Manžel nechce dieťa
Ahojte potrebujem poradiť....Sme s manželom 6rokov z toho 5rokov manželia...Problém nastáva v Tom ,že ja už mám z predošlého vzťahu dieťa a chcela by som aj s terajším manželom .On o Tom vie a stále mi tvrdí ,že aj on by chcel.. Je starší odo mňa (47)...roky utekajú a stále mám pocit,že to oddialuje. Najprv keď sme bývali v podnájme tak vravel ,že nemáme vlastné bývanie tak ešte nie ..potom sa riešila kúpa domu utiekli zase 2roky teraz nie však riešime hypo a kúpu domu.Keď už bývame tak teraz zase treba robiť okolí domu a dokončovať ho ..takže zase nie je vhodný čas.Keď sme sa s Tom bavili tak sme preberali aj kde dáme postieľku keby prišlo bábo ako izbu zariadime ...ale stále ostane len pri rečiach...keď sme niekde na návšteve a je tam malé dieťa tak som ho spýtal či si vie ešte predstaviť behať za malým dieťaťom a všetko spojené okolo toho..že asi áno prečo nie??...Jednoducho mám pocit,že všetko je prednejšie ako dieťa... veľmi dobre vie ,že ja ešte po dieťatku túžim ...Čo si mám o Tom myslieť?? Ďakujem
@kvetinka75 nebude, on je uplne fit a to dieta ma aj mamu :D
@kvetinka75 a zase dalsia vec, mozu za to tie mlade zeny, co si veselo najdu muz pomaly na dochodku...
akoze ked ti nevie povedat pravdu ohladom toho, ci to dieta s tebou vazne chce alebo nie, tak to je potom velmi zle. lebo takisto si myslim, ze to proste tak neciti, len nevie ako ti to povedat. ma pred 50tkou, teraz by male dieta spravilo podla mna vo vasom vztahu akurat tak dieru. evidentne ho chces iba ty. skor by som sa s tym zmierila, pripadne hladala inde.
@simca06022011 ako vieš že je úplne fit? To nikto nikdy nevie. si fit a druhý deň to ide dolu kopcom. A hlavne v tomto veku. Môj otec ešte v 70tke rýloval 10 árovú záhradu, bicykloval. Teraz o 3 roky neskôr mu zlyháva srdce 😢. Začalo to z ničoho nič a už to ide prudko dolu vodou. Sebestačný ešte je ale čo bude ďalej, nevie nikto.
A keď sa stará on, ja som to pochopila tak, že mama nejako nemá záujem.
@marina447 Má dosť kamarátov v jeho veku a ani frajerky nemajú nie to ešte dieťa svadba a veci okolo toho...Ale má aj kamarátov, ktorý pred 50kou stihli dieťa a nemenili by to... Jednoducho mi to nechce povedať narovinu to je celé.On chce . Ale už včera bolo asi neskoro ..
Akoze ono mna neprekvapuje, ze s pribudajucimi rokmi svoj nazor prehodnotil, dalo sa to cakal. Avsak mohol by mat aspon gule na to, povedat ti ako to realne je
autorka - ja by som si s ním sadla a nech ti na rovinu povie ako to cíti. Ty si pred tým ešte premysli, čo v prípade, ak dieťa ozaj nechce a uvidíš. Spolu ste 6 rokov. Takže mal 41 keď ste sa brali. To je ešte taký hraničný vek. Vtedy dieťa mohol ešte chcieť. to ,že ste boli v podnájme - chápem, zlé podmienky pre ďalšie dieťa. Lenže kým ste sa dopracovali k lepším podmienkam, už má 47 a asi prehodnotil situáciu. 6 rokov je dosť. Možno je unavenejší a keď si predstaví ďalších aspoň 20 rokov byť zodpovedný aj finančne za ďalšie dieťa. Nie je to sranda. Názor zmeniť mohol. Možno sa bojí aj toho, že sa nemusí narodiť zdravé. Čo potom?
@simca06022011 mozno jeden zo sto. Za mna to je nezodpovedne.
Tak zrejme tá jeho túžba nie je taká ako tvoja, treba sa o tom rozprávať a nájsť nejaký spoločný kompromis, prípadne vyhľadať pomoc, ísť do poradne, ak si s týmto neviete dvaja pomôcť.
Uz vas vsetky vidim, ako by ste zahodili myslienku na dieta a “boli vdacne za jedno”. Ked tu prevazna vacsina z vas ma deti ako smeti a idete z rodicaku do rodicaku😅😅 Najma, ked muz autorku cely cas drzal vlastne v klamstve. To je akoze fer? A je uplne fuk, aky ma vek, deti odmetaju aj 30 rocni. Ale mal povedat pravdu, ferovo do oci.
@drahomirrra to máš pravdu....A vie veľmi dobre čo to so mnou robí keď prídu ku nám darí alebo sa niekomu narodí a ja som z toho hotová ..revem keď pozerám Malé lásky 😭😭😭nuž asi z tým už nič nespravím ...na tieto rozhodnutia musia byť dvaja ...ale povedať mi to narovinu mohol ...
A on ma svoje dieta?
@drahomirrra ja som teda na mladsich, ale keby som mala starsieho partnera, to je prve s cim ratam. Ze uz deti nebudu.
@majkamasar nie nemá...
Mozno to tak ma byt. Keby mal svoje vlastne mozno by nemal dobry vztah z tvojim synom. Uzivaj si vztah a mozno to pride.
Musela som si vygooglit co su Male lasky, a teda nepozerala by som to v zivote a keby som tuzila po dietati uz vobec nie.
Pozerat ako rodia slaboduchi jedinci ukazujuc sa pre peniaze, dalsie obete tych ich insolvencii, poziciek, obezity a fajcenia vnutri detom pod nos a este pri tom plakat lebo ty a muz ste pravdepodobne zodpovedni a nemnozite sa ako kraliky....
@veronikaszabova nezodpovedne mozno, nie som na to aby som sudila. ALe nie je to nemozne. Mne su taki stari muzi uz nechutni, cize ja sa divim tej 40tnicke, ktoru ma doma... nie jemu. VZdy si zena vybera muza, ak si vyberie takeho o 30rokov starsieho... takje to bohuzial na nej, bud sa prisposobi, alebo bude z neho stary tato.
Mas manzela ktoreho by si kvoli tejto teme asi neopustila napriek tomu je dolezite aby ste ju uzavreli aby v nieko z vas nezostali negativne pocity.
Suhlasim s @thoughtfulweirdo ze diskusia je potrebna ale bez na to nekonfrontacne, vysvetli mu (a najprv ujasni sama pre seba) preco je dieta pre teba dolezite a vypocuj si v com spocivaju jeho obavy.
Nemyslim si ze pre muza je dieta po 50 velky problem ale je mozne ze by si sa musela pripravit ze jeho energia pri pomoci s dietatom by nebola taka ako ked mal 30 a mat premysleny plan ako by to vyzeralo keby vacsina starostlivosti o dieta padla na teba.
Na druhej strane, verim ze starsi muzi ked maju dieta vedia ho lepsie zabezpecit, vedia si dieta viac "vychutnat" v dosledku vyzretych zivotnych priorit.
Este tu moze but "strach z neznameho". Tvoj muz nikdy nebol zodpovedny za male dieta a moze mat z toho kroku obavu. Nenahovaram na nedohodnute tehotenstvo, len mozno potrebuje pomoct preklenut tu malu barieru ktora ho deli od toho ze sa bude tesit z vlastneho potomka.
no myslim si, ze to chce uprimnu diskusiu, najlepsie niekde na neutralnom mieste, aby sa obmedzili citove vylevy...
zda sa, ze ste sa o dietati bavili pred sobasom a on suhlasil, alebo to bol len Tvoj dojem? On nepovedal priame nie a ty si to brala tak, ze casom ho zlomis?
Tak ci tak, chce to vyjasnit situaciu a rozhodnut sa, co dalej.
Musis si zvazit, co realne chces, co sa moze stat.
Ak nebudes mat dalsie dieta, ci Ta to bude zozierat a zatrpknes a odrazi sa to na Vasom vztahu....
Ak nebudes mat dalsie dieta, dokazes si nastavit ine priority a ciele
Ak ho dokopes do dietata, ktore on asi nechce, tak je mozne ze sa v nom prebudi otcovsky instinkt, ale sanca je slaba, inak by uz asi nejako to dieta mal.
Ak ho dokopes do dietata, ktore on asi nechce, mozno sa o to dieta bude zaujimat nic moc, mozno naopak zahorkne on, lebo sa zmeni Vas zivot a utrpi vase manzelstvo
to je samozrejme len zopar scenarov, ktore treba zvazit. Dohodnut sa s muzom na nejakom "rande" na diskusiu, nech sa mozete dopredu obaja pripravit a uprimne sa porozpravat a vyjasnit si to
Prikláňam sa k @hugger . Hlavne nekonfrontačne. Ale mozno by som skúsila aj poradňu, pretože nezaujatý odborník vám môže pomôcť v sebe vyhrabať úplne iný pohľad na to. Vám obom. Možno manžel ani sám nevie prečo to odkladá a prečo Ti sľubuje dieťatko. A ak by ste prišli na to, že už fakt to idete vzdať, tak Ti pomôže aj s tým ako sa s tým vyrovnať keď po tom tak veľmi túžiš. Držím vám palce, nech sa všetko vyrieši v prospech celej rodinky.
Autorka, uvaz si vsetko aby si nedopadla ako ta mamka ktora momentalne riesi co robit so synom ktory inklinuje k otcovi ktory ho odhana od seba lebo deti v podstate nechcel
Myslieť si nemáš nič. Treba si sadnúť a vyložiť karty na stôl. Vždy sa nájde niečo čo ,,ešte treba urobiť a zažiť,, kým príde dieťa ale takto by neprišlo nikdy... Správny čas je keď to obaja cítia rovnako a dokážu ho zabezpečiť. Ale toto ste mali mať odkomunikovane ešte pred svadbou a keď muž vtedy sľuboval niečo iné a klamal tak je to veľká chyba. Lebo je to zásadná vec, v ktorej sa musia partneri zhodovať.
My sme spolu 4 roky.. zatiaľ, som síce mladá ale už pár rokov po dieťati túžim bývame spolu od začiatku a mám rovnaký problém 🤣 iba výhovorky keďže on už jedno dieťa má .. takže asi zostanem na ocot🤣 nechystá ani zásnuby nie ešte svadbu 🤣 dieťa by chcel už par rokov mi to hovorí každý deň ale nejak sa nečinní kúpim si mačku a budem sa tváriť spokojno 🤣
Podotýkam,mám 21 a on 27 🙂 (ak by mal niekto výhrady že mám tak 17)😅
@melissa_19 tak ked mas 21 a on dieťa nechce a ty ano tak stracaš čas snim.
O tom ste sa mali rozprávať pred manželstvom. Mohla si rátať s tým, že keď je starší, asi tam bude problém s dieťaťom. Ja mám dve deti, vek 42 rokov a teda ďalšie dieťa by som už nechcela, už sa fyzicky na to necítim a som rada, že chodím do práce. Môj muž rovnako. Pred 50 mať novorodenca nie je žiadna sranda. Možno sa bojí, čo s tebou a deťmi bude, ak sa mu náhodou niečo stane. Užívajte si jeden druhého, tešte sa z tvojho syna a netlač na pílu, lebo si len naštrbíte vzťah.
@trojnasobnamama neviem či chce alebo nie, tvrdí mi áno ale neviem možno je skoro. 🙈 Možno som iba posadnutá
Akurát prednedávnom som sa o tomto bavila s jedným kamarátom, + - vo veku toho tvojho. Tiež si našiel mladú babu, tikaju jej biologické hodiny, chce dieťa. On nie, spravil by to iba koli nej aby bola šťastná lebo ju miluje, ale na dieťa sa cíti starý, nechce ho, nevie si to predstaviť. Malé deti ho obťažujú, chce v živote ešte stihnut iné veci, cestovať, nie byt doma a všetky peniaze vrazat do potomka. Ze kým nemali vlastne bývanie tak to neriešila tak intenzívne, ale akonáhle kúpili dom tak je to u nich každodenná téma
Bolo mi ho ľúto keď o tom rozprával, aj jeho ženy, je to ťažké keď sa na tomto dvaja nevedia zhodnúť. Chalan vyzeral byt z toho celého dosť nešťastný, podľa toho čo rozprával sa jeho frajerka uz rozhodla byt matkou (čomu tiež úplne rozumiem a chápem) a žiadny z jeho dôvodou nebrala vážne.
Takýchto tém tu je veľa. Ja mam 40 a teda už sa cítim na dieťa stará, v 47 by som už deti naozaj nechcela.
Ma 47 rokov mozno sa na to uz neciti. A keby bolo a velmi by ti nepomahal tak by si tiez nebola spokojnam
@lujza123 to je udel nerovnomerne vekovo starych parov, najma, kde chlap je uz "stary" a fakt chce si uzivat zivot, kym este vladze v 47 rokoch, uz ma vacsina velke, alebo dospele deti a v tomto chlapov celkom lutujem, lebo mlada vacsinou bude vzdy otravovat s dietatom, ale co kto chce, to ma, treba si najst seberovnu

@simca06022011 fúha, no ani sa mu nečudujem. Zvládať v tomto veku pubertu. Ale chúďa dieťa, bude sa musieť veľmi skoro starať sama o seba.