Manžel nechce, aby som išla do práce
Ahojte, rodičovská mi konci až budúci rok v lete ale zobrali mi obe deti do škôlky už od septembra a ja som mala v pláne vrátiť sa do práce. Manžel aj chce aby som šla ale na druhu stranu mi stále hovorí, že ešte mam čas, že deti budú určite stále choré a aj tak by som bola s nimi doma... A ja teraz vlastne neviem co robiť, je pravda že isto budú často chorý, to by som mohla byť na PCr keď som zároveň stále poberateľom rodičovskej? Ako by ste to riešili vy? O peniaze núdzu nemáme, teda samozrejme šetríme a navyše peniaze sa zídu ale nie je to bytostne nutné.
Možno mám aj obavu co povie okolie a rodina, že deti v škôlke, muž v práci a ja si "valam šunky"...
Inak po novom ak dávaš dieťa do 3 rokov na celý deň do štátnej škôlky prídeš o rodičovský príspevok. Štát buď prispieva na opateru dieťaťa škôlke alebo rodičovi rodičovským príspevkom.
@autorka deti budú vždy choré,či 3r alebo 6r.. moja staršia nebývala v škôlke chorá,zato teraz jedna už 8r začína byvat.. k tomu mladšia,čo má už 4,5r .. a večne je to tak,že jedna chorá, skončí a druhá chorá . Tak to lepime aj pri tak veľkých deťoch ako sa dá...a tiež teda ja v 98% zostávam s nimi
Co by som ja zato dala keby muz vela zarabal. Urcite by som zostala, doma. Deti vkuse chore, vkuse prazdniny, zavrete skolky. Uz teraz mi je zle kde ich dame. Nasi este pracuju.
Ako stare su tie deti? Dolezite je aj, ako to budu niest deti. Ci to nie je prilis skoro na ne. Takze by som pockala a prve mesiace zostala doma. Deti tiez potrebuju byt zrele na skolku. Ak bude vsetko OK, potom by som isla do prace, ak by som chcela pracovat. Evidentne je to vsetko len o vasom rozhodnuti. Na tom, co kto povie z okolia, na tom vazne nezalezi.
Choré budu tak ci tak ci uz teraz alebo o rok tak podľa mňa je to jedno moji išli obaja do škôlky v 2r2mes a chorí su práveže častejšie teraz ked su starší. Môj 10r syn prekonal v 8 a 9r viac chorôb ako v škôlke. Ja by som nevedela sedieť doma 3roky s každým musela som ist medzi ludi lebo mi doma sibalo. Ale ty urob aby si bola spokojná aj ty a deti. Na škôlku si zvyknú skôr či neskôr to sa neboj
@elizita to ako moji straší v škôlke nic a teraz na ZŠ on nosi choroby domov
@aurora33 ale to je blbost, male dieta (skolkar, mladsi skolak) preferuje jedneho rodica, pokial sa od mala budovali zdrave vztahove vazby. Ako deti si totiz budujeme jednu hlavnu vztahovu vazbu, zvacsa s clovekom, ktory sa o babatko najviac stara a travi s nim vacsinu casu. A teda pokial je ten vztah zdravo emocne syteny, tak vznikne aj zdrava vztahova vazba, ktora je hlavna. A popri tom sa vytvaraju dalsie vazby s blizkymi ludmi, ale jedna ostava tou hlavnou a ta ovplyvnuje napr. to, s kym sa dieta citi uplne najbezpecnejsie a preferuje tu osobu, ked je v horuckach, najzranitelnejsie…To neznamena, ze to dieta nezvladne aj s inou blizkou osobou, ale ak das dietatu na vyber, resp. ak nacuvas jeho potrebam, tak si vyberie osobu, na ktoru ma hlavnu vazbu. To je cele, svet sa nezruti, ak to nie je vypocute vzdy, ale pokial je hlavna vazba na matku a ta ma aj flexibilnejsiu pracu alebo bude rodina menej financne tratit, ked pojde ona na ocr, tak je logicke, ze ostava doma s malym dietatom zena.
Ja by som poradila nastúpiť do prace od januára ak škôlka pojde hladko a nebudu deti choré. Moj syn stale niečo priniesol zo škôlky on bol viac doma ako v škôlke.A museli sme sa s manželom
striedať, lebo mne uz bolo blbe v práci brat OCR 3x za mesiac🙈 Tak držím palce aby to deti v škôlke dobre zvládli.
@81anina obdivuhodne...riesili ste aj imunitu
..rozne patalie...skusite z justu prirodne veci na imunitu a choroby? Tiez sme na tom boli hojdackovo...a uz par rokov klop, klop, klop
Ahoj vieš čo ostaň doma teraz ťažko povedať ako budú deti koncom septembra v októbri už to budeš vedieť porovnať ako budu choré ci sa na nich nalepí všetko alebo sú z tých relatívne zdravších a rozhodnes sa potom.
Ochorejú na 100% , majú dva roky, baktérie a vírusy sa im vyhýbali, teraz dostanú plnú dávku. O realizácii a osobnom rastie asi tiež v jednote nebude to správne pomenovanie prace. Škoda toho roka, zvlášť ak dieťa plače, keď ideš za roh . Maličké dieťatko.
Ja by som sa neponáhľala.Z vlastnej skúsenosti:dobrovolne som ostala doma o rok dlhšie(mladší syn bude mať na jeseň 4 roky) a teda šunky som si neváľala ani náhodou ak máš z tohoto obavy. Ani 1 den som sa nenudila. Po skúsenostiach so staršou dcérkou(6r bude mať na jeseň) viem aký býva prvý rok v škôlke. Pár dní v školke, tyzden-dva doma. A aj to tak bolo. Keby som sa vrátila v novembri do roboty, viac by som bola OČR ako v robote.Najhoršie je že všetky tie piagy prešli aj na mňa a na muža, ktorý dokonca v aprili dostal taky ťažký zápal pluc že bol mimo skoro dva mesiace.Čiže do starostlivosti o dve deti ešte pribudlo všetko ostatné. Vďakabohu že mam na salame pozerať na to,čo povie okolie a riešiť či ma neohovoria že som s detmi doma o rok dlhšie.Aj keby som ostala dalsich 10 rokov doma-je to naša vec. Ja si za ten rok dorábam ešte pedagogické minimum, šijem pre deti, vyrábam zdobené fľaše, veľa chodíme na výlety, vkuse sme vonku na ihrisku či na ulici s detmi. Na nudu niet ani pomyslenia.Na ostatných sa vykasli, urob ako je tebe dobre.
Výnimočný manžel, milovala by som ho do konca života...😄😄😄
Ahoj, ak ti možem poradiť, teda ak nemáte o peniaze núdzu, tak ostaň doma. Ono chodenie do práce je stresujúce, ak nerobíš svoju prácu snov a aj to niekedy zahŕňa časový stres, aj keby si nemala deti. Chce to veľa času a ten ti nepribudne navyše, budeš si ho musieť rozdeliť pre domácnosť, pre deti a manžela. Manžel to dobre radí. To, že spoločnosť tlačí ženy do práce, je len zotročovací systém, ešte sa napracuješ dosť. A ľudí nerieš, oni si i tak budú myslieť, čo chcú a možno len závidia, že može mať niekto aj možnosť ostať doma. Ak ozaj nie si nútená, uvidíš ako uvítaš čas pre seba navyše a pritom sa vieš postarať o domácnosť aj deti. Deti nie vždy chcú byť v školke a tak nebudeš stresovaná tlakom z práce, že či s nimi ostať doma alebo nie, bez ohľadu na to či budú/ nebudú choré. Budeš mať vačší kľud a prípadne, ak by si to cítila, že ozaj máš potrebu ísť do práce, tak to vieš kedykoľvek zmeniť. Rieš to čo je v prvom rade najlepšie pre vás ako rodinu, čo si bude myslieť sused či svokra nie je tvoj problém a ak by to aj riešili, či si lenivá, tak prečo vy si mala byť leniná, ak sa rozhodneš uprednostniť rodinu pred právou? To je len tlak spoločnosti, ktorá ide mimochodom úplne zlým smerom. Prajem ti správne rozhodnutie 😊
dve deti...
to bude z choroby do choroby.
nam to neprestalo ani na zs, ale su uz dost velke, pomoze kto moze. s najmensim soplom mam volaju a nesmie ist do skoly na druhy den 🤷🏼♀️
najlepsie su tie ranne prekvapenia, vecer nic, rano chora, ze dovi dopo. zariaduj sa narychlo...
ale oplati sa byt medzi ludmi, ak ti to budu v praci tolerovat a vies byt na HO, ze mas dobru pracu, nezostavaj doma, nie je to dobre na psychiku.
ak mas pracu horsiu, kolektiv, cokolvek... aj na neplatenu RD 😁
Takto staršie dieťa chodilo už rok do škôlky ale teda len do obeda, pred obedom chodilo domov. Ale z 10 mesiacov co bola škôlka otvorená tam bol reálne asi 2-3... Stale chorý a aj mladšie to chytalo.teraz by mali nastúpiť obaja na celý deň. Takže to bude zase niečo iné aj pre staršie dieťa (3r) a mladšie ma bude mať 2 teraz.
Ó tom zrušení rodičovského počujem prvýkrát musím si to naštudovať
@oli1x no takže zistené, to co píšeš platí pre deti ktoré dovŕšili už 3roky.mna sa to netyka
To je vo hviezdach, ako budu chore. Jedno moze byt, druhe nemusi byt. Ale su dve a su to male deti bez vybudovanej imunity., takze budme realisti. Bola tu raz taka tema, kde pisali maminy ako to bolo s ich detmi po nastupe do kolektivu, potom jedna spocitala reakcie a vyslo to tak, ze 80 percent deti bolo na zaciatku nonstop chorych a 20 percent bolo obcas chorych alebo vobec.
Ja neviem ako to mate s muzom zariadene, ale ja by som aspon polroka vydrzala este doma, ak mozes. Treba ratat s tym, ze nielen deti, ale aj vy od nich budete chori. Ked moja mala nastupila do skolky to bol masaker, muz bol stale doma chory a ja tiez. Ja som robila na HO cely rok (ale ja som to tak mala v praci vzdy) a keby som mala chodit do roboty, tak ma vyhodia, lebo moje dieta je velmi chorlave. Teraz uz idem do roboty, kde HO neexistuje, takze muz sa bude so mnou striedat na OCR, je uz na to pripraveny. Ja len dufam, ze nebude az taka chora, lebo neviem ako budeme fungovat.
@oli1x to mas odkial takuto kolosalnu hlupost? RP je do 3 rokov.a je fuk, ci je dieta doma s matkou, ci v skolke, ci na madagaskare. a tiez je fuk ci zena pracuje, alebo je doma.
Autorka. Z vlastnej skusenosti: zostan doma. Ak vas netlacia financie, v klude si odbi cely rodicak. Tie choroby, to je daco strasne. Nasi pracuju, aj svokrovci a teda nonstop latat choroby, maly je v skolke 4 dni a mesiac doma. Ja mozem dakovat Bohu za robotu, aku mam, ze som si kus panou. Lebo toto by bolo v kazdej normalnej robote na vyhadzov. A mudrlantky pripecene, nie, nema ziadnu poruchu imunity, je zdravy a ano, na vzduchu je cely rok a papa ovocie, zeleninu, aj Vitaminy. Proste toto postcovid obdobie je sialenstvo.
@zmrzlinka2021
Teda neviem, ale aj ja som vo fore zachytila, ze deti nemas.
Na tvoje prispevky len tolko: nekric hop, kym nepreskocis 😉
@drahomirrra vidis a ja s ňou zase vo všetkom suhlasim a to mám deti 🙂
@aurora33 To je v poriadku. Tisic ludi, tisic nazorov.
@molinka777 noooo je ich takych viac.....tiez som mala to stastie
@stulrajterova ja som vďačná za svojho, ktorý ma podporil v tom, čo chcem ja a nenútil ma sedieť doma 🙂
@aurora33 Autorka ale nikde nepise, zeby ju muz nutil. Tak pozor, to neprekrucaj. Ja som usla tiez kvoli kariere z RD predcasne, nabehla do obrovskeho kolotoca, muz sa o maleho stara uplne normalne, a ja po roku sice obrovskych zarobkov, tlaku a enormneho nasadenia oplakavam rodicak , tie krasne lenive dni plne pozorovania rastu a pokrokov maleho cloveka, ked nic nemusite a vsetko mozete. Pevne verim, ze sa este druhe dieta podari, a veru robota neujde, ta pocka. Ale ten carovny cas maleho dietatka, ten sa nevrati. Ani tisicove zarobky a pocit karierneho vyzitia to nenahradi. A to sme rodicia normalne, fifty-fifty.

Ja by som sa nevratila.Za mna je to zbytocne. Pokial vas financie nenutia kvoli takej robote by som sa nehnala spat. Neviem kolko mas rokov, ani kolko mas odpracovane ale predpokladam, ze sa este nachodis do prace dost. Akoze keby si mala nejaku karieru rozbehnutu stalo by to za zvazenie ale takto🤷♀️
Ostan doma kym sa da aj tak budes mat tie deti stale doma, chore. Aspon budes bez stresu.