Manžel nechce, aby som išla do práce
Ahojte, rodičovská mi konci až budúci rok v lete ale zobrali mi obe deti do škôlky už od septembra a ja som mala v pláne vrátiť sa do práce. Manžel aj chce aby som šla ale na druhu stranu mi stále hovorí, že ešte mam čas, že deti budú určite stále choré a aj tak by som bola s nimi doma... A ja teraz vlastne neviem co robiť, je pravda že isto budú často chorý, to by som mohla byť na PCr keď som zároveň stále poberateľom rodičovskej? Ako by ste to riešili vy? O peniaze núdzu nemáme, teda samozrejme šetríme a navyše peniaze sa zídu ale nie je to bytostne nutné.
Možno mám aj obavu co povie okolie a rodina, že deti v škôlke, muž v práci a ja si "valam šunky"...
@zuzanockamt nooo vsetko je o prioritach, dialogu...
@aurora33 cez vikend som si posedela na prednaskach...vysoka klido, pido urobena
@stulrajterova ved aj ja tak
@drahomirrra som myslela, ze len moja je takto chora. Teraz od jari v skolke ani nebola, lebo to nemalo zmysel ju tam davat. Vydrzala 4 dni a vybavena. Este v novembri covid chytila a to jej strasne zhumplovalo imunitu. Ja neviem kedy toto skonci.Ona ide do herne medzi deti kludne len na dve hodiny a hned tam nieco chyti.
@scorpionflower1 Nie, neboj. Toto cele zapricinil Covid, to nemoze byt nic ine. My sme 2 x absolvovali nemocnicu, take broncho obstrukcie, ze mu saturacie padali na 88-90%. Zapaly pluc. Vsetko malo pociatok “skolkarske virozky”. Imunolog, pneumolog, testov po aleluja- vysledok, decko zdrave, ziadne imunitne defekty, ziadne specialne vykyvy v krvi, nic. Proste tie virusy evidentne mutuju, to je brutus, co v tych skolkach je. Roky respiratorov urobili svoje, toto nema nic spolocne s imunitou a vitaminmi a cerstvym vzduchom, ako sa tu baby ohanaju. Toto su hypervirusy. Des.
@scorpionflower1 skuste echinacinu z justu na imunitu...nakopne to telicko...nam to pomohlo...ak chcete piste spravu
@drahomirrra no moja zatial nemala nic komplikovanejsie ako sople vsetkych farieb a druhov, takze este sme na tom dobre. Celu jar prechrapala a prehuhnala, co mala stale sople dookola, a to od marca ani nebola v skolke, jej staci jedna navsteva detskeho kutika na dve hodiny a je vybavena. Teraz sme tak boli v detskom kutiku a hned odtial doniesla akusi hnačku. V novembri mala covid, ktory vraj deti znasaju dobre, ona mala teploty 10 dni a mesiac zapchaty nos. Este ale nedostala nejaku bakteriu, ktora sposobuje zapaly pluc alebo hnisavu anginu, na to sa velmi tesim, kedy to pride.
Mne nasa detska doktorka vravela, ze postcovidove bakterie su neznicitelne nezaberaju na ne ATB, my sme mali na jar 2x hemofilovu infekciu, dr. vtedy povedala, ze toho hemofila ma kazdy druhy skolkar + ich rodicia tiez. Vyliecia sa, tyzden su zdravi a potom zas.
Sestrine decka su uz velke (9 a 14) a tiez su kazdu chvilu chore odkedy skoncil covid.
@stulrajterova ak myslite echinaceu, tak tej som mohla naliat do dcery litre a vobec nam to nepomohlo. Mne nic nepredate, ak ide o to, vsetko, co by ste mi chceli povedat mozete aj verejne, nemusime si pisat sukromne.
@scorpionflower1 ja vám nič predávať nemienim 🙂 poradenstvo sa robí súkromne nie verejne...to bola len ponuka, alebo možnosť....a nie nepotrebujem vám nič predávať....prajem vám pevné zdravie detí, moje chvalabohu niekoľko rokov bez atb..:D a vďaka echine...a možno aj tomu, že sme nechodili "do detských kútikov" ale na čerstvý vzduch a zaradili do života šport...skúste konvičkovať s tým zapchatým noštekom, alebo inhalovať, prípadne kôstky čerešňové nahrievať v mikrovlnke...ak to poznáte vo vankúšikoch
@drahomirrra mozem sa opytat aku mas pracu? si na home office alebo cerpas stale OCR? Ja nastupujem do novej roboty, moj muz je sef oddelenia v jednej firme a ten je rad, ze nemusi dorabat robotu aj cez vikendy, inak v kancli travi 5 dni v tyzdni cca 10-11 hodin denne. Ja idem učiť na skrateny uväzok, moj predmet v skole nebude ucit nikto iny iba ja, je to malicka skola, HO, samozrejme, nehrozi. Na dieta sme len my dvaja, nikto iny. Ja som fakt zvedava, co budeme robit, ked bude takato chora. Ona ma 4 a pol roka, do skolky nastupila minuly september, ja uz nechcem byt doma (doteraz som mala robotu na HO, ale zrusili mi firmu, takze kazdu OCR som tahala ja, muz bol doma obcas, ked som potrebovala s malou pomoc). Uz teraz mam zaludok stiahnuty kvôli tomu. Idem ucit po 6 rokoch, co som to nerobila, musim sa vsetko ucit nanovo, robit vsetok material na hodiny nanovo, prosto "nepopisany list" :D
@stulrajterova Že tvoje deti nemali ATB nie je zásluha echinacei ani čerstvého vzduchu ani tvoja. Moje dieťa nemalo ATB do 4 rokov tiež ani raz. Ja som v detskom kútiku s malou 3x ročne, ostatné som vonku alebo doma. Pohyb a zdravú stravu má zaradené do života odkedy je na svete, konvičkujem s malou už 9 mesiacov. Takže ďakujem za rady, ale nepýtala som si ich a nepýtala som sa ani na tvoje deti a ani kam s nimi chodíš alebo nechodíš. Ak si myslíš, že robíš niečo lepšie ako mamy, ktoré majú chorľavejšie deti, tak sa veľmi mýliš. Imunita je veľmi dedičná. Okrem predaja výživových doplnkov popracuj aj na svojej pasívnej agresivite, lebo ničí predovšetkým teba samu.
@scorpionflower1 suhlasim so všetkým čo tu píšete. Boze až žasnem ake môžu byt niektoré ženy nepríjemne a agresívne.
A ináč toto je to o čom stále píšem. Že tých pár mesiacov alebo aj rok navyše doma je nič. Pretože veľa deti je chorých viac v školskom veku. Čiže oveľa lepšie je mať manžela/ partnera, ktorý si vezme OČR keď su deti v škole a nenechá všetko na ženu.
@scorpionflower1 ďakujem ti krásne za poučenie, ak by ťa to zaujímalo- ...prešli sme od sprejov na astmu....všeličím...a som vďačná, že to máme len ako starú zlú spomienku... mnohí netušia čím si človek prejde...nevieš, čo robím a čím sa živím...tak prosím, nechoď štýlom podľa seba súdim teba - vďaka našej staručkej alergologičke a jej nasmerovaniu na just....človek chce pomôcť....podporiť..poradiť...nič viac..prajem ti pevné zdravie aj tvojej rodinke a možno viac pokoja a pokory.
@scorpionflower1 Mam velku vyhodu - viem byt Home Office vacsinu tyzdna. Inak by sme si to mohli rovno hodit s muzom - vsetci stari rodicia pracuju, pomoc ziadna. So segrou mame rovnako stare deti, takze v pripade nudze sa na HO striedame a opatrujeme deti jedna druhej, byvame blizko seba.
@drahomirrra Tak to mas dobre. My si budeme asi hladat opatrovatelku, lebo ja mam sice sestru tiez v BA, ale deti ma velke a robi cele dni, takze mi nepomoze. Muzova aj moja rodina je daleko a bud pracuju alebo su invalidni dôchodcovia a varuju dalsie vnucata. Takze my nemame prakticky ziadne moznosti. Ja som bola na HO minuly rok cely, na jednej strane to bolo dobre, ale na druhej to je pekne psycho. Ja som bola 3 roky na MD a potom na HO, prakticky sa nic nezmenilo, stale som doma a uz chcem ist robit medzi ludi, lebo potrebujem aj ja nejaku psychohygienu, mala uz bude mat v decembri 5 uz je naozaj nacase, aby som aspon na niekolko hodin tyzdenne isla z domu.
@stulrajterova Ty si teda dobrá duša, čo chce len poradiť...raď tak, aby si aj iné prečítali. Načo si teda navrhla, aby som ti napísala súkromnú správu, keď všetko, čo si mi chcela dať bola dobrá rada? To je tajné? Kľudne môžeš napísať aj sem.
Btw. poučovať o zdravom životnom štýle si začala ty, ja som sa na tvoje deti nepýtala, ani či a koľko ATB brali, alebo, kde s nimi tráviš čas. Ty si začala písať. Ja si píšem s inou mamou o jej deťoch, ty si sa začala motať do diskusie s ponukou echinacei, ktorej ani názov si nenapísala správne.
@aurora33 áno, presne toto je TEN problém, že tie OČR ťahajú väčšinou ženy a očakáva sa od nich, že však oni sa postarajú. U nás to tak tiež čiastočne funguje kvôli povolaniu, ktoré máme s mužom on ma manažérsku pozíciu, kde má pod sebou cca 9 ľudí a ja som učiteľka. On nemá problém byť doma, nemyslí si, že by som mala ťahať len ja OČR. Lenže ja keď to vidím, že on si zoberie dovolenku alebo je chorý jemu 15x za doobedie zazvoní telefón, rieši 20 emailov a do toho ešte počíta rozpočet na 8-miliónovú zakázku, ešte mal byť na rokovaní, ale nešiel..... Normálne mi je ho ľúto. Ale už mi nebude, proste bude musieť si to nejako zmenežovať, lebo inak mi prepne už z toho, že som stále doma s malou.
@scorpionflower1 Ja ti verim, ze je to na hlavu byt zavreta doma. Ja sa modlim, nech sa stane zazrak a nech je tenti rok v skolke menej chorlavy. Ale to by pripecene matere nemohli pchat do skolky chore deti, vsakze 😫
@drahomirrra Áno, niektoré matky to neriešia, lebo ich deti majú len kašeľ alebo sopel, nemajú horúčky ani žiadne iné problémy, tak ich dajú do škôlky. Ale moja to vždy schytá aj s horúčkami, lebo má slabšiu imunitu, proste také deti ako moja a tvoj syn na to doplácajú a nemôžu pomaly vôbec chodiť do škôlky.
Sú škôlky, ktoré deti nezoberú ani keď majú sopel a sú také, kde im je to jedno a neriešia. Moja bola doteraz v súkromnej, kde to neriešili a deti tam mali taký kašeľ, že ma skoro otočilo už v šatni, suseda má dieťa v štátnej škôlke a asi 3x ju otočili s tým, že má si malého zobrať domov, lebo mu nebudú utierať sople. On bol presne to dieťa, ktoré nemalo nikdy horúčky len konštantné sople. Také matky budú vždy a všade.
Moja teraz ide do inej škôlky, bude ich tam 12 v triede, tak uvidíme ako to tam bude, či bude menej chorá alebo to bude rovnaké. No v zmluve (tiež je to súkromné zariadenie) je, že nevezmú deti s príznakmi ochorenia. To v tej pred tým nebolo, tam sa tvárili, že sú všetci zdraví ako repa a vôbec choroby neriešili.
@scorpionflower1 Drzim vam palce. My sme s muzom zacali planoval druhe babatko, ak sa pri troche stastia podari, tato starost mi snad odpadne a maly bude doma. Na slaktrafenie…
@drahomirrra aj ja vám želám veľa šťastia, nech je to už lepšie...ako dlho chodí tvoj syn do škôlky (teraz už ide druhý či tretí rok?)
@scorpionflower1 Ide druhy rok, ale minuly nastupil v januari, takze chodil len pol sk. roka.
@scorpionflower1 Ste z Bratislavy? Ked pises o sukromnych zariadeniach, statna skolka asi nehrozi, co? Och :(
@drahomirrra Ano, sme z BA, ona ide do uvodneho rocnika do skolky pre nadane deti, je to sukromne zariadenie. Ale z hladiska chorôb tu je to jedno, sa mi zda, nezalezi od toho, ci je to sukromna alebo statna, zalezi od vedenia skôlky a od uciteliek. V tejto sukromnej, kde bola tam vedenie ani ucitelky, okrem jednej, neriesili vôbec tie choroby. Ta ucitelka mi povedala, ze ju mam odtial zobrat, lebo ze riaditelka to nemieni nijak riesit, ked tam donesie niekto chore dieta, tak ho vezme. V zime mali otvorene aj pri 70-percentnej chorobnosti. Tato druha skôlka taka nie je, to viem od sestry, lebo ta tam mala obe deti, takze viem ako to tam funguje, tam zavolaju rodicom, ked dieta ochorie, v tej predchadzajucej ho nechali medzi ostatnymi detmi a ked aj zavolali rodicom, rodicia si casto po dieta neprisli.
Moja tiez tak chodila, od septembra, ale ten druhy polrok som ju uz ani nedavala, to nemalo zmysel, takze tam chodila dohromady mozno 6-7 tyzdnov.

@aurora33 nenutil...len sa zadarilo aj vysoku poriesit, aj dieta spokojne opatrit relativne bez stresu pre drobca, spokojny do skolky nastupil...len odkomunikovat