icon

Manžel na nás nemá čas

jazmina221
12. okt 2021

Manzel chodi na tyzdnovky, za cely tyzden sa ozve 2 krat, s detmi vobec nekomunikuje, vraj oni nemaju zaujem. Cez vikend robi okolo domu alebo ide za kamaratmi na 3hodinovy pokec. Nikdy s nami neplanuje ziaden volny cas, vzdy musim ja prva navrhnut, ci by sme niekam nesli. Ani k detom nema vztah, proste ho bavi vsetko mozne okrem nas. Neviem ci ma vyznam zostat v takomto vztahu.

dankanka
12. okt 2021

@jazmina221 mne pride divne ze tam nemas kamaratky..tolke roky tam zijes a nic? Neviem..mam velmi podobnu situaciu a do prace sa tesim, lebp chcem, lebo ma bavi.. nenudus sa len? Ako financne nezavisla si doma aj lahsie dupnes.. v tvojej situacii rozvodom nic nevyriesis.. budes musuet ist do roboty ajtak..

mandarinka555
12. okt 2021

@jazmina221 Pýtaš sa, či má tento vzťah význam, pritom poznáš odpoveď....tak načo sa pýtaš ? Ostávaš s ním kvôli peniazom, to je každému jasné.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
12. okt 2021

@jazmina221 však to sprav a nenavrhuj. Nastúp do práce a hotovo. Aj tak to budeš potrebovať, keď nechceš zotrvať v takomto vzťahu

jazmina221
autor
12. okt 2021

@dankanka Mam zname, kamaratky by som ich nenazvala, ked potrebuju postrazit deti, tak som im dobra ale naopak to uz neplati. Beru to, ze som doma tak mi donesu deti aj na 5-6 hodin, aj cez vikendy, cxa 2 krat do tyzdna. Nevadilo mi to donedavna, ale uz zacinam mat vsetkeho plne zuby. Oni maju napomocnych muzov a je im zatazko moje deti k nim zobrat, stale len u nas. Niekedy sa ani nedohodneme, jednoducho pridu bez zavolania a nechaju tu dieta, vsak nech sa zahraju a vratia sa o niekolko hodin s usmevom. Takze robim taku Mary Poppins.

0silvia0
12. okt 2021

@jazmina221 vyznam to velmi nema zostavat v takomto vztahu. Ale to je na tebe... Pracovat nepotrebujes, tak si najdi nejaku cinnost mimo domu a domacnosti, ktora ta bude bavit a realizuj sa tam aby si nezila v takom stereotype. Ale ked opisujes svojho nervozneho manzela, tak sa aj cudujem, ze chces aby sa vam venoval, prijemna atmosfera sa pri nom asi nekona... deti ho nemaju radi. Bud zahodis svoj komfort a skocis do realneho zivota rozvedenej matky alebo sa zariad v tomto cudnom vztahu a ries si svoje veci.

kate211
12. okt 2021

@jazmina221 Ako mozes dopustit, ze niekto pride bez zavolania a necha dieta na 6 hodin a este aj vikendy? To nevies zakrocit? Bud ok, postaram sa, ale nabuduce ty. Alebo ok, postaram sa, ale zaplate mi to, niesom opatrovatelka zdarma k dispozicii nonstop. Alebo ich poslat prec aj s detmi. Ty si dost dlho doma, stracas sebavedomie, autoritu, diplomaciu. Ja sa tomu chlapovi ani nedivim. Vztah to krachuje, zmen nieco vo svojom zivote.

marca12
12. okt 2021

@jazmina221 a tu je problem,nemas nikoho a tak vymyslas. Co ti brani s niekym v okoli pokecat. Do prace tiez mozes ist,myslis,ze ine pracujuce zeny si neberu ocr?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
bluka2
12. okt 2021

Podľa mňa je to tak funguje prirodzene - ona sa zvezie na manželovi (komfortný život bez naháňačiek), pracujúce kamarátky na nej, na jej kamarátkach niekto, kto ma ešte menej času. Vyvážene obojsmerne to snáď ani nie je možné, t.j. že jej postrážila dieťa rovnako často pracujúce kamarátky.
To len tak pomimo, @mandarinka555 to zhrnula fajn

evkamotka
12. okt 2021

Amazon ponúka viac nez 1000 eur na obycajne skladnicke pozície. Pokojne moze robit na sk

dankanka
12. okt 2021

@jazmina221 otvorene im treba povedat, napr: poslednykrat ich povarujem, nabuduce varujes ty.. kde si pracovala predtym? Ak kancelaria, v case chorob sa da pracovat z domu a nemusis cerpat ocr..takisto zvladas vodit deti do/zo skoly.. byt tak dlho doma bez ziadnej sebarealizacie, by ma piclo..

luccija
12. okt 2021

@jazmina221 tak nie je rodinný typ a odcudzili ste sa tým, že žijete každý svoj život.Ale, že mu nie je ľúto deti:(ani s nimi netelefonovat spýtať sa ako sa maju...A ty si sa obetovala...sama cítiš, že to je zle.Pomohlo by Ti aspoň na pol uvazku ísť do práce medzi ľudí zmeniť vzduch, porozprávať...neviem poradiť, taký chlap by nemal mať rodinu a nech brázdi Európu krížom krazom.
Ale ja by som teda nebola ticho a povedala svoje.
Deti sú malé, čo z neho majú ani výlet, spoločné akcie...

simca06022011
12. okt 2021

@jazmina221 povedz mu ze si nájdeš milenca ak sa nezačne venovať rodine a uvidíš 😂
Je to divne, urcite nie normálne. Na co ma deti? Rodinu?
Si myslí ze posle peniaze a tym je to vybavene... Tak zacni minat viac... Ked teda zaraba, a nevenuje sa tsk si s deťmi rob riadne programy 😁 najdi si záujmy a si cybavena, ked pride domov, chod na výlet s detmi nechaj mu zoznam prac a prázdnu chladničku, ved vy ste orec... Atd toľko sposobov je ako mu ukázať ze takto rodina nefunguje.

simca06022011
12. okt 2021

@jazmina221 a nehnevaj, to so strazenim deti nemyslis vazne? 😁😂 Mne keby toto urobil dakto ze príde, uribim kamoske kavu a poslem ju domov aj s dieťaťom, lebo neprevadzkujem jasle 😁 a bez ohlasenia duplom..

karolinakr
12. okt 2021

Keby takto odložili decka do detskeho centra, 6eur/hod....

zmrzlinka2021
12. okt 2021

@jazmina221 preco sa neprestahujete tam, kde manzel ma pracu?
Jasne, ze ked zije oddeleny od rodiny, tak ten vztah tam nie je. Pride na weekend a venuje sa domu, ide za kamosmi, kde taraju o hlupostiach.
Pre cloveka je extremne unavne zit 5 dni mimo rodiny a potom splnat ocakavania, ze bude vymyslat program pre ostatnych clenov rodiny. Uz davno ste mali fungovat ako rodina.

jazmina221
autor
13. okt 2021

@zmrzlinka2021 On robi kamionistu takze nepracuje na jednom mieste.

jazmina221
autor
13. okt 2021

@bluka2 No problem je v tom, ze oni mi ich nosia aj cez vikend, ked su s manzelmi doma. A mojim detom nic nedonesu, este ja prestravujem tie ich. Nie to este aby mi dali za strazenie peniaze. Nedavno som jednej razne povedala, ze jej postrazim dieta max. na 2 hodinky, bol vikend a odvtedy su aj s manzelom ofucani.

ivik4
13. okt 2021

@jazmina221 boa ja by ich hnala ako take handry by lietali , ze deti strazit. Si si znamych naucila a teraz sa ofucia ! Naco to robis ! Nikdy by si u mna nik ziadne dieta neodlozil 😡

jazmina221
autor
13. okt 2021

@simca06022011 Budem musiet zmenit pristup celkovo k muzovi aj susedam.

karolinakr
13. okt 2021

To si robíš srandu? A oni su zo socialne slabších rodín, že chodia k tebe deti odkladať a zadarmo sa najesť? A to ich hanba nefackuje? Ja sa rada hram s deckami aj do cukrarne zajdem, ale nie že bez opytania hocikedy si niekto odloží maleho a ide s manželom na jazdu a ja nech doma sedim a deti obsluhujem. Toto je až absurdné. A to sú tvoje dobré kamarátky, či len známe a susedky? Ani jedlo nikdy neprinesú? Hovorím, teraz Hamšik otvoril tu halu a je tam nejaka detska zona za 6/eur na hod ako som čítala v novinach, ešte som tam nebola, tak nech ti platia a jedlo donesú. No je to škoda, myslím, že ťa zneuživajú ASPOň sa podakujú? Však toto neni normalne, Môžu ti aj ženy z konika doniest deti? 🙂

0silvia0
13. okt 2021

@jazmina221 pôsobíš taký splachovací typ... susedky ťa využívajú, manžel na teba kašle... asi si to všetci môžu dovoliť, necháš si srať na hlavu s úsmevom... urob si poriadky s chlapom aj s tými ženštinami a začni konečne žiť a myslieť na seba. Držím palce.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
13. okt 2021

že či nemáš vlastný program v sobotu, ked si tam decka odkladajú. Ja mam víkendy zadelené na hodiny dopredu. Ja by som ich nezobrala, však aj prať musím, variť..a milion ďalších vecí, relax, do prírody..

sara07
13. okt 2021

@jazmina221 nie ty si zmen hlavne pristup k sebe
ja si myslím že ty skôr nemáš sama na seba čas na svoju seberealizaciu a ide ti na nervi aj na všetko domacnost a večny kolobeh , máš určité predstavy a tie ti nenaplna manžel
tak schválne chodili ste po horach, hoteloch , poznavačkách atd aj ked neboli deti ?
tvoj muž proste nechce vela do života toto mu stačí , nezmeníš ho
hovoriš že sa vytača a prečo ? aky dôvod ? pre neho je jednoduchšie byt mimo domu
mala by si si nájst konička, cvičenie a ked chce robit okolo domu bud rada
a všimni si pomaha svokor v domacnosti ? pomáhal ti aj ked neboli deti ? však ked si cely den dom čo prosím ta akože potrebuješ v domacnosti preboha pomôct ?
začni čitat, urob si čas pre seba, začni robit niečo pre seba alebo chod na 4 hod do prace
jedine čo by som ako zmenila je opatrovanie deti, surovo by som im povedala taxu za hodinu alebo ich nepreber jednoducho jedine toto skutočne zmen
ostatne hladaj u seba

antoniatonka
13. okt 2021

Deti nie sú maličké, keď sú v škole v škôlke tak neporiadok neurobia, tak aké spravovanie domácnosti? Polovičný úväzok kľudne by si zvládla a nemala čas dumat.

danica2711
13. okt 2021

keďže sa zamýšľaš nad tým, či má tvoj vzťah význam, je tvoja práca podstatná. Bez ekonomickej samostatnosti sa môžeš fakt akurát tak zamýšľať, ale odísť nemáš ako, vlastne za čo. Žiť s takým chlapom ako píšeš, ozaj nie je bohviečo, ale kým nedokážeš zarobiť na seba a na deti, resp. kým uprednostníš vlastnú lenivosť a pohodlný život pred aktivitou, neostáva ti iné ako "držať hubu a krok". Okrem toho práca ti okrem platu dá sociálne kontakty a trošku ťa rozhýbe, nebudeš mať čas ľutovať sa

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
slovakboy
14. okt 2021

@jazmina221 riskujete odcudzenie. Potrebujete spolu tráviť čas. Nutne. Tvoj muz si mysli že to je v poriadku ale sám bude sklamaný keď zisti že nie je. Už to že ste spolu intímne len tak riedko je varovanie. Normálne by po týždni malo byt prvé čo krásne vystískanie a potom milovanie. A v sobotu spoločná práca okolo domu a v nedeľu spoločný výlet. Hoci 5km za mesto. Aj s deťmi. Aby šiel do prace nabitý spomienkami na pekný výlet na hry s dsťmi. Oh ľudia sa nepoučia až keď bude neskoro. Veď mu uteká život pomedzi prsty. Vysvetli mu že nie len ty potrebuješ jeho čas ale aj on ho potrebuje. A kamarátkam povedz že rada postrážiš ale musia pochopiť hranice. Možno ich nevieš dobre odkomunikovať keď sú ofučaní. To treba povedať bez emocii alebo milo. Nesmie v tom byt ani náznak horkosti. To sa ti môže stať ze už sa nahneváš a povieš im to potom v hneve hoci malom ale cítiť ti ho v hlase.