icon

Ako zvládať rodičovstvo, keď manžel pracuje v zahraničí?

Včera o 06:36

Ahojte, sú tu nejaké ženy, ktorých manžel pracuje v zahraničí? Môj manžel ešte pred dieťaťom chodieval na turnusy – 5 až 6 týždňov bol preč a 2 až 3 týždne doma. Na Slovensku nie je veľmi spokojný, preto rozmýšľa nad prácou v zahraničí. Máme spolu 2-ročného syna. Manžel momentálne pracuje od rána do večera, doma býva len v nedeľu a ani finančne to nie je úplne ideálne. Večer syna okúpe a uspáva, vďaka čomu mám chvíľu čas pre seba – sprcha, cvičenie či nákupy. Úprimne však rozmýšľam, ako budem všetko zvládať, keď mi nebude môcť pomôcť ani s kúpaním a uspávaním. Ako to zvládate vy? Rodina nie je na blízku, preto sa musím spoliehať len na seba.

Strana
z2
anonym_f978c0
Včera o 06:40

Si este na rd a nebudeš zvladat 1 dieťa? Sú ženy,ktoré zvladaju svoju prácu,viac detí,domacnosť,dom,záhradu. Chce to len mať system.

autor
Včera o 06:43
@anonym_f978c0

Si este na rd a nebudeš zvladat 1 dieťa? Sú ženy,ktoré zvladaju svoju prácu,viac detí,domacnosť,dom,záhradu. Chce to len mať system.

@anonym_f978c0 chodím už do práce a syn do jaslí

anonym_40f2ee
Včera o 06:43

Prepac ale nezvladnes vecer 1 velke dieta okupat a uspat? Velke myslim akoze toto fakt nie je babatko. A aj keby bolo... To hadam nie. A nepisem to ako ziadna matka hrdinka, napriek tomu, ze som si teda zazila ine 🙂

A ak na slovensku Vam nestaci, co tak ist radsej do zahranicia spolu? Ten chlapec bude fakticky vyrastat vacsinu casu bez otca. Ak je dieta v institucii, Ty by si tam tiez pracu nenasla?

moze
Včera o 06:47

Ked su deti mensie, je s nimi viac roboty. Podrastie a bude to lepsie, zapoj ho uz teraz do domacich prac. Je to investicia do jeho buducnosti, vasho pekneho vztahu a tvojho dobreho pocitu a odpocinku, kym on bude makat. 🙂

anonym_40f2ee
Včera o 06:50

Pozri, myslim to v dobrom. Bola som na deti sama, rodina daleko, a ta co bola blizko, nevzala ani pokocikovat na hodinku. Nestazujem sa, len pisem realitu. Mali sme 3 deti do 2 rokov. Takze naozaj hlavu hore, jedno dieta zvladnes, aj ked nanho budes sama, a navyse je v jasliach vacsinu dna. Mna by skor trapilo to, ze sa rodina rozdeli... Za toto by mi to nestalo.

Otazka skor znie, ak ma Tvoj muz pracu, Ty mas pracu, mas rodicak, mate nejake privysoke vydavky ci dlhy, ze ledva s 2rocnym dietatom prezivate? Nepozname vasu situaciu ale ak tu nevyzijete z dvoch platov + rodicaku, asi za tym vsetkym este nieco je, a mozno to zahranicie bude nutnost.

anonym_12c595
Včera o 06:55

Pracuje 6 dni od rana do vecera a aj tak to financne nevychadza? Tak to sa fakt oplati😏😬

anonym_8db9a6
Včera o 06:58

Váš vzťah ochladne, odvyknete si od seba a dieťa sa na diaľku cez obrazovku nedá vychovávať. Keď plánuje odísť do zahraničia choďte spolu ako rodina.

autor
Včera o 07:05

Manžel ma szčo, veľakrát sa stane, že mu nevyplatia za prácu. Robí sadrokartóny, kúpeľne, dlažby, stierky. Všetko čo sa týka rekonštrukcií. Neustále sa doťahuje o vlastné peniaze. Takže berie aj cez vikend fušky. Momentálne čaká 2 mesiace za vyplatením faktúry (8000€) ale odvody a poistné musí platiť vždy. Máme hypotéku na dom 550€ ale za dva roky je splatená, 200€ energie. Ja chodím do práce od 7:30-15:30, 25 min cesta autom a hneď po syna do jaslí. Jasle stoja 450€. Potom zväčša varím, upratujeme spolu, syn vykladá umývačku, pohráme sa na záhrade, pride večer manžel a idem nakúpiť. V zahraničí by som sa nezamestnala s mojim odborom. Vyžili by sme, ak by manželovi načas vyplatili peniaze.

mogaa
Včera o 07:14

@anonym_autor bude to veľmi ťažké....ani tak nejde o pomoc, skôr to že ostaneš na všetko sama a tým nemyslím fyzicky ale aj psychicky.....po ťažkom dni v práci dieťa a večer sa ani nemáš komu vyrozprávať, ani len objatie nemáš...ano zvyknúť sa dá na všetko, ale vzťah ochladne....

7miriam77
Včera o 07:26

Tak v zahraničí zarobí určite viac, no či zvládnete to odlúčenie.... synček ho bude tiež vidieť málo, no zvyknúť sa na to isto dá. Dohodnite sa,že to skúsite na polroka a potom to prehodnotíte...plusy a mínusy

anonym_45f3a1
Včera o 07:28

@anonym_autor môj muž chodí do zahraničia, ale len na týždňovky, každý víkend je doma. Pri malých deťoch som kmitala sama, škola, škôlka, krúžky, domácnosť. Keď musíš, zvládneš. Z toho istého dôvodu ako tvoj odišiel do zahraničia, zákazníci neplatili, narobil sa ako kôň, aj tak nemal čas sa venovať deťom, večer ešte okolo domu robil a o ôsmej večer odväcol. Pre živnostníkov je to na Slovensku ťažké, veľké odvody, zákazníci si myslia, že remeselníka obabrú a on nepotrebuje živiť rodinu.
Na tvojom mieste by som pristala na tie týždňovky, týžden prejde, víkendy by ste boli spolu. Mesiace mimo si neviem predstaviť takto fungovať.

autor
Včera o 07:30

Ešte dodám, že sa nechceme sťahovať, tu máme domov, priateľov, prácu. Pracujem v odbore, čo by som v Nemecku, Rakúsku alebo inde nemohla robiť a určite nebudem robiť chyžnú alebo podobnú prácu. Možno by mohol chodiť na kratšie, 2-3týždne, predtým mal dlhšie turnusy ale asi závisí od firmy.

autor
Včera o 07:42
@anonym_45f3a1

@anonym_autor môj muž chodí do zahraničia, ale len na týždňovky, každý víkend je doma. Pri malých deťoch som kmitala sama, škola, škôlka, krúžky, domácnosť. Keď musíš, zvládneš. Z toho istého dôvodu ako tvoj odišiel do zahraničia, zákazníci neplatili, narobil sa ako kôň, aj tak nemal čas sa venovať deťom, večer ešte okolo domu robil a o ôsmej večer odväcol. Pre živnostníkov je to na Slovensku ťažké, veľké odvody, zákazníci si myslia, že remeselníka obabrú a on nepotrebuje živiť rodinu.
Na tvojom mieste by som pristala na tie týždňovky, týžden prejde, víkendy by ste boli spolu. Mesiace mimo si neviem predstaviť takto fungovať.

@anonym_45f3a1 presne, kvôli takýmto špekulantom som musela ísť do práce skôr. Lebo môj plat je istý, jeho bohužial nie a úspory sa rýchlo míňajú. Niekedy sa nájdu aj normálni zákazníci a vyplatia peniaze hneď ale zväčša to len naťahujú,vyhovárajú sa, dopredu dajú len zálohu a zvyšok nevedia mesiac vyplatiť. Preto manžel zvažuje zahraničie, tam nebol nikdy problém s peniazmi.

anonym_23b46b
Včera o 08:22

Zvládneš to aj sama
Ale vzťahy....budu chýbať
Zvazuje aj zmenu práce doma?

autor
Včera o 08:41
@anonym_23b46b

Zvládneš to aj sama
Ale vzťahy....budu chýbať
Zvazuje aj zmenu práce doma?

@anonym_23b46b zvažuje, ale neviem, či je to reálne bez živnosti.

anonym_b862a8
Včera o 08:46

Ak máte za 2 roky splatenu hypo tak nech ide a potom nech sa vráti

anonym_a9bc75
Včera o 08:56
@anonym_autor

Manžel ma szčo, veľakrát sa stane, že mu nevyplatia za prácu. Robí sadrokartóny, kúpeľne, dlažby, stierky. Všetko čo sa týka rekonštrukcií. Neustále sa doťahuje o vlastné peniaze. Takže berie aj cez vikend fušky. Momentálne čaká 2 mesiace za vyplatením faktúry (8000€) ale odvody a poistné musí platiť vždy. Máme hypotéku na dom 550€ ale za dva roky je splatená, 200€ energie. Ja chodím do práce od 7:30-15:30, 25 min cesta autom a hneď po syna do jaslí. Jasle stoja 450€. Potom zväčša varím, upratujeme spolu, syn vykladá umývačku, pohráme sa na záhrade, pride večer manžel a idem nakúpiť. V zahraničí by som sa nezamestnala s mojim odborom. Vyžili by sme, ak by manželovi načas vyplatili peniaze.

@anonym_autor chápem nevyplatenie peňaži, tiež sme SZČO s mužom. Ale tam si treba tiež nastaviť nejaký systém. Treba tvoriť rezervu, keď príde výplata faktúry. Robiť na zálohu atď... to je proste podnikanie. Muž po podnikaní na SK išiel robiť do zahraničia, po 8 rokoch naše manželstvo končí. A to sme spolu 33 rokov. Dieťa bude vyrastať bez otca. Záleží na aké obdobia bude chodiť atď. Vychovala som 4 deti a chodila som aj do práce +SZČO. A je dieťa zdravé nie je dôvod ho nezvládať.

anonym_48c736
Včera o 08:58
@anonym_autor

@anonym_autor prečo si nenatiahnete čas na hypotéke, aby ste mali menšie splátky, a mesačne vychádzali a nemusel by utekať do zahraničia od dieťaťa

autor
Včera o 09:38
@anonym_48c736

@anonym_autor prečo si nenatiahnete čas na hypotéke, aby ste mali menšie splátky, a mesačne vychádzali a nemusel by utekať do zahraničia od dieťaťa

@anonym_a9bc75 má rezervu ale aj tá rezerva sa pominie, ak 3/5 nezaplatia, alebo sa 3-4mesiace tvária ako mŕtve chrobáky. Dostáva zálohy aj vyplatené po nejakej odrobenej práci, ale zvyšok je vždy problém doplatiť. Jeden nezaplatil za polovicu kúpeľne z januára, ďalší ponáhľal muža, že mu to súri ale keď má platiť nezdvíha telefón. Ďalšiemu prerábal takmer celý dom, tiež má problém vyplatiť. To nie je eshop, že automaticky za tovar, ktorý ti príde musíš zaplatiť. Alebo kadernictvo, kde platíš hneď.
Niektorí si hľadajú cestičky ako človeka oklamať… neviem ako takýchto ľudí prinútiš a nemôže každého chytať pod krk alebo sa vyhrážať, súdiť.

@anonym_48c736 tu nejde o hypotéku a určite ju chcem mať už z krku.

anonym_48c736
Včera o 11:20
@anonym_autor

@anonym_a9bc75 má rezervu ale aj tá rezerva sa pominie, ak 3/5 nezaplatia, alebo sa 3-4mesiace tvária ako mŕtve chrobáky. Dostáva zálohy aj vyplatené po nejakej odrobenej práci, ale zvyšok je vždy problém doplatiť. Jeden nezaplatil za polovicu kúpeľne z januára, ďalší ponáhľal muža, že mu to súri ale keď má platiť nezdvíha telefón. Ďalšiemu prerábal takmer celý dom, tiež má problém vyplatiť. To nie je eshop, že automaticky za tovar, ktorý ti príde musíš zaplatiť. Alebo kadernictvo, kde platíš hneď.
Niektorí si hľadajú cestičky ako človeka oklamať… neviem ako takýchto ľudí prinútiš a nemôže každého chytať pod krk alebo sa vyhrážať, súdiť.

@anonym_48c736 tu nejde o hypotéku a určite ju chcem mať už z krku.

@anonym_autor tak ja som si vybrala rodinu a manžela doma ako mať hypotéku z krku

anonym_c75866
Včera o 11:28

Som sama s malou od narodenia.bez rodiny v zahranici.mas leb jedno dieta neni na tom nic hrozne .

anonym_05d887
Včera o 11:30
@anonym_autor

@anonym_autor moja rodina je v zahranici, chlap ma perfektnu pracu, zena upratovacka. Chodia neustale po dovolenkach, maju tam byt a aj druhy byt uz. Maju jedno dieta. Odporucam vam odist obom, tvoje dieta je male, jazyk sa rychlo nauci. Inac ten znamy tiez robi v stavebnictve, vypracoval sa na veduceho. Tiez na SK mu neplatili, mal kopec dlhov.

autor
Včera o 11:57
@anonym_05d887

@anonym_autor moja rodina je v zahranici, chlap ma perfektnu pracu, zena upratovacka. Chodia neustale po dovolenkach, maju tam byt a aj druhy byt uz. Maju jedno dieta. Odporucam vam odist obom, tvoje dieta je male, jazyk sa rychlo nauci. Inac ten znamy tiez robi v stavebnictve, vypracoval sa na veduceho. Tiez na SK mu neplatili, mal kopec dlhov.

@anonym_05d887 len ja som neštudovala vysokú školu, aby som bola upratovačka v zahraničí.

naturalka
Včera o 12:23

Mozno sa opytam uplne mimo…Ale komu robi tie stavebne prace, normalne zakazka pre FO?? Ja som zhrozena, ze niekto si objedna obklad kupelne a tvari sa ze nic a nezaplati dohodnutu sumu! To fakt zijem v takej bubline, kde mi predavacka v obchode vyda navyse 1€, tak ho idem vratit, lebo mi nepatri…Je to smutne, ze takto si musela ist skor do prace (pokial si to vyslovene nechcela) a ze tvoj muz chodi domov vecer utahany…Sama to s 1 dietatom urcite zvladnes, ale sakra by ma to mrzelo, ze pre nejakych chamtivych idiotov nie sme spolu ako rodina…

simca06022011
Včera o 12:31

@anonym_autor preco by si to nezvladla, treba si urobit rezim a zvladnes vsetko. Dieta je male len chvilku. Mozno chvilu do prace len na ciastocny uvazok, aby si mala viac casu si aj svoje veci poriesit. partnerov plat zo zahranicia by to podla mna mal vyrovnat.
Na stavebne prace sa v dnesnej dobe robia predfaktury, robim ucto par majstrom, bez preddavokov ani prstom nepohnu, lebo proste neplatia. Prace maju dost, maju riadne zmluvy na vsetko, takze ak by sa nejakemu zakaznikovi nepacilo = idu dalej.

anonym_2e33ca
Včera o 12:31
@naturalka

Mozno sa opytam uplne mimo…Ale komu robi tie stavebne prace, normalne zakazka pre FO?? Ja som zhrozena, ze niekto si objedna obklad kupelne a tvari sa ze nic a nezaplati dohodnutu sumu! To fakt zijem v takej bubline, kde mi predavacka v obchode vyda navyse 1€, tak ho idem vratit, lebo mi nepatri…Je to smutne, ze takto si musela ist skor do prace (pokial si to vyslovene nechcela) a ze tvoj muz chodi domov vecer utahany…Sama to s 1 dietatom urcite zvladnes, ale sakra by ma to mrzelo, ze pre nejakych chamtivych idiotov nie sme spolu ako rodina…

@naturalka skor bude problem,ze to robi na ruku. Keby mal dobre osetrenu zmluvu,tak to vie dat na sud. Takto je to na dlhe lakte.

kia241
Včera o 12:56
@anonym_autor

@anonym_autor jeho zameranie treba v At a dobre platia,moj manžel pracuje v At, nedelu odíjde a vo štvrtok pride večer,takto chodi na týždňový,ak vie nemčinu a robiť, v At ho uvitaju

kia241
Včera o 12:59

@anonym_autor ale ja som vedela do čoho idem,ze budem sama ,úplne sama, rodinu mame na východe, presťahovali sme sa na západ, aby mal hranice bližšie, takto fungujeme uz pomalí 13 rokov...ale keby sme to neurobili ,nemáme nič, ani byt,hypotéku, dovoliť si dovolenku ,deti kružkya atd....

michaela329
Včera o 13:10

@anonym_autor moji rodičia takto fungovali ešte za socíku - otec bol vyslaný do práce, nemohol si vybrať a niekedy tam bol dlhšie ako mesiac. No keď prišiel domov, tak bol s skutočne s nami, všetko sme robili spolu, hodne veci vybavil a ten čas bol super. Takže podľa mňa toto hodne záleží od ľudí. Mám v okolí veľa párov, ktoré tak fungujú a vyhovuje im to - pretože je pravda, že z fabriky na zmeny by sa videli ešte menej a aj tak to býva celé na tej žene. A sú ľudia, čo to jednoducho takto nechcú a sú spolu cez tie víkendy, alebo cez týždeň po večeroch. Všetko má svoje výhody a nevýhody, musíte zistiť, čo je to vaše.

mondolina
Včera o 13:16
@anonym_autor

@anonym_05d887 len ja som neštudovala vysokú školu, aby som bola upratovačka v zahraničí.

@anonym_autor
na určité obdobie prečo nie? spadne ti koruna z hlavy?

Strana
z2