icon

Manžel nemá ambície

13. mar 2023

Ahojte, len som sa prišla posťažovať. Môj manžel je už druhý rok PN, čo je samozrejme z mojej strany ok, pretože nie je PN iba tak. Ale.. behom tých dvoch rokov sa mohol vzdelávať, dorobiť si školu, proste niečo.. má učňovské vzdelanie, nemá ambície žiadne. Vraj mu učenie nikdy nešlo, nechce, neviem.. žijeme len z mojich peňazí, ja zarobím okolo 3 tisíc, podnikám, mám VŠ vzdelanie. Je mi z neho trocha smutno. Keď ukončí PN, pôjde znova niekde pracovať, kde zarobí možno o polovicu menej ako ja. Chcela som, aby sme sa mali dobre, ale nielen vďaka mne. Inak je to úžasný chlap.. vyplakaná 😁..

viestta
13. mar 2023

Co ti zavidime? Mal ambicie uz ich nema. Je druhy rok PN, asi to nebude len zapaleny nechtik na palci. Vies si predstavit, ze pri chorobe sa mu mohli priority prestavit. Pri chorobe co mal studovat? Ked je chory ma sa liecit a nie dohanat kvalifikaciu.
Mozno ani nema problem s tym, ze ty mas vyssie vzdelanie, mozno v skutocnosti ho trapi to, ze je chory a nepripada si ako plnohodnotny clovek, ze sa obava, ze nebude vediet zabezpecit rodinu, ze uz nikdy nebude zdravy, moze sa mu zdravotny stav zhorsit a on bude v podstate odkazany. Skusila si sa na to pozriet aj z tejto strany?

autor
13. mar 2023

@lucas1981 áno, radšej, lebo už nevies,čo trepeš..

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
lucas1981
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
13. mar 2023

Ono, niekedy moze clovek prist o ambicie, obzvlast ak nie je spokojny so zivotom. Je dva roky na PN, musi to byt pre neho dost blbe a ak mu este manzelka vysvetluje, ze si ma zalozit firmu, tak sa nedivim, ze ambicie uz pochoval.

autor
13. mar 2023

@viestta skús si prečítat ostatné komentáre..

zojazoja
13. mar 2023

Ty vole tak sa rozved a nájdi si nejakeho inteligenta s minimálne jedným titulom a 4 cifernym platom. Lebo on si asi vybral že chce byť tak dlho na PNke....keď si ty taka vzdelaná a múdra s titulmi, tak mu snáď dokážeš vysvetliť, prečo si to nemá tak brat k srdcu, že sa cíti ako chuj pri tebe.

autor
13. mar 2023

@lucas1981 a zarába aj tvoja žena? Máte výdavky atď? Lebo my máme aj výdavky a zarábam len ja.. + pokazený kotol 2k, pokazené auto oprava 3k a nemusím sa rozpisovať ďalej, lebo keď ti napíšem, že mám momentálne na účte 200 eur to už také vábne na výsmech nebude, však?

viestta
13. mar 2023

Precitala som ich a napriek tomu trvam na svojom. Nezavidime ti a teba by som neopisala lepsie ako to dala @zojazoja

autor
13. mar 2023

@zojazoja nikdy v živote som mu nedala najavo, že zarábam viac, alebo že mám titul.. jemu teda nie.. somu vďačná za všetky opravy v dome atď. Ja som sa prišla v anonymite len vystazovat a možno len preto, že som už unavená z toho, že sa spoliehame len na moje peniaze a ja naozaj musím ťahať naprika mojej chorobe a všetkým trápením, smrti otca atď, ktoré som ani nemala kedy preplakat.. ale máš pravdu, bola veľká blbosť sem napísat všetko to, čo som napísala..

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
lucas1981
Odpoveď bola odstránená
viestta
13. mar 2023

Ked si sa sem dosla vyzalovat, nemala si zacat tym, ze poobsieras svojho manzela. Nikto to nema lahke, kazdy si "nesie svoj kriz". Ale to ako si ty zacala o manzelovi, to naozaj nie. Najprv na neho nakydas, potom zo seba spravis chuderu. Je jasne, ze sa nenaplnili tvoje ocakavania, ale stava sa to aj v tych najlepsich rodinach. Bud sa s tym vysporiadas alebo nie.

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
autor
13. mar 2023

@lucas1981 ak by nebol, ver mi, že by sme spolu neboli. Jemu som v živote nedala pocítit to, čo píšem tu. Dnes má len zaskočil, že ľudia, ktorí sa snažia sú karieristi. On nevidí tú druhú stranu, že koľko sa naozaj narobim, nie fyzicky, ale ide to naozaj na hlavu, musím veľmi veľa rozmýšľať, aby sme sa mali ako tak dobre, aby bolo na opravy v dome a choď domácnosti, máme aj dieťa.. proste i napriek výške môjho zárobku sa nemáme ako pani, to rozhodne nie..ja som sa nechcela nad nikým vyvyšovať, to nikdy, ja som naozaj veľmi pokorná a vážim si všetko, lebo tiež som sa nadrela, aby som niečo mala..

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
lucas1981
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
13. mar 2023

No, pises, ze jemu si nikdy nedala pocitit to, co sem pises. Lenze Ty si myslis, ze on to neciti?

maranta_leuconeura
13. mar 2023

Nechapem, preco ta tu tak zhejtovali. 3000 pri velkych vydavkoch nie je zas tak vela, my ked zaplatime hypo, byt a ostatne veci, tak nam tiez vela neostava to sme dvaja zamestnani 🤷
Ale viestta ti dobre napisala, tvoj muz je PN, ked nevladze chodit do prace, ako by vladal zvysovat si kvalifikaciu? Teda neviem s cim je PN a co robi

e_l_e
13. mar 2023

Ja ťa chápem .. tiež mám muža, ktorý nemá vôbec nejakú túžbu akokoľvek rásť a ja som práve človek, ktorý miluje objavovať, hľadať cesty, napredovať a vie ma to veru vyfrustrovať sem tam tiež táká tá apatia, a naustále pripomínanie prečo sa čo nedá .. ♡

autor
13. mar 2023

@lucas1981 autoimunitne ochorenie

autor
13. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl naozaj necíti. Vždy keď začne, že nezarába atď, ho naopak ubezpečujem, že je to v poriadku. Nebudem mu vešať na hlavu, že už nevládzem ..

autor
13. mar 2023

@maranta_leuconeura online kurzy, alebo externú maturitu by si dokázal s prehľadom spraviť..

zojazoja
13. mar 2023

@autor a vieš o tom, že aj o tom je manželstvo, že keď jeden nevládze ci nemôže tak druhý ho a to potiahne?...neplač, že ťahať všetko ty..lebo raz sa to môže obrátiť v živote a bude zase ťahať on..taky je život.. žiješ? Žiješ.. on žije? Žije.. ak teraz máte zlu finančnú situáciu, tak sa musíte uskromniť. Ak nevladzes a si unavená a zničená.. tak pribrzdi. Prachy nie sú všetko. Ci mame teraz každá písať o svojich životných trápeniach..ťažkých chorobách rodičov, DETÍ ( toto nechceš, pri tomto mi do revu ide)...

autor
13. mar 2023

@maranta_leuconeura nevie si sám predstaviť, či zvládne svoju prácu keď sa vráti, proste neviem, čo bude môcť robiť, manuálne práce nezvládne.. je to proste o Tom, keby aspoň chcel.. ja nestíham projekty, chcela som ho zaučiť, že mi bude pomáhať, ale to no nebaví atď..

lucas1981
Odpoveď bola odstránená
autor
13. mar 2023

@e_l_e ďakujem ❤️

jaroe
13. mar 2023

@lucas1981 ty na čom ficis? Jediný, kto tu stále zdoraznuje autorkin príjem a firmu si ty.

autor
13. mar 2023

@zojazoja ale brzda nie je.. ja proste musím, ja naozaj robím len na to, aby sme prežili ..

lucas1981
Odpoveď bola odstránená