icon

Manžel odmieta spoločnú investíciu

13. júl 2025

Bývame v manželovej nehnuteľnosti, máme rodinu a môže sa to zdať ako idylka,je tu to ALE. Ja som sa obetovala rodine, kariéra,menej financií apod. Mám 27 rokov a chcela by som niečo i ja vlastniť. Manžel zarába nadštandardne a spoločné peniaze idú do jeho nehnuteľnosti. ( Ani jeden nemáme hypotéku). Otvorila som túto tému, že by sme mohli kúpiť investičný byt- vlastniť niečo spoločne. A tu narazila kosa na kameň. Nechce ani hypotéku ani byt. Môžem skúsiť ísť sama do hypotéky na jednoizbový cca 70 tisíc v našej lokalite, možno kúsok menej, ale zabúdam na to že som vydatá,veď by musel byť spoludlžník a on nechce nič kupovať čiže by nič nepodpísal,neodsúhlasil. Len mi odvrkne keď chcem mám si kúpiť,ale spolu nič.
Mám nejaké úspory ale je to len okolo 5000€.
Kde som nechala rozum? Dve deti s ním a žiadna istota, nič? Momentálne mám pocit že mi je manželstvo prekážkou. Nemám ešte veľa rokov aby som sa nespamätala. Do tej doby som bola študentka vš, mladosť práca a bývanie som neriešila.
Čo by ste robili na mojom mieste ? 🙏

anonym_8f4f0e
14. júl 2025

Rorumné, že riešiš svoje zabezpečenie. Určite nepoľavuj, hľadaj spôsoby, navrhuj a stanov si čas, dokedy to chceš mať jasne vyriešené.

poeta
14. júl 2025

Z môjho pohľadu jednoduchá vec manželke by som prepísal polovicu "môjho" doma spoločne by sme investovali do bytu.

zelenina1
14. júl 2025
@poeta

Z môjho pohľadu jednoduchá vec manželke by som prepísal polovicu "môjho" doma spoločne by sme investovali do bytu.

@poeta Kamo... Ak by si mal postaveny dom za svoje a mal nadstandardny prijem - a nasledne by si si tam nastahoval zenu - z akeho dovodu by s na nu prepisal polovicu nehnutelnosti? Sam neveris ze by si to urobil 🙂 Do "investicie" by sa ti tiez nechcelo. Sak, byvanie uz mas, mas komfortny zivot - a v podstate by si svojej zene vytvaral unikovy plan.
Vobec to nie je tak jednoduche, ako to opisujes. Tento pribeh ma 2 strany - a rozumiem obom. Primarnu chybu ale urobila autorka - rozhodla sa mat dieta so zabezpecenym chlapom. Ako uz niekto spravne podotkol - nikto jej nebranil vziat si za muza priemerneho typka, s ktorym budu splacat 30 rokov trojizbak v okresnom meste. 🙂 Autorka mala na vyber - a vybrala si. Dost neskoro na plac, nemyslis?

zelenina1
14. júl 2025

Mile damy. Keby to bolo opacne - zena s vlastnou nehnutelnostou a podpriemerne zarabajuci typek co si chce vytvorit "backup plan" na unik zo vztahu nazyvajuc to "investicia".... Uz vas vidim, kolko empatie by ste mu tu prejavovali. Bol by to pre vas akurat neschopny nevdacny luzer.

ukgirls
14. júl 2025

je naozaj smutne aby si si v manzelstve kde ona ma penazi dost musela poziciavat od mamy na benzin .. peniaze su predsa spoocne.. toto delenie moje tvoje etse k tomy=u v case materskej je riadny red flag .. utekala by som od neho co najdalej .. polovica uspor je aj tvoja ..aj ked asi si to pred rozvodom roadne zasije ale snad aspon na deti by platil ...naozaj so sebcom a zgrlavym idiotom ta svetla buducnost necaka ..

subartic
14. júl 2025
@zelenina1

Mile damy. Keby to bolo opacne - zena s vlastnou nehnutelnostou a podpriemerne zarabajuci typek co si chce vytvorit "backup plan" na unik zo vztahu nazyvajuc to "investicia".... Uz vas vidim, kolko empatie by ste mu tu prejavovali. Bol by to pre vas akurat neschopny nevdacny luzer.

@zelenina1 zabudol si na jednu podstatnú vec. nech žijeme v akejkoľvek dobe , pravek stredovek , moderná doba alebo súčasnosť, prioritne má zabezpečiť rodinu muž. To je jeho vklad, žena poskytuje úplne niečo iné. No a k tej únikovej ceste pre ženu ale aj pre muža, manželstvo nie je žalár, vždy je možné z neho odísť . Žena ktorá 30 rokov napĺňa potreby rodiny , stará sa o deti , znižuje svoje kariérne možnosti , stará sa o muža a vytvára mu podmienky , má právo sa podieľať na benefitoch rodiny. Takže ak si žena nájde zabezpečeného muža , ten má z môjho pohľadu prizabezpečiť ju , ak sa stará aj o jeho deti a vytvára mu podmienky na jeho rast. Potom by sa nestávalo to že deti odrastené , žena vždy na pol úväzku , muž tesne po 50 + dostane nové krídla . A práve to sa deje mimoriadne obetavým ženám , takým tým mrškám ktoré si hľadia svoje a kašlú na nejakú karieru svojho muža , funguje donáška , upratovačka, opatrovateľka , tak tam sa to nestane to mi ver.
Byť dobrou , obetavou ženou a matkou , je často za trest, muži nedisponujú pamäťovou stopou , zabúdajú kto tie celé roky pri nich stál a úplne v pohode odchádzajú , manželku po rozvode kľudne vyhodia z domu , bytu s odôvodnením že však na to ON zarobil a ON nadobudol pred manželstvom a ON zo svojich peňazí počas manželstva rekonštruoval a kupoval do domu , to že s prepáčením žral z výplaty ženy, že jeho žena živila ich deti je pre neho nepodstatné. Pre takýchto mužov nemám ja pochopenie a považujem ich za odpad mužskej spoločnosti . Nikto nevraví , že má na ženu prepísať dom alebo časť domu , ale teda nech ju zabezpečuje inak .
A je také krásne video, kde mužovi zavesia na krk dve deti a žena má voľné ruky a bežia. Čo myslíš kto rýchlejšie ubehne a dorazí do cieľa ? No samozrejme že žena. A takto je to aj v živote, len v opačnom garde.

vecicky1805
14. júl 2025
@anonym_autor

@sabi1223 nie ešte som o tom nehovorila. Celkovo na túto tému je ťažké sa s ním normálne rozprávať. Vždy rozdeloval moje a tvoje. Keď som bola na materskej,tak mi nevyšlo natankovať aj keď on sám to auto používal,ale vrátil ho len s rezervou. Požičiavala som si od mamy.

@anonym_autor no ku*va, najprv som myslela, že ak je ten typ čo sa o všetko postará a má rad poriadok v tom čo vlastní a nemá rád dlhy atď, ale keď som prečítala to o tom benzíne 🙈 a že sa takto choval vždy..no čo k tomu dodať, trebalo skor rozmýšľať, to už samozrejme vieš a uvedomuješ si to, dobre, že to chceš/ideš riešiť..držím palce
A tak všeobecne je mi smutno aj za niektoré ženy to tu čítať ako musia vopred uvažovať o peniazoch a zabezpečení resp “dávať” si pozor, dnes je hrozná doba, alebo máme asi šťastie, mňa s mužom nikdy nenapadlo toto riešiť vopred nejak, všetko išlo samé a prirodzene.. vždy sme sa automaticky “delili” robili to čo kto mohol keď mal zlé obdobie išla som ja, keď zas ja som nemohla alebo som bola na materskej a on už zarábal slušne sám od seba mi posielal pravidelne peniaze, (niekedy sa ešte aj zasmial že výplata za starostlivosť 😂 bárskedy mi ešte poďakuje, že je tam kde je hlavne vďaka mne..to sa nebudem rozpisovať) vždy všade uviedol aj mňa ja som to ani nekontrolovala nemusela som robil to automaticky tak akoby som to urobila aj ja..to žeby mi náročky nechal menej benzínu nech si nakúpim za svoje je pre mňa nepredstaviteľné a neprijateľné úbohé chovanie nech si píše kto chce čo chce. To je neuveriteľná vypočítavosť..neviem čo je toto za lásku (ak nemá nejakú poruchu).
Ja neviem skús si s tým svojim sadnúť neexistuje že sa nechce baviť na danú tému nemusite sa hádať ale treba mu povedať že potrebuješ vedieť na čom si aby si sa vedela zariadiť a podobne..neskutočné ten jeho prístup, ako je jasné že dnes sa človek bojí aby nedopadol zle..ale..no proste neviem..či sa človek takto popáli že druhého spozná až tak neskoro 😫 je to smutné no, som rada že ten moj chlap je poriadny chlap na mieste, aj keď podľa mňa toto by mal byť základ každého dobrého trvácneho vzťahu a mala by to byť samozrejmosť..

pikachu999
15. júl 2025
@vecicky1805

@anonym_autor no ku*va, najprv som myslela, že ak je ten typ čo sa o všetko postará a má rad poriadok v tom čo vlastní a nemá rád dlhy atď, ale keď som prečítala to o tom benzíne 🙈 a že sa takto choval vždy..no čo k tomu dodať, trebalo skor rozmýšľať, to už samozrejme vieš a uvedomuješ si to, dobre, že to chceš/ideš riešiť..držím palce
A tak všeobecne je mi smutno aj za niektoré ženy to tu čítať ako musia vopred uvažovať o peniazoch a zabezpečení resp “dávať” si pozor, dnes je hrozná doba, alebo máme asi šťastie, mňa s mužom nikdy nenapadlo toto riešiť vopred nejak, všetko išlo samé a prirodzene.. vždy sme sa automaticky “delili” robili to čo kto mohol keď mal zlé obdobie išla som ja, keď zas ja som nemohla alebo som bola na materskej a on už zarábal slušne sám od seba mi posielal pravidelne peniaze, (niekedy sa ešte aj zasmial že výplata za starostlivosť 😂 bárskedy mi ešte poďakuje, že je tam kde je hlavne vďaka mne..to sa nebudem rozpisovať) vždy všade uviedol aj mňa ja som to ani nekontrolovala nemusela som robil to automaticky tak akoby som to urobila aj ja..to žeby mi náročky nechal menej benzínu nech si nakúpim za svoje je pre mňa nepredstaviteľné a neprijateľné úbohé chovanie nech si píše kto chce čo chce. To je neuveriteľná vypočítavosť..neviem čo je toto za lásku (ak nemá nejakú poruchu).
Ja neviem skús si s tým svojim sadnúť neexistuje že sa nechce baviť na danú tému nemusite sa hádať ale treba mu povedať že potrebuješ vedieť na čom si aby si sa vedela zariadiť a podobne..neskutočné ten jeho prístup, ako je jasné že dnes sa človek bojí aby nedopadol zle..ale..no proste neviem..či sa človek takto popáli že druhého spozná až tak neskoro 😫 je to smutné no, som rada že ten moj chlap je poriadny chlap na mieste, aj keď podľa mňa toto by mal byť základ každého dobrého trvácneho vzťahu a mala by to byť samozrejmosť..

@vecicky1805 krásne tak to má byť 👍👍

martin96321
15. júl 2025
@tiezjedna

@anonym_c07769 a ty si sa neudrela do hlavy?? Autorka, na rozdiel od mnohých zúfaliek, premýšľa racionálne.

@tiezjedna Ak premysla racionalne,tak na hovno sa vydavala. Naco si deti narobila. Popierate vsetko co tu dristate o manzelstve . Ma 27 a ona sa obetovala? Je rodina pre nu obeta? Nevie co ma robit od rozkose? Zbal sa a tahaj z domu ak sa Ti nepaci.

sleepy_joe
15. júl 2025

@anonym_autor nech sa prihlasia tie zeny, co prepisali polovicu nehnutelnosti na svojho muza 😂 Tipujem 0 slovom nula 😁

sweaaa
15. júl 2025
@sleepy_joe

@anonym_autor nech sa prihlasia tie zeny, co prepisali polovicu nehnutelnosti na svojho muza 😂 Tipujem 0 slovom nula 😁

@sleepy_joe Nikto nechce aby sa prepisovala polovica domu. Mali by si ale spoločne nájsť cestu ako zabezpečiť, aby príjmy v manželstve boli naozaj spoločné. Možno prepísanie časti domu niekedy počas manzelstva by bolo jedno z riešení. Ale momentálne to vyzerá sakra zle pre autorku a je dobre, že si to uvedomila.

sabi1223
15. júl 2025
@zelenina1

@poeta Kamo... Ak by si mal postaveny dom za svoje a mal nadstandardny prijem - a nasledne by si si tam nastahoval zenu - z akeho dovodu by s na nu prepisal polovicu nehnutelnosti? Sam neveris ze by si to urobil 🙂 Do "investicie" by sa ti tiez nechcelo. Sak, byvanie uz mas, mas komfortny zivot - a v podstate by si svojej zene vytvaral unikovy plan.
Vobec to nie je tak jednoduche, ako to opisujes. Tento pribeh ma 2 strany - a rozumiem obom. Primarnu chybu ale urobila autorka - rozhodla sa mat dieta so zabezpecenym chlapom. Ako uz niekto spravne podotkol - nikto jej nebranil vziat si za muza priemerneho typka, s ktorym budu splacat 30 rokov trojizbak v okresnom meste. 🙂 Autorka mala na vyber - a vybrala si. Dost neskoro na plac, nemyslis?

@zelenina1 “ v podstate by si svojej zene vytvaral unikovy plan” presne si to vystihol. Muži držia ženu v takejto neistej situácii naschval, aby nemala kam ist a potom aj ľahšie prekusne zle zaobchadzanie ponižovanie a nevery. Ked bude žena stastna kam by utekala?

sabi1223
15. júl 2025
@zelenina1

@zelenina1 opačne by to nebolo pretože muž nie je schopný donosiť s porodiť deti, ani sa o ne postarať (česť výnimkám). A deti su velmi podstatne v posudzovaní preco žene vadi ze nema nic a manžel jej bráni sa zabezpečiť.

sabi1223
15. júl 2025
@martin96321

@tiezjedna Ak premysla racionalne,tak na hovno sa vydavala. Naco si deti narobila. Popierate vsetko co tu dristate o manzelstve . Ma 27 a ona sa obetovala? Je rodina pre nu obeta? Nevie co ma robit od rozkose? Zbal sa a tahaj z domu ak sa Ti nepaci.

@martin96321 s takouto odpoveďou nie si o nic lepší ako autorkin muž. By som bola zvedava ci by si tak pristupoval k matke svojich deti, zbaľ sa a ťahaj z domu. Ci by sa ti páčilo nevidieť svoje deti vyrastať. Potom sa čudujeme kde sa berú takí “muži”, ktorí robia žene peklo zo života pritom vidno na komentujucich ze je takých dost aj tu.

sabi1223
15. júl 2025
@sleepy_joe

@sleepy_joe ja osobne mozem povedat ze keby sa moj muž staral o naše deti a obetoval tomu kariéru a ja by som s ním plánovala zostarnúť prepísala by som na neho polovicu bez toho aby to žiadal, sama by som to tak chcela aby sa cítil rovnakou súčasťou nášho domu. Keby sme nemali deti asi by som nic neprepisovala.

zelenina1
15. júl 2025
@sabi1223

@zelenina1 “ v podstate by si svojej zene vytvaral unikovy plan” presne si to vystihol. Muži držia ženu v takejto neistej situácii naschval, aby nemala kam ist a potom aj ľahšie prekusne zle zaobchadzanie ponižovanie a nevery. Ked bude žena stastna kam by utekala?

@sabi1223 Ano, suhlasim... Majetkova "odkazanost" zeny na chlapa tiez zvysuje sancu, ze sa zo zeny nestane vecne upyskovana frustrovana furia, ktora uz davno rezignovala na nejake vytvaranie tepla domova. Ako som uz vravel - rozumiem obom stranam... Jeho reakcia v style "sak si kup" je vlastne celkom pochopitelna.... Jedine co je trochu nefer je fakt, ze ona nemala prilezitost karierne rast a starala sa o deti. Mal by jej to nejak financne kompenzovat.

martin96321
15. júl 2025
@sabi1223

@martin96321 s takouto odpoveďou nie si o nic lepší ako autorkin muž. By som bola zvedava ci by si tak pristupoval k matke svojich deti, zbaľ sa a ťahaj z domu. Ci by sa ti páčilo nevidieť svoje deti vyrastať. Potom sa čudujeme kde sa berú takí “muži”, ktorí robia žene peklo zo života pritom vidno na komentujucich ze je takých dost aj tu.

@sabi1223 Zrejme si necitala vsetko co tu ta pani popisala. Ak zijem so svojou zenou,tak dostane vsetko co si povie,pokial je to v monich silach. Ale ak mi zacne rozpravat o rozvode a zadnych vratkach........tak tahaj okamzite. Deti ostanu doma a Ty rozmyslaj. Budes platit take vyzivne ako si sama predstavujes ze by som platil ja a potom mozes vymyslat ako si zariadis buducnost.

sabi1223
15. júl 2025
@martin96321

@sabi1223 Zrejme si necitala vsetko co tu ta pani popisala. Ak zijem so svojou zenou,tak dostane vsetko co si povie,pokial je to v monich silach. Ale ak mi zacne rozpravat o rozvode a zadnych vratkach........tak tahaj okamzite. Deti ostanu doma a Ty rozmyslaj. Budes platit take vyzivne ako si sama predstavujes ze by som platil ja a potom mozes vymyslat ako si zariadis buducnost.

@martin96321 Citala som, a nepostrehla som ze by mu rozprávala o rozvode. Nevedia sa porozprávať ani o financiách pretože sa vraj o tom nechce baviť. Ona nechce zadné vratka kvoli tomu ze chce opustiť muža. Chce zabezpečiť ze ked ju muž vyhodí z jeho domu aj s detmi neostane pod mostom s igelitkou. O tom ze to mala riešiť pre manželstvom sa nemusíme baviť to je kazdemu jasne ale jej to teraz uz nepomôže. Zrejme si ty nečítal, ze nemala na benzín ked bola na md s jeho detmi, ze investuje spoločne peniaze do iba jeho majetku a on stale delí a chráni si svoje.

sabi1223
15. júl 2025
@zelenina1

@sabi1223 Ano, suhlasim... Majetkova "odkazanost" zeny na chlapa tiez zvysuje sancu, ze sa zo zeny nestane vecne upyskovana frustrovana furia, ktora uz davno rezignovala na nejake vytvaranie tepla domova. Ako som uz vravel - rozumiem obom stranam... Jeho reakcia v style "sak si kup" je vlastne celkom pochopitelna.... Jedine co je trochu nefer je fakt, ze ona nemala prilezitost karierne rast a starala sa o deti. Mal by jej to nejak financne kompenzovat.

@zelenina1 čím viac čítam odpovede mužov som rada ze je moj taký aky je😂 ale ano v tej kompenzácii suhlasim

sleepy_joe
15. júl 2025
@sabi1223

@sleepy_joe ja osobne mozem povedat ze keby sa moj muž staral o naše deti a obetoval tomu kariéru a ja by som s ním plánovala zostarnúť prepísala by som na neho polovicu bez toho aby to žiadal, sama by som to tak chcela aby sa cítil rovnakou súčasťou nášho domu. Keby sme nemali deti asi by som nic neprepisovala.

@sabi1223 keby bolo keby…ja som sa pytal kolko zien realne prepusalo polku domu/bytu na manzela. Nie hypoteticky ako si ty napisala.

ha_ha
15. júl 2025
@janettdamian

@ha_ha pochopíš už konečne, že autorka nechce polovicu jeho domu? Chce len niečo vlastniť na čo si sama zarobí. Z jeho strany je to prejav moci a kontroly nad jej životom. A mám pocit, že v autorke začína jeho konania vyvolávať neistotu a pocit bezmocnosti. A možno má dôvody na svoje konanie, ktoré nechce verejne rozoberať.

@janettdamian A ty pochopíš už konečne, že ja chápem, že ona chce vlastnú nehnuteľnosť, ale mohla by si pochopiť aj to, že na ňu sama nemá a manžel s kúpou ďalšej nehnuteľnosti nesúhlasí, tak asi nemá veľa možností.

zelenina1
15. júl 2025
@sabi1223

@zelenina1 čím viac čítam odpovede mužov som rada ze je moj taký aky je😂 ale ano v tej kompenzácii suhlasim

@sabi1223 Nie sme kazdy na prachy 🙂 Auto je na zenu (nechcelo sa mi kvoli prihlasovanie cestovat do miesta mojho trvaleho bydliska) + pozemok aj dom mame sice spolocny, ale bolo jej z mojej strany ponuknute, nech si to napise na seba. Som totiz 100% presvedceny, ze som si vybral spravneho cloveka s hodnotami, ktory by sa ku mne aj pri vaznych nezhodach na konci dna zachoval ferovo.

sabi1223
15. júl 2025
@sleepy_joe

@sabi1223 keby bolo keby…ja som sa pytal kolko zien realne prepusalo polku domu/bytu na manzela. Nie hypoteticky ako si ty napisala.

@sleepy_joe tak ja sa pýtam kolko mužov ostalo po 600 nedelí doma s detmi aby žena mohla budovať svoju kariéru a žiť svoj život tak ako pred tehotenstvom

sabi1223
15. júl 2025
@sleepy_joe

@sleepy_joe chcela som tým povedat ze žien ktoré reálne zarábajú miesto starania sa o deti tu bude minimum a ženy co nadobudli majetok su väčšinou staršie a slobodne

martin96321
15. júl 2025
@sabi1223

@martin96321 Citala som, a nepostrehla som ze by mu rozprávala o rozvode. Nevedia sa porozprávať ani o financiách pretože sa vraj o tom nechce baviť. Ona nechce zadné vratka kvoli tomu ze chce opustiť muža. Chce zabezpečiť ze ked ju muž vyhodí z jeho domu aj s detmi neostane pod mostom s igelitkou. O tom ze to mala riešiť pre manželstvom sa nemusíme baviť to je kazdemu jasne ale jej to teraz uz nepomôže. Zrejme si ty nečítal, ze nemala na benzín ked bola na md s jeho detmi, ze investuje spoločne peniaze do iba jeho majetku a on stale delí a chráni si svoje.

@sabi1223 Napisala si to presne. Ak chcela,mala riesit pred svadbou. ......Teraz to vyzera vselijak,len nie normalne. Vravis,ze nechce zadne vratka. A ako by si to nazvala? Okrem toho by musela zrusit bezpodielove vlastnictvo aby mohla nieco kupit sama na seba

sabi1223
15. júl 2025
@martin96321

@sabi1223 Napisala si to presne. Ak chcela,mala riesit pred svadbou. ......Teraz to vyzera vselijak,len nie normalne. Vravis,ze nechce zadne vratka. A ako by si to nazvala? Okrem toho by musela zrusit bezpodielove vlastnictvo aby mohla nieco kupit sama na seba

@martin96321 no ja to chapem tak ze chce mat nieco aj svoje keďže muž nechce investičný byt na polovicu. Chce sa asi vyhnúť tomu ze ked si muž nájde milenku alebo sa rozvedu naozaj nebude mat kam ist. Ak nema rodičov s dvoma detmi ťažko nájde prenájom plus prácu časovo aby ich mohla voziť do/zo škôlky a pritom zarobiť na ich život. Ja vobec neberiem mužovi jeho dom on si zarobil ma na neho nárok ale vidim nefér ze žena nevidí z jeho výplaty ani cent a ich spoločne peniaze idu na rekonštrukcie jeho domu. Potom naozaj ked sa nieco stane je v keli aj s detmi. A hlavne prístup muža mi nesedí, žena mu porodí deti a on jej ani nevie dat na benzín🤷🏼‍♀️

martin96321
15. júl 2025
@zelenina1

@zelenina1 Nemala moznost karierne rast a zarobit si,lebo sa starala o deti.......doniesol ich bocian omylom k nim? Nechcela ich? Ak mala inu predstavu o zivote tak sa trebalo podla toho zariadit,nie potom krutit usta. Vies nejaky konkretny priklad,ked zena kompenzovala muza? 😃 Maju zit normalne spolocne a nie hladat unikove cesty

sabi1223
15. júl 2025
@martin96321

@martin96321 ved ako by to ublížilo mužovi? Zúžiť bsm na autorkinu garsonku ktorú by financovala so svojho a on by dalej financoval svoj dom so svojho. Aj tak nezdieľajú peniaze

sabi1223
15. júl 2025
@martin96321

@zelenina1 Nemala moznost karierne rast a zarobit si,lebo sa starala o deti.......doniesol ich bocian omylom k nim? Nechcela ich? Ak mala inu predstavu o zivote tak sa trebalo podla toho zariadit,nie potom krutit usta. Vies nejaky konkretny priklad,ked zena kompenzovala muza? 😃 Maju zit normalne spolocne a nie hladat unikove cesty

@martin96321 deti mali spoločne a maju sa spoločne starať. Lenže on sa stará iba o seba a svoj dom. Príde ti normalne ze muž neda žene na materskej peniaze a ze si musi požičiavať od matky? To co je za vadny kus

sleepy_joe
15. júl 2025

celá táto téma sa mi nezdá reálna. Autorka má údajne 27 rokov, dve deti, VŠ a "má po kariére" kvôli tomu, že 27 rokoch sa "obetovala" rodine. Som realista a neverím tomu.