Manžel odišiel do zahraničia: Čo teraz s manželstvom?
Vždy som hovorila že si neviem predstaviť ako sa dá fungovať na diaľku a že to nikdy nepripustim. Teraz sa to stalo nám a neviem sa s tým vyrovnať. Máme 9 ročnu dceru ktorá je na otca veľmi naviazaná. Finančná situácia nás však donútila že manžel odišiel do zahraničia. 3 týždne preč a týždeň doma. Ženy čo vám muži robia preč ako to zvládate? Dalo sa manželstvo takto udržať? Ako to zvládajú deti? Ja som z toho na zrutenie. Nič ma nebaví.
nikto ťa neuráža, nikto tu netvrdí, že nemakáš. Práveže tvrdím, že obaja robíte a nemáte. Tak si tu neprekrúcaj odpovede. Ak ste to zvládli vždy a bez pomoci, prečo to teraz nezvládate, že musí odísť? Ja si skôr myslím, že odišiel bez toho, aby sa s tebou o tom akokoľvek bavil. A to je jeden z hlavných problémov. Aspoň skúšal tu nájsť nejaké iné zamestnanie?
@zmrzlinka2021 ....nie za takú cenu.Sme obaja pracujúci.Nam sa vracia to,že sme vždy makali jak sroby,ja som nesedela doma na materskej a že sa nebojíme za svoju prácu vypýtať adekvátny plat.
@sasa1310 jasné že hľadal. Ale na Slovensku kým nemáš niečo svoje tak málo kto zarobí veľa. Keď sa zamestnas vo firme u niekoho tak koľko dostaneš ako chlap dnes?1200 v čistom? Teraz čo na mňa vytiahnes? Že nemá dostatočnú kvalifikáciu? Škoda vôbec reagovať na teba. Prečo sa v Tom rypes keď mi nevieš odpovedať na to čo sa pýtam?
neverím, že keby sa zamestnal aj v obyčajnom lidli, že by ste to nezvládli aj tu. Tak potom, keď máš samé argumenty, že sa to tu nedá, tak zbytočná téma. Nech ide a uvidíš ako vám bude dobre. Som ti odpovedala. Že potom sa vráti na Slovensku, keď dieťa vám pôjde na intrák. Potom už bude neskoro.
A ešte k tomu. 1200 v čistom mu na začiatok nestačí s tvojím platom, aby ste zaplatili všetky účty a žili normálne? Niektoré viacčlenné rodiny žijú z 1200 čistom a v pohode vyžijú. či čo čakáte, že koľko donesie čistého zo zahraničia
Nikto do Teba nerýpe, ale aj mňa by zaujímalo, ako je možné, že z dvoch platov sa neuživíte. Jediné, čo mi vychádza je, že ste si vzali príliš vysoký úver v čase, keď manžel super zarábal. A neriešili ste veci ako výpadok jedného príjmu atď..
Sama citis ze to nie je dobre, tak co chces od druhych? Ty budes stale v pokluse a ked sa vrati na tyzden on bude mat " dovolenku" ale pre vas bezny tyzden. Mala som taku kolegynu, na rok, 2,ked deti pojdu do skoly... su tusim uz v 5.triede a on tu robit uz nebude. A ona ustvana ako pes. A penazi 3x tolko nemaju, bo zivot v zahranici dlhodobo nie je o vifonke a pasteke.
Pre mna a to mam velke deti by bolo toto pripustne len docasne, aj to by som hladala cestu ako ist s rodinou za nim.
1200 u muža je katastrofa? Spolu môžete mať v pohode 2000 eur mesačne.
@zmrzlinka2021 Mimochodom, nemala si tu kedysi veľmi dávno nick @mima4?
@sasa1310 ale ja som sa nepýtala že ako sa to dá a nedá na Slovensku. Ani som sa nepýtala o radu ako to dať na Slovensku. Ani z koľko peňazí by sme vyžili. Skús čítať a porozumením a potom reagovať. Myslím že tvoje reakcie sú bezpredmetné keď si v mojej situácii nebola...
Niektori tak funguju...tu u nas prisli z Anglicka, opravili dom, 2 deti, ale praca tu vsade okolo slabo platena, tak manzel tak chodi prec uz roky...deti teraz maju 9,12r. Zvykli si, ale je to tazke, viem ze kazdy den vecer ma s manzelom 1h "rande" po telefone...deti postrazia rodicia a ona si da kolecko okolo dediny s telefonom v ruke...je to take mile a takto sa staraju o svoj vztah...
Baby neviem čo stále poukazujete na to, že neexistuje aby im to nevychádzalo. Prečo by nemohlo ak by mali aj 2000 eur mesačne a splácajú úver, do toho platiť každý mesiac energie, poistky, telefóny, ošatenie a stravu nie je taká sranda. Do toho ak potrebujú dokončiť veci na dome tak sú tiež iné pálky a to potom naozaj človek môže aj čarovať tak to nedá. Niektoré mi tu prídete ako keby ste nevideli ako za posledný rok dva išlo všetko hore. Od cestovného, cez stravu, energie, hypotéky
Myslím, že nie sú v tejto dobe jediná rodina, v ktorej sa zmenila životná úroveň a potrebujú to riešiť
boli sme v horšej situácii a vyriešil to muž všetko na Slovensku. Pritakávať ti nebudem ako to zvládnete všetci traja, pretože by ste to iste zvládli aj tu všetci traja. Možno si takú radu čakala.
@autor
Môj muž pracuje v rakúsku/nemecku už 7rokov...nechceme to určite takto navždy...zo začiatku som to tiež ťažko znášala, ale človek si zvykne..každý deň si voláme (minimálne 3krát plus večer cez messenger) a ozaj ako to tu už jedna pani písala, sme si vzácnejší, tešíme sa na seba a nehádame sa pre blbosti resp.nie je čas štekať na seba pretože mal mozno jeden z nás tažký deň v prácu atď...vyskúšate, uvidíte 🙂
@matullienka lenze riesit to nechcu, nie, ze by nevedeli. To nie je o tom, ze by byvali v dvojizbaku, zena na opatrovatelskom s chorym dietatom, ktoremu este treba doplacat lieky a liecby a nevladzu sa obracat, taki ludia to maju fakt tazke. Toto je o tom, ze nechcu predat dom, ktory im vela zerie. Alebo nieco nebolo povedane, mozno nejaka pozicka z minulosti, hazard, alebo aj hospic pre rodicov, nieco naviac co treba splacat kazdy mesiac.
@autor
ešte pre upresnenie muž je 10dní preč a 4dni doma...tešime sa vždy na sviatky a dovolenku keď potiahne aj 3týždne doma🙂
@maranta_leuconeura a čo by vyriešili predajom domu, keď by splatili úver a nezostalo by im možno ani na jednoizbak? Ak by aj išli do podnájmu ten je lacný? Keď vidím čo podaktorí pýtajú tak mi pretaca panenky a som vďačná, že máme svoje. Radšej budem splácať hypotéku za svoj majetok ako niekomu 600 eur mesačne platiť za podnájom
@doriiis ja nepoznám žiadnu ženu, ktorá na materskej doma sedí... Ja sa venujem deťom, varím, upratujem, držím si v hlave všetky dátumy doktorov, riešim úrady, zariad ujem, chodím s deťmi do centra aby sa socializovali, hľadám dovolenky, nakupujem, v noci vstávama popri tom sa o seba snažím starat.. Toľko k tvojmu príspevku o sedení na materskej
@matullienka tak napr. keď ich dom by predali za 300 000 eur a kúpili 2-izbačik napr. za 230 000 eur, tak im ostane 70 000 eur či už by o to mali menšiu hypotéku alebo cash. Ceny som dala ako príklad. Určite je veľký cenový rozdiel v dome a v 2izbaku
@sasa1310 zobuď sa prosím ťa.
@sasa1310 lenže nemôžeš vedieť koľko majú hypo a koľko by im z predaja reálne zostalo, vezmi , že majú 200 hypo nesplatenej a dom predaju za 250 tak za 50 čo kúpia? Ani psiu budú nie. Nie každá banka ti umožní preniesť hypo
Poznám tiež taky prípad, chlap 3 týždne v DE, týždeň doma, žena s malým u rodičov. Ťahali to po malého ZŠ, potom sa horko ťažko vrátil, kúpili starsi dom. Potiaľ to v poriadku, za tu obetu odlúčenie a stradanie to snad stalo, majú dom, auto,nejaký cash, žiadne dlhy.Lenže mužova sestra, od povahy povalacka, zmanipulovala rodičov na prepis domu jej, lebo však bracho zarobil milióny v DE. Tak všetka drina a lopota mu vyniesla Vydedenie u rodičov, súdia sa. Zo ženou to ustal, o svoju rodinu prisiel👿
@matullienka ja rozmýšľam. Ostane im 50 000 eur, ale nebudú mať už hypo 200 000 eur. Zoberú novú hypo oveľa menšiu a doložia 50 000eur. A namiesto cca 400 eur mesačne budú platiť možno 250 eur
@sasa1310 fakt sa zobuď
@sasa1310 ak im novú hypotéku vôbec schvália, to už totiž tiež nie je samozrejme takže stále mi vychádza lepšie mať nieco isté ako nič
a v čom sa mám zobudiť, veď napíš.
Pokial takto nechce fungovat uz navzdy,ustojite to. Mate ciel,zarobit peniaze. Uz ked sa tak rozhodol,stoj pri nom. Prenho tiez nebolo lahke odist od rodiny. Ja tiez tvrdim,ze ak by moj isiel robit d zahranicia,bol by to nas koniec. Ale ak by naozaj k tomu prislo,musela by som to ustat a snazili by sme sa udrzat vztah. Chce to asi len cas. Zvyknut si na taku velku zmenu.

Áno manžel pracuje v zahraničí momentálne robí 2 týždne prec a 2 týždne doma, ale už bolo aj také, že 6 týždňov bol preč a potom 4 týždne doma to bolo v čase korony kvôli karanténe. Je to o zvyku ale vidím, že má na nás viac času ako keď robil tu a chodil domov večer unavený ako pes . Minulý rok robil na Slovensku u súkromníka a teda deti ledva videl a aj na dome sme neurobili skoro nič lebo bol stále v robote. Za mňa je to aj o nastavení či chceme ako rodina slušne žiť a aj si užívať prítomnosť všetkých členov čo v našom prípade pri práci na Slovensku nebolo alebo budeme spolu síce každý večer zaspávať, peniaze budú od výplaty do výplaty a nedajbože keď sa niečo pokazí tŕpnuť čo ďalej. My sme spokojní takto a vyhovuje nám to. Samozrejme, že začiatky boli ťažké pre všetkých, ešte sme mali len staršiu dcéru a muž vtedy chodil 4 týždne práca a 2 týždne doma. Aj sme si poplakali samozrejme no zvykli sme si všetci