Manžel nechce ísť k psychiatrovi a potrebuje to. Čo s ním?
Pekný podvečer,
Ja som životný kouč a vnímanm veci spirituálne plus som vyštudovala sociológiu. Mala som veľa hodín psychológie maturitu z nej tiež.
Rokmi manžel. Teraz má 36 rokov -zistila som, že žiaľ má pravdepodobne HPO zhubnu s nacistickými rysmi. Samozrejme keď zmienim návštevu partnerskej poradne, klinického psychológa a psychiatra tak odmieta zo zásady. Že on problém nemá a chorý nie je. Ale žiaľ Bohu je. A ja to vidim takto sa nespráva normálny človek ktorý je zdravý. Rokmi sa to zhoršuje. Dlhšie som si myslela, že má Anti sociálnu poruchu a narciiticku dokopy, ale čítala som rôzne publikácie svojho druhu. Zistujem, že skôr sa jedná o zhubne HPO ťažké +antisocialne rysy, s prvkami narcizmu. Plus explozivna porucha hnevu. Preto chcem aby navštívil psychiatra. Manžel aj toto berie z mojej strany ako neuctivy návrh a pohŕda ním.
Prosím vás ako sa skúsiť prinútiť manžela na liečenie? Inak by bol dobrý človek. Aj dieťa máme. Ale ja tiež mam svoje limity.
Nevládzem už niekedy. a viem, že manžel chudak potrebuje aj terapie aj liečbu. Rokmi zhoršené. Výročí ho malickost do nepricetna kričí nasáva vulgárne a pod.
si si ista, ze to nieje len dosledok toho ako mu ides nonstop na nervy s pozorovanim a diagnostikovanim? ja uz ked som citala zivotny kouc tak mi prsty na nohach skrutilo...
skus mu dat pokoj ci sa to zazracne neupravi
si si ista, ze to nieje len dosledok toho ako mu ides nonstop na nervy s pozorovanim a diagnostikovanim? ja uz ked som citala zivotny kouc tak mi prsty na nohach skrutilo...
skus mu dat pokoj ci sa to zazracne neupravi
@anonym_a7abd3 jasne, lebo chytit pod krk taxikara a suseda je bezna vec, a urcite to ma z toho ze ho manzelka pozoruje....
Si si istá, že máš veľa hodín psychológie za sebou? Pretože takáto kombinácia je neliečiteľná, poruchy osobnosti sa liečiť nedajú. Takíto ļudia sa dostanú k psychiatrovi až nariadenou súdnou cestou. Mala by si vedieť, že v tomto prípade potrebuješ zachrániť seba a zdravý psychicky vývoj dieťaťa. Už si sa bohužiaľ dostala do traumatického bondingu. Dievča utekaj. Nie, nie je to inak dobrý človek. Ak by si bola sama, poviem ok, chceš to, ale ty máš dieťa. Ty presne vieš, čo sa mu stane, ak bude vyrastať s týmto človekom. To ako matka fakt chceš?
Znamy chodi 10r na terapie+psychiater a zlepsenie takmer ziadne. Tak neviem co si od toho slubujes, nie je to chripka.l, ktora prejde. Tlmit moze nejake sekundarne priznaky ale podstata ostava
Stale si laik a robis diagnozy. Manzela nikam nedostanes, kym nepojde sam, to by si mala vediet. Daj mu ultimatum, aby vyhladal odbornikov, ak to odmietne, odstahuj sa, ina cesta nie je.
@anonym_a7abd3 jasne, lebo chytit pod krk taxikara a suseda je bezna vec, a urcite to ma z toho ze ho manzelka pozoruje....
@anonym_eb9eec a viem ja? mozno je uz z nej chudak uplne na prasky, ze vsade reaguje skratovo. keby ma nonstop diagnostikovala samozvana spiritualna koucka tak za svoju pricetnost tiez nerucim 😂
@anonym_eb9eec a viem ja? mozno je uz z nej chudak uplne na prasky, ze vsade reaguje skratovo. keby ma nonstop diagnostikovala samozvana spiritualna koucka tak za svoju pricetnost tiez nerucim 😂
@anonym_a7abd3 Tu pekne vidno, ako je cely jej koucing na dve veci vratane modlenia.
Sociologia a zivotny kouc z teba odbornika neurobia, takze ak sa muz nechce liecit, ber dieta a odid
@anonym_a7abd3 Tu pekne vidno, ako je cely jej koucing na dve veci vratane modlenia.
@patrike no hlavne ci z neho toho pacienta nespravila ona...
Ty že do kouč? No to ťažko. Keby si bola, dávno vieš,čo máš robiť. Utekať od neho..lebo jeho nezmeníš. Môžeš len seba.
Manžela som nikdy nijako ne diagnostikovala a nikdy som mu o tom ani ne vravela čo si myslím aké má poruchy
@patrike no hlavne ci z neho toho pacienta nespravila ona...
@anonym_a7abd3 nie. Ja som normálna zena. Venujem sa psychologii
Nadava krici som myslela, ide do súbojov pred ľuďmi tiež. Vôbec sa nehanbi. Má vtedy zatemnenie mysle. Minulé chytil pod krk taxikára, suseda. On to potom lutuje len je už neskoro. Ku mne ako sa správa nejdem riesit. Chcem manželstvo zachrániť. Viem že tu len psychiater pomôže. Pán boh už nie. To už som sa modlila. A nepomohlo.
@anonym_autor nebuď len kouč, buď jeho fackovacím panákom a dieťa nech sa na vás pozerá, pukance k tomu. Veľa šťastia. Vráť maturitne vysvedčenie, aj ostatné diplomy a všetko, čo si nadobudla v spojení s týmto odborom.
@anonym_autor Chudák, nacistické črty diagnostikované samkzvaným psychológom.
Životná koučka a spraví si dieťa so psychopatom, ktorého sama diagnostikuje. 😄 Taký Cckovy film na piatok večer 😄
Znamy chodi 10r na terapie+psychiater a zlepsenie takmer ziadne. Tak neviem co si od toho slubujes, nie je to chripka.l, ktora prejde. Tlmit moze nejake sekundarne priznaky ale podstata ostava
@anonym_9b0251 Tiez si myslim, ze si to autorka prilis jednoducho predstavuje. Manzel pojde psychologovi, popr. psychiatrovi a nastane obrat o 180 st. Chapem, ze topiaci sa slamky chyta, ale toto je len predlzovanie utrpenia. Treba od neho odist.
@anonym_autor Chudák, nacistické črty diagnostikované samkzvaným psychológom.
@abbey1 tak ty s ním nežiješ, tvoj muž nechytil taxikára pod krk, tak prečo ho nazývaš chudákom? Pravdepodobne nie je v poriadku.
Autorka, ak aj má tieto poruchy, nič s tým psychiater neurobí. Ak máš nepozerané videá a vedomosti, sama najlepšie vieš, že sa nedá zachrániť manželstvo ani on. Musíš odísť, aby si sa zachránila aspoň ty.
Nadava krici som myslela, ide do súbojov pred ľuďmi tiež. Vôbec sa nehanbi. Má vtedy zatemnenie mysle. Minulé chytil pod krk taxikára, suseda. On to potom lutuje len je už neskoro. Ku mne ako sa správa nejdem riesit. Chcem manželstvo zachrániť. Viem že tu len psychiater pomôže. Pán boh už nie. To už som sa modlila. A nepomohlo.
@anonym_autor Takto sa ťa opýtam, koľko je 1x0, 453x0, 5678x0, 65 432x0? Vysoké čísla, však?Realita je taká, že je to vždy nula. Je jedno, koľko ty do toho investuješ a ako chceš, ak druhá strana dáva nulu, výsledok je nula. A najviac ma zaráža, že nemáš vôbec žiaden inštinkt chrániť dieťa, ak už nie seba. Si životný kouč a venuješ sa psychológii. Keď toto robí cudzím, nechcem si predstaviť ako mláti Teba a psychicky Ťa dáva dole.
Keby ku tebe prišiel niekto sa po radu a bol by v tvojej situácii,čo by si poradila?
Keby si mala odstup.
Čo by so poradila cudziemu?
Ja mám odstup. Keďže pre mňa si cudzí človek.
Radím ultimátum. Buď sa pôjde liečiť, alebo odchádzaš.
V prvom rade si treba uvedomiť,že autorka hádže z brucha diagnózy. Nevieme nič o jej mužovi možno je sociopatka ona a nie jej muž. Mňa len zaráža fakt ako človek ktorý má problémy doma a nevie ich riešiť dokáže radiť druhým ludom
@anonym_autor
No keby si taká dobrá v psychológii, vedela by si že mu niet pomoci. Životná koučka, ktorá má naštudovanú psychológiu a ešte aj spirituálny pohľad na svet. Môj ty Boh! S takou samozvanou certifikovanou psychologičkou rychlokvaskou som mala tú česť! Malo by to byť trestné, aj tie certifikáty.
Odhliadnuc od tvojho nastavenia - nájdi dobrého právnika aby bol styk s otcom len v prítomnosti tretej osoby a čau Belko! Tu niet čo riešiť. Vy... sa na spiritualitu a zapni sedliackym rozum. Si pre neho obyčajnou handrou, dieťa trpí a môže byť do budúcna rovnaké ako tatinko. Nedaj boh ak je to dievča. Nájde si rovnakého kretena a buďe mu fackovacim či boxovacim vrecom.
Pokiaľ koucujes ľudí tak ako žiješ vlastný život, tak Haleluja.
Naštudovaného toho máš veľa ale rozumu ti to nenalialo. Ty máš najprv zachrániť dieťa, seba a až potom dúfať v zázrak.
V prvom rade si treba uvedomiť,že autorka hádže z brucha diagnózy. Nevieme nič o jej mužovi možno je sociopatka ona a nie jej muž. Mňa len zaráža fakt ako človek ktorý má problémy doma a nevie ich riešiť dokáže radiť druhým ludom
@modrykolibrik Keby si to takto brala, celý modrý koník nemá zmysel. Pretože vždy tu píše iba jedna strana. Až na pár výnimiek, ktoré sa vyskytli. To znamená, o každom autorovi si to môžeme myslieť.
@anonym_autor Autorka ako zivotny kouc by si mala vediet, ze s takymto partnerom ta uz nic dobre necaka a ze s takymi tazkymi diagnozami ake uvadzas,ze podla teba ma je jedina cesta rozvod, pretoze oni dobrovolne sa liecit nepojdu. Neviem do akej miery koucujes inych ludi, ale ak im davas take rady ako sebe a zvlast, ked maju aj deti, tak no zbohom! Tym ta nechcem urazit, avsak tieto veci uz vela krat vie aj bezny laik,ze od takeho partnera treba co najskor odist pre zachovanie svojho zdravia a nieto este dietata. To sa ozaj nechavas dobrovolne psychicky nicit a aj dieta, len za to,ze si myslis, "ze inak je to dobry clovek"? Co je na nom dobre? To, ze je nervny, hulaka, nadava vulgarne, napada druhych ludi? To aj keby mal dalsie 3 vlastnosti ozaj dobre, tak neprelcia tieto ohavne. Spamätaj sa autorka vprvom rade ty a cim skor odid, ked nie kvoli sebe, ale aspon kvoli dietatu, lebo takto mu sposobite traumy na cely zivot.
No neviem,, keby si mala aspoň základy psychológie, tak by si vedela že takéhoto muža nezmeníš a pre dobro keď už nie seba, tak aspoň pre dobro detí dááávno odídeš.
@anonym_a7abd3 nie. Ja som normálna zena. Venujem sa psychologii
@anonym_autor tak ako blazon nevie, ze je blazon. to z neho robi blazna...
@anonym_autor predstav si situáciu, že v tvojej koži je žena, ktorá si k tebe príde po radu. Co by si jej poradila? Skus sa naozaj sama pre seba úprimne nad tým zamyslieť...
Čisto hypoteticky ho nejakým spôsobom dotlačíš k návšteve odborníka - čo si od toho sľubuješ? Na základe tvojich vedomostí ti musí byť predsa jasné, že ak k takýmto odborníkom príde človek len z donútenia, tak to je v podstate strata času a peňazí. Tebou opísané správania/diagnózy sú na dlhú a ťažkú prácu na sebe aj keď by tam šiel z vlastného presvedčenia (a aj to žiaľ s neistým výsledkom). A nie ešte keď v jeho hlave on problém nemá a akúkoľvek spoluprácu s odborníkom odmieta. Ja verím, že všetko toto vieš aj sama. A aj chápem, že vedieť a naplno si to pripustiť sú dve rozdielne veci. Ale žiaľ, v tomto prípade je naozaj potrebné plne si zvedomiť, že nemáš moc nad druhým človekom - nedokážeš ho donútiť k tomu, aby naozaj vnútorne CHCEL svoje správanie riešiť. Moc máš len nad tým, čo s týmito informáciámi spravíš. A vzhľadom na to, že je v tom aj dieťa, tak o to viac sa treba primárne sústrediť na ochranu seba a ochranu dieťaťa a jeho zdravý vývoj.