icon

Manžel nonstop v práci

19. júl 2023

Ahojte.. Asi sa len potrebujem vyrozprávať, neviem či na moju situáciu je nejaké rozumne riešenie.. S manželom mame dcérku (1 rok), no môj muž je nonstop v práci.. Keď sme spolu začínali, ja som bola ten workoholik, dokázala som byt v práci od rana do večera, muž bol práve opak, po práci s kamosmi von, užívať si leto, život, výlety a to má na ňom aj priťahovalo.. po pôrode si našiel novú prácu, zo začiatku všetko OK, chodil domov relatívne normálne, žiadne sluzobky, vikendy voľne, s malou pomahal na 100%. No.. ale teraz má “projekt”, je v riadiacej pozícii a zácal chodiť uz aj cez vikendy, momentalne má mesiac taký, že má voľno raz za cca 10 dni, odchadza do prace o 6rano, prichádza z prace o 18tej večer.. Sľúbil, že to bude len mesiac taký a potom. veci dokončia a bude ako predtým... No dnes z neho vypadlo, že vlastne po tomto mesiaci bude opäť chodiť cez vikendy. Vravím OK, ale vezmi si 2 dni voľna cez týždeň.. Tak to sa nedá, lebo on má termíny a meetingy a neviem čo :/ Úplne to berie ako normálnu vec že robí minimálne 7 dni v týždni.. Mali sme dohodu, že ja si dokoncim školu, že sa budem cez vikendy ucit a pod. No dohoda zjavne padla.. A keď mu vravím, že nech aspoň s malou je tu 1-2 hodinky čo mu ostáva kým ide spat, tak on si potrebuje oddýchnuť a mala je pre neho stres a nie relax.. :/ No neberie mi to rozum, veď to som ako slobodná mama, non stop sama s dieťaťom a to malé ho ani poznať nebude čoskoro. Ako viem, že kopa mužov cez týždeň tiež deti skrz prácu nevidí ale tak majú víkend, no ten nás nás ešte aj o to chce obrat.. mám pocit, že sa oženil s prácou, že mu to dáva pocit dôležitosti alebo ja neviem :/ Keď som začala s mojou školou tak ze si mám nájsť opatrovateľku mi vravel.. Ale čo bude mat mala mamu a mamu? :/ A ked som mu vravela, že nemôže toľko robiť, že musí mat pauzu aj kvôli zdraviu a pod tak začal odvrkovat, že dobre, bude doma ale ked ho vyhodia tak to bude moja chyba, veď som to chcela a podobne bludy :/ No ja neviem čo robiť :/ Nestatsna som z toho, čo to je za manželstvo ked žijem sama? Taká dohoda pred manželstvom nebola.. ps: milenka v tom nie je na 100%.

Strana
z2
tykat
20. júl 2023

@mandzula
@eliska13
@karinka223
Lebo im v praci bolo lepsie ako doma pri malych detoch a strhanej zene. A viete co v praci robili? Grilovali na teraske, popijali nealko drinky, viedli filozoficke rozhovory, hrali pingpong, stolny hokej, isli si zabehat, zaplavat, dali sprchu, zasli s kolegami na obed, dokonca som jedneho pocula ako zene do mobilu hovori ze nevie kedy pride lebo finisuju projekt a pritom hral nejaky simulator.
A vobec to nebolo o flirte s kolegynami, ci nadcasoch lebo hypoteka. Proste klidek, pohoda 😊

mandzula
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
20. júl 2023

Nepozdava sa mi, podla mna u vas cosi prestava fungovat.

tykat
20. júl 2023

@mandzula to su proste niektori chlapi, najdu si unikove cesticky ako sa vyhnut povinnostiam bez toho aby z toho mali problem, ved su v praci 😎 a ked zena brble tak este machovia zahlasia ze "sak ja dam vypoved, ostanem doma a ty chod zivit rodinu"... a zene vstanu vlasy dupkom lebo aj keby sa to stalo, tak muz akurat zabezpeci aby on a dieta prezili do prichodu matky a potom ma na haku.

basullinka
20. júl 2023

Autorka, ja by som využila čas na dovolenke na rozhovor. Keď budeš cítiť, že je uvoľnení, skús nahodiť túto tému, samozrejme nenásilne. Skús si v hlave sformulovať, ako by si mu to chcela povedať, v pokoji bez výčitiek a choď do toho. Uvidíš ako sa to vyvinie ale skús zachovať pri rozhovore chladnú hlavu a argumentovať, nevyčítať.

alenka58
20. júl 2023

nám kvôli manželovým projektom padla nejedna dovolenka a na viacerých dovolenkách odtiaľ pracoval, mrzelo ma to ale ozaj nás zabezpečil, je v riadiacej funkcii a je typ ktorý moc podriadeným neverí, má na to aj dôvod, veľa ich kontroluje a často x za nich robí

lujza123
22. júl 2023

Môj ex toto robil keď sa narodila dcéra. Zrazu hrooozne veľa prace, peniaze takmer žiadne lebo rozbiehal živnosť, kupoval potrebné náradie, robil lacnejšie...

Nedá sa, nejde to, nemôže, musí robiť... Úplne sa zbláznil, od rána do večera v práci, víkend tak isto..

Veľa mužom takto šibe keď sa im narodí dieťa. Majú zrazu pocit ze musia zabezpečiť rodinu, že podnájom viac nestačí treba vlastný dom, dve autá. Skratka berú to ako svoju povinnosť, dovtedy bol život gombička, o nič nešlo ale teraz je tam ten malý tvor, ta financna zodpovednost, pre niektorych naozaj po prvý krát v živote co cítia ze sa musia postarať..

Ale zároveň je to únik, doma je nervózna zena, upistane dieťa, furt dačo.... Zato v práci (na stavbe domu, v záhrade atď) kľud, pohodicka, robí čo ho baví a robí to predsa pre rodinu tak co od neho chceš...

Lenže male dieta je starosť a obmedzenie pre obidvoch rodičov... Nevyspis sa toľko, prispôsobujes mu zariadenie bytu, dovolenky, voľný čas, pracovný čas.... Deti podrastu a môžeš sa vrátiť do starých koľají..

Darmo som ho prosila, plakala, zúrila, vyhrážala sa.... Pochopil až po pár mesiacoch keď ostal sám. Lenže to už bolo neskoro

Neporadím ti ako na tvojho muža, ale chápem co prežívaš. Ja som to nedala, pre mňa bolo znesitelnejsie byt naozaj sama sama ako sama vo vztahu
.

andigab
7. nov 2023

@siska53 môj tiež tak v práci drel, aspoň tak mi bolo povedané. Tiež by som milenku poprela. Prasklo to po 2 rokoch. Drel, ale na nej

yanni
7. nov 2023

@tykat necitala som vsetko ale tvojmu muzovi jednoducho ide vase dieta na nervy a celkovo rodinny zivot. Neverim, ak nie zivnostnik atd. ze MUSI kazdy vikend robit. Cez tyzdnen 6-18 je ok a vcelku normalne v dnesnej dobe ale kazdy vikend nie je normalne. Moj muz je vo firme vo vysokej veducej poziciii plus manager este jednej firmy a vikendy je doma a na telefon "beha" len obcas. Vybavi za 5 minut a vybavene. Ziadne odchadzanie do firmy. Meetingy su cez tyzden, ma aj 1-2 dni v tyzdni HO, inak je tiez mimo, sluzobky, cesty atd. ale cez viekend je prec tak raz za rok, ked maju Teambuilding. Inak sa obcas stane, ze musi letiet uz v nedelu vecer ak ma niekde v zahranici uz meeting v pondelok rano. Ale inak neuteka od rodiny. A to sme dost crazy hlucna rodina s 5timi detmi a ja robim tiez (najmladsia ma 4 roky). Nemame nijaku inu pomoc, takze tie vykendy by som vobec netolerovala. To mozes oddist aj s dietatom a budes mat pokoj a o starost s dalsim "deckom" menej.

katkami123
7. nov 2023

@tykat
Krásna veta od chlapa :” sak ja dam vypoved, ostanem doma a ty chod zivit rodinu", ktorú mi povedal aj môj, keď mu šibalo v praci. A kedže mame dvojičky moja odpoveď bola - Dobre, pôjdem aj zajtra, ty mozes ísť pekne najskôr s jednou dvojkou na materskú, potom s druhou, budeš mať od štátu tu najvyššiu materskú, cely rok vykrytý s babami a do toho môj príjem, hneď nám bude hej. Od vtedy to už viac nepovedal. Samozrejme, takéto extrémy ako má autorka, sa nekonajú. Každý víkend je zas doma.

konikmodry111
7. nov 2023

No ja neviem v akej sfére pracuje tvoj muž, ale nechce sa mi veriť že existuje zamestnavatel ktorý by s tým bol ok aby jeho zamestnanec robil 7dni v týždni 🤷‍♀️ a nadčasy ma preplatené či ako ?

autor
7. nov 2023

@andigab to mi je ľúto.. ale u nás nevidím žiadne náznaky inej ženy, telefón si nechá kdekoľvek, kľudne môžem ísť pozrieť do neho, keď napríklad hľadám čosi na nete tak sa neblázni čo mu ho beriem do ruky. Účty vidím takze to si myslím že ťažko…

autor
7. nov 2023

@konikmodry111 bolo to výnimočne nakoniec, lebo sa im rozbiehal projekt. Ako aj teraz chodí veľa ale už sa aspoň dohodol so zamestnávateľom, že robí 10 dni a potom je 3-4 dni doma… Takze taký polo kompromis.. Hej, nadčasy mal preplatené, peniaze domov prinesie ale zase čo to je za život takto sama. Teraz je to aspoň o kúsok lepšie, že viem aspoň ako tak niečo planovat a zatnem sa, tých 10 dni vydržím a potom sme 4 dni spolu… Ale je to take no… na hlavu pre mna niekedy lebo som fakt od rana do večera sama :/

aurora33
7. nov 2023

A je na tom niečo zle byt aj občas sama? Ja neviem Ved si najdi nejaké záľuby.

stevvvka
7. nov 2023

Aké je to teraz?

No premysli si ako by ti to vyhovovalo a ptedostri mu svoje návrhy. Ak ti je desať dní v kuse veľa tak nech odrobí 4 dní a deň voľna, ako ti pasuje, čo by si chcela, rôzne možnosti a ukáž mu, že teda ci by sa mu nedalo v práci to nejak vymenit a niečo z tých možnosti ci by sa mu nedalo. Ale bez výčitiek, nie : "malo si s nami nestarás sa" ale - "mam ta rada chýbaš mi chcem byť s tebou častejšie. Mala odrastie bude kľud teraz treba vydržať potrebujem ta".

Chlapi občas potrebujú tresnut lopatou po hlave (treba im doslova povedať) aby si uvedomili, že ten rev lezie aj tebe na nervy a tiež by si si pospala. Len vacsinou nezebera - je to aj tvoje dieťa staraj sa.

andigab
7. nov 2023

Super, pretože tak sme to mali aj my. S dráhou kolegyňou si písali cez v práci cez firemný WhatsApp, posielala mu fotečky, že playboy by nestíhal. A ja, že chudáčik môj zodratý. Úplnou náhodou mu raz Google poslal sumár jeho polohy za predošlé obdobie a ja, že jeden, idem pospomínať, kde sme boli, lebo polohu mával vždy zapnutú. Poprechádzala som námatkovo pár dní v minulosti a prebehla štatistiky. Na jednej neznámej adrese sa zdržiaval akosi často po skončení oficiálneho prác. času. A kto tam býval? Štetka z práce! Makal tam obvykle medzi 16 - 18 hod.! Chudáčik 🤢🤮🤮🤮🤮

Strana
z2