Manžel nechce kupovať darčeky pre mojich súrodencov
Mám dvoch bratov, máme normálny, pekný vzťah. Sú dospelí, žijú ale u rodičov, nepracujú, neprispievajú. Nikdy som od nich darček nedostala, či už na Vianoce či narodeniny. Ja som im dala vždy. Pretože som chcela.
Manžel ale nechce tento rok mojim bratom nič kupovať, hovorí, že aspoň si to uvedomia keď si pod stromčekom nič nenájdu. Že oni mi nikdy nič nedali a ja sa idem rozdať. A že to nie je správne.
Má v tomto pravdu, ale mne to skrátka nedá im nič nedať. Trochu sme sa kvôli tomu chytili. Ja som aspoň za maličkosť, manžel úplne proti, ale jedným dychom dodal - naštvane, že nech si robím čo chcem, nech sa nechám využívať aj naďalej.
Zaujímalo by ma, či to vidím správne ja alebo manžel..
@marsmykkok dnes pár EUR a keď sa rodičia pominu tak full servis z manzelovych peňazí. Nechápem načo sa takéto ženy vôbec vydávajú,? Ako k tomu príde ten muž? Oženil sa s autorkou a nakoniec mu prischnu aj dvaja darmožráči. Vôbec by som sa necudovala keby to manželstvo krachlo.
@viera77 Tu nejde o nich, ale o ňu. Ak sa má cítiť zle a ušetriť 5 eur alebo minúť 5 eur a mať dobrý pocit, tak čo si má vybrať?
Nič nakupovať. Už za celý život dostali viac ako treba. Žijú v all inklusiv hoteli zadarmo tak co ešte?
Dala by som im možno papier s vianočným motívom a s vytlačenymi pracovnými agentúrami.
@marsmykkok áno, poznám také modely. Dokonca aj s jedným dieťaťom, muž pilot, žena (vzdelaná) doma sa venuje synovi, vari kulinárske jedla. Chlapec má o rok menej než moja dcéra (6/7 rokov), hovorí plynulo 2 jazykmi, hra na čelo, vie googlit, takmer variť a celý je taký popredu... Vidím v jej práci zmysel; a je to práca aj keď neplatena. Dúfam, že 30 roční bratia sa aspoň venujú niečomu prospešnemu než len svojim koníčkom a povalacstvu.
Žiadny dvojaký meter, úplne odlišné situácie proste.
@morgane1975 No dovoľ, to čo píšeš? Ja pracujem, nie som nijaký darmožráč. A ani jeden z nás sa o nich starať nebude.
Pardon darmožráčov som myslela nepracujúcich bratov nie vás!
@morgane1975 Lenže ja nemôžem za to, akých mám bratov. Bohužiaľ sú to darmožráči, čo naši vychovali tak to majú.
Tak to mi je ľúto, ale vydatá ste za svojho muža a nie za bratov. Sú akí sú, to nie je vaša zodpovednosť. Oni vám nepomôžu tak si vážte manžela a nepokaslite si manželstvo pre bratov. Držím palce!
Asi si nedávame darčeky preto, že nejaký čakáme na oplátku.
@marsmykkok Tu nikoho netrápi, keď 40 ročná žena nikdy nepracovala? A ty si tu prvý deň? Keď sem nejaká napíše, že nikdy nepracovala, len sa starala o deti a domácnosť, nechci vidieť tie komentáre. Pritom je to úplne iná situácia, ako títo dvaja bratia. Lebo žena môže byť v domácnosti napríklad aj po dohode s manželom, ktorý napríklad veľmi dobre zarobí, ale jeho práca je náročná na čas a psychiku, takže domov sa chce vrátiť do pokoja, pohody a neriešiť tam už nič. Predpokladám, že dotyční bratia povaľači nie sú nezamestnaní preto, že sa musia starať o svojich bezvládnych rodičov a ich domácnosť.
@marsmykkok Už len tým, že sa autorka začala s touto témou zaoberať svedčí o tom, že má chrobáka v hlave. A cítiť sa zle, lebo konečne nedá darmožráčom opäť očakávané darčeky počas roka, nielen na Vianoce? To oni by sa mali cítiť zle, nemyslíš?
Nic by si im nekupila a vobec by mi to nebolo luto.
Rodicia to akceptuju, tak nech im kupia oni. Neexistuje, aby zdravi mladi ludia sedeli doma za zadkoch a nechali sa zivit rodicmi a ja by som im este kupovala darceky.
To by som bola rovnako pomylena ako oni.
@123andy123 skvelý nápad!!!👍
Oni sa necítia blbo, že ty im niečo prinesies a oni majú na salame? Prepána 30 ročným capom kupovať dary..
@nurielka Toto isté si hovorím ja aj môj muž. No im to blbé zjavne nie je.
Naši by ich mali vyhodiť nech zistia o čom je reálny život. Bohužiaľ to neurobia, tak to ďalej trpia. Neverím, že sa niekedy zamestnajú.
Milá autorka, a ty tvojich rodičov v živeni darmozracov podporujes. Tebe je blbé, že nedostanú dary? Tebe by malo byt blbé, že si im ešte nevynadala až by im uši brneli a ze sa nemo pozeráš, ako zneužívajú rodičov. Ja byť tvojim mužom, tak sa rozzurim aj keby si im kúpila len po vifonke. Stačí, že živím zo svojich peňazí pazravy štát, nebudem ešte živit ani podporovať ďalších dvoch súkromných parazitov.
Pokiaľ si nekupujete navzájom, nerieš. Ak náhodou že máte malé deti, a nebudú chápať prečo ujovia nič nedostanú, kúp každému jeden pár ponožiek vianočných a finito.
To sú tie dvojčatá, o ktorých si tu už párkrát písala?
Rob ako ty citis. Ked chces dat, daj. Mas dobre srdce ocividne. Paci sa mi ze nechces byt ako vacsina ludi. Ked mne nedaju, ani ja nedam.
@vroni Ja som im svoje povedala, ale im je to úplne fuk. Vôbec sa necítia blbo, že ich naši živia a ani eurom neprispejú. Všetky výdavky sú na rodičoch.
Manžel sa nemôže pozerať na to, úplne ho chápem.
Ma pravdu
Nuž, ale toto je chyba rodičov. Nepodporovala by som to. Zo zásady nie. A kľudne aj pod stromčekom povedala prečo.
Ja som presne preto sekla s darčekmi pre mojich súrodencov ale k sviatkom. Rovnako aj rodičom
Volali mi mesiac dopredu, že majú narodeniny/meniny a čo by chceli a ja blbá som im to stále kúpila. Manžel mi tiež hovoril, že som hlúpa, že ja od nich nikdy nič nedostanem len sms-ku, ale bolo mi trápne im nič nedat. Zlomila má až moja "30" keď som od nikoho nič nedostala, napriek tomu, že moja mať u nás bola aj v ten deň aj nasledujúce dva dni po...
Dokonca prišla s 8 kvetmi, že si kúpila (stali 0,80€) a ešte ani ten sprostý kvet mi nedala... Vraj nemala peniaze už aby mi kúpila... No co ti poviem, úplne ma to zložilo... Prrevala som dva dni... Najhoršie asi bolo, že v deň moji h narodenín mi ráno poslala sms a keď tu prišla ani ruku nepodala...
Odvtedy som im nič nekúpila a už sú to 3 roky
Dokonca oteca narodeniny mesiac po mne a mal tú drzosť sa ma opýtať čo mu kúpim na narodeniny, nech nezabudnem, že o chvíľu oslavuje
Súhlasím s tvojim mužom. Navyše si myslím, že pekný vzťah s bratmi máš už len vo svojich predstavách. Oni to vidia inak a ani za to aby ti občas dali darček im nestojis. Neviem, či si najstaršia zo súrodencov ale už dávno to nie sú malé deti ale dospelí ľudia, čo si zvykli zneužívať dobrotu druhých, rodičov a teba a považujú to vlastne za vašu povinnosť starať sa o nich.
Pozri ak chceš daj ak nechceš nedaj a manžela tým nezaťažuj ale nedávaj im. Niečo len preto. Aby si sa necítila blbo. Lebo to nie je obdarujem lebo chcem...
@bluka2
@h2 Ja píšem o žene, čo nepracovala pred deťmi ak nebola s mužom a má muža, čo zarába priemerný plat a žijú od výplaty k výplate a jej príjem by sa zišiel, ale paničke sa doma páči a má nereálne požiadavky na prácu. Je to aj tam spomenuté, že žena si akože hľadá prácu snov. Ak muž zarobí 5000 eur alebo viac napríklad a dohodnú sa, že žena bude doma a bude robiť zázemie je to zase úplne niečo iné.

@bluka2 Ak má 2 deti napríklad tak sa 20 rokov stará o deti? Po škole makať nechcú, potom idú na materské čo najdlhšie a po nej špekulujú a hľadajú prácu snov a sedia doma znova a muž môže mať aj 2 roboty a pretrhnúť sa, ale zjavne je to ok. Fakt krásny dvojaký meter.