Manžel na mňa kašle. Vôbec ho nezaujímam
Ahojte píšem anonymne , pretože tu mám veľa ľudí z rodiny aj tej mužovej ,nemusia vedieť
Som vydatá 9rokov , máme spolu 2deti , dom a žijeme si celkom dobre ...
Ide o to že som nešťastna ,rozmýšľam že keď deti vyrastú tak sa asi rozídeme ,neviem...muž vie že nie som šťastná, vôbec si ma nevšíma , teda spravimi kávu , aj jesťi navarí ak v ten deň varí on ale inak neviem je to také u nás ,že nechápem ...nebaví sa so mnou, nevšíma si ma ak sa ho niečo opýtam tak buď mi vôbec neodpovie alebo jedným slovom...keď sa mu niečo nepáči nadáva mi do sedlaciek ,keď sa pohadame tak mám ísť do pi.e...ono je veľa toho a neda sa to zhrnúť do jednej správy...druhu nemá ,buď je s nami doma alebo v práci ...mobil neschovava..možno veľa robi že som na materskej čiže stále ma vidí doma a stále taká istá som...som rozmýšľala že buď sa budem venovať len sebe a deťom a uvidím.ako zareaguje..
Skúšala som sa s ním nespočetné veľa krát porozprávať ,nemá záujem o žiadny rozhovor na túto tému..keď začnem ani mi neodpovie...nereaguje ...už som.aj plakala kvôli tomu , povedal že som trápka trápna...musím už so sebou niečo robiť lebo bojím sa že si to zachvilku začnú deti odnasat ...pretože začínam upadať do slušnej depky...rozmýšľala som že zmeňim image , sama pre seba, začnem cvičiť, a budem s deťmi ale musím sa do kľudu hodiť
..odísť memozem , otec je to dobrý ,deťom sa venujem , v podstate všetko nám dá , ani mňa nevydeluje s peniazmi, v podstate mi dáva celú výplatu...ale chovanie voci mne je hrôza...a som na materskej čiže svoje peniaze nemám žiadne...podľa mňa som pre neho nula...
.
..
chapem ale pises ze ma 2,5roka co je uz dost. Keby to robil v 1,5r. tak este pochopim. Asi by som skusila tu sukromnu skolku lebo neviem co by na to povedali v statnej. A pochybujem ze za pol roka sa toho vela zmeni. V sukromnej mozes zo zaciatku chodit len na hodinu, na dve. Vies sa dohodnut.
Za ziadnych okolnosti nema pravo spravat sa k tebe neuctivo,to je jasne,ale aky je problem,ak chces napravit vas vztah, zacat sa o seba starat?Rano vstat o pol hodku skor a zacat den cvicenim alebo ho nechat s detmi a ist si zabehat?Dopraje ti,no tak si zajdi ku kadernicke,kozmeticke,na nechty,masaz!Ved to je uzasne,to robi malo muzov ze da zene peniaze a povzbudi ju aby isla.Oddychnes si,pookrejes,oddychnes si od deti,budes sa pacit sama sebe a nadobudnes stratene sebavedomie.A nie jednorazovo ale sprav si z toho ritual.Vybehni potom taka krasna s kamoskou na vinko.Este raz opakujem nema pravo sa k tebe spravat neuctivo a vulgarne,ale ty si sa dobrovolne zanedbala a places ze ho uz nepritahujes.A pritom to ma take lahke riesenie!Nerozumiem na co cakas,ci ozaj kym si najde druhu?
Cosa syna tyka,sla by som sa poradit k detskej psychologicke.Starosti s detmi vedia narobit sarapatu vo vztahu.A najdi si aspin 1 konicek.Nieco len a len tvoje.
to naozaj stoji niekomu za to napravat vztah s chlapom, ktory matku svojich deti posle do pcka? ktory ignoruje, ked s nim chce komunikovat a neskor ju nazve sedlackou a tlstoskou? neviem, z akeho dovodu by som pre tohto chlapa mala byt krasna a nebodaj mu este "nukat" svoje pestovane telo. pre mna by uz neexistoval. preco si toto nechate, zeny, robit?
@kiwi3 ak vies, ze nemas sancu prezit sama s detmi, tak to musis strpiet kym sa nedostanes naspat do roboty... Ako tak sledujem tu alebo okolo seba, tak kazdy chlap je nejako prasteny... Niektori si myslia, ze su majstri sveta a vydeluju prachy zene, niektori maju problem so sebaovladanim a poslu zenu do pecka, niektori je doslova kkt (tam ozaj utekat) a dalsi presne vedia ako sa zena citi, ake "ma" pocity a co "potrebuje". Davam to do uvodzoviek preto, lebo idu podla seba sudim teba... Je to zvlastne, ale tym vecnym obvinovanim si robia ochranny obal pre seba, lebo sami nevedia co so sebou, ale navonok sa tvaria, ze su v pohode...
Autorka, kasli na neho... Zi si svoj zivot, vedla neho, venuj sa sebe. Ak chces, napis ip...
Ale čo získaš tým, že pôjde malý do škôlky na pol deň, keď ty nepôjdeš pracovať?ja Ti poviem ako bude vyzerať tvoj deň prídeš zo škôlky, pospraces,uvaris obed a môžeš letieť preňho na 12, alebo 11:30 Extra čas pre seba neukrojis.A ako čítam ani preňho to nebude ľahké.U nás sa platilo 550 so stravou pol den môže stáť okolo 220-250 eur...niektoré tu radia mihalnice, nechty...mňa by zaujímalo či aj chlapi robia niečo takéto pre ženy, aby to bolo doma lepšie.Ty možno vystrčis päty z domu chvíľu prídeš na iné myšlienky, ale podstata toho prečo sa tak správa zostane taká istá.
@luccija ja mam to casove hladisko take iste - rano skola, skolka, o 8 som doma, ranajky s prckom, ulozit ho spat. Ak mam stastie, tak pospi aj hodku. Zatial uvarim, o pol 12 ideme do skolky, dojdeme domov, prcek spat, najest sa, vacsinou viac nedame a o 3 ideme do skoly... Cas na seba je tak max ked nahodou spi a mne netreba varit...
@guiseppinka tak áno ty máš ešte jedného drobca doma🙂tiež som tak bola, že hurá dieťa je pol deň v škôlke a mám 3,5 hod čas a to bolo nic
@luccija asi tak😂 clovek stihne dat kavu a uz je obed a treba ist vyzdvihnut
tak ak si zena 5krat v tyzdni po 4h nenajde chvilku pre seba cas tak fakt uz neviem. Preco by mala len upratovat a varit. Navari na dva dni a na druhy den si moze napr. za tu hodinu zacvicit. A tiez si potrebuje odychnut psychicky kedze ide o narocne dieta. A na tu kozmeticku, kadernicku... ju praveze posiela manzel.
To musi byt velmi ubijajuce zit s takym clovekom. Nikdy ti nesmie vulgarne nadavat a ani inak hrubo sa k tebe spravat, to mu dorazne prizvukuj a skus sa robit stastnou sama, rob co ta bavi, venuj sa detom...len sa nenechaj deptat...viem, ze niekedy chyba aj ten chlap, ale ono to osud nejako zariadi a ver tomu, ze najlepsie ako to moze byt...
Nevies,co bol ten zlom? Preco zrazu zostal takyto? Rozhovor nepomoze,lebo ma averziu voci tebe. Skus sa viac o seba starat. Ak nosis vytahane domace veci,skus sa obliekat lepsie. Vyjdi si s kamoskou niekam von. Skoda,ze sa neda chodit cvicit,ze by si vypadla z domu. On ta uz vidi ako matku a nie zenu. Maluj sa,aj ked si len doma. Nemate nejake spomienky,fotky z mladosti,ked ste spolu zacinali? Pozeranie fotiek vie tiez navodit pekne spomienky,mozno by si spomenul na to pekne.
Ja neviem, ci ti to mam pisat, ked mas s nim male deti a nemozes ist od neho prec... Ale rozhodne nie je normalne, ze ti nadava. A to teda pekne hnusne. Chlap, co ponzuje matku svojich deti nie je dobry otec. Aky maju priklad tie deti? Ja si neviem predstavit zit v takomto partnerstve. Ved to je otrasne. Prosim ta vsak sa ale bráň, ked ti nieco taketo povie. Tie rady, co si tu dostala...no odpadnut z nich idem...chlap ta posle do pi*e a nadava ti do tlstych a do sedlacok a tu ti napisu, aby si sa odosobnila alebo si nasla konicky, jo...to ti fakt pomoze...Ja si uvedomujem, ze vztahy nie su idealne, podaktori su temperamentnejsie povahy, ale toto je bohapuste ponizovanie, ako stare mas deti? Zacni pracovat na tom, aby si.mohla od neho odist co najskor
@marcellka32 jaj boze aj ja som svojmu koľko krat v hneve povedala naozaj hrozne veci ale milujem ho ako kona nemenila by som ho clovek z frustracie povie vselico. A zas neviem presne ako to u nich je myslim ze ani ty ani nikto len oni dvaja. Možno si potrebuju len trochu oddychnut od povinnosti a deti a mat trochu cas aj na seba. Myslím ze keby ju mal naozaj v pi... Tak by jej nedaval peniaze nevaril jej nerobil kavu a uz vobec by jej nedaval peniaze na to aby si sla dat spraviť nehty ci vlasy... On ju furt chce, ale asi tuzi po zene ktoru mal pred detmi aspon na chvilu, viete my sme tu banda zien, ale clovek by sa mal vediet vcitit aj do toho chlapa. Aj ked sa postara o tie deti isto to nebude taky hajzel ako to tu vsetky vykresluju len kvoli jednej vete aby sla do pi... Vobec netušíme co tomu predchadzalo. Nam s muzom tiez z tych dvoch malých deti uplne cvaklo ziaden súkromný osobny ani partnersky zivot... Na toto sa veľa párov vyserie a potom to tak vyzerá su vyflusnuti a laska sa v takom rozpolozeni lahko vytrati. U nas sa skoro vyparila, ale chytila som ju za pacesy. Ja som bola ta ktora znovu zapalila ten oheň v nas a treba ho udržiavať. Aspon raz, dva krat do tyzdna si najst cas na sex ci vecer vo dvojici pri filme, vine.
@marcellka32 urcite jej nedava peniaze na nehty a vlasy s tym aby bola pekna pre niekoho iného... Chce aby bola opäť pekna pre neho
dieťa má dva aj pol roka, už si mohla byť minimálne pol roka v práci. Oddýchla by si si psychicky od dieťaťa, dieťa by sa možno zmenilo, nakoľko v jasliach platia určité pravidlá a pevný denný režim. Keď ťa posiela kaderníčke, tak choď, choď aj cvičiť, plávať, behať. Nie preto, aby si sa páčila jemu, ak by som mala muža, ktorý by ma urážal, bolo by mi ukradnuté, či sa mu páčim, ale aby si bola spokojná ty sama so sebou. Aby si si zdvihla sebavedomie. A odkladaj peniaze, aj keď po troškách, lebo skôr či neskôr k rozvodu zrejme dôjde, tvoj muž ťa nemá za nič a takto žiť roky je týranie sa a to hádam nechceš.
@vanilka83 nehnevaj sa, ale za vyše desať rokov sme si nikdy nepekne nepovedali. Aj keby mi dával peniaze na nechty, na vlasy a varil denne trojchodový obed a za tým kávu s dezertom, robila by som všetko preto, aby som čím skôr od neho odišla. Človek, ktorý si potrebuje zvyšovať sebavedomie ponižovaním toho najbližšieho, je u mňa úbožiak. Je iné niečo povedať v hádke, ospravedlniť sa za to a je iné ignorovať partnera, nerozprávať sa s ním a ponižovať ho nonstop.
@vanilka83 tak ak je pre teba štandardny model vzťahu, že sa občas pošlete od únavy do p..e, tak potom ok, zi tak aj naďalej....ale takto mi v živote môj muž nepovedal, a to som mala 2 malé deti krátko po sebe, unavená som bola a pomáhal mi a sme spolu 20 rokov, uvaril mi kávu aj obed, aj na vlasy a nechty som chodila (inak to vôbec nesúvisi s autorkinym problémom)... problém je jeho správanie, aj keď je človek akokoľvek unavený, nemá čo žene nadávať a ponižovať ju
@marcellka32
@elizabet173 nema kazdy dokonaly vztah ako vy dve preto tu autorka predsa pise. Všetky jej hned radite rozvod po jednom do pi....? To by bolo ake jednoduché, potom sa ani nedivim ze je toľko rozvodov, ked vsetci hned na koníkovi radia rozvod, rozchod... Ako som písala vobec nevidime do ich vzťahu ako to u nich naozaj je z jedného prispevku hned usudzovať ze je to hajzel a strasne manzelstvo hodne akurat rozvodu je vazne trochu cez čiaru.
poznam viacej takychto pribehov. teraz sa venuj sebe a detom. ak si sa rozhodla ostat s detmi doma na rodicovskej, tak si to uzi. ono chlap sa uz nezmeni ... mozno sa jedneho dna osmelis a nechas ho tam kde je, nech si nadava do luftu...
@momoqui hmm ale tak povedz mi co je to za zivot. ved kazda zena potrebuje chlapa aj tak nejak inak po psychickej stranke a bat sa kazdy den s cim zas pride, to je naco dobre taky vztah
Mna by zaujimalo, ako sa on stara teda o narocneho syna? Je vsetka starost len na tebe? Lebo teda kazdy chce mat peknu zenu a aj zena sama chce byt pekna pre seba, ale je to vzdy tak, ze ako matky sme v ramci svojich potrieb zvacsa na konci. By som ho pekne nechala sa postarat cely vikend o rodinu, ziadne varenie dopredu a isla na vikend prec. A nech sa stara. A ked pride, sa ho opytala, ako sa citi? Lebo mam pocit, ze chlapi si ani neuvedomuju tu obetu
@vanilka83 ty zrejme tiež nevieš, čo je to žiť v šťastnom vzťahu, príde ti normálne ak autorku muž posiela do... niekolkrat, prípadne je to len jeho skrat a snažíš sa ho obhájiť, prečítaj si prosím celú diskusiu ako sa on správa, takto sa nesprava milujuci manžel..a áno, mám šťastný vzťah 20 rokov, kde si nenadavame, neponizujeme.... a autorke radim, aby si uvedomila, že takto sa otec detí nemá správať, to čo urobí ona, je už jej vec...
@marcellka32 zijem vo velmi stastnom vztahu a vidis zase si ma hodila do kolonky nešťastných manzelstiev pritom si precitala 3 moje odpovede to ti staci na to aby si usúdila ze mame zly vztah pritom ma vobec nepoznas to ako sa kto vyjadruje je predsa o nastaveni hraníc asi ich maju sirsie ako vy v rodine. A ak to predsa autorke vadi hlavne by to mala komunikovať s nim. Všetci psychológovia z manželskych poradni vam povedia ze zakladom krachu kazdeho vztahu je ziadna komunikácia, ak sa s nou pred tym normalne bavil a zrazu prestal asi tam je nejaký dovod treba zistit aky. Vzdy su na vine dvaja nie len jeden v páre. A sama priznáva ze sa o seba absolutne nestará potom ide dolu aj jej sebavedomie a jeho pohlad na nu. Mozno to jej chlap vidi tak, ze sere nan ho, ked jej nestoji uz ani za to,aby sa mu stale pacila,tak teraz ju len zrkadli.V kazdom prípade by som skusila poradnu, ak si sama nevie dat rady.
@vanilka83
@marcellka32 baby on to má z domu ,jeho otec je taký ...
@kolieskova232 preto taky vztah treba ukoncit
No tak vidíš asi bol taky vzdy len teraz v obdobi stresu ziadneho voľna vela zodpovednosti a povinnosti sa to viac ukazuje. Tu ale vyvstáva otázka lubis ho ešte? A myslís ze on teba stale miluje? A ďalšia otázka chces ešte nieco spravit pre to aby to bolo fajn? Tak vies nikde nie je ideal kazdy ma v manželstve na hovno obdobie krizu. Aj my sme mali fest obrovskú po narodení druhého syna a chcela som to vazne zabalit, ale na koniec som mu ukázala ze stale ho lubim len musi aj on cosi spravit pre mna ak chce aby to bolo ako pred tym. Mne on velmi chybal fyzicky, nemali sme vôbec sex 2 roky v podstate a stále bol viac v robote akokeby sa mi vzdaloval utekal pred nasimi problémami, nejako sa mi ho ale podarilo znovu k sebe pritiahnuť on mi dal chvilky pre nas dvoch a ja som mu dala celu seba. Normálne na rovinu s nim pohovor aj ked bude cusat, ze ci mu to vazne nevadi taketo dusno medzi vami, ze ci vážne nechce aby to bolo zas take pekne ako ked ste sa spoznali. Niečo da on nieco ty a to vas znova spoji.
to nie je ospravedlnenie, že to má z domu. Každý má svoju vôľu a môže sa rozhodovať, ako bude žiť. Aj ty
Ak si chces pokecat napis ip..tiez na mna muz kasle

@veroniq85 akonáhle si ho začneš všímať tak si zakryje oči a nechce tá vidieť alebo ide do amoku a začne kričať...