Manžel nepomáha doma: Rozvod je riešením?
Predchvilou sa tu objavila diskusia, o tom,ze muz nic nerobi. Nechcem sa tam pridavat pod svojim.menom tak pisem tu. Moj je taky isty. Este ked nebolo dieta,tak nieco robil ( obcas povysaval, ci vypral)Ale odkedy som na rodicaku nerobi vobec nic. Ak mu dam moznost ,ze ci sa povenuje doetatu alebo umyje riad,povie,ze nic z toho,ze je unaceny z roboty. Potom este zo mna urobi neschopnu,ze zeny maji aj 3 deti a zvaladaju aj deti a domacnost. Dieta ide od januara do skolky ja do prace. Som zvedava, ako to ppjde dalej. Ak takto,tak sa rozvediem,uz mam toho dost. Ako prsvedcit dospeleho chlapa,ked nechce? Svokra mi po svadbe povedala,ze to budeem mat tazke s nim,ze on doma nebol vedeny k tomu aby pratal,vysaval. Ze jeho otec je taky isty, ze s tym mam nieco robit. Na isty cas sa snazil aspon trpchu,myslela som si,ze som ho zmenila. Ha ha... Rozviedli by ste sa kvoli tomu? Ja nebudem niekomu rovit sluzku a full servis, na to ma rodocia nevychovali.
@lenkakravcova tak prispevok o 21:53 si neviem komu venovala...
@dota6 nepísala som že jedno dieťa nie je rodina ale že žena ktorá chce iba jedno dieťa a šup do práce nie je rodinný typ. 😀 Nerozumiem prečo tu niektoré tak miešajte dve odlišné myšlienky dokopy.
A kľudne nech sa rozvedie. Jemu sa možno podarí dieťa vziať si do plnej starostlivosti a ona bude mať konečne pokoj. 😄
@lenkakravcova preco by som si pracu nenasla? Ja som zamestnana stale,aj ked momentalne na rodicovskej. Neobavam sa,ze by ma vykopli, lebo so mnou rataju.
Autorka, Lenka je jednou z tych, ktore si myslia, ze zena je len prislusenstvo maternice. Prislusenstvo s pridanou hodnotou domaceho spotrebica. Jej ulohou je rodit a plnit funkcie domaceho spotrebica.
@autorka
Predtým som písala o Tom, že zdravotnú vec považujem za výnimku. To sa vzťahuje aj na tento výrok. Rovnako keď chlap má problém zdravotný, tak je asi jedno dieťa OK. Ale keď len nechce viac, lebo je to finančná záťaž, tam asi to nebude o Tom že by bol rodiny typ 😀
@lenkakravcova ja zastávam názor, že budem mať 1 dieťa, ktoré bude mať všetko a ja detto, ako 3, pri ktorých budem musieť riešiť ktorému zaplatím aký krúžok, či môžeme ísť do reštaurácie, na výlet …v pripade rozkolu, či uživím deti s mojim platom a výdavkami … Keďže nepracuješ, rozumiem, že nevieš, čo tieto obavy znamenajú 😉
@lenkakravcova Hej, ten pánko, ktorý s ním nevie vydržať pár minút a vôbec sa mu nevenuje, si ho zoberie do starostlivosti 😄Tak k tomu si zoberiem pukance, ako si to rada pozriem. Jediný "nerodinný" typ je v tomto príbehu on.
@viestta no, vsak aj tie nazory ,na urovni domaceho spotrebica o tom svedcia
@enmery ano,tiez ma to pobavilo 😆
@viestta haha, veľmi "vtipná" poznámka. 🙂
Ale radšej byť spotrebič v domácnosti, než v korporáte na nízkej funkcií. 😄 V domácnosti má aspoň niekto ocení, a keď sa "pokazim" tak ma nevýhodí lebo sú tu určite záväzky, ako z tej nizkokvalofikovanej práce..
Každý nech si žije ako úväzok za vhodné.
Autorka sa rozvedie a isto nájde svoje životné šťastie. Veď už len toto jej v živote chýba. 😀
@lenkakravcova veď o tom píšem. Žena, ktorá ma dieťa je rodinný typ, pretože založila rodinu. Stará sa o dieťa a pracuje. To sa nevylučuje predsa.
Úprimne neverím, že taký muž sa vôbec bude o dieťa usilovať. Z toho čo @autorka píše, je zrejmé, že bude rád, že nemusí robiť už nič. Taký chlap sa nechce starať o dieťa. Taký chlap sa nevie postarať ani sám o seba.
@lenkakravcova Lebo neexistuje nič medzi domácnosťou a korporátom😉Žiadna iná napľňujúca činnosť.
@enmery týmto som reagovala priamo na viesttu v súvislosti s jej poznámkou.
@autorka Nechceš dať mužovi prečítať si túto diskusiu? 🙂
@lenkakravcova prosím? Ty dehonestuješ všetko, za čo naše predchodkyne bojovali. Úprimne mi je vždy z Tvojich názorov zle, ako sa prezentuješ ako chodiaca slúžka a maternica. Ak by si nemala takéto názory, možno by som Ťa poľutovala, ale každý sme si strojcom svojho šťastia 😉
@lenkakravcova Ako vieš, že Ťa len tak nevyhodí?Tú istotu nemá nikdy nikto na svete. A je jedno, akého je vierovyznania. Ako vie prepnúť kresťanovi, tak aj moslimovi.
@enmery a povedala by som,ze moslimom prepina castejsie
@lenkakravcova mna by nenaplnalo byt len domacim spotrebicom, ale kazdy ako sa sam rozhodne. Aj ty. Ale preto nie si o nic lepsia ako tie, ktore funkcia domaceho spotrebica nenaplna.
@viestta mňa by nenapĺňalo byť maternicou a spotrebičom …
@enmery ostali by mu všetky deti na starosti. To sa nevyplatí. 🙂
@malasandrika to nemusíš. Ja som spokojná 🙂
@lenkakravcova To si myslíš. Chodím okolo jedného azylového domu pre matky s deťmi a vieš čo?Asi tak 80% sú to moslimky. Takže by som sa tak nevysmievala, ako nás každý vymení alebo vyhodí a Teba nie😉Život vie mať niekedy fakt hnusný zmysel pre humor.
@lenkakravcova tam je jediny problem, že nemòžeš vyjst sama bez muža na ulicu..neviem, v ktorom konkretnom štate bývaš, ale tie ženy nemaju na výber..toto by mi dosť vadilo
@karolinakr východné Slovensko 😀 nepoznám moslimku, ktorá by sama nevyšla na ulicu. A to ich poznám pomerne dosť.
@lenkakravcova mna by zaujimalo ako si na vychodnom Slovensku dosla na napad,ze budes moslimka?
@lenkakravcova na Slovensku si s moslimom? Fuha, ešte som tu nevidela moslimov.A manžel ale neni Slovak, či ? V UK ich bolo dosť, ale tu nie
@lenkakravcova mne to vlastne ani nezlepšilo deň. Skôr som šokovaná čo za sprostosti tu deň čo deň píšeš.
Inak ženy, nerobme si toto navzájom. Nazvať ženu spotrebičom/maternicou je neúctivé. Ona sa tak rozhodla a je šťastná. Jedna vec je to otravné presadzovanie svojho životného presvedčenia ako jedinej správnej životnej cesty ženy, ale aspoň my budeme nad vecou. Každý má právo sa rozhodnúť.
Ona nemala ambície ako my ostatné. Nechcela ísť cestou samostatnosti, kariéry, rastu aj iného ako tvoriť rodinné zázemie. My ostatné nepoznáme jej život, nie je na nás to hodnotiť.
Jediné čo nám ostáva je tešiť sa, že sme šťasné na svojej životnej ceste. Naozaj som hrdá, na všetky ženy, ktoré si vedia udržať gráciu a nenechajú sa strhnúť plytký mi rečami na jej úroveň vyjadrovania, ak je žena nastavená na iné životné ciele ako je rodina.

Autorka, už si druhá, ktorá nečíta s porozumením. O zdravotnom stave som písala ako o výnimke.