Manžel nechce pracovať
Sme manželia 4 roky. Už rok nepracuje, posledné 3 mesiace je so synom na rodičovskej dovolenke. Silou mocou sa chce odsťahovať do iného mesta, čo by ale znamenalo pre mňa, stratu nároku mať striedavý starostlivosť na dcéru z prvého manželstva. Finančné je to hrôza, ale jeho nenápadne ísť do práce. Stále iba výhovorky. Pracoval mesiac a vyhodili ho.... mal ísť na zdravotnú prehliadku, pol hodinu pred tým mi dal vedieť, vraj nech ho zoberiem autom, aj keď videl, že už som na ceste do svojho zamestnania. To že bude meškať ani neohlásil v nemocnici a keď sme došli do mesta, kde mu mali prehliadku robiť, povedal že nejde že tam musí byť presne. Samozrejme, ďalší termín mu už nedali. Z posledných dvoch zamestnaní s ním tiež skončili pracovný pomer. Chcel by aby jeho otec bol s nami a strážil malého a že potom pôjde do práce, čo neprichádza v úvahu, nakoľko jeho otec má kopu dlhov a nežije zodpovedne. Ako ho motivovať aby konečne začal byť zodpovedný?
Pracovat nechce, domcek za cudzie kupovat ano. Svina prizivnicka. Prepac moja... ale najdi si podnajom sama a chod prec. Nech sa mlady pan o svojho podareneho otecka stara sam. Ty pracu mas, v nejakej hladovej doline to bude horsie.... ty budes dochadAt a on si valat sunky ....fuuuuuu...nemam slov
@amiaja chvalabohu takého doma nemám 🤭😊 inak v mojom príspevku je cítiť iróniu len treba troska vnímať 😄
Pánko by chcel, aby si si vzala hypo? No pekne a predpokladám, že bude chcieť byť na liste vlastníctva, ale prispievať nebude. Vychcaný je, obyčajný priživník.
Mňa by zaujímalo aký chlap musel byt ten prvý, keď si s takýmto, ešte niekto po zlých skúsenostiac, založí druhu rodinu. Jedine, že by toto bolo celé vymyslené. Trošku sci-fi
ON chce, aby si pomohla jeho otcovi, ON chce aby si si vzala hypo, ON chce dom v kraji odkiaľ pochádza... ON ON ON....
Žena ty si nejaká jednoduchšia či čo? Načo si s takým chlapom? Si v podnájme. Veď nájdem iný, pobalim veci a cau. Nechápem čo riešiš. Už včera bolo neskoro
Asi je uz na case, aby si otvorila oci. Zda sa, ze na zaciatku hral dobre divadlo. Normalny a milujuci clovek, take nieco nevypusti z ust. Vobec neberie ohlad na teba, dava rozkazy, sam nic neurobi a teba iba zdiera. Fakt si myslis, ze je to normalne? A teraz si predstav, ze on uz taky ostane. Co urobis?
Uz len tym ze si napisala "ja s nim hypo nechcem" si do bodky ohodnotila Vas teraz uz mrtvy vztah.. Sama vies, ze mu neveris a nechces ho.
Ty sa odstahuj. Ved ste v prenajme. A podaj o rozvod, lebo pako este naberie pozicky a nedoplatis sa.
Uz by som ho poslala kade lahsie. Naco ti je takyto chlap ktory ti robi len starosti??
Tak odidi ty. Vypovedaj nájomnú zmluvu, nájdi si iný byt. Požiadaj o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti
Daj si určit výživné
Je to nezodpovedny prizivnik a ked Ti da ulitimatum,ze odide,povedz mu aby ho dodrzal. Ak mas este trochu rozumu, ziadnu hypo s nim neries a neprispievaj Tvojmu svokrovi,to nie je Tvoja starost. Na Tvojom mieste by som to riesila radikalnejsie. Sud..ziadost o zverenie dietata a vyzivne. Ale ako prve zrus bezpodielove spoluvlastnicgvo manzelov! Vsetko co si ako pozicky zoberie,ide teraz aj na Teba. Aspon trochu sa ochran lebo velmi zle skoncis..v takych srackach ze uz sa nevyhrabes. Este mas sancu na novy zivot.
rozved nsa kym nemate dlzoby-lebo ide v slapajach otca.. aspon neako sa zabezpecis aby nesli na teba ... nema ti co dat skor naopak ... a potom daj ultimatum ty jemu-bud pojdes do prace mas na to mesiac-dva alebo padaj k otcovi ... on sa podla mna nezmeni k lepsiemu prave naopak
@bublinka1426 Hold je "pocta" a vzdát hold - holdovat - znamená "vzdát poctu".
Holt je z německého "halt" tj. "jednoduše". (Němci z našeho prostoru to vyslovují spíš jako holt. Podobně schwarz zní jako švorc.)
Nemáš za čo. 😃
Po vsetkom co si popisala... Zrusit BSM, aby nezobral pozicky. Poziadat o zverenie dietata do svojej starostlivosti, zrusit prenajom, zobrat si sama nieco a odstahovat sa. Poziadat o vyzivne na dieta aj pocas trvania manzelstva. Zabezpecit jasle/skolku pre dieta.
Toto je na ochranu teba a dietata. Nemusis sa hned rozvadzat, ale aby niekto nechal pracovat zenu a on sa skryval za dieta... Mame znamych, ze matka isla do prace muz bol na materskej, ale po muzovej materskej islo dieta do jasli a on do prace. Tam zena vyrazne lepsie zarobila, ale ten chlap maka popri tych detoch, nosi ich do skolky/skoly, kruzky, bicykle, ihrisko....
A nazaver, niet toho chlapa, ktory by ma oddelil od starsieho dietata, ktore mam v striedavke.
tak nech odíde. Ved ho nedržíš priputeného. On skrátka pracovat nechce a ani nebude,kým nepríde k prudkej a šokovej zmene. Vyhodili ho odvšadial preto,že je lenivec a nepracoval. Takže budeš musiet zmenit taktiku a prejst na tvrdý režim.
Autorka,
teraz zo svojho príjmu živíš 4 osoby, ak váženého pána manžela pošleš kade lahšie, tak budeš živiť tri osoby. Ostane vám viac, pre teba a pre deti. A ako bolo spomenuté, rieš BSM, zrušenie a čím skôr, lebo on ti narobí dlhy a ty ich budeš ešte dlho splácať. A vedz, že to k tomu smeruje. Vezme pôžičky, dá otcovi abo sám rozfláka a ty to budeš splácať aj ked už budeš dávno rozvedená s týmto .ujom .
Inak moj bratranec bol taký istý. Robit ani za boha,ved ho matka ako dospelého živila zo svojho mizerného platu a ešte si i nárokoval o vreckové. Robil občas,príležitostne a krátkodobo. Rybačka a mariška boli na 1.mieste. Potom ho zbalila o 15 rokov staršia a tá ho dala ako tak do richtingu. Dali sa dokopi,vybavovala a hladala mu prácu,ale pánkovi bola cudzia akákolvek práca. Radšej jeho matka platila za príživníka jeho priatelke. Ale i tej došla trpezlivost a bol naspat doma-samozrejme bez práce. Potom nejakým zázrakom prišiel k práci a bavila ho dokonca,tak sa dali do kopi. Pracoval ale dostal covid a po nástupe do práce ho čakala výpoved. Tak ešte nejaký čas to tahali spolu a ked niekde nadabili na prácu-čo samozrejme nebol problém,tak mu nevonala. Tak ho samozrejme opat vyrazila. Potom ho našla práca a teraz zatial pracuje. Býva u matky.
Však nech ide hrdina
ja neviem, ale toto by som netrpela ani náhodou. Rozumiem tomu, že človek môže zostať do práce alebo mať horšie obdobie, vtedy je normálne, že potiahne ten druhý. Ale nie toto. Máš doma normálneho príživníka a kedysi to bol trestný čin. Ja byť tebou tak sa normálne rozvediem a vysťahujem ho. Ste v podnájme - ako je postavená zmluva? Na teba, naňho, na oboch? Na aké obdobie? Z toho by som vychádzala. Dohodnúť sa s majiteľom, že zmluva už bude len na teba, lebo ty si tá čo pracuje a platí. Alebo by som si hľadala ja druhý podnájom s deťmi, bez neho. V tvojom prípade je super, že nemáte vlastnú nehnuteľnosť, to by ešte len boli naťahovačky.
A byť tebou rozkývem sa čím skôr, lebo ešte sa ti môže stať, že narobí dlhy, ktoré ty budeš splácať. On totiž nepotrebuje v banke alebo nebankovke tvoj súhlas na pôžičku...
Tak odid ty, ked nie on... najdi si so syncekom iny podnajom.
Vobec nemusi byt jednoduchsia a taketo veci sa deju castejsie nez by ste si mysleli. Ano, naozaj sa clovek moze zmenit zo dna na den. A tie sproste reci, ze MNE BY SA TAKE STAT NEMOHLO. Veru, ze mohlo. S osobou , ktora ma narcisticke prejavy to je velmi dlhodobe spracovavanie, ani neviete ako rychlo vas vie zmanipulovat.
Moja znama takto zila viac nez desat rokov, po lieceni KONECNE zistila, ze nie ona je ten problem ale mlady pan. On bol ten ktory sa obetoval predsa, on nemoze ist prec, on si najde robotu. No nie, nenasiel a konecne ho vyhodila.
Ziadne dohovaranie nepomoze, nenechat sa stiahnut este viac. Odstrihnut od peniazov a dovi.
@autorka a veď keď bývate v prenájme a ty si tá čo máš príjem, si nemôžeš nájsť iný prenájom v rámci toho istého mesta?
@tequelinka Sú aj takí muži, ktorí sa vyhýbajú práci a tých veru nenamotivuje. Tu by bolo asi najlepšie nájsť si podnájom sama, blízko zamestnania a škôlok a jeho sa zbaviť. Nech platí výživné na deti a ostatné si zariadí. Inak by sa to celé mohlo len komplikovať, jeho otca už vôbec nebrať k sebe, to sa nedá ťahať za dvoch takýchto mužov.
@ahhola upppps
Odsťahuj sa do ineho podnájmu a z tohto ho po čase neplatenia vyhodia. Čo už s chlapom, ktorý nechce podpísať prihlášku do škôlky - magor

Vies ako to v zivote je? Ako si zariadis, tak mas....cize bud budes nadalej robit sluzku darebakovi, zivit ho a drzat hu*u a este sa nechat vydierat alebo ho pobalis a posles k oteckovi. Prepac, on ti nijak chybat nebude, lebo on je len kotva na tvojich nohach a taha ta ku dnu.
Nerobis si srandu? Naozaj moze existovat takyto tulen, ze ruky od roboty totalne vytocene?🙄🤦♀️ skutocne toto ZIVIS? Nemozes mysliet vazne, ze by si co len uvazovala nastahovat si rovnakeho darebaka do bytu a este splacala jeho dlhy? Kto je u vas zivitel? Cize....ultimata mozes davat len ty. Radsej vykopni tie dve nepodarene "hrozny" (jeden hrozny aj ten druhy hrozny) cim skor a svoju energiu a financie smeruj k detom. A este jedna rada, dieta tohto darebaka nech nevidi svoj muzsky vzor - 💩 robit a este sekirovat, ako ti dvaja jemu geneticki blizki lemriaci🤮