, to som sa pri deťoch odučila, skôr mi ide o to, že chce ísť preč a mne to ani neoznámi. To je OK? Fakt si to myslíte?
Ked chce ist on s detmi na chatu tak nech ide, ale nech si aj nakupi a neobtazuje. Mna by moj veru nenasral... nepovedal si... tvoj problem, po ceste na chatu nakupime
vsak nech ide s detmi na chatu a po ceste nech nakupi alebo mu zabalis z chladnicky. A ked bude nervozny tak mu povedz, ze co je nasrany vsak to mal lepsie napanovat.
Ale ved vies o tom, ze ide na chatu, ci kedy si sa to dozvedela? Teraz? Ty s nimi nejdes?
akokolvek ti tu nakladaju, chapem ta...
tiez si s muzom zhruba planujeme, ako samozrejme nie na hodinu presne vsetko dopredu, ale zhruba viem, ci pojdeme niekam na navstevu (nakolko nikam by som nesla s prazdnymi rukami), ak vylet tak tiez potrebujem tak nakupit aby som vedela ci uz predtym nieco upiect na cestu alebo sendvice urobit (podla toho ci je rozpocet na obed niekde v restike alebo vobec bude moznost nejakej restiky ak by sme isli napr. na zrucaninu).
Mas v podstate 2 moznosti... bud sa ho spytas preco zmenil chovanie, alebo sa ho nespytas... tiez by mi doslo divne keby muz zacal planovat vsetko vo svojej hlave bez toho aby mi povedal slovko
Ja ti rozumiem. Tu nejde o nijaké preplanovanie, tiež mám rada, keď vopred viem základný plán, trebárs či bude manžel doma cez víkend alebo či sa plánuje nejaký deň zdržať po práci, lebo od toho sa odvíjajú aj moje ďalšie možnosti. Ja by som sa ho rovno spýtala prečo. Nedebatovala, nerozvijala to ďalej, len jedna otázka. A keď nepovie, tak by som začala robiť to isté. Neviem ako veľké deti máte, my máme malé, takže ja by som si naplánovala program na víkend pre seba a oznámila mužovi v piatok večer pobalena, že sa vrátim o dva dni. Keď by protestoval, mykla by som plecom, že veď nevravel, že má nejaké plány, tak som si spravila ja. A takto by som to robila pravidelne, možno by sa zbadal, že to nie je bohviečo.
Keď sa tak zmenil, že predtým to bolo iné, tak sa niečo muselo stať. Buď vonkajší podnet /napr. frajerka, problémy, o ktorých ti nechce povedať... a pod. /Alebo vnútorný - teda po 15. rokoch sa niečo zmenilo v ňom /možno sa celé roky prispôsoboval a teraz chce konečne žiť podľa seba a pod.,možno sa zmenili jeho city ku tebe a už mu je jedno, čo cítiš.. Neviem.. Možno... Ale asi nepomôže 20 otázok, že čo sa stalo...
Držím palce.
/
Svojim sposobom kasle na teba a robi si co chce. Ale potom nech sa nestazuje ze si musi nakupit cestou na chatu. A ked bude frflat tak to uz je jeho problem urob si plan aj ty bez neho .
Sobota 11,45 o 12,00 príde kamos s rodinou ...(môj zlatý,obskakuj si) ale čo sa týka neohkasenych návštev tak tie mame stále čiže toto ma moc neprekvapí...
Nedeľa 10,00...o 14,00 ideme ku kamošovi..... Som s nim dohodnutý už týždeň 😅
Pondelok 15,00 ...o 16,50 mam byt u kamoša, pomôcť mu s autom
Občas to u nás vyzerá aj takto....
Ale snaží sa mi aspoň pár hodín dopredu povedať, to oceňujem 😅
A ak by bol náhodou nervózny tak veľmi ľahko mu poviem,že čo si vymyslel nech sa stará....ja nie som na gumicke....
Myslim,ze si prilis proaktivna. Ak nejdes s nimi.....on vymyslel,nech naplanuje a ucini. :D A ak ides,pytaj sa ty a zariad sa/dohodni.
Rozumiem ti, tiež by ma to štvalo. A písať do kalendára alebo na nástenku by sa mu nechcelo? Keď už sa mu nechce hovoriť.
Tak to si mala napisat hned....lebo tvoj prvy prispevok vyznel inak....
Zjavne na teba kasle, zrejme sa pred tym polrokom nieco stalo, ked je to nahla zmena v spravani...ked nic nrpovedal nech si nakupi sam, a ak sa bude rozculovat tak by som u povedala...ze z to ze nrma nacgystane moze sam a ms dost rokov moze sa nachystat
To mas dobre ze deti to vedia skor ,ja sa to dozvedam od kamarata. A on kedze mojho muza pozna, tak zacina stale vetu: neviem, ci ti Jozo hovoril. Nic s tym neviem urobit, u nich doma sa nic neplanovalo, proste sa islo, alebo neslo. Sem tam doma zrobim riadny cirkus kvoli tomu a chvilu je to ok,.ale zeby mi hovoril uplne vsetko,to nehrozi.
Ďakujem všetkým za názory, keby išlo len o chatu, je to super. To je tak však veľkým množstvom veci. A fakt je na figu , že 15 rokov sme fungovali inak. Budem musieť skúsiť opäť zistiť, kde je problém a čo sa zmenilo. Možno to tentokrát vyjde. A keď nie, tak uvidím, prispôsobím sa situácii a nechám sa prekvapiť, čo mi život prinesie. Trápiť sa tým mi nepomôže.
No keby ma zacal muz nahle ignorovat, tak by mi to tiez vadilo a hlavne by mi blikali vsetky kontrolky. Nie su tam aj nejake ine zmeny? Nezacal sa o seba viac starat? Nema voci tebe viac vycitiek ako doteraz?
Ja ta chápem, ženy ktoré ti tu píšu že preháňaš asi nevedia o com hovoríš. Nepotrebuješ vedieť plány na pol rok do predu, jedna sa o bežne fungovanie v domacnosti.
Môj muž je taký od začiatku, je taká povaha, zdvihne sa odide, neviem kde ani kedy príde, nepovažuje to za dôležité, na niektoré veci som si zvykla, niektoré si zvykol on, ale stále mám občas s tým problém.
Bolo obdobie kedy som naozaj preňho prestala variť a nakupovať, pretože som nepoznala jeho program. Navarila som len sebe a deťom, nejaký čas si to ani nevsimol, natrel si rožok, alebo išiel na menu niekde do restiky, no časom sa začal stazovat že mu chyba domáca strava a tak sme sa zacali vždy deň do predu dohadovať (plánovať).