icon

Manžel nepomáha doma: Rozvod je riešením?

14. sep 2024

Predchvilou sa tu objavila diskusia, o tom,ze muz nic nerobi. Nechcem sa tam pridavat pod svojim.menom tak pisem tu. Moj je taky isty. Este ked nebolo dieta,tak nieco robil ( obcas povysaval, ci vypral)Ale odkedy som na rodicaku nerobi vobec nic. Ak mu dam moznost ,ze ci sa povenuje doetatu alebo umyje riad,povie,ze nic z toho,ze je unaceny z roboty. Potom este zo mna urobi neschopnu,ze zeny maji aj 3 deti a zvaladaju aj deti a domacnost. Dieta ide od januara do skolky ja do prace. Som zvedava, ako to ppjde dalej. Ak takto,tak sa rozvediem,uz mam toho dost. Ako prsvedcit dospeleho chlapa,ked nechce? Svokra mi po svadbe povedala,ze to budeem mat tazke s nim,ze on doma nebol vedeny k tomu aby pratal,vysaval. Ze jeho otec je taky isty, ze s tym mam nieco robit. Na isty cas sa snazil aspon trpchu,myslela som si,ze som ho zmenila. Ha ha... Rozviedli by ste sa kvoli tomu? Ja nebudem niekomu rovit sluzku a full servis, na to ma rodocia nevychovali.

lenkakravcova
15. sep 2024

*Vynosenie

viestta
15. sep 2024

@lenkakravcova 2 veci:
- ten plagat je cira propaganda, nie vzdelavanie (ale vidim, ze aj koran sa da prekrutit ked sa to hodi)
- u nas zakony predmanzelsku zmluvu nepoznaju, to vies?

aurora33
15. sep 2024

Ženy, škoda reagovať na Lenu. Ona má maximálne vymletý mozog.

ns994
15. sep 2024

Takze vsetky co mame jedno dieta nie sme rodinne typy. Nevedela som, zs sa tk urcuje poctom deti. Novinka. A teda pokial viem aspon u nas je to brane tak, ze dieta si neurobi ten co to nechce a neni rodinny typ. Asi bh si tu rodinu ank nezalozil. Mame stíhať lebo sak mame iba jedno a mame drzat hubu a krok. No nastastie, ze nemusim a nebudem. Kto chce n3ch tak robi. Ja mam chlapa, co nema po praci problem mi pomoct a o ktoreho sa moze opret. Pride povenuje sa malemu, vie ho okupat, uspat atd. Je rodic ako ja. Jasne, ze sa staram viac lebo som doma. A om v prsci. Ale to nezmanea, ze ked pride domoc kasle na nas a na vsetko lebo on bol v praci. Moj muz je chlap. A toto zmyslanie nechape. Sam hovorí, ze to je aj jeho a ze ti chlapi su strasni. A keby sa mi nieco stane. Viem, ze to zvladne cele sam. A toto naucim aj svojho syna. Nie byt tutkom ako som v jednej diskusii citala. Ale byt chlapom co si vazi zenu a vie ze ta domacnkst je aj jeho. Je ine keby robi 16h na stavbe v dazdi. Ale tuto autorkin muz je doma tusim itckar. Tak z neho izaj nemusia padat riady ako ich necha a hádam vie zdvihnut rit a odniesť to mozno umyt. Rodit by sme mali ako ceresne kazdy rok. Co potom, ze to dieta treba aj uzivit a ze moze byt miliooooon dovod nato preco zena chce len jedno dieta. Inak zena. Napadlo niekoho kurna, ze sa tak mozno s xhlapom dohodli ? Ze mozno ani ten chlap nechce viac ? Ze su deti a deti ? Su deti,ktore tisko sedia hraju atd a su deti, ktore su zive a zabavili by aj 3 dospelych. Ja pravdepodobne nebudem mat ďalšie dista. A ? Som zla matka ? Mam svoj nazor zmenit lebo Lenka ? To urcite 😁 som rodinny typ mozno viac ako zena co ma deti 10. Nezalezi od poctu deti. Kazdy to citi inak kazdy ma ine dovod. Autorka ma jedno a ? Je leniva lemra ? Preco ?pisala ze ma problem a pisala, ze ten pako sa jej vysmial, ze ako to bude robit, ked nastupi do prace 🤯cize on nato bude kaslat aj potom. Uz len zato by som ho hnala svinskym krokom . A nechcem byt zla. Ale fakt mam pocit, ze sa to tu zmenilo na propagovanie istej veci. Nevadi mi ina viera ani nic. Ale v kazdej teme (toto uz je neviem kolka) sa to tu zmeni na toto. Autorka. Drzim palce. A neho. No co k tomu dodat. Je to pako.

lenkakravcova
15. sep 2024

@viestta
1. Nemám s tým ako pohnúť. Napíš autorovi obrázku z toho denníka N. Nepoznám ho.
2. Na tom úplne nezáleží. Slovenské právo nepozná ani islamský sobáš ako záväzný. Vždy je to o ľuďoch ako sa na to pozerajú, a čo si stanovia ako platné a záväzné.

ns994
15. sep 2024

Inak esye ma napadlo. Autorka je zla. Ale pani co ma doma dve deti ale kopce, zakruty vyhovorky je asi dobra matka len preto, ze ma dve. Hlavne, ze kopce, zakruty, kopec. Matka roka.

hopsas
15. sep 2024

@lenkakravcova ako tak čítam čo píšeš a ako sa z jednej obyčajnej slovenky stala moslimskejsia moslimka ako tie čo sa tam narodili neostáva mi iné ako zaželať ti aby si nikdy nezažila pravu tvár islamu, ktorú ja vidím keď dôjdem na návštevu do Viedne ku sestre a ona má v susedstve moslimsku rodinu. Žena je tam otrokyna a to doslova. Vrátane toho že ju mláti vlastný desaťročný syn lebo môže lebo on je muž. A to za podpory jej manžela, ktorý doma slamku krížom nepredloží. Lebo je muž. A žena má menšiu cenu ako zviera. To pohŕdanie čo má ta chuderka od mužov z vlastnej rodiny je ukážkou toho akú má žena v tejto kultúre hodnotu. A to je ešte to najmenej. Otvor oči.

karolinakr
15. sep 2024

@hopsas
inak každa žena sa vydava s perspektivou, že ju bude niekto biť a ponižovat, srala by som take manželstvo a bola slobodna radšej

viestta
15. sep 2024

@lenkakravcova ty si aj z islamu, aj zo slovenskej pravnej sustavy vyberas len to co sa ti hodi... Take typicke pre demagogov...

katkati
15. sep 2024

Mne by sa taký muž sprotivil.

lenkasarka
15. sep 2024

@lenkakravcova Lenka, kde berieš to právo kázať ženám s jedným dieťaťom, že nie sú rodinne typy. Možno je niektorá viac rodine založená ako ty. Z toho čo píšeš už nadobudam dojem že nik nie je moslimskejsi ako ty sama.

sense
15. sep 2024

@lenkakravcova ty si už horšia ako nejaká sekta a teda neviem kto ti dl právo dehonestovat ženy ktoré maju len jedno dieťa? Keď ani nevieš z akého dôvodu majú len jedno. A matka čo má x deti nie je o nič lepšia ako tá čo má len to jedno. A keď už to vezmem úplne extrémisticky. Teda stačí sa pozrieť do osád kde majú aj 10 deti tak nemám pocit že sú to viac matky a obetovali deťom viac ako matky jedinacikov

lenkakravcova
15. sep 2024

@hopsas "Vrátane toho že ju mláti vlastný desaťročný syn lebo môže lebo on je muž." - toto je úplný nezmysel. Skús si o tom niečo reálne zistiť ako to byť môže a ako nemôže. Napr islamqa.com sú dosť ortodoxní a ani tam niečo také nenájdeš.
Ja osobne nepoznám ženu, ktorú by jej manžel bil a bola muslimka. Ale mali sme susedu kresťanku, a tá sa preto nerozviedla - lebo v kresťanstve to nie je povolené.
@viestta 🙂 ako myslíš. Asi si nepochopila čo má pre muslima prednosť.

karolinakr
15. sep 2024

@lenkakravcova v dnešnej dobe, ked manželia platia 50:50 je nerozumne, aby žena rodila jak na pase, lebo rozvodom konči pomaly každe druhe manželstvo, alimenty minimalne, ešte aj z tych sa chlapi vykrutia, a pokial ta žena nepodnika, nema vysoku poziciu,alebo VŠ, nejaka extremne šikovna, ale ma priemernu mzdu, tak neuživi nielen seba, ale ani deti... ono je vlastne dobre, ked je žena karieristka, aspoň si zachrani holy krk aj deti sa pri nej budú mať lepšie

autor
15. sep 2024

@sense my sme kedysi mali susedu, neromku, mala 8 deti a v zivote si ju nevidela vonku s kociarom. Jedine starsi surodenci sa starali o mladsich,vzdy sme ich litovali :/

bora0123
15. sep 2024

Ano rozviedla, jedna vec je ze nic nerobi, ok dalo by sa nejak na tom mozno popracovat, ale ze sa nevenuje vlastnemu dietatu??? Lebo je unaveny z roboty? Bruuuuh 😂😂 nech si da facku

guiseppinka
15. sep 2024

@lenkakravcova predstav si, ze rozvod z dovodu nasilia je v katolickej cirkvi mozny - resp. obet moze pristupovat k sviatostiam po dovoleni biskupa. Aj samotna katolicka cirkev hovori o ucte medzi manzelskymi partnermi.

bora0123
15. sep 2024

Inak kokos zas debata o nabozenstve 😭😭 ja nemam nic proti ziadnemu nabozenstvu popravde (ani proti islamu vobec), v kazdom su nejake krasne myslienky, ale zas hadat sa v kazdej teme pomaly o tomto, ludia zalozte si svoju skupinu pls 😅

lenkakravcova
15. sep 2024

@guiseppinka Nie je to rozvod, v katolíckom náboženstve existuje iba odluka. Daná žena sa opätovne nemôže vydať v kostole. Jediná možnosť u katolíkov je anulácia manželstva - to je možné, ak bola nútená do manželstva, niečo si pred manželstvom zatajili zo zdravotného hľadiska, ak odmietali mať deti atď atď.
@karolinakr Ono to jedno s druhým súvisí a jedno druhé podporuje - práve tie manželstvá, kde je žena karieristka sa rozvádzajú skôr a ako na páse. Tam, kde je viac detí zvyčajne majú iné nastavenie.

lenkakravcova
15. sep 2024

@autorka - to je zase opačný extrém. Treba sa držať v strede 🙂
S manželom ste sa už porozprávali, čo a ako budete fungovať ďalej??

barborachors
15. sep 2024

Boze takeho debila som poznala aj ja. Mizogyna držgrošle v jednom. Tvoj stary je presne toto. Zena handra co ma po nom pratat a este jej aj vydeľuje do centa a nedajboh nieco minut navyse. Predpokladám ze emočná inteligencia je u neho nula bodov. Robi v IT a tieto kockate hlavy nemaju EQ dostatočne vyvinuté. Na takeho len ako baby radia, neprac a nerob po nom, alebo si daj vyfaktúrovať kolko odrobiť a na hodinu. Plus sexuálne sluzby si vyfakturuj a nech plati. Na kockatu hlavu platia len absurdity a nie nejaky rozhovor, on ma v paži nejaky rozhovor.

viestta
15. sep 2024

@lenkakravcova je uplne jedno ci si rastafarian alebo ortodoxny Zid, nad vsetky cirkevne zakony je civilne pravo. Je jedno ci si muslim alebo krestan-katolik nad vsetky cirkevne zakony su ludske prava. Civilne zakony platia pre kazdeho, rovnako ako kazdy clovek ma pravo aby neboli jeho ludske prava obmedzovane, ani v mene nejakeho nabozenstva, nie to este kvoli manzelstvu.

autor
15. sep 2024

@barborachors uz som raz tak nepratala, ved v hrncekoch sa uz plesen zacala robit. Fuj. On by to nechal zhnit. Jednu dobu sa polepsil xe apson riady odniesol do umyvadla ( ale nenapustil, nehcal prischnut) ale teraz ani to. No EQ ma nizke, to vidim. A ked zacneme s debatou s cim som nespokojna,on to zacne na seba obracat s cim jr on nespokojny.

lenkakravcova
15. sep 2024

@viestta o tom sme nediskutovali. Ak sa niekto rozhodne uzatvoriť zmluvu, ktorá je pre neho záväzná z náboženského hľadiska - je to pre neho závažnejšie než akákoľvek civilná zmluva (nie žeby tá nebola platná, ale náboženská je z hľadiska veriaceho dôležitejšia a má vyššie postavenie).

autor
15. sep 2024

@lenkakravcova este nie, ale pozhovarame sa, teda samoxrejme sme sa o tom baviki predtym xy krat, no teraz mu musim dat ultimatum ,inak to nevidim.

lenkakravcova
15. sep 2024

@autorka
A s čím je on nespokojný?

Debatovali ste teda o tom včera alebo si sa len tu posťažovala a doma nič? (Medzitým si odpísala).
- Ultimátum?

malasandrika
15. sep 2024

@lenkakravcova jediný rozdiel je v tom, že žena, ktorá celý život sedí doma na zadku, nemá pracovné návyky, má 4 deti, nemá (!!!) zväčša možnosť sa osamostatniť, pretože by tie deti neuživila a skončili by na ulici.
Naopak, žena, ktorá je finančne nezávislá, pracujúca, nemá problém a nebude trpieť v nevyhovujúcom manželstve a kľudne by sa zdvihla aj s tými 4 deťmi.
Takže nie - nie je to o rodinnom založení, ale o možnostiach a schopnostiach.

guiseppinka
15. sep 2024

@lenkakravcova katolicke pravo poznam.

lenkakravcova
15. sep 2024

@malasandrika aj to je faktor. 🙂 zvyčajne sú však tie ženy aj spokojné v danej situácii. Ja som tiež takú domased s 3 deťmi (zatiaľ).

autor
15. sep 2024

@lenkakravcova on je nespokojny ,ze som pribrala 8kil ( z liekov co mi nasadili) a zr ked schudnem tak potom on zacne doma robit..skoda reci... Ultimatum - ze ked pojdem do prace budeme robit pol na pol, a ak aj nie pol na pol aspon si podelime,kto co bude rovit. Dieta chce nech vyberam zo skolky ja,ok, ale ja vudem cakat ze nieco doma urobi a ak nie, nech idmee.od seba a hotovo.