Manžel odišiel do zahraničia: Čo teraz s manželstvom?
Vždy som hovorila že si neviem predstaviť ako sa dá fungovať na diaľku a že to nikdy nepripustim. Teraz sa to stalo nám a neviem sa s tým vyrovnať. Máme 9 ročnu dceru ktorá je na otca veľmi naviazaná. Finančná situácia nás však donútila že manžel odišiel do zahraničia. 3 týždne preč a týždeň doma. Ženy čo vám muži robia preč ako to zvládate? Dalo sa manželstvo takto udržať? Ako to zvládajú deti? Ja som z toho na zrutenie. Nič ma nebaví.
@danusa63 a koho tatko opustil? Ja som sa za celý zivot teda opustená rodičom necítila. No tvrdiť, ze je len jeden správny sposob života a vyvysovat sa nad ludi, ktorým vyhovuje iny život?
@drahomirrra sedenie na riti? Ešte lepšie fakt. Pozemky od rodiny su niečo zle najnovšie? Pomoc rodiny pri stavbe tiez? Nie...Ty vôbec nezávidís. Ľudia žijú najlepšie ako vedia a nemusí ich našťastie zaujímať Tvoj úplne mimo názor. Hlavne ženy, ktoré "sedia na riti" lebo muži im išli na robotou prec. Môjho tatka si si začala do huby brat Ty - samozrejme uplne blbosti, lebo opäť nevieš o cloveku nic, ale útočiť to ano. Lebo to je také inteligentné a hodné 2 VŠ prísť do diskusie a začať svoje dojmy prezentovať ako fakty.
Samozrejme, že to zvládneš.Dieta je veľké a jedno hlavne nech na tebe nevidí, že si z toho rozhodena.Ani tvoj muž to nemá ľahké cudzia krajina...bez rodiny.iny by ťa hnal do 2 robot, alebo na brigádu tvoj išiel, aby ste sa mali lepšie.Ziju tak milióny rodín.Zvyknete si...máte cieľ tak to vydržíte.Vela ľuďom cez COVID krachlo to, čo roky budovali hlavu hore.Mozno bude neskôr robiť lepšie turnusy 3 t je dosť, ale čo narobis?koľko mužov sa príde domov len najesť a spat
Ale aby som bola konkrétna. U nás boli časté nepredvídateľné služobky.
Výhoda bola, že ako som si zorganizovala, tak som mala. Omnoho menej som varila lebo nám s deťmi stačilo na večeru aj krupica či jogurt.
Odporúčam vytvoriť si sieť. 9 ró na je už veľká môže chodiť do školy, zo školy sama? Ak nie, s nejakou spolužiačkou? Na krúžky atď, z družiny vieš vybrať alebo sa dohodnete, že raz ty raz rodicia spolužiačky.
Uložiť si číslo na havarijnú službu, vodár, plynar, elektrikár alebo niekto šikovný z rodiny či známych, kto by v prípade krízy, vedel prísť.
Proste zameraj sa na praktickú stránku veci.
Mužovi by som žiadne scény a hádky nerobila. Robí čo môže a robí to pre vás. Povedz kľudne, že to zle znášaš, ale urobíš všetko preto, aby ste to dali.
@drahomirrra a kde majú bývať Oravaci?celý život žili v dome nepôjdu do paneláku.Pozemky od deda, rodiny za pár eur, dom postavia s rodinou polovica žien by s nimi menila neviem prečo sa povysujes určite nerobia z domu popri malom decku ako si robila ty.Spokojna žena nevyskakuje všade tak agresívne ako ty v poslednom čase
Robotníci chodia pre mňa pracovať do zahraničia na 4-týždňové turnusy. Iba jeden jediný mal doma dusno, tak si našiel robotu v Rakúsku, aby bol doma aspoň na víkendy. Podľa mňa záleží, aké manželstvo máte. Ak nefunguje alebo je slabé, tak diaľka ho poznačí. Iní ľudia spolu čučia celé dni a aj tak im to krachne.
@michaela329 Pani zlata, s tebou je to fakt zle. Ani neviem, ci som videla tak vztahovacneho cloveka, ako si ty. Uplne vo vsetkom co pisem si sa nasla a nevies to predychat. Ano, opat: orava je znama tym, ze vsetci chlapi su vonku zarabat na obrovske uvery, na bungalovy a bazeny a zeny su doma s detmi, pracuje ich malo, nie je to moj vymysel, je to holy fakt.
Rovnako aj holy fakt, ze detom chyba otec. Spytaj sa na to nejakej psychologicky. No nie, moj tatko postavil dom aj chatu, aj vychoval VS vzdelane deti bez toho, aby siel von, mali sme ho denne doma a mali skvele detstvo. Mama vzdy pracovala, v zivote nedrepela doma na prdeli s tym, ze “ved sa stara o deti”, starala sa aj pracujuca.
Dom mam svoj, na svojom pozemku, svoju hypoteku, svoju pracu, velmi dobru, ano @eliska13 taku, ktora sa dala aj popri malom decku, ked spalo a ked spalo. To je nieco zle akoze, pracovat? Preco by som mala byt agresivna? Pisem uplnu pravdu bez prikras, ale to sa tu na koni nenosi asi. Fakt ma unavuju tie omacky, kde si vsetky len pritakavaju, no korektnost jak fras. Spokojnost cloveka v zivote nema vobec nic spolocne s tym, co pise na fore, och maj got.
Fakt baby, sa skludnite a navazajte sa vtedy, ked mate realne protiargumenty, toto je akurat tak frustrovane skakanie jednej, co sa v teme nasla a druhej, co ma prelustrovane vsetky moje prispevky vo fore.
@malinda141920 Namestovo? 😃 Alebo Tvrdosin?
@drahomirrra NO 😁😁
@malinda141920 Aj som si myslela.
@drahomirrra Ty si fakt mimo. Hej celá Orava je podľa Tvojich predstav, lebo Ty si to myslíš. Všetci tu majú problémy s rodičmi, lebo Ty si to myslíš 🤦♀️ A všetci na Orave síce všetko dostali od rodiny a este im aj pomohli stavať, ale zároveň maju všetci brutalne hypoteky - lebo argument storočia - Ty si to myslíš 🙈 Ale zároveň nikto nedosahuje Tvojej úrovne, lebo Ty všetko robíš správne. Všetky oravky sedia doma na ritiach-lebo Ty si to myslíš. A to su tie tvoje argumenty. Fakt hodné zeny, co sa prezentuje 2 VŠ. Keď budeš nabudúce na Orave, skús tento svoj pohľad na vec prezentovať kolegom - hlavne tonobzom ze ak stavali na pozemku od rodiny a pomáhali im bratia, ze su menej schopní ako Ty. A tiež o tom, ako ženy na Orave sedia doma na ritiach.
@michaela329 Venuj sa radsej niecomu, co ti skutocne ide. Argumentacia to nebude.
@drahomirrra samozrejme - lebo Ty si to myslíš ☝️😂
@drahomirrra a ty s tým máš nejaký problém, že chlapi z Oravy chodia preč a že ich ženy (podla teba) sedia doma na ritiach? Prečo ti to tak vadí? Ináč neviem si predstaviť bazén na Orave 😅😅
@michaela329 Aj toto je zavazny argmentacny nedostatok, s ktorym operujes, ze ano ja si myslim. A za koho mam rozpravat? Za tvoju susedu? Nehovori kazdy clovek to, co si mysli? Ty hovoris za niekoho ineho?
Ty kks. A takato osoba uci nase deti.
@aurora33 Nemam s tym problem. Odpisovala som v prvom komente uzivatelke, co kladla otazku. Vecne som to skonststovala. A rovnako vecne to konstatujem aj teraz.
Problem maju evidentne tie, co sa ich to tyka a dotklo.
@aurora33 prečo? Bežne majú ľudia na Orave bazén na dvore. Nič nezvyčajné. Aj vírivku.
@drahomirrra takže Tvojim argumentom úplne pokojne môže byť, že Ty si to myslíš? Ale len Tvojim, ostatnych skusenosti a nazor je už zle, Tvoje sú pravda. A Ty mňa obviňuješ z argumentacnych faulov? No ked teda "myslíš".... A tie tvoje ad hom utoky sú tiež VŠ argumentácie...
@drahomirrra mne to už ku koncu prislo dosť také útočné. Fakt netuším čo je zle na tom dostať pozemok od rodiny alebo že si rodina pomáha postaviť dom. Za mňa ok ( a nie nemám dom od rodiny).
@aurora33 Nic na tom nie je zle. Mozno by sme vedeli polemizovat, ako vedia vnimat hodnotu veci taki ludia, co vsetko dostali a nadobudli s pomocou rodiny. Ze co by vedeli, keby sa mali ukazat oni osobne, bez pomoci. Najskor by neboli ani bungalovy, ani bazeny.
Ktovie.
Hlavne sa daj dokopy ty. Pre muza asi tiez nie je lahke byt prec od rodiny, ale rozhodli ste sa tak zatni zuby a pozbieraj sa. Su tu mamicky ktore maju male deti, babatka, domacnost a muzov v zahranici. A musia zvladat vsetko lebo inak sa neda.
Ty mas vyhodu, dcera ma uz 9r., s nou si uz vies lepsie zorganizovat a naplanovat tyzden, skola, praca, kruzky,domacnost.... A muz ked po 3 tyzdnoch dojde tak moze doma najst spokojnu milujucu zenu a dcerku ktora sa na neho tesi.
Uvidis ze to zvladnete. Ved muz nemusi byt v zahranici navzdy. Dajte si nejaky ciel, dva-tri roky. A potom prehodnotite. Drzim palce.
@drahomirrra áno a toto je to na čo narážam. Dom vystajlovaný a večer si ľahajú samé. A pritom by možno ani nemuseli. Ani autorka. Ale už som pochopila prečo dom nepredať ani za cenu toho, že by otec mohol ostať doma.
Ahoj my tak fungujeme akurat odisiel dnes na mesiac. Dá sa
@drahomirrra aj ti rozumiem o čo ti ide. My sme si všetko s manželom vymakali sami. Tiez som šla od dieťaťa skôr do prace aj keď áno, mohla som ostať doma, ale nedalo mi to. A su v mojom okoli ľudia, ktorí takto dostali všetko, ale nejako to neriesim. Ja som rada, ze mám manžela na ktorého sa môžem spoľahnúť a on ma vo mne ženu, ktorá len tak nesedí doma na zadku a nečaká ze on všetko zatiahne 😅 a deti v nás majú myslím dobry príklad 🙂
@sasa1310 Co si - dom je vsetko. Ideal 200m2, taky, na aky nemaju, potom treba makat v zahranici. Zahrada je vsetko. Susedia nech vidia. Co na tom, ze deti nemaju doma otca. 😁😁 Hlavne ze je udrzany standard, nech susedia vidia.
Financna gramotnost v slovenskych realiach.
@drahomirrra díky. Už som to pochopila. Radšej smutná v mercedesi ako šťastná v autobuse. Čo dodať
@zmrzlinka2021 presne tak .. rodina má byt spolu, dieťa s rodičmi. Na čo je niekomu super dom, keď to "teplo domova" v ňom nemá? Je to smutné. Veľa rodín takto žije, aj pár ľudí poznám, ktorí si nabrali úvery, aby si žili, ale namiesto super žitia sú celé dni len v práci, aby mohli splácať veľké byty a domy, v ktorých len prespávajú, a decká im zatiaľ rastú a chvíle s rodinou utekajú ...
Moj vtedy este partner (teraz manzel) pracoval 1,5 roka v zahranici. Isiel tam za 1 cielom =nasetrit €. A to sa mu aj podarilo. Vratil sa domov, zobrali sme sa a v pohode si zijeme spolu na svk. Boli sme vtedy spolu asi kazdy druhy mesiac len na par dni. Velmi sme si chybali a boli si vzacni, vztah to utuzilo. No boli sme mladi, nemali sme deti, muz byval v dome spolocne s dalsimi ludmi (platil si iba izbu). Po pravde, neviem si taky zivot teraz predatavit. Viac ako € su pre mna dolezitejsie vztahy, rodina, spolocne straveny cas. Mrzelo by ma, ze muz v zrelom veku spi po ubytovniach, s cudzimi ludmi, kym ja som s dietatom v nasom dome. A kopec inych veci. Lenze lahko sa mi hovori, ked sa nam podarilo vybudovat si zazemie a zatial sa ziadna neprijemnost nevyskytla. Musis len dufat, ze to zvladnete. Ze sa muzovi nezapaci viac zivot v zahranici, ze nechyti druhu pubertu (lebo vsak dlhe vecery mozu byt nebezpecne). Ale poznas ho lepsie ako cudzie zeny na mk. Pevny vztah prekona prekazky. Ja by som na vasom mieste hladala ine moznosti, ale ako opakujes, o take rady nestojis. Drzim vam palce, nech vsetko dobre dopadne. Aby boli tvoje obavy zbytocne
@drahomirrra väčšina z tých ľudí nemá na Orave hypo, ale chlapi tam nemajú kde pracovať, alebo, ak áno za almužnu.Mam tam rodinu on je v De, ona si spravila kozmetiku v dome.A žijú nadštandartne.Plus stávajú ďalší dom na prenájom.Vyjdarujes sa o ľuďoch pohrdavo

@michaela329 Ty si prva zareagovala na moj koment. Ja som v uvodnom komente, ktory som adresovala Sasi vobec nespomenula lenivost, ti hrabe? Pisala som o sedeni na riti/ergo nepracovani.
Ty si sa chytila, lebo sa ta to velice dotklo, pritom si estw skor sama popisala, ze ano, v tvojom regione su muzi prec, tvoj otec bol prec a nasledne zacala v dalsich komentoch tocit, ze vobec to tak s oravou nie je, ako pisem.
Akoze halo - lieciky si si dnes uz dala?