icon

Manžel odišiel po 14 rokoch. Vráti sa?

laurao
19. feb 2013

Nie som prvá, ani jediná, ktorej sa to stalo. Po 14 rokoch mi manžel oznámil v jednej vete,že odchádza, má rád inú a predaj domu.
Máme spolu 2 krásne deti - 13r.a 6r. Pred 2 rokmi sme predali byt a svojpomocne si začali stavať dom, presťahovali sme sa k mame. Nemali sme čas na deti, na seba...atď. Najhoršie na tom je, že dotyčná slečna je, teda bola moja aj dcérina kamarátka. S manželom komunikujeme, hlavne kvôli deťom, ale mňa hnevá, že keď trávi čas s ňou, sú pri tom aj moje deti. Zraňuje ma to. Nie sme zatiaľ rozvedení, ani nemôžme, nakoľko dom nie je skolaudovaný. Neviem čo robiť, nechcem prísť o rodinu, ani o dom, veď sme sa tam nadreli ako kone...A doživotne tiež nemôžem bývať pri mame...Neviem, či mám plakať, prosiť, alebo zúriť...

sisaha
19. feb 2013

nechaj zmenit otazku na diskusiu, lebo takto sa o probleme rozpravat neda... ☹

lubikan
19. feb 2013

neplac,nezur,je to zbytocne..je to pako....a ked sa vrati , dala by som mu to pekne vyzrat...kasli na dom...majetky nikdy nikoho neurobili stastnym...dom predaj a kup si malicky bytik pre seba a deti...ak by si inak nechcela uz ostat s nim

sevi
19. feb 2013

nenapíšem ti síce čo máš robiť a ako sa zachovat.. Skús pohľadat na mk.je tu veľmi veľa tém "rovnakých" ako tvoja rozpísaních na x strán. (rieši sa nevera rozvod, sú tam deti a majetok).možno sa v nejakej téme nájdeš a skúsiš si z toho niečo vziať k srdcu, možno ťa trošku naviguju ako postupovať (racionálne,emocionálne) a ci to má zmysel atď. veľa šťastia nech to dobre dopadne.

sissy27
19. feb 2013

@laurao nerob nič - ono to nejak vyhnije aj samé a možno sama budeš prekvapená ako 😉 aj keď je to teraz ťažké, máš pocit, že tvoj život a šťastie je v troskách,ale keď prejde ten najhorší prvý pocit, tak zistíš, že to nemusí byť koniec, ale len začiatok niečoho nového a lepšieho...
@lubikan - dávať niekomu niečo vyžrať? tak buď chcem, aby sa vrátil a nebudem sa v tom rýpať a robiť scény, alebo sú tie dvere navždy zavreté a zbohom, ale chcieť niekoho späť preto aby som sa po ňom mohla voziť, mi príde dosť primitívne, to ako keby som chcela nové auto len preto, aby som ho mohla rozbiť...

acrobaleno
19. feb 2013

Nie, nevráti sa. A čo máš robiť? Zmieriť sa s tým.

malinkaaninka
19. feb 2013

tu u nás som počula o jednej pani,ktorej manžel randil s tou svojou za bieleho dňa v cukrárni.neviem ako sa to dozvedela.prišla tam,zvýšeným hlasom tak aby všetci počuli,mu povedala,že na toto nemá právo,že ona je jeho manželka,jej sluboval pred oltárom a či sú mu ukradnuté deti,ked si dovoluje toto.
dosť na tom,že chlap porátal dve a dve a vrátil sa.nebudem polemizovať či zas uletí,alebo nie.ja viem len tolkoto.
no a na koniec,niekedy je dobre pokusiť sa zachrániť manželstvo.to vieš sama,ako na tom ste.už sa stalo neraz že sa to dalo zvrátiť.manželia sa aj bili,fackovali a dalo sa to dať doporiadku.
týmto ťa nenahováram na nič,lebo viem o tebe velmi málo.sama poznáš svoju rodinu najlepšie..vela síl..

acer11
19. feb 2013

nie,nevráti,podaj si žiadosť o rozvod a nájdeš si lepšieho.....a majetok sa aj tak bude deliť napolovicu 😉

ruza32
19. feb 2013

Zajdi za psychologičkou, alebo za niekým, kto rieši manželske krízi. Držim palce

jabadaba
19. feb 2013

..."dotyčná slečna je, teda bola moja aj dcérina kamarátka..."

co k tomu dodat? To uz hadam ani komentar nepotrebuje. 😝 Pan manzel je tiez polutovaniahodny jedinec. 😝 A ci sa vrati? Mozno by si sa skor mala pytat, ci mu vobec este otvoris dvere. Zahodit 14 rokov len tak, pre par vasnivych momentov...to uz hadam ani romanticke nie je...

Do noveho domu hodla nastahovat novu panicku ci ako si to predstavuje zalubenec?

P.S. psychologicku hadam potrebuje skor pan manzel ako zakladatelka....

lujza123
19. feb 2013

plakat, zurit, padnut na dno a potom sa pozbierat a silnejsia vykrocit za novym omnoho krajsim zivotom ....hlavne nie prosit

henikav
19. feb 2013

Ani podla mna sa nevrati a keby sa aj, tak si nemozes byt ista ze to nespravi zas a zas. Bud silna, nevid to ako skazeny zivot a nieco zle, skor ako sancu zacat nieco nove a lepsie, mozno neskor s niekym kto ta bude milovat a vazit si ta 😉 Hlavne sa k nicomu neznizuj, tym si ho uz vobec neziskas spat. Skor by bola sanca vtedy, ak hrdo zdvihnes hlavu a ukazes mu ze si poradis aj sama, ak by sa ho slecna nasytila a vyhodila ho, tak by sa mozno vratil.

pavlala
19. feb 2013

Statisticky prevazna vacsina zien, ktore opustil manzel a ktore si presly celym tymto procesom hnevu, lutosti, nenavisti vycitiek a odpustenia su po case vyrovnane, spokojne a stastne a vdacne za to, ze ich muz opustil a mohli v zivote potom zazit neco ine, lepsie, zabavnejsie vzrusujucejsie...A ze objavili v sebe silu o kotrej by normalne netusili. Je to aj moj priklad, trvala mi to skoro dva roky, kym som toto vsetko prezila. Dnes mam novy krasny domcek, pretriedene vztahy, dobru pracu, stale sa usmievam a prichadzaju mi do zivota novi ludia a uzasne zazitky. Aj moje kamaratky, kotre opustil muz po 7, 12, 14 rokoch su na tom podobne, ani jedna by uz svojho muza naspat nechcela

perletka
19. feb 2013

Keby sa vrátil, mala by si ty záujem? Dokázala by si sa cez to prehrýzť a ísť ďalej? Žiť ako predtým a aspoň navonok sa tváriť, že to bola len chyba? Nikdy mu to nevyčítať (ani vo svojom vnútri)? Nebyť stále v strese, keby musel ostať dlhšie v práci, že je zasa "kdesi, s kýmsi"?

Myslím, že hlavne pre tvoju psychiku a pohodu by bolo lepšie, keby sa nevrátil. Takýto človek za to nestojí. Namiesto toho, aby bol s tebou a deťmi chodí za milenkou. Načo ti takého. Podrazil ťa, nezaslúži si ťa. Musí to byť neuveriteľne ťažké, ale ako si napísala - nie si prvá ani jediná. Veľa žien to dokázalo zvládnuť a sú z nich ešte silnejšie osobnosti. Ber to tak - čaká ťa niečo nové, krásne 🙂

sssimi
19. feb 2013

A chceš vôbec aby sa vrátil? Keby to ešte bola "jednorazovka" a hneď ju aj oľutoval. Síce ani to neviem či by som preglgla, ale on proste zahodil 14 rokov za hlavu a verejne sa ukazuje s "novou".... Akože už by mi mohol prísť aj nohy bozkávať a rovno by som ho kopla medzi oči 😉

atka3
19. feb 2013

Keby sa aj vrátil,kde by bola tá dôvera.už by si mu neverila .a ako píšu tu dievčence neboj všetko prebolí.musíš prejsť teraz ťažkým obdobím,ale príde aj to lepšie,len nezúfaj. ja sa rozviedla po 18r. manželstva,3 deti. som zadlžená po uši,ale mám pokoj,klud.robíme si čo chceme. ak tak domček dajte napísať na deti,a bud tam s nimi.ak to neutiahneš tak naozaj žiaden majetok nestojí za trápenie a poníženie. a ver časom sa bude chcieť vrátiť,lenže ak to urobil raz,urobí to aj druhýkrát..my ženy sme bojovníčky,dokážeme aj nemožné.hlavu hore,nie si v tom sama,je nás veľa a ty máš predsa najkrajšie poklady pri sebe.

atinag
19. feb 2013

Prechadzam niecim podobnym..tesne pred stahovanim do noveho mi oznamil,ze niekoho ma..po par dnoch som odisla s malym k mojej mame,hned na to si ju on aj s jej 3 detmi nastahoval do noveho.Takto si tam zili rok,medzitym sme sa rozvadzali,samozrejme navrh som dala ja.Nerozviedli nas,nakolko sa manzelik rozvadzat nechcel,lutoval to,blablabla..rozhodla som sa kvoli malemu dat mu sancu.Prisla som do svojho noveho domu ja s malym.Ocík sekal dobrotu cca mesiac,az som opat prisla na to,ze v tom opat lieta,pokrok bol aspon v tom,ze s tou istou.Zase druha ziadost,o mesiac mame pojednavanie.Jedno ti poviem,dom je velky ako svet,stale som v nom,ale neviem sa dockat chvile,kedy odtialto vypadnem,samozrejme ako dostanem to,co mi patri a zabudnem,ze takíto ludia existuju..čo som tym teda chcela?Ze aj keby sa ti zrovna vratil,bude to nanic,moj nazor..drzim palce a prajem vela pevnych nervov a pozitivnej energie...pa

didi44
20. feb 2013

....ak ta miluje..vrati sa..

nantis
20. feb 2013

ak možem poradiť, prešla som niećim podobnym, mam dve deti Adko 6r. a Tery 17mesiacov,keď si ich muž bral preživala som presne to isté čo vy, veĺmi ma to zraňovalo, teraz to už beriem tak, že si aspoň trošku oddychnem , mam chvilu ćas na seba a na druhej strane vy ste matka Vaśich deti a to nezmeni nikto a nič, ta druha je len obyćajna handra, ktorá nema žiadnu uroveň,a votrela sa do inej rodiny a verte mi pochopia to časom aj Vaše deti, a tiež pochopia aj to aky je ich otec. Je len otazka času dokedy bude ona akceptovat Vase deti , teraz sa urcite len pretvaruje ale to ju časom prejde.Ja som sa rozhodla, že svojim deťom poviem pravdu presne ako to bolo, aky bol ich otec, nech to vedia odmalićka, ale samozrejme im poviem aj to , že sa nebudem na nich hnevat keď budu k nemu chodit a stretavať sa s ním. Tiež možem povedať s odstupom času , ten kľud , čo u nas zavladol keď odišiel je nenahraditeľny a to je podstane hlavne kvoli detičkam aby vyrastali v kľude a nie v kriku, hadkach a strese, Radśej žiadny otec ako taky čo si nevaži ich matku. Nebojte sa všetko na dobre obrati ako spieva RYTMUS : ,, PO KAŽDEJ BURKE PRIDE PREMENA,, Doriešte si to s tym domčekom , aby ste s detmi mali kde byvať, rozvedte sa s nim a začnite odznova spolu s Vašimi detičkami. To je moj nazor, ja som to takto spravila , rozviedla som sa s nim , zobrala som uver , kupila som byt , samozrejme pomohla mi moja rodina, a teraz mame svoj bytik , a sme šťastní a dufam, ze aj vy budete. Pa Ada

haslerka27
20. feb 2013

byt rada...ak ti toto urobil nestoji za vela

hyta
20. feb 2013

Možno sa ti vráti, no až potom, čo ho mladá odkopne.Je to hrozný podraz po toľkých rokoch manželstva, záleží od teba, či si ochotná čakať a či si ochotná odpustiť a zabudnúť.Ja by som už takýto "použitý" tovar nechcela.

ma77
20. feb 2013

Moja odpoved a rada je neplač a ked tak aby ta nevidel nepros a neponižuj sa aj ked je to tažke ale zdvihni hlavu a urob zo seba silnu žensku ani nevieš kolko sily je v tebe to uvidiš časom prešla som si niečim podobnym po 15rokoch manželstva sa moj mm rozhodol pre inu žensku je vydata a ma 2deti to som nevedela ked som mu prišla na neveru samozrejme zatlkal klamal a už pol roka mal inu a ked ho dotyčna prinutila aby sa rozhodol nech netaha nas dve za nos tak sa rozhodol pre nu trpela som plakala ale odišla som od neho nechal mna aj moju dceru a pritom by som nikdy nepovedal že je toho schopny kedže na dcere lipol a ona je jeho kopia ale dal presnost cudzim detom a inej ženskej po 3mesiacoch sa chcel vratit že vraj si uvedomil o čo prišiel prijala som ho lebo ho lubim a neviem si predstavit život bez neho vytriezvel z tej lasky a spamätal sa myslela som že mu to bude trvat dlhšie ale tušila som že sa vrati takže ked ta lubi a uvedomi si o čo prišiel tak sa vrati daj mu čas nechaj ho ist počkaj s rozvodom tiež mame dom neskolaudovany a nevedela som si predstavit že o neho pridem nadrela som sa na nom a bolo mi to luto ale ked sa vrati ver že to už nebude tak ako bolo bude tam trhlina nedôvera a nezabudneš nikdy možno odpustiš ja som neodpustila ale da sa s tym žit 😉

p.j.jacky
22. feb 2013

Ani nechci aby sa vratil...to co sa raz rozbilo ,ziadne lepidlo nespoji dokonale.Nevera zmeni aj teba a aj jeho.Rozved sa! Viem o com hovorim...stale budu pochyby,stale bude ten strach ze to urobi znova.... 😢