Manžel nechce kupovať darčeky pre mojich súrodencov
Mám dvoch bratov, máme normálny, pekný vzťah. Sú dospelí, žijú ale u rodičov, nepracujú, neprispievajú. Nikdy som od nich darček nedostala, či už na Vianoce či narodeniny. Ja som im dala vždy. Pretože som chcela.
Manžel ale nechce tento rok mojim bratom nič kupovať, hovorí, že aspoň si to uvedomia keď si pod stromčekom nič nenájdu. Že oni mi nikdy nič nedali a ja sa idem rozdať. A že to nie je správne.
Má v tomto pravdu, ale mne to skrátka nedá im nič nedať. Trochu sme sa kvôli tomu chytili. Ja som aspoň za maličkosť, manžel úplne proti, ale jedným dychom dodal - naštvane, že nech si robím čo chcem, nech sa nechám využívať aj naďalej.
Zaujímalo by ma, či to vidím správne ja alebo manžel..
@viestta v ostatnom case mi padaju do oka tvoje komenty, lebo evidentne vychadzaju zo zdraveho usudku a zvacsa su aj v sulade s mojim videnim sveta, ale teraz si dovolim nesuhlasit. To, ze niekoho obdarujem este neznamena, ze schvalujem jeho sposob zivota a uz vobec by to nemalo vo mne prebudit ocakavanie daru pre seba. Malo by ist o bezpodmienecny prejav mojej vole
@bavaria007 Jujj no to by môj otec musel byť chlap. Lenže bratia ho neberú vážne, nemá rešpekt.
Tak potom by tu mohlo platiť kto chce kam pomôžme mu tam. A začala by som tým, že by od teba a manžela nedostali ani 💩
Tak platia za nich zdravotné poistenie!!! Tu ma už odvalilo a tu by som videla strašnú ale strašnú chybu vo výchove u tvojich rodičov.
My sme tieto obdaruvacky krizom krazom zrusili.kupuje sa detom a babke/dedkovi
Nie je nic zle na tom obdarovat surodenca ale ak ozaj nikdy ani sprchac ti tam nedaju alebo ak mate deti tak im nkeco tak je to od nich ciste chrapunstvo..
Tak všetko je raz poprvé. Prvý krát tento rok by nedostali nič. Čo ťa po ich radosti. Manžel ma pravdu a tebe ich nemá byť ľúto.
Len tak na okraj, takyto model spoluzitia rodicov a dospelych slobodnych deti v jednej domacnosti si predstavim vzdy, ked v telke vidim, ze dieta zavrazdilo rodica. Kym rodic vladze a plati, akotak to funguje, ked uz nie je zarobkovo cinny, je stary a slaby, mily potomok sa na nom vyvrsi.
@toskanka Obaja rodičia.
Hmm v divočine by boli už dávno korisťou! Rodičia im škodia viac ako by si to uvedomovali, keby si to vôbec uvedomovali...naozaj smutné.
@wig Je to tragédia. Pre všetkých a pre bratov najviac. Keď rodičia zomrú, nebudú schopní sa o seba postarať. Nevedia o čom je život.
A na to vôbec okrem teba nikto z rodiny, okolia, susedov, rodičov neupozornuje, že nerobia dobre?
@wig Vyjadrovali, ale naši ich strašne obhajovali, až chorobne. Rozhodne ich výchova nebola v poriadku od začiatku.
@wig Otec im dodnes chodí nakúpiť raňajky predtým než ide do práce. A to je len jeden chorý príklad.
Nie je to tragédia ale treba rodičov rozhýbať nech konečne prasknú bičom! Pochybujem, že rodičia im platia aj sociálne odvody!
A co ti dvaja robia cele dni? Aspon pomozu okolo domu?
...hmm ešte im chceš kupovať darčeky? Daj im po papuli nech sa preberú a to bude najkrajší darček v ich živote! 😁
@wig Súhlasím, ale ja nemám tu moc to zmeniť. Rodičia to majú vo svojich rukách. K tým odvodom, platia iba zdravotné, sociálne nie.
@123andy123 Pc hry. Niečo málo porobia, napríklad upracú, uvaria polievku. Inak nič viac.
A aký je vlastne dôvod toho, že nepracujú? Ako si to predstavujú ďalej?
@marryen Nechce sa im. Ich do práce nedostať. Ako si to predstavujú neviem, asi tak ako doteraz.
Nuž ty to naozaj nezmeníš ale musíš na to poukazovať. Nechápem ako si predstavujú ďalší život! 🤔
@wig Predstavujú si, že to bude ako doteraz len štafetu prevezmem miesto rodičov ja. Spoliehajú sa, že ja sa o nich postarám, veď sú moji bratia. Napriek tomu, že som povedala jasné NIE.
treba vypnúť internet a bude po probléme
Rodičom to vyhovuje a obhajujú ich spôsob života s tým asi nič neurobíš, prvú zmenu musia urobiť rodičia. To ako keď sa alkoholik nechce liečiť darmo budú doňho húsť všetci.
Možno im pomôže zdražovanie, keď rodičom nebude finančne vychádzať a začnú obmedzovať hotelový komfort.
Navrhni otcovi nech raňajkuje v práci a doma nech nechystá raňajky pre 30 ročné deti.
Zrušiť platby za mobily a vreckové pre "deti".
Predpokladám že rodičia asi nikdy neboli sami na dovolenke, alebo v kúpeľoch keď by si "deti" museli samé nakúpiť, navariť, oprať a postarať sa o seba.
Mohli by porozmýšľať nad dovolenkou alebo nejakým dlhším pobytom mimo domu, proste sa zoberú a vypadnú oddychovať. Žiadne vopred vyváranie jedál do mrazničky, lebo mamička nebude doma.
ahoj. moj manzel ma sestru, ktora snad v zivote nepracovala dlhsie ako par tyzdnov, ma cosi pod 30 rokov, zije v detskej izbe. rodicia su rovnako pripeceni ako tvoji, snad by jej aj rit utreli keby bolo treba.
moj muz je z toho zufaly, dlho som nechapala co sa do nej stara, co jej furt zhana pracu ked ona nechce/nevie/ nepaci sa jej...velmi na nu tlaci aby sa odstahovala. nakoniec povedal, ze sa snazi ju nakopmut k samostatnemu zivotu, lebo ked rodicia umru prischne nam na krk. ona nemasni ucet v banke, nevie nic vybavit, uplne nepouzitelna do zivota vinou rodicov. tak byt tebou mam obavy
dary popri tomto zneju ako talafatky. btw podrz manzelatym, ze mu das za pravdu
Pozvi rodicov k sebe na Vianoce a bratia nech si sami užijú nech sa obdaruju oni dvaja

@elizabet173 Ja to hovorím furt dookola, ale im je to jedno. Ešte sa zasmejú. Ale čo z toho, keď naši síce naoko nadávajú, ale inak neurobia nič. A otec im poskytuje full servis ešte viac ako mama. To radšej ani nebudem písať, lebo tu budem mať hneď komentár že som troll.