Manžel nechce kupovať darčeky pre mojich súrodencov
Mám dvoch bratov, máme normálny, pekný vzťah. Sú dospelí, žijú ale u rodičov, nepracujú, neprispievajú. Nikdy som od nich darček nedostala, či už na Vianoce či narodeniny. Ja som im dala vždy. Pretože som chcela.
Manžel ale nechce tento rok mojim bratom nič kupovať, hovorí, že aspoň si to uvedomia keď si pod stromčekom nič nenájdu. Že oni mi nikdy nič nedali a ja sa idem rozdať. A že to nie je správne.
Má v tomto pravdu, ale mne to skrátka nedá im nič nedať. Trochu sme sa kvôli tomu chytili. Ja som aspoň za maličkosť, manžel úplne proti, ale jedným dychom dodal - naštvane, že nech si robím čo chcem, nech sa nechám využívať aj naďalej.
Zaujímalo by ma, či to vidím správne ja alebo manžel..
@viera77 Sama píše, že jej to je nepríjemné nedať nič, niekto rád daruje a nevidím dôvod, prečo teda nedarovať ak jej to urobí radosť, ale vravím, len drobnosti, nedám im darčeky za 100 eur. A podľa mňa ak minie 5 eur na nicj na Vianoce a na meniny im kúpi jednu čokoládu muž by mohol byť s tým ok, ona bude rada, že niečo daruje a bratov to poteší, ale zase nebudú z toho milionári a nebude ich podporovať finančne.
@123andy123 až zneužívanie rodičov
Veď ja viem baby. Rodičia urobili obrovskú chybu, oni nevedia čo je to platiť účty, hospodáriť, oni nejdú ani nakúpiť, neplatia absolútne nič. Veď ich už ani nik nezamestná, nemajú skúsenosti, prax. Štve ma to a povedala som im svoje, ale oni nemajú hanby absolútne. To je na Tom to najhoršie.
kup im taketo hrnceky https://www.intipala.eu/inti/eshop/93-1-Hrnceky...
Fuuuuu byť mojími synmi tak by mali už po škole ultimáta a nie, že ich budeme doma živiť a oni sa budú flákať! 🤔 Darčeky im rozhodne nekupuj! Nepriamo ich v tom podporuješ, keď sa svoju flákotu ich ešte odmeníš. Napíš im veselú správu, že ježiško už veľkým, nezamestnaným chlapcom po tridsiatke darčeky nenosí a žiadne preto nedostanú... nech nie sú chudáci sklamaní... 🤪
Keď ich máš rada a máš s nimi dobrý a pekný vzťah, ako píšeš, i keď ďalšie tvoje príspevky o bratoch nie sú veľmi pekné, tak ťažko sa z toho vysomáriť či sú až takí hrozní alebo teda nie, tak im niečo podaruj. Avšak keď ich chceš obdarovať len pre tvoj dobrý pocit, tak im nedávaj nič. Obdaruvávať sa má nezištne a nie len preto ako to bude vyzerať, keď dotyčným nič nedáš. Keby si ich mala tak rada, ako píšeš, tak im niečo donesieš bez ohľadu na ich životný štýl, ktorý sa ti nemusí páčiť.
@lilope Mám ich rada, ale vadí mi ako využívajú rodičov. Nepíšem o nich nepekne, píšem len pravdu. Kiežby som mohla napísať iné, ale to by som ani túto tému nemusela zakladať. Ja som im vždy darček dala práve preto, že ich mám rada. Aj keď oni nikdy nič mne nedali.
Trt makový by dostali, manžel má pravdu. Oni sa majú cítiť blbo a nie ty.. Namiesto darčeku by odo mňa dostali silnu hubovu polievku, že su obyčajný povalači, a že ako si to predstavujú keď ich rodičia už nebudú môcť živiť.. Len im to šplechni do očí, že ty to určite nebudeš. A hlavne na tvojom mieste by som si dala ešte pozor na to, aby raz aj tvoje dedičstvo neskončilo u nich, ved oni su chudacikovia, ved ty už máš zázemie a rodinu tak treba dat im.. Lebo aj také prípady poznám, že rodičia prepísali dom na neschopného súrodenca, ved keď chudáčik nemá tak nech mu po rodičoch niečo zostane...
Mňa by zaujímalo, čo robia celé dni a či rozumejú tomu, že keď sa rodičia pominú budú z nich pomaly bezdomovci a nebudú mať nárok na nič? Dôchodok a tak? Z čoho si platia koníčky a oblečenie? Vaši rodičia sú už na dôchodku či ešte pracujú? Ja osobne by som nekúpila, u nás v rodine platí aký požičaj taký vráť
Prišlo mi, že ten vzťah nie je až taký pekný ako si písala v úvode z dôvodu ako ostatní útočia na tvojich bratov a ty si sa ich nijakým spôsobom nezastala resp. nepoukázala prečo ich máš rada a že nie sú takí zlí ako sa javia ostatným. Ale chápem, že to, že ich menuješ príživníkmi je proste holý fakt, tak to proste je a preto to netreba zľahčovať.
Chápem, že ťa to trápi. Každého by to trápilo a chcel by, aby sa unormálnili. Keď by som s nimi mala dobrý vzťah, tak by som ich obdarovala preto, že chcem, nie preto, že to očakávajú. Myslím, že darček za pár eur nie je nejaká ich podpora flákania sa ako tu niektorí píšu ani ukracovanie svojho rozpočtu. Každopádne riadila by som sa podľa svojho pocitu, nie rád cudzích ľudí, ktorí tvoju rodinu a vaše vzťahy vôbec nepoznajú a konajú súdy na základe pár riadkov.
A bratia čo dajú pod stromček vaším rodičom? Oplatia to nejako rodičom? Ja by som nedala a stotožňujem sa s názorom tvojho muža, ktorý chodí makať do práce aby zarobil a z tých peňazí má podporovať dvoch ľudí ktorí dobrovoľne nepracujú? No hmm
@lilope Nezastavam sa ich, pretože nemám v čom. Mám ich rada, ale zneužívajú rodičov a to mi jednoducho nepríde ok. To nijak nevylučuje to, že ich rada mám.
@bavaria007 Nikdy nič nikomu nedali, ani rodičom.
@barbie1981 Rodičia ešte pracujú, bratia si lebedia doma, nič nerobia, žiadne záujmy ani koníčky, max Pc hry
@elizabet173 Ja som sa niekoľkokrát snažila s mamou o tom rozprávať, pýtala som sa jej, prečo nič neurobí, či si uvedomuje aká budúcnosť ich čaká. Ona si len ponadava, postačuje sa a to je tak všetko. Nijak aktívne to nerieši.
23.12. vytlačiť najnovšie ponuky práce na SK i v zahraničí a pekne zalepiť do obálky 🙂 obaja dostanú rovnaký darček, nebudú si závidieť a možno im trkne.
inak absolútne súhlasím s tvojím manželom, nedala by som na nich ani cent. a bolo by mi úplne ukradnuté, že rodičia si niečo vybaľujú a oni tam nemajú nič. ak sa opýtajú? nuž, pekne, slušne a asertívne povedať, že za tie roky už stačilo, že oni by sa už dávno mali starať sami o seba, mať svoje domácnosti (alebo podnájmy), pracovať a nevyciciavať rodičov a teba. napokon, vianoce nie sú o darčekoch, ale o tom, že rodina je spolu. takže v podstate darček dostanú - budete spolu.
Určite by som ich nesponzorovala.
V poriadku. Tak sa zariaď ako to cítiš. Ak chceš, dones im darček, ak nechceš, nenos. Ja k tomu nepotrebujem názor iných ľudí. Ich dvoch to aj tak nezmení či niečo dostanú či nie.
mimochodom, nedokázala by som mať rada súrodenca, ktorý očividne a jednoznačne parazituje (ako dospelý) na rodičoch.. jednoducho by sa mi zhnusil. bohužiaľ. mám 1 meter na každého. ak sa viem postarať ja, vieš sa aj ty. a ak využívaš iných (v tomto prípade rodičov), nemám sa viac s tebou o čom baviť.
Daj im imelo. 🌲 Symbolika rám bude.
@loginexistuje 😭na ČT chodil fajn seriál a jedna časť...
Nejsem líná, jsem chudokrevná😃
@123andy123 nevidim ciernobielo praveze, ale chapem co si chcela povedat. Ja to proste tak mam, lebo tiez toto poznam, ale vzdy si poviem ze nebudem ako dotycny clovek. Zasa nekupujem neviem ake dary, proste malickosti, ze viem ze to dotycneho potesi.
@elizabet173 Takto som sa na to nepozerala.
Ešte by som pochopila, že žijú u rodičov. Ak sú slobodní, podnájom je zbytočne vyhodený peniaz. Ale že nepracujú, cez to vlak nejde. Pokiaľ tam nie je zdravotný problém nejaký, čo ale nie je, inak by si to nenapísala. A nie nekúpila by som nič, iba rodičom a to dokonca štýlom, joj poskladajme sa rodičom na dar, lebo teraz to zdražovanie je vážne hrozne.🙈
@klarolinne alebo by som pozvala rodičov (len rodičov) k nám na Vianoce. pohostila ich, obskakovala... bratia nech sa zariadia. ak by rodičia odmietli, ich problém, ani by som tam potom nešla. až po sviatkoch.

@avene55 vidíš svet čiernobielo. To není o tom ty nedáš ani ja tebe nedám. Tí dvaja sú zdraví mladí chlapi. Takých ma dotovať? To je najhoršie co moze spraviť. Ich traba naučiť chytať ryby nie im dat rybu.
Pomáhať treba ale chorým, starým to je pomoc z dobrého srdca.
V tomto prípade je to využívanie.