Ako prekonať vzťah medzi otcom a dcérou?
Prosím o vašu radu,názor.
S mojím terajším manželom som sa zoznámila, keď jeho dcéra, ktorú mal vo vlastnej opatere mala 17 rokov, teda ju odmala vychovával sám. Zdalo sa všetko v poriadku, ale cítila som,že sú na seba mimoriadne citovo naviazaný. Pripisovala som to tomu, že boli odkázaní len sami na seba. No postupom času som si všimla,že majú svoje tajomstvá,ale rešpektovala som to. Potom sa dcéra vydala a odišla, má už aj svoje dieťa.No telefonáty boli samozrejme na dennom poriadku.
No prišiel pre mňa dosť veľký zlom. Pri poslednej návšteve som s ňou mala dosť intímny rozhovor. Bavili sme sa o všetkom možnom o jej bývalých priateľoch, pocitoch a tak pod.
Bavili sme sa aj o mojom manželovi,teda jej otcovi. Vravela, že keď sme mali s manželom nejaký problém, tak stále to s ňou konzultoval a že jej to dosť prekážalo. Potom mi povedala,že otec je do nej zamilovaný. A to bol neskutočný šok.
Po jej odchode som sa na to opýtala manžela, ktorý tvrdí, že to nie je pravda a že som si to vymyslela a už sa odmietol na tú tému so mnou baviť Dcére som napísala SMS, že prečo mi to povedala a prečo si to myslí a ona všetko poprela. Neviete si ani predstaviť ako sa cítim. Včera sa ma, že akoby nič spýtal čo mi je. Nerozumiem tomu veď predsa dobre vie čo má trápi. Mám len dve možnosti a to rozvod, alebo na všetko zabudnúť, čo je pre mňa dosť nepredstaviteľné. Sme obaja už pred šesťdesiatkou. Ale ako sa dá s tým žiť. Čo si myslíte? Má niekto nejakú radu,alebo skúsenosť. Ďakujem
@plaveca nedá sa s tým podľa mňa žiť. Minimálne citovo ju zneužíval, lebo tam zaťažovanie dieťaťa partnerskými vecami patrí. Mali by sa liečiť obaja. Dcéra podľa mňa vníma celú situáciu veľmi zaťažujúco a cíti sa stigmatizovaná. Nekonfrontuj ju cez telefón, zdôverila sa ti osobne. Možno za ňou choď a navrhni jej tvoji pomoc a životnú oporu. Hľadá u teba spätnú väzbu a zorientovaní sa. Mala by si byť tá, ktorá jej povie, že veci ktoré ti povedala, nie sú vôbec v poriadku. Možno vyjadri ľútosť a priznaj, že si o ničom netušilainsk by si jej pomohla. Musíš sa rozhodnúť ale ja by som s ním ďalej nevedela žiť. Je mi to ľúto. Nevlastnej dcére by si mohla zostať opora a pomôcť jej.
Je mi ľúto tvojej situácii. Povedz dcére, že nech vyhľadá psychológa. Nie je to hanba. Vyrozpráva sa. Uľaví sa jej. Možno sa vyplače. Otec by nemal dcéru ani po smrti manželky takto vychovávať. Takto zaťažovať a takéto reči, že ju ľúbi ale nie miluje by jej nemal hovoriť. Potom nik nevie, kde je pravda.
absolutne nerozumiem prečo si ho konfrontovala, čo si čakala 😏 a detto, prečo si jej písala sms aby ti písomne potvrdila to, čo povedala tebe a iba tebe ako dôvernú info …
z toho sa budeš už veľmi ťažko dostávať bohužiaľ…
ty si stratila dôveru v neho - a ona v teba…
A Ty naozaj čakala, že on po konfrontácii povie: áno som zamilovaný do vlastnej dcéry. Milujem ju, nie ľúbim ako otec, ale ako muž miluje ženu ….naizaj si čakala, že sa prizná ?
Ty tiež potrebuješ psychológa
Uplne si to cele pos.ala, prepac. Dievca malo 17, ked si si zacala s jej otcom. Asi ta akceptovala, co je obrovske plus. Pravdepodobne ste mali dobry vztah, ked sa ti zdoverila. Uplne cele si toto teraz znicila. Ze ti povedala, ze otec je do nej zamilovany? Pochybujem, ze ako muz do zeny, to su chorobne vyplody tvojej bujnej fantazie. Kedze boli do jej 17 prakticky sami, logicky, ze mali blizky vztah. Ano, nemal ju zatazovat svojimi problemami, ale asi nemal nikoho a jej sa zdoveroval. Kebyze ma po takom citlivom uprimnom rozhovore konfrontuje macocha sms-kami, uplne by u mna skoncila. Tuto chybu uz nenapravis.
Ďakujem za vaše názory. Takže môj manžel je zamilovaný do svojej dcéry to je v poriadku. Len si kladiem otázku prečo mi to vlastne teraz povedala, ja nevidím v tom žiadny rozumný dôvod. S otcom má pekný vzťah,má peknú rodinu, býva od nás 200 km.
Povedala,že je šťastná,tak prečo mi vraví také veci?
Ťažko povedať či preháňa alebo je v tom niečo viac
Kopec je uchylov a aj takí majú doma ženy a deti
A pokiaľ sama ti nepovie viac,tak pravdu sa nedozvies
No teraz asi ťažko,ked si zradila jej dôveru
Čo riešiš preboha? Dievča ti zjavne chcelo ublížiť, lebo celý čas ako si prisla do ich života musela počúvať ponosy svojho otca, keď niečo nebolo ok.
Tvoj muž je debil, že s problémami chodil za dieťaťom a vesal jej ich na nos. Mladú to otrávilo do konca života. Ja mám to isté s mamou a neznášam ju a otca preto.
Ďakujem za vaše názory. Takže môj manžel je zamilovaný do svojej dcéry to je v poriadku. Len si kladiem otázku prečo mi to vlastne teraz povedala, ja nevidím v tom žiadny rozumný dôvod. S otcom má pekný vzťah,má peknú rodinu, býva od nás 200 km.
Povedala,že je šťastná,tak prečo mi vraví také veci?
@plaveca Lebo ti doverovala. Neboj sa, odteraz sa s tebou bude bavit iba o pocasi.
Je to ťažko posúdiť, no niekedy sú i dcéry chorobne upnuté na svojich otcov. Vychovával ju sám, je medzi nimi pevné puto. Možno i napriek tomu že má už svoju rodinu, trochu na teba žiarli a preto ti povedala že otec ju miluje.
@plaveca spravila si chybu, reagovala si ako puberťáčka z ôsmej triedy. Hneď vyklopila na muža a jej pìsala. Môže to byť pravda, aj nemusí. Takýto blízky, veľmi blízky vzťah si mnohí aktéri vysvetľujú akože je to normálne, mnohí, že je to choré. Možno on sa v nej strašne videl a ona dospela a teraz, sa na to pozerá ináč, že je to too much. Iba čas ukáže ako to ustojíte.Každopádne ak to je pravda, je to chorý vzťah. Ako aj tu na stene nejaký obstarožný chlap dáva fotky vnučky, myslím, že tu má celý album a ešte pozýva cez oznam cudzích ľudì s nimi do Chorvátska. Už z fotiek vidno aký chorý vzťah to je
Ale veď ich vzťah vidíš už roky, doteraz ti to nevadilo? Asi proste len aj dcéra vidí, že je na ňu príliš naviazaný a označila to ako zamilovanosť. To neznamená, že do nej musí byť zamilovaný v tom romantickom zmysle, ako do ženy. Zbytočne sa chytáš za slovíčka.
@plaveca dcera rypla do teba cielene. Ma ta prekuknutu. Nic nepises o tom ze by ti za tie roky ich vztah s otcom vadil alebo sa ti tam nieco nezdalo alebo si bola vysunuta na druhu kolaj. Ak ano, tak chapem ze ta to dalo psychicky dole. Ak nie, tak nie je dovod chovat sa ako male dieta a vypisovat a byt urazena.
@plaveca
Stáva sa... Stalo sa mi...
Ale keby sa zdôveril niekedy otcovej žene a ona to hneď posunie ďalej, skoncila by si u mňa. Ona zrejme cíti priveľkú ťarchu z toho divného vzťahu otca ku nej, kto vie ako ďaleko to zašlo citovo a vôbec nemyslím nič fyzické! Aké už len ten pocit, že otec takto vníma dcéru je chorý! Môže sa tváriť a hrať formu a mať aj dobrý vztah na oko, kým nepríde na pravdu.
Záleží od detailov alebo či jej priamo povedal, že je do nej zamilovaný.
Ja by som toto neriešila s tebou ale to som ja. Vedela by som, že ti tým ublížil a riešila to skôr s psychologičkou a nie otcovou ženou.
@plaveca trochu nechapem, 60tnik je zamilovany do svojej dcery? Bol tam aj incest?
Emocionálny určite, fyzický to sa už nikdy nedozviem, ale na 70% myslím že nie.
Vek v tomto prípade podľa mňa nehraje rolu. Ona má 40
@plaveca trochu nechapem, 60tnik je zamilovany do svojej dcery? Bol tam aj incest?
@anonym_b81ee9 píše ze sú pred 60kou,a nie ze sú 60nici.
@anonym_autor je pravda ze je to zvláštne ze ti toto povedala, neviem z akého dôvodu, ale fakt ti takéto nemusela hovoriť. Je to choré. Skôr to mala vyriešiť so svojím otcom ako tebe to vyklopiť.
@anonym_b81ee9 píše ze sú pred 60kou,a nie ze sú 60nici.
@anonym_autor je pravda ze je to zvláštne ze ti toto povedala, neviem z akého dôvodu, ale fakt ti takéto nemusela hovoriť. Je to choré. Skôr to mala vyriešiť so svojím otcom ako tebe to vyklopiť.
@anonym_08c19c tak 50tnik tp je jedno, ale mas pravdu je to divne, zrejme sa naviazal ma dceru az prilis a ona to nemala hovorit dalej
Ono je možné že jej to povedala j preto, že ona ho psychicky "vydierala" s tým, že miluje len teba...tak jej možno šplechol že aj ju miluje. Ale podľa mňa ju nemiluje ako ženu ale ako svoju dcéru.
@anonym_08c19c tak 50tnik tp je jedno, ale mas pravdu je to divne, zrejme sa naviazal ma dceru az prilis a ona to nemala hovorit dalej
@anonym_b81ee9 prečo by to dcéra nemala hovoriť ďalej. Vieš aká ujma to je pre ňu že ju otec takto zaťažoval - emocionálne zneužíval? Prečo by jeho žena nemala vedieť ak je to pravda? Zdravý vzťah otec - dcéra nemajú. Buď dcéra k nemu, alebo on k nej. Prikláňam sa k tomu, že dcéra neklame, keď ju jeho blízkosť zaťažuje a sťažuje sa na ňu. Autorka dcéru troška možno pozná. Či dcéra utiekla z domu 200 km asap v 18tke? Je tam veľa indícií nad ktorými by som na autorkinom mieste rozmýšľala. Dcéru mal od dvadsiatky možno sám až do jej 17tky. Ak ju ozaj aj fyzicky zneužíval, musí mať veľkú traumu, prezože bol jej výlučným opatrovateľom na ktorého bola plne odkázaná. Zároveň ale ona dokázala odísť, on ju pustil, založil si nový vzťah… 🤔
Len ci ta nechce dcera postvat proti otcovi, aby ste sa rozisli. Ak by bol choro na nu naviazany, preco by mu to dvohala kazdy den a stale spolu nieco riesili? Logicke by bolo skor obmedzit kontakt.
@anonym_b81ee9 prečo by to dcéra nemala hovoriť ďalej. Vieš aká ujma to je pre ňu že ju otec takto zaťažoval - emocionálne zneužíval? Prečo by jeho žena nemala vedieť ak je to pravda? Zdravý vzťah otec - dcéra nemajú. Buď dcéra k nemu, alebo on k nej. Prikláňam sa k tomu, že dcéra neklame, keď ju jeho blízkosť zaťažuje a sťažuje sa na ňu. Autorka dcéru troška možno pozná. Či dcéra utiekla z domu 200 km asap v 18tke? Je tam veľa indícií nad ktorými by som na autorkinom mieste rozmýšľala. Dcéru mal od dvadsiatky možno sám až do jej 17tky. Ak ju ozaj aj fyzicky zneužíval, musí mať veľkú traumu, prezože bol jej výlučným opatrovateľom na ktorého bola plne odkázaná. Zároveň ale ona dokázala odísť, on ju pustil, založil si nový vzťah… 🤔
@anonym_63e813 cele je to divne. Ak sa nieco stalo nech to vybali cele a nie oba trosku. Aj ked je to citliva tema, chapem. Pravdepodobne dcera zdrhla najskor ako mohla, och 😕
Tu sa píše že: Sexuálne násilie na deťoch odhalené v období dospievania alebo v dospelosti.
Aj tu píšu ženy, že zažili a nikomu to nepovedali celý život.
https://zastavmenasilie.gov.sk/sexualne-nasilie...

@plaveca pozor, muž si vyberie ženu ktorú miloval a jej veľmi podobnú ak tú, čo stratil nemôže mať späť. Občas sa to takto absorudne choro v hlave prepne a zacieli sa na dcéru ženy ktorú miloval. Je to extrém a zdravý muž by to nemal dopustiť. Veľký pozor na neho.