icon

Manžel na zabitie

3. aug 2020

V minulosti môj manžel urobil rozhodnutia bez môjho vedomia , ktoré nás ako rodinu stáli kopec peňazí . Popodpisoval zmluvy o investíciach v nejakých pofidernych spoločnostiach , z čoho je dodnes .. NIČ . Samozrejme to aj uhradil z našich spoločných prostriedkov ktoré mal na svojom účte ( založenom ešte za slobodna ) . Keď som na to prišla považovala som to za neskutočnú zradu , bolo to veľmi ťažké obdobie . Na to aby sa nám manželstvo nerozpadlo , lebo sú tam deti , tak sme sa dohodli na sedeniach u párového terapeuta. Dva roky tam chodíme , vzťah sa začal zliepať pomaly a hneď na začiatku sa ho pýtala terapeutka či to je všetko čo urobil a on že áno , dvakrát sa ho to opýtala a vysvetlila mu že ak to nie je všetko a ešte sa na niečo príde , že zas to nabúra celé uzdravenie. Počas terapie som ešte prišla na dve zmluvy , zas sme začínali v podstate odznova a predvčerom som hľadala pero , lebo moje sa vypísalo , nikde som nemohla nájsť tak som išla k nemu do pracovnej kabely a tam som uvidela zložku investície , otvorila som ju a srdce mi skoro umrelo , ďalšie tri zmluvy z roku 2014 , horšie je že dve boli na moje meno , ešte aj podpis sfalšoval , druhá na jeho matku aj tej podpis sfalšoval . Nešlo o nejaké extra významné sumy , u mňa to bolo 2200 eur, a u jeho mamy 4100 eur. Keď som sa ho pýtala prečo to urobil a prečo to zas nepovedal , tak vraj čo to riešim že to bolo dávno a teraz to už nerobí . Ďalej som sa ho pýtala či jeho mama o tom vedela , že vedela a teda prečo som nedostala výsadu aj ja o tom vedieť ? Mlčal . Má vôbec význam chodiť po terapiách a udržiavať takéto manželstvo , kde si jedna strana robí čo chce ?

Strana
z4
sbear
4. aug 2020

Ja by som namiesto psychoterapeutov radsej zasla k vestici... V noci by som ho urcite nehladala. Ani keby isiel holy. Celu noc by mohol spokojne vonku premyslat a rano by sa vratil. Ved je dospely a mozno by si zacal zvykat na bezdomovecky zivot ako jeho otec. Podla mna je to genetika tato zavislost. Alkoholizmus je geneticky predavany z pokolenia na pokolenie. Pravdepodobne aj hazard s peniazmi je genetika. Ak toto ututlete, bude mozno pokoj na par rokov. Dovtedy si nasetri vlastne peniaze. Teraz by som sa na tvojom mieste odstahovala s detmi docasne na pol roka. Pritom mozte normalne pracovat spolu, chodit na vylety... To odporucaju vraj americke sudy, lebo chcu znizit rozvodovost v USA.

sbear
4. aug 2020

Inac co sa tyka rozvodu, tak ak zacnete teraz, tak rataj, ze celkovo ti to moze zabrat 7 rokov zivota. Rozvod z pravnej stranky, zvykanie si na novy zivot, delenie sa o deti, doriesenie zdravotnch veci a psychickych, odvykanie si od zavislosti na nom...

jajka71
4. aug 2020

Nechapem ako by som mala zit s clovekom, co sfalsuje moj podpis a mna i rodinu dostane do dlhov i preto, ze ako byvala terenna soc.prac. viem ako take pripady mozu koncit. Ak nieje manzel dusevne chory ide o praobycajny kalkul. Vie, ze si vzal zenu, ktora dohliada na chod firmy a stara sa o domacnost a znesie vela preto, aby nerozbila rodinu a nedostala firmu do cervenych cisel. Vie vellmi dobre, ze ked sa mu to prepieklo raz prepecie sa mu vsetko....ak si sama nepovie jeho polovicka DOST. Ked sa mu prepoekol financny podvod, kolko ineho sa mu este prepecie?

evkano1402
5. aug 2020

Neviem si predstavit, ze by som sla hladat muza v noci (je leto! ani v zime by som nesla) a zhanala si niekoho v noci k detom, ved aj tvoj otec je do tohto zmatku zapleteny ...a vlastne nic s tym nema. To je velka nezodpovednost od tvojho muza nielen k tebe, ktora toho znesies viac ako je normalne, ale jemu nenapadlo, ze ohrozuje vase spolocne deti, jemu nevadi, ze o tom vie tvoja rodina...je mi velmi luto, co musis prezivat.

1gabriela13
5. aug 2020

To načo si ešte s nim? Žiješ len raz. Mohla si byť už 2 roky šťastná! A čo že sú tam deti? Môže byť dobrým otcom a mat pekný vzťah s deťmi aj bez toho aby si ty trpela.

autor
5. aug 2020

Tak riešiť to určite budem , to sa už deje , lebo táto situácia ničí mňa a aj manžela, ale každého inak. Mňa ničí nedôvera a jeho klamstvá z minulosti ktoré ho doteraz dobiehajú a jeho zas ničí že šaliem pri každom jeho vybočení z pevne stanovených hraníc. Dostal pokutu v Nemecku a zaplatil to poza môj chrbát. Samozrejme som na to prišla pri kontrole účtu , tak ma to nasralo neskutočne. Keby mi normálne povedal ,vieš čo dostal som pokutu lebo som išiel rýchlejšie ako normálne, mu poviem že je blb a viac by som to neriešila, ale toto ihneď zas u mňa evokuje pocity " kurva zas si robí čo chce ". Potom je ozaj ťažká komunikácia medzi nami .
Jednoducho my nevieme začať znova, lebo nevieme - teda ja, kde je ten začiatok , kde je tá čiara od ktorej by sa dalo odpichnúť.
@1gabriela13 šťastná ? Možno a možno som mohla byť v takej súdnej vojne že až , možno by mi manžel neplatil alimenty, možno by si našiel nejakú mrochtu ktorá by oberala moje deti o to čo im patrí , zrejme by to firma ktorú spolu budujeme nevydržala a minimálne mňa táto práca plne živí a na nej visia aj moje deti . Čiže šťastie je veľmi relatívny pojem. Ak urobím tento krok musím mať všetko perfektne premyslené , nie sa rozviesť halva-nehlava, to vie každá .
@evkano1402 áno , nezodpovednosť od môjho manžela to je , to si v konečnom dôsledku po tom výlete priznal aj sám a prečo som ho hľadala som už napísala, hrýzlo ma svedomie a to riadne , lebo sme si povykríkali všeličo a teda som ho nešetrila. A viem že aj na neho je vyvíjaný tlak , okrem toho odišiel iba v krátkom tričku a teplákoch sa vraj iba prejsť a prišiel za tri hodiny domov , v tú noc hodne pršalo . Ja zas nie som odľud , bála som sa že sa mu niečo stalo , prepadli ho , dobili ho , alebo niekde sa pošmykol a spadol . Ja som sa o neho bála ako o kolegu ( kto bude robiť tabuľky a makrá , xml ka a špeciálne súbory ) a ako o otca svojich detí . To, že by som eventuálne mohla ostať JA bez manžela , som neriešila , ale to je dôsledok všetkého toho zla čo sa medzi nami stalo .
@sbear tak tvoje riešenie a mi zdá asi najlepšie , oddeliť sa , rozdeliť BSM a teda čas ukáže .

sbear
5. aug 2020

Niektore veci o ktorych pises robia chlapi bezne. Ale falsovanie odpisov, pozicky poza chrbat manzelky, tak to by som veelmi tazko znasala. Pokuta, kavovar, ta vybava lyziarska, take veci proste chlapi robia a treba sa nad to povzniest. Mozno ti tu plno ludi napise, ze ich manzelia to nerobia, ale vela chlapov to proste robi. Tym ze sa pri tom rozculis mu k tebe blizsie nebude. Ale take naozaj velke financie o kt. ti nepovedal a sfalsoval podpisy, hlavne na to sa treba pozriet.

cacianka
5. aug 2020

Nemali sme firmu deti ani majetky ale taketo odrby a manipulacia bola aj u nás.az mi prisli tazko a zle ked to tu čítam.
Ved sa snazil, nepovedal mi o probleme aby som sa netrápila, bude nam dobre.
No nebolo.7 rokov som to ťahala, ako tá žaba ked ju pomaly varite. Mobil potrebuje.hento treba tamto musime nutne mať, tam pojdme ....
Dlzoby na vsetky strany, sypali sa na mna jobovky ani neviem odkial.odhodlala som sa k rozvodu a potom sa to este viac prevalilo, aj o podvode som sa dozvedela, aj o väzbe, exekutori furt písali, policajti v uniforme aj civile u mna zvonili kazdu chvilu.lebo ho nemal kto ratovat !
18r.sme rozvedeni a doteraz nemam pokoj, hrozi mi ze pridem o strechu nad hlavou.a to uz pred 2r.zomrel.
Niekedy mam silne nutkanie mu ist na hrob tancovat....
Našťastie neviem kde je pochovany.
Vediet vtedy co viem teraz tak riesim skôr, radikalne a bez emocii.
Ps.take divadla ze odchadzal boli aj u nas.aj velke noze si bral ze ide skoncit.aj v okne na 5.poschodi na parapete stal.aj lano hladal a z tenkych spagatov zacal spajat...

1gabriela13
5. aug 2020

To som nevedela ze mate spoločnú firmu. V tomto prípade si všetko dobre rozmysli a zariad v tvoj a v prospech deti. A on nech si ide a žije si svoj život ďalej ako notoricky klamár. Akože sfalsovat tvoj podpis tak to mi nejde do hlavy ako sa k tomuto niekto ponizi. A okrádať svoju rodinu o peniaze. Nie ze by bol rád že ma rodinu, zdravé deti a ženu ktorá mu toto toleruje.

1gabriela13
5. aug 2020

@cacianka brutal toto. Ale si silná že si to dala takto. Dúfam že sa ti bude dariť a ze nebudeš niesť následky z toho. Veľa síl

77daniela77
5. aug 2020

@cacianka Tazko sa to aj cita.....hrozne ako jeden clen rodiny dokaze nicit zivoty ostatnych clenov.....toto by sa im nemalo vobec tolerovat a co najskor ho izolovat v ramci moznosti.Vsetka cest ze si to zvladla s tym psychopatom.

luccija
5. aug 2020

Odišla by som dočasne do podnajmu, alebo nech ide on je to reálne?2,3 m si dať oddych byť spolu v práci chodiť za deťmi, ale nebyť partneri.Si silnejšia ako on len sa bojíš čo je pochopiteľné.Ale myslím si, že s ním zostanes kvôli deťom, firme asi by som to to tiež tak spravila veriť mu aj tak už nikdy nebudeš stratil u teba hodnotu ako muz a nejako to pôjde do stratena rokmi, alebo si niekoho nájdeš tu, alebo on.

erickatt
5. aug 2020

Podaj si bezpodielove vlastníctvo. Zas zoberie pôžičku na teba?? Pa: nemas môjho bývalého??

cacianka
6. aug 2020

@1gabriela13
@77daniela77 v r. 2001som podala navrhy na vysporiadanie BSM a rozvod.tahalo sa to 4 roky lebo bol preč, ako nezvestny, uz som nevládala sama ťahať domacnost a tie jeho pesničky uz liezli krkom. Neuvedomovala som si jeho manipulaciu, nebol taky od zaciatku, naozaj sa snažil a žil o normalny život az postupne vekom sa prejavila jeho natural povaha a uz nevladal prekonat ju. to ako ta zaba co ju varia pomali, ale vadil mi jeho pristup a konanie. Az ked som zacala po case čítať na nete taketo pribehy a k nim vyjadrenia, pochopila som ....pred 30 - 20rokmi este nebolo take povedomie o takychto manipulantoch a narušených , neradili si zeny takto verejne. Vsetko sa skryvalo za dvarami, navonok bolo vidiet iba fakt vypukle problemy. Psychicku stránku nie.
Takže až čas mi otvoril viac oči a pomenoval to co sa dialo pred 20-25rokmi. Následky su doteraz, zdravotné a najme finančné/existenčné.
Preto sa snažím zenam poradit a podporit aby sa nedali uvariť do stále väčších sraciek. Uz nežijeme v stredoveku kedy bola zena uplne podriadena mužovi, ked je rovnopravnost a akasi povinnost rovnocenne pracovat tak nech je rovnocennost aj v domácnosti a vzťahoch.
Ženy si nezaslúžia aby im niekto sral na hlavu !

tatisna
6. aug 2020

Zena ROZVED SA!!!Skoncis na psychiatrii kvoli nemu... Ved Ta ma totalne na haku... Aspon doma pomaha, upratuje, stara sa o deti? Ze preco s nim zijes? Zeby peniaze? On si je Tebou tak isty, ze klame este aj psychologicku a okrem toho to uz je patologicke klamarstvo. Ja by som sa takeho cloveka aj bala. Potom raz napises ze proti mojej voli podal navrh na zbavenie svojpravnosti...

sbear
7. aug 2020

Neviem, ci mas dieta chlapca, ale ak ano, tak rataj s tym, ze bude po otcovy. Kamaratku okradol jej znamy. Nedala to ani na policiu. Povedala mi, ze najviac si ublizuju blizki. To je uplna pravda.

autor
7. aug 2020

@sbear mám chlapca . Dnes som riešila mnoho vecí , vrátane toho čo ešte porobil , lebo on toho nie je schopný . Skôr sa obávam o najstaršiu dcéru , tá je povahovo celý on , peniaze hore dole a čo , furt niečo stráca ako muž .

@tatisna o deti sa stará , ako otcovi mu nemám čo vytknúť a aj doma pomôže .
Povedať mu zbaľ sa a vypadni by deti ťažko znášali .

sbear
8. aug 2020

za mojich 40 rokov zivota som pocula kadejake veci a predovsetkym zazila, koli mojim traumam z detstva... Poznam zeny, co ostali koli detom alebo uz len koli takej tej zavislosti na tom chalapovy. Viac menej su len spolubyvajuci. Ja by som si na vasom mieste skusila najst psychologa zameraneho na konktretne tento prolem. Ak viete anglicky, tak zahranicni terapeuti robia online poradne. Nejake online kurzy. Ani nie su o tolko drahsi ako platite teraz. Ja ked s nejakym problemom pisem na MK, tak zistim, ze to nema zvysel celkom. Ale skusam najst najlepsieho odbornika na nete. Ja mam problem so svojimi traumami a vychovou syna, na obe veci sledujem "terapeutov". Deti - Dr. Laura Markham. Na psychicke traumy napr. Moojii. Urcite nieco bude aj ohladom gamblera nieco. Nikto tu presne nevidi do vasej rodiny a mozno ani vy samy. Ale su odbornici na tuto problematiku. Z ludmi s kt. som sa v zivote stretla, vacsinou riesili fyzicke nasilie, psychycke nasilie, alkoholizmu. Exekucie riesil len jeden byvaly kolega.Tiez u jeho otca.A moja ex svokra, ale on len stavkuje stale, nemyslim si, ze by prisli o majetky a tie uz prepisali vsetky na deti aj tak.Este niekedy pomozu aj cesky terapeuti online.

autor
8. aug 2020

@sbear ďakujem , ukončujem s manželom spoločnú psychoterapiu . Mením terapeuta a urobím všetky kroky ktoré ochránia môj majetok .
Zistila som ochotu manžela zas pre zmenu požičať svojmu otcovi , ďalej som zistila že požičal pred rokmi bratovi na auto asi 8 000 eur , taktiež kamarátovi asi 20 tis eur , to bolo pred 4 rokmi , nemá od toho doklad , tieto všetky peniaze boli z bočných kšeftov o ktorých som ani len netušila. Ani neviem , koľko mi zamlčal .
Takže svokrovi som napísala že žiadne peniaze od nás už nedostane a že ja nebudem financovať jeho život a jeho potreby, na to má ešte manželku a milenku , manželov kamarát si medzitým otvoril cukrárňu s zákuskami , bol na dovolenke na Malorke a v Miláne , jednoducho si žije svoj život a kašle na nejaké vracanie peňazí. A ten môj blb len kváka dokola že mu to vráti . Kedy ? Veď on si ani blbec zrejme neuvedomuje že je to premlčané .

sbear
8. aug 2020

@cacianka rozvedeni ste 18 rokov, ako to, ze vam exekutor moze zobrat majetok? Pred 20 rokmi som si zobrala za manzela gamlera, vydrzalo do 6 mesiacov, rozvod trval vyse 2 roky, lebo bol nezvestny tiez. Na zaklade nezvestnosti ma rozviedli po 2 rokoch. Nakoniec som zistila, ze je vo Francuzku. Nastastie na sud vtedy neprisiel. Tiez nam buchal exekutor na dvere vtedy. Nemali sme ziaden majetok, ziadne deti. Cely vztah bol maximalny omyl. Zobrali mi len vsetko, co sme mali prenajme - cize byt so vsetkymi vecami (netusim na co to komu bolo), zahradu, co som mala v prenajme. Nikdy v zivote by ma nenapadlo, ze by teraz mohol nejaky exekutor chciet odo mna nejaky majetok. Ako je to mozne? Ved manzelstvo uz davno skoncilo. Pocas manzelstva sme nemali ziaden majetok. Vsetko som nadobudla az po rozvode potvrdenom sudom.

cacianka
8. aug 2020

@sbear pred svadbou som mala štátny 1i byt a par rokov po svadbe sme ho museli odkúpiť.
Po rozvode sme sa nevysporiadali do 3r on nezvestny, ja som nemala peniaze na poplatky a pravnika ani len 50% nadej ze byt prisudia mne.a ak by aj, tak by som exa musela vyplatit nie z kupnej ceny ale z trhovej ! tak sa to riesit nedalo. Nebolo s kym a za čo.
Zostali sme vlastnikmi 1:1. Pred 2 r zomrel a pol bytu išlo do dedicskeho konania.ja nie som jeho dedic ale štát. Ja nemam € na vyplatenie a ak by sme ho aj predali tak nemam šancu za zvysok si nieco kupit.. .

sbear
9. aug 2020

@cacianka tak to potom ano, je tu riziko. Jedine predat byt, vyplatit exekutorom a ist do prenajmu. Nasi sa tak 10 rokov natahovali o byt. Ak tam musela mama vyplatit mojho otca a nadavat bude do smrti. Platila drahych pravnikov, pomaly aj drahsich, ako musela vyplatit otca. Pravnika netreba mat na sude. Kazdy sa moze zastupovat sam. Ja som nikdy na sude svojho pravnika nemala.

mk22
13. feb 2021

Zaujímalo by ma, ako sa máš, ako sa ti darí, kam si sa posunula.. Dúfam že k lepšiemu.

mandarinka555
13. feb 2021

Ako si k nemu prišla ? On je fakt taký hlúpy, alebo to len na teba hrá ?

sidon
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4