icon

Manžel odmieta spoločnú investíciu

13. júl 2025

Bývame v manželovej nehnuteľnosti, máme rodinu a môže sa to zdať ako idylka,je tu to ALE. Ja som sa obetovala rodine, kariéra,menej financií apod. Mám 27 rokov a chcela by som niečo i ja vlastniť. Manžel zarába nadštandardne a spoločné peniaze idú do jeho nehnuteľnosti. ( Ani jeden nemáme hypotéku). Otvorila som túto tému, že by sme mohli kúpiť investičný byt- vlastniť niečo spoločne. A tu narazila kosa na kameň. Nechce ani hypotéku ani byt. Môžem skúsiť ísť sama do hypotéky na jednoizbový cca 70 tisíc v našej lokalite, možno kúsok menej, ale zabúdam na to že som vydatá,veď by musel byť spoludlžník a on nechce nič kupovať čiže by nič nepodpísal,neodsúhlasil. Len mi odvrkne keď chcem mám si kúpiť,ale spolu nič.
Mám nejaké úspory ale je to len okolo 5000€.
Kde som nechala rozum? Dve deti s ním a žiadna istota, nič? Momentálne mám pocit že mi je manželstvo prekážkou. Nemám ešte veľa rokov aby som sa nespamätala. Do tej doby som bola študentka vš, mladosť práca a bývanie som neriešila.
Čo by ste robili na mojom mieste ? 🙏

sabi1223
14. júl 2025
@ha_ha

@anonym_autor Som kľudná a chápem. Ale nad tým si mala rozmýšľať predtým, než si sa vydala za výhodnú partiu, akou muž s nadštandardným príjmom a vlastnou nehnuteľnosťou bez hypotéky nepochybne je. Mohla si si zobrať nemajetného, kúpili by ste si spolu byt na hypotéku, aj to len v prípade, že by ste mali aspoň niečo našetrené, zadĺžiť sa na 30 rokov a bola by si asi spokojná. 😉

@ha_ha nerozumiem preco ste niektoré take hnusne, denno denne je tu plno tém zúfalých žien co nemôžu odísť od muža lebo maju nic na ucte a žiadnu nehnuteľnosť. Autorka sa jasne vyjadrila ze nežiada od muža aby na ňu prepísal časť domu ale to ze jej bráni aby si vzala hypo sama na seba a zúžila bsm je čisté chrapunstvo. On môže zo spoločných financií dotovať svoj byt a ona zo svojich financií nemoze platiť splátky na svoj byt (alebo rozdiel ak nevyjde od nájomníkov) to uz nie je dvojitý meter? Taketo reči ze potom uz budes spokojná nie su velmi pekne autorka ma problem prisla po normálnu radu, a vlastne si prečíta ze iba ona si vyrába problem a o rok ked napíše dostane rady ze mala si si vziať sama hypo🤷🏼‍♀️ ano samozrejme je pravda ze mala na toto myslieť pred svadbou a mozno by sa za toto zgrlosa potom ani nevydala

ha_ha
14. júl 2025
@sabi1223

@ha_ha nerozumiem preco ste niektoré take hnusne, denno denne je tu plno tém zúfalých žien co nemôžu odísť od muža lebo maju nic na ucte a žiadnu nehnuteľnosť. Autorka sa jasne vyjadrila ze nežiada od muža aby na ňu prepísal časť domu ale to ze jej bráni aby si vzala hypo sama na seba a zúžila bsm je čisté chrapunstvo. On môže zo spoločných financií dotovať svoj byt a ona zo svojich financií nemoze platiť splátky na svoj byt (alebo rozdiel ak nevyjde od nájomníkov) to uz nie je dvojitý meter? Taketo reči ze potom uz budes spokojná nie su velmi pekne autorka ma problem prisla po normálnu radu, a vlastne si prečíta ze iba ona si vyrába problem a o rok ked napíše dostane rady ze mala si si vziať sama hypo🤷🏼‍♀️ ano samozrejme je pravda ze mala na toto myslieť pred svadbou a mozno by sa za toto zgrlosa potom ani nevydala

@sabi1223 Keď napíšem to isté, čo ty, prečo som ja hnusná a ty nie? Vydala sa dobre, chlap má nehnuteľnosť bez hypotéky, slušný príjem, nič im nechýba (okrem pocitu autorky, že niečo vlastní). A aj tak je žgrloš? Ty nie si hnusná, keď toto o ňom napíšeš?

anonym_e7d61c
14. júl 2025
@ha_ha

@sabi1223 Keď napíšem to isté, čo ty, prečo som ja hnusná a ty nie? Vydala sa dobre, chlap má nehnuteľnosť bez hypotéky, slušný príjem, nič im nechýba (okrem pocitu autorky, že niečo vlastní). A aj tak je žgrloš? Ty nie si hnusná, keď toto o ňom napíšeš?

@ha_ha nie je to rozumné, čo píšeš, ani pekné, autorka premýšľa dobre a rozhodne má právo na vlastnú nehnuteľnosť. Problém je to BSM. Podľa tvojho názoru mala dve deti, takže rodila a tým pádom nepracovala tak nemá nárok na nehnuteľnosť? Čiže manžel keď nerodil nemá právo na deti? Či ako? Si mimo.🤦

ha_ha
14. júl 2025
@anonym_e7d61c

@ha_ha nie je to rozumné, čo píšeš, ani pekné, autorka premýšľa dobre a rozhodne má právo na vlastnú nehnuteľnosť. Problém je to BSM. Podľa tvojho názoru mala dve deti, takže rodila a tým pádom nepracovala tak nemá nárok na nehnuteľnosť? Čiže manžel keď nerodil nemá právo na deti? Či ako? Si mimo.🤦

@anonym_e7d61c Čooo? Ja niekomu upieram právo na nehnuteľnosť? Veď nech si kúpi, keď chce. Polovica bude manželova, ale tak asi lepšie, ako nič. Na toto, čo si napísala "Čiže manžel keď nerodil nemá právo na deti?", nemám inú odpoveď, než že mimo si ty.

draik
14. júl 2025
@anonym_344832

@draik A v čase rozvodu sa vypláca z trhovej hodnoty či sa “iba” vyplati polovica splatok, nehľadiac na aktuálnu cenu nehnuteľnosti? Keby sa niekoľkonásobne rokmi zvýši?

@anonym_344832
Polovicu splátok a iných investícií z BSM.

maxalla
14. júl 2025

no.. rozviedla by som sa, pri vysporiadani bsm nechala zohladnit aj to, co bolo z vasho spolocneho majetku vrazene do jeho nehnutelnosti (ano, jeho plat je vas spolocny majetok, nie len jeho), kupila si byt ako slobodna a znova sa vydala :D .. to len na odlahcenie. inak neviem, mne by ozaj dost vadilo byt v tvojej situacii. pre mna je ale uplne najhorsi pocit citit sa odkazana a nesamostatna. radsej rozvedena ako bez istoty a zabezpecenia. ale to som ja, v tomto dost radikalna. chapem aj to, ze ludom viac zalezi na rodine a vztahu ako na nezavislosti.

anonym_e7d61c
14. júl 2025
@ha_ha

@anonym_e7d61c Čooo? Ja niekomu upieram právo na nehnuteľnosť? Veď nech si kúpi, keď chce. Polovica bude manželova, ale tak asi lepšie, ako nič. Na toto, čo si napísala "Čiže manžel keď nerodil nemá právo na deti?", nemám inú odpoveď, než že mimo si ty.

@ha_ha píšeš " autorka má 27 rokov, dve deti, 1 rok odpracovaný, žiadne financie, akým právom žiada majetok"? Tak ja sa teda teba pýtam, keď nič nerobila len rodila a starala sa o dve deti ( aj manželove), akým právom potom muži žiadajú svoje deti? Si mimo, lebo starostlivosť o deti je rovnakou prácou ako dochádzanie do práce a pracovný pomer. To len na SR žijú niektoré ženy v stredoveku a rodenie deti a starosť o ne považuje za NIČ.

ha_ha
14. júl 2025
@anonym_e7d61c

@ha_ha píšeš " autorka má 27 rokov, dve deti, 1 rok odpracovaný, žiadne financie, akým právom žiada majetok"? Tak ja sa teda teba pýtam, keď nič nerobila len rodila a starala sa o dve deti ( aj manželove), akým právom potom muži žiadajú svoje deti? Si mimo, lebo starostlivosť o deti je rovnakou prácou ako dochádzanie do práce a pracovný pomer. To len na SR žijú niektoré ženy v stredoveku a rodenie deti a starosť o ne považuje za NIČ.

@anonym_e7d61c Čo sem pletieš deti? Téma je o nehnuteľnosti, nie o deťoch. Trochu rozdiel, nemyslíš?

anonym_f6f175
14. júl 2025

Mal by jej napísať polovicu nehnuteľnosti, alebo aspoň pozemok na ktorom dom stojí, alebo záhradu..
Pretože peniaze, ktoré on zarobí a vráža do domu sú tiež jej a takto to dokonale obchádza..
Tak isto ona jeho nehnuteľnosť zveľaďuje prácou a financiami, tiež staranim o deti..
Hypo brať, keď môžu mať pekný život, kde ich nič netlačí je hovadina..
Sadnúť si a vyriešiť to, aj tu bol príspevok, že z matky otec urobil bezdomovca, lebo si do domu nasťahoval mladú a mama nemá kam ísť.. a ešte aby otec os*al vlastné deti, milenke napísal pol domu😱 lebo chúďa mala malé deti, tak nech je o ne postarané😵‍💫

sabi1223
14. júl 2025
@ha_ha

@ha_ha ja vnímam ako hnusnu hlavne vetu “zadĺžiť sa na 30 rokov a bola by si asi spokojná. 😉” podla mna je normalne zadlžiť sa na 30 rokov v dnešnej dobe ak chcem nieco vlastniť. A ano aj si myslím ze tým ze mu porodila dve deti a stará sa hlavne ona plus je kvoli aj jeho detom v mínuse, stratila a stratí roky na budovaní kariéry, automaticky ma nárok byt zabezpečená do budúcnosti bud častou jeho domu alebo možnosťou mat nieco iba svoje a on by ju v tom mal podporiť. Kazdy to vnímame inak ja to beriem ako prejav ucty muža voči žene čím si musela prejst počas tehotenstva porodu chorôb a neprespanych noci. Plus ked budu deti choré kto si bude musiet brat volno v robote? Matka? Kto jej to zaplatí alebo inak vynahradí? Jeho by to zase o tolko neukratilo keby nepočítal kazdy cent. Jedna vec je ze ma právny nárok nesúhlasiť s vynatim garsónky z bsm druha vec ze ak to ako manžel nechce urobit kvoli žene je chamtivy a s takým by som nebola.

sabi1223
14. júl 2025
@sabi1223

@ha_ha ja vnímam ako hnusnu hlavne vetu “zadĺžiť sa na 30 rokov a bola by si asi spokojná. 😉” podla mna je normalne zadlžiť sa na 30 rokov v dnešnej dobe ak chcem nieco vlastniť. A ano aj si myslím ze tým ze mu porodila dve deti a stará sa hlavne ona plus je kvoli aj jeho detom v mínuse, stratila a stratí roky na budovaní kariéry, automaticky ma nárok byt zabezpečená do budúcnosti bud častou jeho domu alebo možnosťou mat nieco iba svoje a on by ju v tom mal podporiť. Kazdy to vnímame inak ja to beriem ako prejav ucty muža voči žene čím si musela prejst počas tehotenstva porodu chorôb a neprespanych noci. Plus ked budu deti choré kto si bude musiet brat volno v robote? Matka? Kto jej to zaplatí alebo inak vynahradí? Jeho by to zase o tolko neukratilo keby nepočítal kazdy cent. Jedna vec je ze ma právny nárok nesúhlasiť s vynatim garsónky z bsm druha vec ze ak to ako manžel nechce urobit kvoli žene je chamtivy a s takým by som nebola.

Alebo nech napisu dom na deti s tým ze si tam nechajú doživotne právo, ked sa da vsetko sa da normalne vyriešiť. Manžel autorky zjavne nechce aby nieco patrilo žene, ťažšie sa odchádza s detmi ked nie je kam.

ha_ha
14. júl 2025
@sabi1223

@sabi1223 Ty to ako hnusné vnímaš, ja na tom nič hnusné nevidím. Jasné, že je v dnešnej dobe normálne, zadĺžiť sa na 30 rokov. Doba je na nadobudnutie nehnuteľnosti veľmi zlá. Práve preto by si autorka mohla vážiť, že má kde bývať aj bez tohoto "noža na krku" v podobe vysokej hypotéky. Ono to už tak býva, že keď niekomu niečo spadne len tak do lona a nemusel pre to vynaložiť žiadne úsilie, tak si to neváži. Predstav si čiste hypotetickú situáciu, že by na ňu napríklad muž polovicu toho domu napísal a následne by ona požiadala o rozvod, lebo si našla iného. A muž by ju musel z toho domu, ktorý bol len jeho, lebo ho buď zdedil od svojej rodiny, alebo kúpil za svoje ťažko zarobené peniaze, vyplatiť. A keby na to nemal, čo by asi nemal, musel by ten dom predať. Spravodlivé?

simca06022011
14. júl 2025

mas len 27.. este sa svet nezrutil. Peniaze si odkladaj doslova do ponozky, aby si sa v pripade rozvodu s nim nemusela delit o svoje uspory na ucte...
Radsej pories zavislost na muzovi, pekne mu hod deti na krk, a zacni na sebe pracovat. mas len 27.. cize ziadna zienka domaca co obetuje vsetko rodine, ty si zacni zarabat... samozrejme, treba sa tvarit pred chlapom, ze to aj minies na rodinu... a ak chce mat vyhodicky, ako zena "doma" na poziadanie, opatrovatelka pre chore deti, upratovacka, ta nech za to aj nieco obetuje. napr. % z vlastnictva domu, alebo teda bude suhlasit s kupou bytu dalsieho pre nu Mimochodom pri dnesnych cenach, ja by som nehnutelnost vobec nekupovala, len tak, cize zase toto chapem.. ale nezila by som v cudzom dome cely zivot..
Mimochodom, investuje sa do jeho domu.. lenze to co sa pocas manzelstva investuje do jeho domu, na tu polovicu mas tiez narok, nie?
Ak sa to tu pisalo niekde, ospravedlnujem sa, citala som len prvu stranu🙂)

viera012345
14. júl 2025

@anonym_autor Začnite myslieť na seba a na svoje deti.Z peňazí, ktoré zarobíte,odkladajte koľko sa len dá.Na začiatku svojho manželstva som si myslela podľa vzoru z domu,ze financie su spoločne a nie je dôvod niečo z nich nepriznať, prípadne dat pre seba bokom... lenže, človek sa stále učí a vďaka vlastnej skúsenosti vravím ženám, ktoré aj keď majú funkčné manželstvo a netru biedu,aby časť svojich peňazí "dávali do ponožky,,tak,aby o nich manžel nevedel.V prípade,ze je zjavné sebecstvo partnera/nechce svoju partnerku zabezpečiť aj tak,ze bude spoluvlastnickou nehnuteľnosti/,tam nie je o com rozmýšľať.Mne taký človek,akoby vravel, že však sa možno rozídeme a nebudem sa predsa deliť o to,co je moje...

sabi1223
14. júl 2025
@ha_ha

@sabi1223 Ty to ako hnusné vnímaš, ja na tom nič hnusné nevidím. Jasné, že je v dnešnej dobe normálne, zadĺžiť sa na 30 rokov. Doba je na nadobudnutie nehnuteľnosti veľmi zlá. Práve preto by si autorka mohla vážiť, že má kde bývať aj bez tohoto "noža na krku" v podobe vysokej hypotéky. Ono to už tak býva, že keď niekomu niečo spadne len tak do lona a nemusel pre to vynaložiť žiadne úsilie, tak si to neváži. Predstav si čiste hypotetickú situáciu, že by na ňu napríklad muž polovicu toho domu napísal a následne by ona požiadala o rozvod, lebo si našla iného. A muž by ju musel z toho domu, ktorý bol len jeho, lebo ho buď zdedil od svojej rodiny, alebo kúpil za svoje ťažko zarobené peniaze, vyplatiť. A keby na to nemal, čo by asi nemal, musel by ten dom predať. Spravodlivé?

@ha_ha nie nie je to spravodlivé, preto ja osobne by som volila možnosť vyňatie garsónky z bsm bez toho ze by si muž nárokoval na hocijakú finančnú kompenzáciu po rozvode. Ak on dava svoju výplatu, ktorej polovica patrí žene aj ked z nej nic nema, do svojho bývania ona by mala mat rovnakú možnosť. Ja síce neviem ako to v tomto prípade chodi ale pochybujem ze by nejak od muža vysúdila po rozvode financie co sli do jeho nehnuteľnosti ak sa to vobec sa nejak spätne vypočítať. Keďže poznám prípady kedy žena ostala na ulici lebo s nou chlap vybabral neberiem túto situáciu ako ze si autorka neváži ze ma kde bývať zadarmo. Skoda len ze to rieši az teraz, no stale lepsie teraz ako po rozvode ked bude mat iba kufor a dve deti.

sabi1223
14. júl 2025
@ha_ha

@ha_ha preco potom muž nesúhlasí aby mala žena nieco svoje? Nikto ho nenúti sa zadlžiť. Keby sa to vynalo z bsm on s tým nic nema pri najlepšom by ani autorka nic neplatila lebo by sa to vykrylo nájomníkmi. Toto je ten problem, muž nechce a nezaujíma ho ako sa cíti autorka.

zmrzlinka2021
14. júl 2025
@sabi1223

@ha_ha preco potom muž nesúhlasí aby mala žena nieco svoje? Nikto ho nenúti sa zadlžiť. Keby sa to vynalo z bsm on s tým nic nema pri najlepšom by ani autorka nic neplatila lebo by sa to vykrylo nájomníkmi. Toto je ten problem, muž nechce a nezaujíma ho ako sa cíti autorka.

@sabi1223 vykryje to nájomným?

ha_ha
14. júl 2025
@sabi1223

@sabi1223 A prečo by nesúhlasil? Autorka predsa píše "Len mi odvrkne keď chcem mám si kúpiť, ale spolu nič." Tu ale ide o to, že sama za seba si ona nič kúpiť nedokáže, lebo má len 5000. Čiže spoluúčasť manžela je potrebná a on inú nehnuteľnosť kupovať nechce, hypotéku nechce.

justxme
14. júl 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 tady sa robí len to čo povie muž,lebo je to tu jeho. Chce klimatizáciu, tak ju kúpi. Chcel iné auto, kúpil ho. A to bez porady so mnou

@anonym_autor podľa toho čo píšeš, to má ďaleko od ideálneho manželstva. Dokonca by som povedala, že ani normálne manželstvo to nie je, lebo tvoj muž ťa úplne ignoruje, neberie ohľad na to do akej situácie ťa môže o pár rokov dostať. Polovica manželstiev končí rozvodom, už teraz to nie je ideálne, nikdy nevieš či ťa o pár rokov neopustí. A ak áno, pri jeho zmýšľaní sa zrazu v ňom svedomie nepohne. Nebudeš mať nič, len deti, o ktoré sa bude treba starať. Čiže na tvojom mieste by som sa zamyslela, či to má vôbec význam, lebo sebeckí ľudia bývajú sebeckí vo všetkom. Ak áno, tak s ním hod reč a trvaj na svojom. Ak nie, máš 27, máš celý život pred sebou a môžeš si budúcnosť budovať s niekým, komu na tebe bude záležať.

lujza123
14. júl 2025
@ha_ha

@ha_ha prepísať môže hocijakú adekvátnu časť, kľudne aj 1/13 nemusí to byt polovica. Alebo môže súhlasiť s tým investičným bytom ktorý by si ona splácala. Je milión možnosti ako môžu žiť spravodlivo a férovo pre obidvoch.
Keby čítaš všetky autorkine príspevky tak vieš ze dom stále rekonštruujú, to znamená ze všetky financie a aj voľný čas sa investuje do toho domu. Čiže tam prispieva aj ona.
Keby toho muza skutočne zaujma jeho žena a jej pocity nebude jej odvrkavat “nech si kupi sama” ale snažil by sa nájsť spôsob ako jej pomôcť.

viera012345
14. júl 2025
@ha_ha

@ha_ha ...nie,nie je to spravodlivé.Nie je to však spravodlivé, keby si on našiel inú a manželku by zo svojho domu vyhodil.Poznam prípad, kde muž chcel takýto trojuholník/keďže mal 3deti s prvou partnerkou a s druhou cakal tiež, zároveň tá druha mala 2 svoje deti/riešiť tak,ze ak sa prvá partnerka neodstahuje, lebo nemá kam s deťmi,tak môžu ostať,ale druhá partnerka s deťmi sa tiež nasťahuje do domu, ktorý bol len jeho,a tak mohol rozhodnúť o tom,ze kto v ňom bude bývať.Myslim, že vidina veľkej "šťastnej rodiny,,je šialená,a preto kúpou investičného bytu by sa autorka zabezpečila pre prípad,ze by sa niečo podobné stalo ako v prípade, ktorý som opisovala

anonym_f6f175
14. júl 2025
@sabi1223

@ha_ha nie nie je to spravodlivé, preto ja osobne by som volila možnosť vyňatie garsónky z bsm bez toho ze by si muž nárokoval na hocijakú finančnú kompenzáciu po rozvode. Ak on dava svoju výplatu, ktorej polovica patrí žene aj ked z nej nic nema, do svojho bývania ona by mala mat rovnakú možnosť. Ja síce neviem ako to v tomto prípade chodi ale pochybujem ze by nejak od muža vysúdila po rozvode financie co sli do jeho nehnuteľnosti ak sa to vobec sa nejak spätne vypočítať. Keďže poznám prípady kedy žena ostala na ulici lebo s nou chlap vybabral neberiem túto situáciu ako ze si autorka neváži ze ma kde bývať zadarmo. Skoda len ze to rieši az teraz, no stale lepsie teraz ako po rozvode ked bude mat iba kufor a dve deti.

Ja si dokonca myslím, že spoločná nehnuteľnosť manželstvá ,,utužuje,,😛
Rozmyslí si pán manžel či mu treba mladší model a tiež pre zlatokopky nebude taký zaujímavý, keď bude mať pol domu manželka😀
Poznám chlapov čo nechali žene a deťom celý dom, nielen polku…mi to príde celkom normálne, sú si vedomí, že žena a deti potrebujú bývanie viac a jeden si urobil bývanie vo firme, další je v prenájme atď..
Ale sú aj takí čo vyplakávajú ako ich žena okradla, aj keď mali nehnuteľnosť spoločnú a riadne ho vyplatila..

ha_ha
14. júl 2025
@lujza123

@ha_ha prepísať môže hocijakú adekvátnu časť, kľudne aj 1/13 nemusí to byt polovica. Alebo môže súhlasiť s tým investičným bytom ktorý by si ona splácala. Je milión možnosti ako môžu žiť spravodlivo a férovo pre obidvoch.
Keby čítaš všetky autorkine príspevky tak vieš ze dom stále rekonštruujú, to znamená ze všetky financie a aj voľný čas sa investuje do toho domu. Čiže tam prispieva aj ona.
Keby toho muza skutočne zaujma jeho žena a jej pocity nebude jej odvrkavat “nech si kupi sama” ale snažil by sa nájsť spôsob ako jej pomôcť.

@lujza123 Už vidím chlapa, ktorý nechce žene prepísať polovicu domu, ako jej ochotne prepisuje 1/13. A už vidím autorku, ako je s tou 1/13 "spokojná".
Ak sa dom prerába, nech ho dajú ohodnotiť znalcovi (škoda, že to neurobili už dávno). V prípade rozvodu by potom mala nárok na polovicu rozdielu terajšej a pôvodnej hodnoty domu.

zmrzlinka2021
14. júl 2025
@lujza123

@lujza123 ale ona má nárok na polovicu zo všetkých rekonštrukcii.
Osobne jej muža chápem. Ten ich vzťah vôbec nie je láskyplný a dôverný. On to vie, jej sa tu radi zatajovať spoločne peniaze, proste atrapa vzťahu, nulová blízkosť. A vyčítať niekomu, že som sa obetovala pre rodinu? To ju niekto nútil? Opäť to má byť dohodou páru, aby každý bol s tým stotožnení. Rozumiem aj jej, ale aj jemu.

zmrzlinka2021
14. júl 2025
@ha_ha

@lujza123 Už vidím chlapa, ktorý nechce žene prepísať polovicu domu, ako jej ochotne prepisuje 1/13. A už vidím autorku, ako je s tou 1/13 "spokojná".
Ak sa dom prerába, nech ho dajú ohodnotiť znalcovi (škoda, že to neurobili už dávno). V prípade rozvodu by potom mala nárok na polovicu rozdielu terajšej a pôvodnej hodnoty domu.

@ha_ha a tu hodnotu by si ako určila? To zhodnotenie mínus reálny vývoj nehnuteľnosti v čase. Práve kvôli tomu má podiel len na výdavku.

ha_ha
14. júl 2025
@viera012345

@ha_ha ...nie,nie je to spravodlivé.Nie je to však spravodlivé, keby si on našiel inú a manželku by zo svojho domu vyhodil.Poznam prípad, kde muž chcel takýto trojuholník/keďže mal 3deti s prvou partnerkou a s druhou cakal tiež, zároveň tá druha mala 2 svoje deti/riešiť tak,ze ak sa prvá partnerka neodstahuje, lebo nemá kam s deťmi,tak môžu ostať,ale druhá partnerka s deťmi sa tiež nasťahuje do domu, ktorý bol len jeho,a tak mohol rozhodnúť o tom,ze kto v ňom bude bývať.Myslim, že vidina veľkej "šťastnej rodiny,,je šialená,a preto kúpou investičného bytu by sa autorka zabezpečila pre prípad,ze by sa niečo podobné stalo ako v prípade, ktorý som opisovala

@viera012345 Nikdy nie je spravodlivé, keď sa jeden z manželov vykašle na druhého a nájde si iného. Áno, ideálne by bolo, keby si autorka sama na seba kúpila vlastnú nehnuteľnosť. No len problém je v tom, že na to nemá.

ha_ha
14. júl 2025
@zmrzlinka2021

@ha_ha a tu hodnotu by si ako určila? To zhodnotenie mínus reálny vývoj nehnuteľnosti v čase. Práve kvôli tomu má podiel len na výdavku.

@zmrzlinka2021 Hodnotu by určil znalec.

autor
14. júl 2025
@ha_ha

@viera012345 Nikdy nie je spravodlivé, keď sa jeden z manželov vykašle na druhého a nájde si iného. Áno, ideálne by bolo, keby si autorka sama na seba kúpila vlastnú nehnuteľnosť. No len problém je v tom, že na to nemá.

@ha_ha nemám,lebo mám deti a išlo na deti aj z úspor,ale muž si veselo odkladá z toho čo zarobí, daňový bonus má na seba raz ročne vyplácaný, celý si ho nechal,tak ako každý rok.

zmrzlinka2021
14. júl 2025
@ha_ha

@zmrzlinka2021 Hodnotu by určil znalec.

@ha_ha znalec vie určiť len hodnotu v danom čase, nie významnosť investície na zhodnotení nehnuteľnosti po rokoch

ha_ha
14. júl 2025
@zmrzlinka2021

@ha_ha znalec vie určiť len hodnotu v danom čase, nie významnosť investície na zhodnotení nehnuteľnosti po rokoch

@zmrzlinka2021 Veď určil by hodnotu pred začiatkom rekonštrukcie a druhýkrát potom, keď by to bolo potrebné. O tú sumu cena nehnuteľnosti narástla počas manželstva, neriešila by som, koľko z toho bolo kvôli prerábke a koľko normálnym vývojom na trhu nehnuteľností.