Manžel nechce kupovať darčeky pre mojich súrodencov
Mám dvoch bratov, máme normálny, pekný vzťah. Sú dospelí, žijú ale u rodičov, nepracujú, neprispievajú. Nikdy som od nich darček nedostala, či už na Vianoce či narodeniny. Ja som im dala vždy. Pretože som chcela.
Manžel ale nechce tento rok mojim bratom nič kupovať, hovorí, že aspoň si to uvedomia keď si pod stromčekom nič nenájdu. Že oni mi nikdy nič nedali a ja sa idem rozdať. A že to nie je správne.
Má v tomto pravdu, ale mne to skrátka nedá im nič nedať. Trochu sme sa kvôli tomu chytili. Ja som aspoň za maličkosť, manžel úplne proti, ale jedným dychom dodal - naštvane, že nech si robím čo chcem, nech sa nechám využívať aj naďalej.
Zaujímalo by ma, či to vidím správne ja alebo manžel..
preboha to co mate za parazitov v rodine a ked sa vasi pominu co s nimi bude? Ved uz aj moj 16r. brigaduje, aby nam mohol kupit darceky aj ked mu hovorim, ze nemusi.
rodicia ich zivia, to si ani neviem predstavit takych starych somarov a pomozu aspon v domacnosti? Nic by som im nedala a im to nie je trapne, ze ani rodicom nic nekupia ako vdaku za to vsetko co pre nich robia?
Píšeš, že od nich darček nedostaneš, im to nie je "blbé" ze si od teba každý rok rozbalia darček a ty sa na to iba pozeráš? Nejde o reciprocitu ale vadí to aj tebe podľa toho čo píšeš. Obdaruj rodičov a na bratov sa krásne usmej😀
@som_realistka Toto isté mi povedal manžel. A má pravdu, viem to.
@vamajka Im to nie je ani trochu blbé, tak by bolo, niečo by zmenili. Ale ja im vyčistím žalúdok keď prídem.
Ponozky a je vybavene.. je to klasika a hlavne si nic viac nezasluzia
Tak sa to vyriešilo samé. Nikam s mužom nejdeme. Mama to zabila, ale úplne. Že aby sme neprišli moc skoro, lebo ona bude po nočnej a že kto by nám otvoril, lebo chlapci budú ešte spať.
No mám teda dosť, aby som ich nezobudila z ich 30 ročných driemot.
Podľa mňa je úplne namieste, keď sa s mužom začnete od nich dištancovať. Čo si navarili, nech si aj sami zjedia
Pre nich to sú tuším stále deti "chlapci" :D
@bavaria007 Veru sú to stále "chlapci" 🤦♀️ Neskutočné ako ich stále chránia.
@lija22 U nich je to rovnako. Nič nevedia vybaviť, účet v banke nemajú.
Ja by som obmedzila po tomto aj vzťah s rodičmi. Nepomáhaj v ničom. Treba nastaviť zrkadlo, že ako to raz bude. No každopádne to bude zaujímavé keď prestanú pracovať, a budú žiť z dôchodku a na vreckové pre synačikov nebude. Aby sa 30 ročný zdravý chlap dal vydžiavat mamkou a tatkom, to je choré.
autorka a nezarobia ani cent? Nemajú ani nejaké brigády, fušky, práce na čierno? A čo dať aspoň podmienku od rodičov, že nech aspoň 50 eur mesačne prispejú do rozpočtu každý? Nech aspoň deň-dva do mesiaca niečo robia.
@marsmykkok Nezarobia ani jeden jediný cent. Nepracujú, nepracovali a ani nemajú záujem. Rodičia ich takto vychovali, všetko im servírovali, tak čo sa budú snažiť, keď majú všetko zadarmo.
Ani na ten Úrad práce nejdú, aspoň aby za nich platil úrad zdravotné. Proste nie. Pretože z Úradu by ich poslali niekam na pohovor a im sa tam nechce. Hlúposť rodičov, že im to trpia.
To im este zdravotne platia rodicia? Oni si nejako mentalne postihnuti? Lebo toto neni normalne.
Tak to nepoužiteľný do života fakt, ja čo poznám takýchto starých mládencov, tak aspoň po okolí pomáhajú ľudom za 5-10 eur a na cigarety, pivo a tak si zarobia. A ak im fakt manuálna práca smrdí, tak aspoň nejaký šport by mohli začať sledovať a tipovaním si pár eur privyrobiť ak sa v ňom by vyznali.
@123andy123 Nie je to normálne, to máš pravdu.
ak im uz zufalo nieco chces dat namiesto toho im zaplat na mesic zdravotne namiesto rodicov
nepodporuj ich darcekmi len im tym skodis a aj tym ze im nepovies do duse ze maju prestat vyzierat rodicov a tahat robit (aj zametat)
a obmedz aj rodicov ziadna podpora ked mozu zivit dvoch darmozracov nech sa uzivia toez nastav hranice tym ze to tolerujes to podporujes
jaaaj teraz citam ze ani tam nejdete dobre sa stalo nechod tam vobec nedvihaj telefon obmedz komunikaciu
radsej daj cudziemu co sa snazi ako takymto vratane rodicov
@loginexistuje No mňa to strašne nahnevalo. Človek by čakal, že bude rada, že dôjdeme a namiesto toho nesmieme zobudiť jej chrobáčikov. No ser*m na to.
Presne tak ...vieš nemôžeš byť tam nasilu,že sú sviatky...keď oni kalslu na teba aj ty môžeš na nich ..ja by som sa ani dobré necítila...to ako mám byť potichu na návšteve aby som nebudila, nerušila? To si môžeš doma pozrieť daky film...či ísť niekam inde..
stale nerozumiem tomu, ako to mohlo zajst takto daleko, ked uz maju 30 rokov. Co ti dvaja vystudovali? Ako travia deñ? Nemaju nejaku diagnozu?
@tenerifka Toto je skôr otázka na mojich rodičov. Oni ich takto vychovali, nič nemuseli a takto to dopadlo.
@tenerifka Majú učňovku - maliar. Deň trávia pri Pc.
Nekupuj darček bratom
Chápem, že to asi nechceš rozoberať na verejnom fóre ale zaujímalo by ma ako v rodine vznikne takýto extrém. Mali ste rovnakú výchovu a ty si sa z nej napriek tomu vymanila a žiješ samostatný úspešný život alebo na teba a bratov bol dvojaký meter- ty pomocnica v domácnosti a oni princiatka čo nemuseli pohnúť prstom?
@katka700 Odpoveď je, že rodičia mali dvojaký meter. Ja som robila všetko aj veci za nich, oni nemuseli nič.

Manzel ma pravdu....aj keď tá to štve a škrie...už ste dvaja, nie si sama ....tak počúvaj, rozprávaj sa s mužom....kúp im pohľadnicu a venovaním ...na to snáď aj manžel kyvne 😁