Manžel nie je starostlivý otec
Strasne ma to trapi ked ho vidim aky je nedosledny,nedozpovedny a taky nie s laskou starostlivy. Ako dospely clovek, ako manzel, ako pracujuci clovek vsetko super. Sikovny, byt prerobil sam, technicky zdatny, ku mne sa vzdy sprava pekne. Ku kazdemu je vzdy ochotny vlastne asi by mi to nikto neveril keby im to porozpravam.
Ale v mojich ociach tak upada ked vidim ze vobec nema taku snahu co sa tyka deti. Nemozem sa spolahnut ze im da poriadne ranajky…neriesi ze uz by bol cas aj vecere ze dieta nedame spat len tak od obede s flasou mlieka. Ze je cas kupania, ze treba dieta uz aj prebalit. Mam pocit ze vychovavam tretie dieta,vsetko mu treba pripominat, oblecenie nevie najst, dieta vhodne k pocasiu obliect.
A to ma vedie k tomu ze nedokazem mat pocas materskej aj cas na seba lebo bud ked chcem odist ci uz na nakup tak treba bud nachystat jedlo, sledovat cas ze kedy idu deti spat Alebo viem ze sa vtedy s nimi nehra, zapne radsej telku alebo stravi polhodinu na wc. On s nimi nechce ist sam von lebo sa boji ze ho starsi syn nebude posluchat,vybehne na cestu atd.
Vzdy zachytim pripady ako sa zene nieco stalo a ako sa otec sam stara niekedy uz od babatka a ako bojoval a vychoval sam. A ja sa tak strasne bojim co by bolo s detmi keby sa mi nieco stane a co by z nich vyrastlo.
Neviem preco co sa tyka deti je doslovne az taky hlupak..ze ved chod s dietatom umyt ruky a usta ked sa naje, ze uc ho ako sa vo vani spravne umyt…ze treba aj ovocie jest..taky ten fakt ucebnicovy zaklad ktory ma dieta z domu proste pochytit.
Vo vsetkom sa spolieha od zaciatku na mna. Ked niekde odbehnem tak potom si to vycitam lebo doma je len chaos, nic nefunguje, ziadny rezim, ziadna kvalitna strava, spanok posunuty….ale budis ale keby aspon viem ze sa detom pekne venoval ze aspon citili jeho pritomnost.
Mam pocit ze keby len ochoriem a skoncim na tyzden v nemocnici tak by som asi zosalela z predstavy ako to doma vyzera a nie nedokazem sa ukludnit takym ze ved by si poradil a ze by som bola prekvapena.stacilo ked som bola v porodnici s druhym. Rano on spal a dieta same hore, jedlo co bolo hlavne pre dieta ktore doniesla babka tak zjedol cele on. Veci navarene v chladnicke a v mraziaku odtali nedotknute. Dieta vonku bez mikiny, tenka ciapka ked mrzlo a snezilo.
@anonym_autor nachystaj dopredu pyžamá a nemusí hľadať . On to nebude nikdy tak vedieť ako ty ,čo dieťa potrebuje. Ako ho obliecť keď ideú von . Niekedy ženy majú problém čo majú obliecť dieťati keď je zima,nie ešte chlap . Treba mu nachystať oblečenie ,keď vieš,že ideš niekde preč a vybavené . Jedenie nachystaj tiež dopredu.
@anonym_3b5f09 nachystat pyzamo? Wtf ved je otec, za 2,5 roka by mohol vediet kde ma dieta odlozene pyzamo….
Autorka, ja ta chapem, mam doma to iste. Minule som bola cvicit. Hodinu a pol aj s cestou. Prisla som domov, boli sice von, ale obed neprichystany, z doma bordel ako v tanku. Zobrala som dieta a sla s nim do obchodu, kde mi rovno zjedlo dva banany. Pytam sa muza ci mu dal jest. Nedal, lebo som nekazala….
Pyzamo? Pravidelne mi chodi ukazovat kusy oblecenia, ci toto je pyzamo. Kolko krat dava prat, pyta sa ma kam avivaz a kam prasok….
X krat mi povie ze chod von, chod s kamoskou alebo co, ale proste mne sa nechce, ked viem, ze pridem domov a vsetko ma caka, lebo bezomna sa proste nevie, neda, nemoze…..
@anonym_autor nachystaj dopredu pyžamá a nemusí hľadať . On to nebude nikdy tak vedieť ako ty ,čo dieťa potrebuje. Ako ho obliecť keď ideú von . Niekedy ženy majú problém čo majú obliecť dieťati keď je zima,nie ešte chlap . Treba mu nachystať oblečenie ,keď vieš,že ideš niekde preč a vybavené . Jedenie nachystaj tiež dopredu.
@anonym_3b5f09 To ako vazne? A jej kto chysta oblecenie pre deti a jedlo vopred? Santa Claus?
@anonym_3b5f09 nachystat pyzamo? Wtf ved je otec, za 2,5 roka by mohol vediet kde ma dieta odlozene pyzamo….
Autorka, ja ta chapem, mam doma to iste. Minule som bola cvicit. Hodinu a pol aj s cestou. Prisla som domov, boli sice von, ale obed neprichystany, z doma bordel ako v tanku. Zobrala som dieta a sla s nim do obchodu, kde mi rovno zjedlo dva banany. Pytam sa muza ci mu dal jest. Nedal, lebo som nekazala….
Pyzamo? Pravidelne mi chodi ukazovat kusy oblecenia, ci toto je pyzamo. Kolko krat dava prat, pyta sa ma kam avivaz a kam prasok….
X krat mi povie ze chod von, chod s kamoskou alebo co, ale proste mne sa nechce, ked viem, ze pridem domov a vsetko ma caka, lebo bezomna sa proste nevie, neda, nemoze…..
@gregik66 preeeeeesneee!! Pocuj nemame rovnakeho manzela ktory zije dvojitym zivotom a preto nevladze rozmyslat? 🤣 Lebo u nas tiez uz padla otazka kde avivaz a uz sa aj pralo uplne bez avivaze.
A pyzama su u nas 2,5 roka v tom istom sufliku. Syn ma komody kde je presne 6 suflikov takze keby chce tak ich aj naraz otvori a to pyzamo najde. Ale naco ked sa ma to moze pravidelne opytat 😁
@anonym_autor
@anonym_autor chudák tvoj manžel , takuto ženu by som nechcela doma mať .
@anonym_3b5f09 aku?co sa stara s laskou o rodinu? A zalezi jej na to aby boli deti ciste, syte a citili pritomnost oboch rodicov? Aby z nich vyrastli dobri ludia? ;)
@gregik66 áno Wtf ,nech mu všetko nachysta a nebude tu plakať,že je trúba .
Od oblečenia až po jedlo a hotovo. Kde je problém? Ľahšie je tu napísať ,že je trúba . Ona je trúba .
@anonym_autor Mam toto iste doma. Dcerka uz ma 7 rokov, ja pracujem, nastastie sa mi da byt aj na home office. Muz pyzamo nevie najst doteraz, nevie co ma dat jest. Nahodou niekam idem, vola mi co dat na olovrant, na veceru, co jej obliect. Zo sluzobiek cestujem vecer domov, aj 200 km aby som bola v noci k dispozicii a rano sa tam vraciam. Ked idem niekam na sluzobku, vstavam aj pred 4tou aby som stihla urobit desiatu a nachystat veci na oblecenie. Skoro ma vystrelo ked som zistila ze 1/2 nachystanej desiaty jej aj tak nedal, lebo nevedel ze nosi 2 boxy. Minule som dosla domov z roboty o 21 vyflusnuta od rana, pozeram v kuchyni rozhadzane veci do skoly. Ze mam skontrolovat domacu ulohu. Tiez uz niekedy neviem ze co, potom vybuchnem a hadka je na svete... Nebavi ma to dokola riesit.
@anonym_3b5f09 To ako vazne? A jej kto chysta oblecenie pre deti a jedlo vopred? Santa Claus?
@luccys áno vážne, nech mužovi pekne nachysta veci pre detu.
Keď bude ona dlhšie prec ,tak pekne deťom raňajky ,obed.nachysta. Nech tam napíše komu aké raňajky ,obed.Na oblečenie tak isto. Keď budú doma čo si majú obliecť ,čo si majú obliecť keď pôjdu von. Kde je problém?
Robí z toho také haloo🙈
@gregik66 preeeeeesneee!! Pocuj nemame rovnakeho manzela ktory zije dvojitym zivotom a preto nevladze rozmyslat? 🤣 Lebo u nas tiez uz padla otazka kde avivaz a uz sa aj pralo uplne bez avivaze.
A pyzama su u nas 2,5 roka v tom istom sufliku. Syn ma komody kde je presne 6 suflikov takze keby chce tak ich aj naraz otvori a to pyzamo najde. Ale naco ked sa ma to moze pravidelne opytat 😁
@anonym_autor a čo keď pral bez aviváže? 😁Čo sa stalo ? Že nič ,vsak. Nevie to,nebude to vedieť, nechce sa to naučiť preto to mu všetko pekne nachystaj .
@anonym_3b5f09 aku?co sa stara s laskou o rodinu? A zalezi jej na to aby boli deti ciste, syte a citili pritomnost oboch rodicov? Aby z nich vyrastli dobri ludia? ;)
@anonym_autor on to chce tak isto,vychovať z nich dobrých ľudí . Len tvrdíš o nom,že je neschopný trúba ,čo sa nevie postarať o deti. On sa vie postarať ,len nie podľa tvojich predstáv.
@anonym_autor Ja ťa chápem. O pár rokov budeš ty deťom hovoriť, že dajte na ocina pozor 😀 aby nič nevyparatil.
To pri takom človeku je 50x a stále poprvé. A ver mi, že keď pôjdeš do práce, tak to bude ešte horšie. Ľutujem ťa. No, budeš to musieť nejako zvládnuť, nech ťa panbožko opatruje a aj tvoje deti.
@anonym_autor povie ti to ako to mame my,aby si vedela zhodnotit,porovnat. Moj muz nie je technicky typ, nikto ho to neucil a sam k tomu nikdy neinklinoval take standardne chlapske veci ako narabanie s vrtackou a podobne. Najprv som bola z toho smutna,lebo pochadzam z rodiny zrucnych muzov. Ale neskor som sa na to celkom vykaslala,nakolko ma uplne ine kvality,vie porobit co vie,zvysok zvladame spolu,popripade prizveme odbornikov - problem solved. Ale co sa tyka rodicovstva je skvely,nie dokonaly,ale proste mozem sa nanho spolahnut,zo zaciatku sa angazoval pri prebalovani,kupani,obliekani. Venuje sa nasmu dietatu po vsetkych strankach,viem ze vie zhodnotit ako ju obliect napr vonku,ale veci im stale pre istotu pripravim, jedlo varim ja,zvlada polotovary a zohriat dietatu jest,pripravit suchu veceru atd. Skrátka viem co od neho mozem ocakavat,ze hoci nie je kutik tak sa postara o nase dieta,s mierou pomocou. Ja zas tiez nie som vo vsetko 100%tna - a tak to ma byt, proste partneri zistia svoje silne,slabe stranky a podla toho ziju,rozdelia si ulohy...
@anonym_autor A ty si kde? Chodis do prace ci sa flakas, ze mas tolko situacii, ze daco zanedbal. Lebo ak nechodis do prace, nerozumiem, kde sa tolko flakas
@anonym_autor a chodí manžel do prace? A zabezpečuje rodinu? Ak áno a ty si s detmi doma, tak prepáč , ale je ozaj na tebe aby si robila kultúrny program detom, hrala sa s nimi na koberci , chystala pre nich výživné jedlo a objednavala topanky. Od toho si na materskej / rodicovskej. To je to , čomu teraz venuješ svoj čas, silu a mozgovú kapacitu. Uč manžela, čo ako treba, píš mu zoznam úloh. Ale nečakaj, že všetko bude vedieť sám od seba a hneď. A ze nevie, čo je pyžamo a co je obyčajne tricko. Pre neho je to len kus oblecenia. Absolútne bez významu. Ty vieš rozdiel medzi kusmi náradia, ktoré vyzerajú úplne identicky ale používajú sa na rôzne veci?
Keď chceš aby vedel, čo kde je, tak mu to napíš. Chlapsky mozog funguje inak. To je proste fakt. Bude pre teba jednoduchšie, keď si to uvedomíš.
@anonym_6deb07 debilné sexistické výhovorky! Akože chlapík je nemožný rodič, lebo je chlap, a ten má predsa inú rolu? Zíram, 21. storočie! Autorke: Hádam sa to zmení, keď budú deti staršie a bude si "mať s nimi čo povedať", ale vidím to blede. Skús mu dať viac priestoru a dôveru, možno chlapec dozrie. Možno
@anonym_autor Mam toto iste doma. Dcerka uz ma 7 rokov, ja pracujem, nastastie sa mi da byt aj na home office. Muz pyzamo nevie najst doteraz, nevie co ma dat jest. Nahodou niekam idem, vola mi co dat na olovrant, na veceru, co jej obliect. Zo sluzobiek cestujem vecer domov, aj 200 km aby som bola v noci k dispozicii a rano sa tam vraciam. Ked idem niekam na sluzobku, vstavam aj pred 4tou aby som stihla urobit desiatu a nachystat veci na oblecenie. Skoro ma vystrelo ked som zistila ze 1/2 nachystanej desiaty jej aj tak nedal, lebo nevedel ze nosi 2 boxy. Minule som dosla domov z roboty o 21 vyflusnuta od rana, pozeram v kuchyni rozhadzane veci do skoly. Ze mam skontrolovat domacu ulohu. Tiez uz niekedy neviem ze co, potom vybuchnem a hadka je na svete... Nebavi ma to dokola riesit.
@anonym_d483e0 Teda ja som mierny clovek, ale toto by som chlapovi netolerovala. Potom sa vsetci divia, ze ludia maju malo deti. No ak je vacsina takychto neschopakov, vobec sa necudujem.
@anonym_autor Pri tejto tvojej večnej nespokojnosti a takomto zmýšľaní vidím dĺžku tvojho manželstva možno tak na ešte 4 roky. Pretože keď máš takéto nároky a takýto pohľad na svojho muža, tak to speje k tomu, že ho prestaneš mať rada, nedokážeš s ním ďalej žiť, no a tým pádom budete musieť ísť od seba. Čím väčšie očakávania máme od partnera, tým väčšie môžeme zažiť sklamanie. A ten tvoj strach že ochorieš, alebo že sa niečo stane, tak ten ti môže akurát tak pomôcť k tomu, aby si si to privolala. Úloha muža v domácnosti je hlavne starať sa o materiálnu stránku. Ak sú muži, ktorí robia aj to, čo požaduješ od svojho manžela ty, tak to sú skôr výnimky. Bohužiaľ, ak on je taký, aký je, tak taký aj zostane, ľudia sa nezmenia na naše želanie. Takže máš len dve možnosti a síce, brať ho takého a mať ho rada takého, aký je, alebo uvažovať nad tým, že raz zostaneš s deťmi sama.
Keď bola naša mama v nemocnici skoro 4 mesiace a my sme žili len s otcom, to boli najlepšie časy.
Jedli sme len párky s kečupom, spať sme chodili kedy sme chceli. Resp.on povedal ze mame ist spat a potom sme sa motali uz iba potichu v izbe. Vlasy som snad mala umyté len raz za dva tyzdne u babky ale fakt na to s bratom radi spominame, najlepšie časy, a vela nam to dalo. Kopec samostatnosti v tom veku vďaka nemu. Ja som mala 5, brat 4. Zrazu sme sa naucili samy obliekat,samy jest tie párky bez pomoco… zatiaľ čo mama z nás robila živé bábiky 😁
Ale iné som chcela… prvy tyzden viem, ze boli parky aj na obed a potom po cca mesiaci nam urobil aj vývar 😁 jednoducho to trvalo, kým naskočil na nejaké knowhow starostlivosti a kým mu docvaklo… Viem aj, že potom nam dal prať veci keď sme prišli zvonku špinaví a ja som do práčky do bubna nasypala prach 😁 a tiež to robil až keď oblečenie došlo…
Potom keď sa mama z nemocnice vrátila ( a verim, že doma bol rozvrat čo sa neporiadku tyka ) tak sa oco doučil od nej nejaké veci lebo už asi zistil, že existujú 😁😁 a robí ich doteraz.
Keď bola naša mama v nemocnici skoro 4 mesiace a my sme žili len s otcom, to boli najlepšie časy.
Jedli sme len párky s kečupom, spať sme chodili kedy sme chceli. Resp.on povedal ze mame ist spat a potom sme sa motali uz iba potichu v izbe. Vlasy som snad mala umyté len raz za dva tyzdne u babky ale fakt na to s bratom radi spominame, najlepšie časy, a vela nam to dalo. Kopec samostatnosti v tom veku vďaka nemu. Ja som mala 5, brat 4. Zrazu sme sa naucili samy obliekat,samy jest tie párky bez pomoco… zatiaľ čo mama z nás robila živé bábiky 😁
Ale iné som chcela… prvy tyzden viem, ze boli parky aj na obed a potom po cca mesiaci nam urobil aj vývar 😁 jednoducho to trvalo, kým naskočil na nejaké knowhow starostlivosti a kým mu docvaklo… Viem aj, že potom nam dal prať veci keď sme prišli zvonku špinaví a ja som do práčky do bubna nasypala prach 😁 a tiež to robil až keď oblečenie došlo…
Potom keď sa mama z nemocnice vrátila ( a verim, že doma bol rozvrat čo sa neporiadku tyka ) tak sa oco doučil od nej nejaké veci lebo už asi zistil, že existujú 😁😁 a robí ich doteraz.
@procrastique tvoj pribeh ma hacik…4 a 5 rocne ste uz chodili asi aj do skolky takze ste tam mali stravu a nezili ste len na parkoch s kecupom.
A porovnavas v podstate deti v predskolskom veku s batolatom a babatkom.
jeejda, úplne celý môj exšvagor a aj to tak dopadlo😅 sestra to už po skoro 20 rokoch nedávala a podala o rozvod, už sú rozvedení.
perlička: deti majú mať akože v striedavej,resp.kedykolvek deti budú chcieť.Starsi nechce vôbec lebo ked ich má sám tak sa chová ako hňup a mladšia sa s ním stretáva tak na 20min raz za dva týždne lebo iba vtedy si otec roka vyhradí čas 🤦
Takže decká ma sestra 24/7.
Takže áno,vekom to bude len horšie, žena uhnaná, unavená, úlohy, krúžky iba ona lebo ON nevie, nemôže, nebaví, bojí sa😑.
@anonym_autor A ty si kde? Chodis do prace ci sa flakas, ze mas tolko situacii, ze daco zanedbal. Lebo ak nechodis do prace, nerozumiem, kde sa tolko flakas
@anonym_e3fa06 chodim sa flakat na nakup potravin, sem tam si dovolim vybavit nejaku preventivku u lekara, zubara ci gynekologa. Ci ty neopustas domov?
A este som si s drzostou dovolila mat nejake zdravitne problemy poslednu dobu. Mam napisat ake aby komentujuci vyhodnotili ci to bol relevantny dovod ze som si dovolila nechat deti napospas muzovi???
@anonym_e3fa06 chodim sa flakat na nakup potravin, sem tam si dovolim vybavit nejaku preventivku u lekara, zubara ci gynekologa. Ci ty neopustas domov?
A este som si s drzostou dovolila mat nejake zdravitne problemy poslednu dobu. Mam napisat ake aby komentujuci vyhodnotili ci to bol relevantny dovod ze som si dovolila nechat deti napospas muzovi???
@anonym_autor Nic si z toho nerob, tu mnohe ziju este mentalne v inom storoci a maju manzela ako dalsie dieta a myslia si, ze to tak ma byt. Potom samozrejme nechapu, co sa ti nepaci.
@anonym_autor Vecer? Lebo co pises, vela veci sa vztahuje na vecer. Manzel chodi do prace, staras sa mas hlavne ty. Kupanie, hadam nechodis v tom case do obchodu ci na preventivku. Nachystat veci vies dietatu kedykolvek. Preventivky sa vybavuju telefonicky, aspon teda vsade, kam ja chodim, co tu taras prosim ta
Ak ma dieta jest, najprv nech sa naje a do obchodu idem nasledne, ze? Podla mna si extremne nezorganizovana a hadzes to na manzela. Mas jedno dieta, tak to by si mala zvladat. Zbytocne mu davas veci, ktore si mohla robit sama. Manzel sa stara o dom a chodi do prace, chces aby dieta kupal, krmil, prebalovat, obliekal...kokos
@procrastique tvoj pribeh ma hacik…4 a 5 rocne ste uz chodili asi aj do skolky takze ste tam mali stravu a nezili ste len na parkoch s kecupom.
A porovnavas v podstate deti v predskolskom veku s batolatom a babatkom.
@anonym_autor nie, nechodili sme do škôlky.
jeejda, úplne celý môj exšvagor a aj to tak dopadlo😅 sestra to už po skoro 20 rokoch nedávala a podala o rozvod, už sú rozvedení.
perlička: deti majú mať akože v striedavej,resp.kedykolvek deti budú chcieť.Starsi nechce vôbec lebo ked ich má sám tak sa chová ako hňup a mladšia sa s ním stretáva tak na 20min raz za dva týždne lebo iba vtedy si otec roka vyhradí čas 🤦
Takže decká ma sestra 24/7.
Takže áno,vekom to bude len horšie, žena uhnaná, unavená, úlohy, krúžky iba ona lebo ON nevie, nemôže, nebaví, bojí sa😑.
@anonym_1c556a keď s ním vydržala 20 rokov ,tak to už mohla ešte ďalších 20 vydržať 🤷
@anonym_autor Vecer? Lebo co pises, vela veci sa vztahuje na vecer. Manzel chodi do prace, staras sa mas hlavne ty. Kupanie, hadam nechodis v tom case do obchodu ci na preventivku. Nachystat veci vies dietatu kedykolvek. Preventivky sa vybavuju telefonicky, aspon teda vsade, kam ja chodim, co tu taras prosim ta
Ak ma dieta jest, najprv nech sa naje a do obchodu idem nasledne, ze? Podla mna si extremne nezorganizovana a hadzes to na manzela. Mas jedno dieta, tak to by si mala zvladat. Zbytocne mu davas veci, ktore si mohla robit sama. Manzel sa stara o dom a chodi do prace, chces aby dieta kupal, krmil, prebalovat, obliekal...kokos
@anonym_e3fa06 vidim ze citanie s porozumenim ti ide🙂
Deti mam dve. Neviem ako si ty vybavujes preventivku telefonicky to ta zubar vysetri cez mobil? Viac x som tu spomenula ranajky a o kupani pisem ked je muz vecer doma . O nevhodnom obleceni v case ked som bola v porodnici.
A pointa prispevku bola ze mam pocit ze nemozem odist vtedy ked chcem ci potrebujem ze mam pocit ze treba vsetko nachystat a muzovi pripominat. Tvoje komenty su uplne odveci.
Muz nemusi nonstop prebalovat. Ale ked idem prec ma to spravit sam od seba…a o domacnost sa staram hlavne ja;)
@anonym_e3fa06 no ked v takomto duchu vychovavas svojho syna, tak dakujem pekne, preto ich takych mame 😅 a to otec nema mat s dietatom ziadny vztah? Je problem okupat dieta a vsimnut si v akom tricku spava? A dojst mu, ze decko moze jest nieco ine ako cerealie s mliekom?
@anonym_autor tiež som sa chodievala venčiť do kauflandu, keď boli deti menšie. Ohromný relax to bol pre mňa . Nikto po mne nič nechcel, no proste paráda.. Tvoj muž proste tie veci nerobí dostatočne často na to aby ich vedel spraviť poriadne. Tak mu musíš vysvetľovať, ukazovat a byť trpezlivá, aj keď je to na nervy.
Ak sa vždy ofucis a spravíš to sama, lebo veď to vieš lepšie, tak sa to nenaučí nikdy.
A nie je to o sexistickych pohľadoch na rolu muža a zeny a bla bla bla. Proste niektoré veci v domácnosti chlap zvláda lepšie tak ich robí on. Niektoré žena, tak ich robí ona. Spolu majú tvoriť tím aby ta domácnosť , rodina fungovala. Ja netusim nic o uprave vody, on nedava prať. Ak by bolo treba naucili by sme sa, ale nie je to potrebne. A ci sa to niektorým paci alebo nie. Aj to ze chodí do práce je prispievanie k chodu domácnosti. Môj muž vedel na začiatku tiež len čaj uvariť. Ale naučil sa. Postupne. Raňajky cez víkendy robieva len on. Keď som prec navarí deťom vývar, obed. Uprace v rámci svojich možností, umyje zem... Ale to nebolo hneď. A ktoré dieta ma v ktorom šuplíku ponozky alebo pyžamo tak to vôbec netuší. To je tak nepodstatná blbosť. Tak hľadá no. Ak som tam opýta sa. Ak niesom tak hľadá. A čo? Nič. Nič sa nestane.
Už sa trochu zameriavaš na blbosti a vadí ti aj to, že zaspí večer. Máš malé deti , si vynervovana a mas pocit, ze je toho na teba veľa a za všetko môže tvoj muž. Ale skus sa zamyslieť aj nad tým, čo tvoj muž robí dobre, za čo si vďačná. Prajem Vám pokojne vianoce.
Zeny dakujem naslo sa tu niekolko fajn postrehov aj rad. Ja som tiez osoba co musi mat urcite veci proste na poriadok a co sa tyka deti tak to plati dvojnasobne.
Proste mi vadi ze ja sa cely den snazim aj robit program aj navarit aj ist von aj objednat nove topanky (ved to robime vsetky) a vecer si lahnem a stale mam pocit ze nerobim dost. A potom si muz vedla mna lahke a zaspi do sekundy a nikdy si nerekapituluje ten den ze ako ho stravil s detmi on.
@anonym_autor no každý je nejaký aké o tú starostlivosť fakt niektorý chlapi nepoberajú v celku ...môj sa zase o bábätká vedel naučiť starať...aj okúpal aj prebalil...ale nejaké rutiny a časy správne to mu problém nerobilo...keď som prišla s druhým z pôrodnice starší mal dva a chodil spat o druhej v noci a vstával neskoro...ale tak to bolo aj tým že musel má o 3 viest do pôrodnice a aj syna zobudiť... Môj sa teda s deťmi zahra aj ich berie k činnostiam a bol aj na materskej so všetkými...tiež som mu napísala zoznam aj navarila (raz dal dieťaťu desiatu aj obed naraz lebo nestíhal tak mu to celé vyvracal.. 😂.) oblečenie vie kde deti majú ale tak s rezervou kľudne oblečie mladšiemu niečo od staršieho o 4 roky...obliecť sa ich naučil...keď bol on s deťmi a ja v práci bežné som prišla domov a nevedela som či sa smiať čo plakať..ten pracovný neporiadok čo si urobili za doobedie... Len teda teraz ako sú starší tak ma od nich práve že viac také očakávania a on tak upustil od starostlivosti ...jesť ma nachystané on im to nedá...beriete to tak že samé si zoberu...sú veci jednoducho ktoré má úplne inak ...napríklad keď je s deťmi ak si samé zuby neumyju jeho vôbec nenápadne to riešiť...so slovami keď jeden dva dni vynechajú nič sa nestane... Ale tak už som sa naučila viem jednoducho že sú veci ktoré musím poriešiť a sú veci na ktoré dohliadne...a osobne podľa mňa aj tvoj sa časom naučí deti sú ešte malé ..daj mu viac priestoru a dôveri...ber to ako otužovanie...🤭a potom prípadný následok ...aj môj neuznával čiapky (spomen si na to že v Anglicku dávajú deťom o jednu vrstvu oblečenia menej ako dospelým ) a potom musel riešiť soplavé deti...
@anonym_1c556a keď s ním vydržala 20 rokov ,tak to už mohla ešte ďalších 20 vydržať 🤷
@anonym_3b5f09 a prečo by to robila, prečo by si to robila sama sebe?!

@anonym_08da49 moj by sa tvaril ze ani nevie co je to nurofen, slebo cipok davat babatku ?neexistuje to ked som od neho chcela tak ani za svet on sa na to ani divat nemoze. A vies ako meral teplotu? Ja som bola v sprche a ze vsetko ok maly ma 36!!!!a bol spokojny ze podme kukat telku.
Toto su presne situacie kedy sa bojim co by bolo keby nie som nablizku lebo vtedy mam pocit akoby mu odisiel mozog.
@anonym_autor
@anonym_autor chudák tvoj manžel , takuto ženu by som nechcela doma mať .