Manžel odmieta spoločnú investíciu
Bývame v manželovej nehnuteľnosti, máme rodinu a môže sa to zdať ako idylka,je tu to ALE. Ja som sa obetovala rodine, kariéra,menej financií apod. Mám 27 rokov a chcela by som niečo i ja vlastniť. Manžel zarába nadštandardne a spoločné peniaze idú do jeho nehnuteľnosti. ( Ani jeden nemáme hypotéku). Otvorila som túto tému, že by sme mohli kúpiť investičný byt- vlastniť niečo spoločne. A tu narazila kosa na kameň. Nechce ani hypotéku ani byt. Môžem skúsiť ísť sama do hypotéky na jednoizbový cca 70 tisíc v našej lokalite, možno kúsok menej, ale zabúdam na to že som vydatá,veď by musel byť spoludlžník a on nechce nič kupovať čiže by nič nepodpísal,neodsúhlasil. Len mi odvrkne keď chcem mám si kúpiť,ale spolu nič.
Mám nejaké úspory ale je to len okolo 5000€.
Kde som nechala rozum? Dve deti s ním a žiadna istota, nič? Momentálne mám pocit že mi je manželstvo prekážkou. Nemám ešte veľa rokov aby som sa nespamätala. Do tej doby som bola študentka vš, mladosť práca a bývanie som neriešila.
Čo by ste robili na mojom mieste ? 🙏
@sleepy_joe, zato väčšina chlapov je lakomych a vychcamych aj za desiatich. Pod skromnosťou a pokorou je myslené drž hubu a buď handra. Ona od toho lakomeho zmrda nič nechce, len aby ona z ok SVOJHO!!! (a nie jeho) platu mohla nadobudnúť vlastnú nehnuteľnosť. Má výhodu, že je mladá, keby to skúšala o 20 rokov, už by to s ňou vyzeralo bledo. Spamätala sa síce neskoro ale našťastie nie po funuse.
@vroni zo svojho platu vravíš? OK, tak nech idú na polovicu s energiami na jeho dom v ktorom ONA býva tiež a takisto s potravinami, drogériou a zistí mladá panička, že na hypotéku môže rovno zabudnúť. Už teraz tá chuderka nemá na benzín, čo so čítal, že jej matka musela dať na palivo, tak sa ťa pýtam z čoho chce ONA platiť SVOJU hypotéku za SVOJU nehnuteľnosť? Hádam nie z jeho príjmu! Toto asi si nemyslela, že?
@margotka17 vôbec to nemusia zdediť ich deti . Stačí keď sa rozvedú , muž sa znova ožení a prepíše všetko na novú manželku . Alebo ho môže predať , peniaze minúť . Xy spôsobov kedy deti nebudú po ňom nič dediť .
@subartic no podľa zákona majú určité percento nárok na dedičstvo, síce keby dom predal, tak nič. No hádam im manželstvo vydrží do konca života nie?
@vroni zo svojho platu vravíš? OK, tak nech idú na polovicu s energiami na jeho dom v ktorom ONA býva tiež a takisto s potravinami, drogériou a zistí mladá panička, že na hypotéku môže rovno zabudnúť. Už teraz tá chuderka nemá na benzín, čo so čítal, že jej matka musela dať na palivo, tak sa ťa pýtam z čoho chce ONA platiť SVOJU hypotéku za SVOJU nehnuteľnosť? Hádam nie z jeho príjmu! Toto asi si nemyslela, že?
@sleepy_joe, stačí čítať. Na materskej (keď bol muž zo zákona povinný ju živit) nemala ani na benzín. Teraz pracuje a má nasetrenych 5000. Zo svojho príjmu platí aj spoločné výdavky, takže aj tie mužove. Pôvodne chcela spoločnú investíciu. Čiže by aj patrila obom. Nechcela nijako muža obísť a ani mať časť jeho nehnuteľnosti, ako tu niektorí negramotní fabuluju.
@sleepy_joe keď jej "chudáčik" nechce dávať peniaze na bežný život, tak nech sa s ňou rozvedie..Tak jednoduché to je 🙂
@sleepy_joe teba mať za muža , to radšej naozaj si zlomiť obe nohy pri kráčaní k oltáru . Ty si presne ten predstaviteľ muža ktorého treba prekročiť alebo obísť. " Chuderka nemá na palivo " vieš o tom že bola na materskej s jeho deťmi , že jej muž vyžral jazdením nádrž a nedoplnil ? Pracuje, zarába, šetrí a financuje domácnosť.
@sleepy_joe Mna tiez napadlo, ze z coho chce platit tu hypoteku. (Kde je istota, ze hned nehnutelnost prenajme). K tomu este naklady na ten byt. A ak by aj pokryla hypoteku, tak akoze vsetky ostatne sucasne naklady (na dom, strava, deti, auta, dovolenky) bude hradit jej muz? Preco by to robil? Ved tak to uz jej rovno ten byt moze kupit, ak ona vycaluje celu svoju vyplatu na novu nehnutelnost a on hradi celkove rodinne naklady.
Autorka ved sa rozved. Kup nehnutelnost, ale velmi dobre si prerataj vsetky naklady. A rataj s tym, ze v tej novej nehnutelnosti budes po rozvode ty s detmi, takze ziaden prijem z prenajmu. Takze ti zostavaju len naklady a tvoj sucasny prijem a nieco na deti od ex.
@sleepy_joe teba mať za muža , to radšej naozaj si zlomiť obe nohy pri kráčaní k oltáru . Ty si presne ten predstaviteľ muža ktorého treba prekročiť alebo obísť. " Chuderka nemá na palivo " vieš o tom že bola na materskej s jeho deťmi , že jej muž vyžral jazdením nádrž a nedoplnil ? Pracuje, zarába, šetrí a financuje domácnosť.
@subartic Ako to tu vsetko citam,tak alfa a omega je výber partnera. Aj ked aj najdokonalejsie manzelstvo sa moze pokaslat. Ak chyba vdaka,slusnost,pochopenie a nastupi samolutost,nespokojnost a sebectvo tak je to na prd. Nechapem muzov,ktori sa nestaraju o svoje zeny. Ak im vydeluju peniaze a nespravaju sa ako muzi. Ale nechapem ani zeny,ktore chu mat deti a potom vyplakavaju,ze sa o ne treba starat. No ak si na materskej a prijem mas taky,ze nepokryje ani stravu a muz musi makat aby to potiahol a este ides pindat,ze nieje doma o stvrtej ale o osmej a ze Ty nemozes ist ani do solarka tak je to na zaplakanie. Kazdy mame svoju ulohu a zodpovednost. Tak nedavajme na plecia nikomu viac,nez je schopny uniest. Je lahke ukazat na druheho,ale na seba ukaze malokto.
@anonym_autor aj keď len garsónku by som mala kúpiť,ale aspoň niečo budem mať. Takto má len on,peniaze idu na jeho nehnuteľnosť. Ale zase vraví, že si on na to zarobí 😅😅 zabúdajúc na to že nie je slobodný
@anonym_autor ach autorka bola si mladá , zaľúbená a nerozmýšľala si dopredu.... Nuž stalo sa, neviem či vieš že keď ste manželia tak od toho dátumu svadby je všetko vaše ? Spoločné.... Veľa ľudí to vlastne nevie , majú rozdelené účty , peňaženky , skladajú sa na veci ako 10 ročné deti na kofolu mysliac si že tak je to správne. Jedna z podstaty manželstva im akosi uniká....
Takto. Keby môj muž mi povie že nechce nič spoločné, už by môj muž nebol. Ľahko sa to hovorí skrz deti atď ja viem ale to sú celkom dôležité veci.
Ak si s tým ok , poriešiť BSM a sama si zobrať úver ak nemáš na to možnosť ( stály príjem atď) tak nič ako dohodnúť sa s manželom neni
@subartic Ako to tu vsetko citam,tak alfa a omega je výber partnera. Aj ked aj najdokonalejsie manzelstvo sa moze pokaslat. Ak chyba vdaka,slusnost,pochopenie a nastupi samolutost,nespokojnost a sebectvo tak je to na prd. Nechapem muzov,ktori sa nestaraju o svoje zeny. Ak im vydeluju peniaze a nespravaju sa ako muzi. Ale nechapem ani zeny,ktore chu mat deti a potom vyplakavaju,ze sa o ne treba starat. No ak si na materskej a prijem mas taky,ze nepokryje ani stravu a muz musi makat aby to potiahol a este ides pindat,ze nieje doma o stvrtej ale o osmej a ze Ty nemozes ist ani do solarka tak je to na zaplakanie. Kazdy mame svoju ulohu a zodpovednost. Tak nedavajme na plecia nikomu viac,nez je schopny uniest. Je lahke ukazat na druheho,ale na seba ukaze malokto.
@martin96321 slušný komentár
@martin96321 ja nemyslím že ženy vyplakávajú že sa o deti treba starať, ale sťažujú sa vtedy a oprávnene ak sa o deti výhradne starajú a ešte muž po nich chce aby si platili polovičku nákladov, v čase materskej alebo keď aj pracujú . A že je takých mužov veľa. Mnohí muži si založia rodiny a majú problém ich živiť v tom ponímaní však majú aj matku , nech dáva 50 % a ešte sa o ne aj stará , OČR je jej problém , návšteva lekárov jej problém , čas v škôlke jej problém . Zober deti na ruky a bež a drž krok so ženou ktorá si buduje kariéru a zarába a peniaze ti dá presnú polovičku na náklady v domácnosti . Okamžite by si pochopil v akej si nevýhode. A tomuto množstvo mužov nerozumie. Deti sú čas, peniaze a starostlivosť a toto mnohým mužom uniká , jediná šanca ako im to ukázať je ich uviesť do tvrdého diskomfortu .
Na odpoveď , nemáš lebo si si nezarobila by išla okamžite , nemáš košeľu lebo si si neopral , nemáš navarené , lebo si si nenavaril , spíš v smradľavej posteli lebo si si ju neprezliekol , nemáš oblúbený jogurt lebo si si ho nekúpil .
Kedysi dávno , moja kolegyňa na materskej započula vetu od manžela , že ide na dovolenku s kamarátmi , lebo ona si nenašetrila, tak s ňou nemôže ísť . No tak po čase nemal ísť v čom do práce lebo si neopral , teplé večere skončili lebo si nenavaril atď.
Ver mi , že žiadna žena netúži po tom mať deti , starať sa o ne prioritne ona a ešte aj prispievať do domácnosti ako chlap. K čomu by jej ten muž ako potom bol ? Muž má do jej života priniesť bezpečie a to aj to finančné , stabilitu a možnosť dovoliť si byť ženou . Inak je jej len na príťaž .
@subartic
@sabi1223 Prepacte mile damy,som muz,ale nepoznam ziadneho muza ktory sa isiel zenit preto,aby bolo onho postarane. Mozno poznam divnych ludi,ale ziadneho takeho. Ak by som chcel len to,tak ostanem pri mame😉 a dviham ruku k tomu ze ak sa jej nepaci,nech taha z domu. Ja som to napisal. Ale nemyslek som to tak,ze bud bude pocuvat,alebo nech taha. Ak zacne vymyslat a zacne si pripravovat unikovy plan. Ak jej vadi nieco vo vztahu,som za to,ze to treba prebrat. Treba povedat na rovinu aj dobre aj zle veci. Ak sa nenajde zhoda,tak potom uz nieje o com a treba sa v klude rozist aby boli obidve strany co najmenej poskodene. Ak mas 27 rokov,dve deti,vysoku skolu a teraz ides riesit buducnost......no trosku pomiesane poradie priorit. Moja zena je mojou zenou. Dostane vsetko co jej dokazem dopriat. Nech sa snazi urobit aj ona co je v jej silach voci mne. Ak to z ktorejkolvek strany zadrhava,tak je problem. A nie,zena nieje sluha pre svojho muza,tak ako muz nieje otrok zeny.
@martin96321 "Moja zena je mojou zenou. Dostane vsetko co jej dokazem dopriat." To su Tvoje slova.
Ale manzel autorky jej nedopraje, ani len benzin jej do auta nenatankuje. Vnimas ten rozdiel?
Decka, naco sa tu vobec hadate, vsetci mate kusok pravdy 🙂 Toto mi hadam vsetci podpisete. Zenska bola naivna. Ak bola jej priorita "v 30 tom roku zivota nieco vlastnit", vybrala si nevhodneho partnera, kardinalna chyba bola tiez splodenie potomkov. Mozte typkovi pokojne nadavat do zgrlosov - on nim pravdepodobne vzdycky bol. To autorka robila vsetky rozhodnutia, ktore ju doviedli do dnesnej situacie. Stale je cesta: ak je nespokojna, rozviest sa ako to civilizovani ludia robia. Ma 27, ma VS, je zamestnana, ziadny koniec sveta. Nieco mi ale hovori, ze radsej bude trpiet bohaca 🙂
Preboha, ved tu na fore su ovela extremnejsie pripady. Zena s dvomi deckami na rodicaku, co uteka od manzela. Zvladla to... Tuto chudatenko nema v 27 rokoch "investicnu" nehnutelnost a nadaveme tu typkovi do zgrlosov :D to su mi problemy
@martin96321 stačí tu čítať nareky žien, ktoré sú na RD a chlap im povie, že majú vyzit z rodicaku. To je podla teba Ok? A este ako tu bolo písané, bonus na deti si pekne poberajú a nechávajú oni, lebo žena si predsa vyvažuje rit doma a on chudáčik pracuje. No nech sa paci dá sa to aj vymeniť. Len ktorý somár by si to vymenil, vsak? .. a takito muži sú podľa teba asi ok, vsak? Ja som bola síce na RD len krátko ale za ten čas co môj mm poberal DB na deti mi ich pekne odovzdal. A žiadne ze ja mam s 2 deťmi žiť z rodicaku a on bude ako kráľ "rozhodovat" ci a koľko peňazí mi dá. To by skúsil iba 2x, a to prvý a posledný. Lenže ja som nebola v pozícii ze som musela "držať hubu a krok" ako všetky tie, co tu potom vyplakavaju. V prípade rozvodu chlapovi ostane dom, na ktorý prispieva aj ona, či sa ti to paci alebo nie, lebo peniaze sú spoločné. A co ostane jej? Jaj, tie 2 igelitky co s nimi prišla, ze? Toto je ta chlapska "spravodlivost" podľa teba, vsak?
@anonym_autor Neviem, či to, ako zmýšľaš nie je náhodou začiatok konca vášho manželstva. Len ty možno o tom ešte nevieš. Prečo tak píšem? Zažila som presne to isté. Pretože manželove neustále odmietanie ma dosť bolelo a na základe toho, či som chcela alebo nechcela, som ho skrátka prestala ľúbiť. Nie zo dňa na deň. Až asi po štyroch rokoch. A ďalšie štyri roky som sa pripravovala na rozvod. To ale nemusí byť tvoj prípad. No a my sme mali spolu iba jedno dieťa. Ale zrejme svojho manžela neobmäkčíš. Radšej si šetri ďalej a uvidíš. Pretože v prípade rozvodu ťa nebude musieť z toho domu vyplatiť. A odkladaj si bločky, ak niečo kúpiš z tvojich peňazí...
@jasmin891 súhlasím s tebou , mnoho mužov ide do manželstva preto aby sa o nich žena postarala čo sa týka bežnej prevádzky a dala im potomkov. Aby sa oni postarali o ženu a svoje deti , tak to už im nie je až tak po srsti, to už je zarob si ale čistú košeľu chcem mať , doma poriadok , OČR ma nezaťažuj a deti si vyrieš.
@sabi1223
@subartic
Ak žena očakáva, že ona bude sluzkou a opatrovateľkou a muž ju bude zivit, je potrebné si hľadať takého partnera, ktorý je s tým ok a tiež si nastaviť požadovaný štandard. Nie potom tlačiť na chlapa, že domov prinesie len 1000 eur a ona očakáva podstatne viac.
Ona bude pani domáca a on ju bude zabezpečovať, ale musí to vyhovovať obom.
U nás domácnosť je vždy o všetkých členov rodiny. Neexistuje zneužívanie v akejkoľvek forme.
@sabi1223
@subartic
Ak žena očakáva, že ona bude sluzkou a opatrovateľkou a muž ju bude zivit, je potrebné si hľadať takého partnera, ktorý je s tým ok a tiež si nastaviť požadovaný štandard. Nie potom tlačiť na chlapa, že domov prinesie len 1000 eur a ona očakáva podstatne viac.
U nás domácnosť je vždy o všetkých členov rodiny. Neexistuje zneužívanie v akejkoľvek forme.
@zmrzlinka2021 toto píšeš všeobecne alebo na autorku? Mas pocit ze požaduje od muža aby viac zarábal?
@anonym_autor Neviem, či to, ako zmýšľaš nie je náhodou začiatok konca vášho manželstva. Len ty možno o tom ešte nevieš. Prečo tak píšem? Zažila som presne to isté. Pretože manželove neustále odmietanie ma dosť bolelo a na základe toho, či som chcela alebo nechcela, som ho skrátka prestala ľúbiť. Nie zo dňa na deň. Až asi po štyroch rokoch. A ďalšie štyri roky som sa pripravovala na rozvod. To ale nemusí byť tvoj prípad. No a my sme mali spolu iba jedno dieťa. Ale zrejme svojho manžela neobmäkčíš. Radšej si šetri ďalej a uvidíš. Pretože v prípade rozvodu ťa nebude musieť z toho domu vyplatiť. A odkladaj si bločky, ak niečo kúpiš z tvojich peňazí...
@johanka21 mas to v hlave nejake pomiesane... Tak autorkine, a predtym tvoje zmyslanie bolo zaciatkom konca? Nie snad muzove odmietanie teba bolo pricinou? Nie lakomost autorkinho muza? Ci sa ma rozhodnut si zatvarat oci a to nevidiet, len aby nanho nejako nepozerala a nad nim zle nezmyslala??
A diskutujuci chlapi, odkial mate, ze on tahal financne domacnost? Ze nech idu fifty-fifty... Vsak jej neostalo na benzin... Je to len moj predpoklad, ale zalozeny na skusenostiqch viacerych zien (nemam 100% istotu, ze je to tak aj v autorkinwj rodine), ale on zo spoocnych penazi platil energie na dome, ok, tam mu mozno ona dlzi 50 eur, ak boli energie 100 eur/mes. Ale ak ona tahala stravu celej domacnosti 200 eur (ak je z lacneho kraja a navari povedzme aj z vody), drogeriu 50 eur, osatenie 50 eur (ved deti aj rastu, treba sezonne, stale nove), plienky 20 eur... Tak uz sme na 320 eur a to je ona takmer na konci s rodicakom a on jej dlzi 160 eur mesacne (nehovoriac o tom, ze tie peniaze mu preplati stat v danovom bonuse na deti, pripadne aj na manzelku, a on jej ich vobec nedaval!!!). Dalej z jeho spolocneho platu (ako aj jej rodicaku, kedze vsetko je to BSM) jej patri polovica, lenze o tej rozhodoval len on a ulieval ho do jeho vylucnej nehnutelnosti. On fakticky svoju manzelku okradal a vy sa tu tvarite, ze to vlastne nevadi. No vadi, a je dobre, ze to autorka vidi.
@johanka21 mas to v hlave nejake pomiesane... Tak autorkine, a predtym tvoje zmyslanie bolo zaciatkom konca? Nie snad muzove odmietanie teba bolo pricinou? Nie lakomost autorkinho muza? Ci sa ma rozhodnut si zatvarat oci a to nevidiet, len aby nanho nejako nepozerala a nad nim zle nezmyslala??
A diskutujuci chlapi, odkial mate, ze on tahal financne domacnost? Ze nech idu fifty-fifty... Vsak jej neostalo na benzin... Je to len moj predpoklad, ale zalozeny na skusenostiqch viacerych zien (nemam 100% istotu, ze je to tak aj v autorkinwj rodine), ale on zo spoocnych penazi platil energie na dome, ok, tam mu mozno ona dlzi 50 eur, ak boli energie 100 eur/mes. Ale ak ona tahala stravu celej domacnosti 200 eur (ak je z lacneho kraja a navari povedzme aj z vody), drogeriu 50 eur, osatenie 50 eur (ved deti aj rastu, treba sezonne, stale nove), plienky 20 eur... Tak uz sme na 320 eur a to je ona takmer na konci s rodicakom a on jej dlzi 160 eur mesacne (nehovoriac o tom, ze tie peniaze mu preplati stat v danovom bonuse na deti, pripadne aj na manzelku, a on jej ich vobec nedaval!!!). Dalej z jeho spolocneho platu (ako aj jej rodicaku, kedze vsetko je to BSM) jej patri polovica, lenze o tej rozhodoval len on a ulieval ho do jeho vylucnej nehnutelnosti. On fakticky svoju manzelku okradal a vy sa tu tvarite, ze to vlastne nevadi. No vadi, a je dobre, ze to autorka vidi.
@anonym_20e765 ako sa môže autorka dostať k polovici platu jej manzela? Pokiaľ na to ma právny nárok nejaký spôsob byt musi v takýchto situáciách
@zmrzlinka2021 toto píšeš všeobecne alebo na autorku? Mas pocit ze požaduje od muža aby viac zarábal?
@sabi1223 píšem všeobecné. Autorkin muž s tým benzínom - by mal so mnou peklo.
@anonym_20e765 ako sa môže autorka dostať k polovici platu jej manzela? Pokiaľ na to ma právny nárok nejaký spôsob byt musi v takýchto situáciách
@sabi1223 existuje vyzivne na manzelku aj pocas trvania manzelstva. Bola o tom dokonca jedna epizoda Sudnej siene, muz zarabal v tisicoch a chcel mat reprezentativnu manzelku, zenu v domacnosti. Daval jej tiez v tisicoch, ale jej sa malilo. Dala to na sud, dokazala ake hodnotne dary dava svojej sekretarke, na ake chodi dovolenky, sud jej odklepol, chlap jej zvysil platby. Lubili sa, ustali to. Toto je optimalny a optimisticky scenar, kedy tento sposob zivota vyhovoval obom a islo iba o tu konkretnu sumu, kolko ma mat kto... V tomto pripade asi autorka cakala od svojho muza vacsi prinos do rodiny, bud osobnu energiu, ktoru vynalozi na domacnost a deti, aby si aj ona po troske mohla budovat karieru, alebo aspon financie, ked to pracou tahala cele sama, a evidentne nedostava ani jedno...
Vela ekonomicky tyranych zien je aj zastrasovanych, muz sa im vyhraza, ze im zoberie deti, ma peniaze zaplatit si tych najlepsich pravnikov, pomstit sa im na detoch... Preto pocas rodicaku do sudenia sa o vyzivne nejdu, lebo nemaju ani na benzin, nieto este na pravnika. A vedia, ze by to chlapovo ego neznieslo a znicil by im zivot...
@sabi1223
@subartic
@zmrzlinka2021 myslím že žiadna žena neočakáva a netúži byť slúžkou a opatrovateľkou ale každá žena očakáva pokoj a istotu , kľud a stabilitu v manželstve. Má pokoj , kľud , bezpečie a stabilitu autorka ?
@sabi1223 existuje vyzivne na manzelku aj pocas trvania manzelstva. Bola o tom dokonca jedna epizoda Sudnej siene, muz zarabal v tisicoch a chcel mat reprezentativnu manzelku, zenu v domacnosti. Daval jej tiez v tisicoch, ale jej sa malilo. Dala to na sud, dokazala ake hodnotne dary dava svojej sekretarke, na ake chodi dovolenky, sud jej odklepol, chlap jej zvysil platby. Lubili sa, ustali to. Toto je optimalny a optimisticky scenar, kedy tento sposob zivota vyhovoval obom a islo iba o tu konkretnu sumu, kolko ma mat kto... V tomto pripade asi autorka cakala od svojho muza vacsi prinos do rodiny, bud osobnu energiu, ktoru vynalozi na domacnost a deti, aby si aj ona po troske mohla budovat karieru, alebo aspon financie, ked to pracou tahala cele sama, a evidentne nedostava ani jedno...
Vela ekonomicky tyranych zien je aj zastrasovanych, muz sa im vyhraza, ze im zoberie deti, ma peniaze zaplatit si tych najlepsich pravnikov, pomstit sa im na detoch... Preto pocas rodicaku do sudenia sa o vyzivne nejdu, lebo nemaju ani na benzin, nieto este na pravnika. A vedia, ze by to chlapovo ego neznieslo a znicil by im zivot...
@anonym_20e765 no skoda ze si ženy v takýchto situáciách nepodávajú žiadosť o výživné aspon na tie deti, mohla by to autorka prebrať s právnikom ci sa to neda žiadať aj spätne ale znova neviem ako dokáže ze nedostávala žiadne peniaze
@anonym_20e765 no skoda ze si ženy v takýchto situáciách nepodávajú žiadosť o výživné aspon na tie deti, mohla by to autorka prebrať s právnikom ci sa to neda žiadať aj spätne ale znova neviem ako dokáže ze nedostávala žiadne peniaze
@sabi1223 pokial viem, vyzivne sa spatne nepriznava, priznaju ho odo dna podania navrhu na sud... (Tam je nejaka spatna ucinnost, kedze rozhodnutie sudu je o nejaky ten mesiac neskor, ale vzdy len odo dna podania navrhu... :( ).
@martin96321 "Moja zena je mojou zenou. Dostane vsetko co jej dokazem dopriat." To su Tvoje slova.
Ale manzel autorky jej nedopraje, ani len benzin jej do auta nenatankuje. Vnimas ten rozdiel?
@zltalienka Ano vnimam ten rozdiel. A nechapem preco. Nenapadlo by mi pytat polovicu najmu ani za stravu alebo za dovolenku. Ale ani by mi nenapadlo prepisat polovicu domu na zenu. Som sice blby,ze platim navyse aj co netreba,ale zas nie tak vymlety aby som prepisoval na nu dom. Ak by som aj otrcil kopyta,tak jej to ostane,lebo dedi.Prepacte,ale nemozte chciet aby vam niekto platil unikovy plan. Povedal som to aj svojej zene,ze nikdy by som neostal doma na materskej. Dam jej kolko si povie,ale nebudem to robit,aj ked viem,ze je to len o zvyku. Ale ruku na srdce......kolke z vas by velkodusne zivilo muza 6-9 rokov na materskej a este by kupovalo investicny byt aby mal keby nieco. Kadekto napise,ze po rozvode ostanu deti matke.....kde je napisane ze ich ma mat ona? Co tak striedava starostlivost? Dva tyzdne tu,dva tam.......nikto nieje nikomu nic dlzny
@zmrzlinka2021 myslím že žiadna žena neočakáva a netúži byť slúžkou a opatrovateľkou ale každá žena očakáva pokoj a istotu , kľud a stabilitu v manželstve. Má pokoj , kľud , bezpečie a stabilitu autorka ?
@subartic A vies aku ma stabilitu,pokoj a klud jej manzel? Bohuzial nie.....Mozno vie lepsie nez my,preco je to tak ako to je.
@zltalienka Ano vnimam ten rozdiel. A nechapem preco. Nenapadlo by mi pytat polovicu najmu ani za stravu alebo za dovolenku. Ale ani by mi nenapadlo prepisat polovicu domu na zenu. Som sice blby,ze platim navyse aj co netreba,ale zas nie tak vymlety aby som prepisoval na nu dom. Ak by som aj otrcil kopyta,tak jej to ostane,lebo dedi.Prepacte,ale nemozte chciet aby vam niekto platil unikovy plan. Povedal som to aj svojej zene,ze nikdy by som neostal doma na materskej. Dam jej kolko si povie,ale nebudem to robit,aj ked viem,ze je to len o zvyku. Ale ruku na srdce......kolke z vas by velkodusne zivilo muza 6-9 rokov na materskej a este by kupovalo investicny byt aby mal keby nieco. Kadekto napise,ze po rozvode ostanu deti matke.....kde je napisane ze ich ma mat ona? Co tak striedava starostlivost? Dva tyzdne tu,dva tam.......nikto nieje nikomu nic dlzny
@martin96321 ona nechce jeho dom.
@martin96321 ona len vidi, ze on si "svoje" peniaze co zarobil dava do svojho domu, tak ona chce len zopakovat jeho model, ona chce "svoje" peniaze dat do svojej nehnutelnosti. To je vsetko.
@subartic A vies aku ma stabilitu,pokoj a klud jej manzel? Bohuzial nie.....Mozno vie lepsie nez my,preco je to tak ako to je.
@martin96321 kym ona nemala "svoje" vlastne zvysne peniaze (lebo bola na RD s detmi) tak neriesila nic, lebo nemala z coho. Teraz uz chce. Za rok usporila 5000€. To je slusny peniaz. O rok moze mat 10000€, mozno aj viac. Nie je rozumnejsie z toho kupit nieco, co bude drzat hodnotu? Ci si ma radsej nakupit kabelky?

@jasmin891 súhlasím s tebou , mnoho mužov ide do manželstva preto aby sa o nich žena postarala čo sa týka bežnej prevádzky a dala im potomkov. Aby sa oni postarali o ženu a svoje deti , tak to už im nie je až tak po srsti, to už je zarob si ale čistú košeľu chcem mať , doma poriadok , OČR ma nezaťažuj a deti si vyrieš.
@subartic píšeš múdro a je vidieť, že máš roky skúseností.Co chlap to hovno len sa to niekedy prejaví nečakane po rokoch, keď si človek myslí, že to najhoršie si už preskákali.Ak by mi nebolo ľúto deti už sú väčšie zbalim ho vyplatim polku pozemku a ťahaj, lebo ako chlap partner stojí za nič.Mala som si brať príklad z kamarátok, ktoré sa nesnažili a vedia sa o muža oprieť.Ja som si našla slabocha ktorý vekom zistil, že nemá ani kariéru, ani peniaze a roky ubiehaju a stal sa z neho usadený frustrovaný pan