icon

Manžel odo mňa odišiel

luciao2610
17. sep 2013

S manzelom som dva roky,nase manzelstvo bolo pekne,lubili sme sa,stale sme boli spolu,nikdy sme nechodili jeden bez druheho.obcas sme mali hadky ale ti behom jedneho dna preslo.milovali sme sa velmi.posledne dva tyzdne sme sa zacali velmi hadat kazdy den,on prisiel o robotu,nechceli ho vyplatit,bol nervozny,sklamany,podrazdeny.zacal ma odmietat,nechcel aby som mu pomohla,vzdialil sa odo mna.bolo to tazke,prestal mi davat najavo ze ma lubi,potrebuje,dva tyzdne boli strasne,krik,hadky.ked som sa ho vcera opytala ci sa chce rozist povedal ze nevie,tak som mu povedala ze je koniec,ja krava sprosta.dneska som prisla s prace domov a nasla som si list ze sa ho to velmi dotklo moje slova ze ho opustam.ze on stale stal pri mne.ze mi veril.ze ma lubi a ze odchadza,ze som si ho nevazila.aby som ho nehladala.a ze som zahodila nasu lasku...volala som mu pisala,nic ignoruje.zobral si aj veci.neviem kde siel on tu v meste nema nikoho.ja som chcela stat pri nom ale mi to nedovolil,ignoroval ma.nemozem bez neho zit,velmi ho milujem.

luciao2610
autor
18. sep 2013

Ja si tiez myslim ze bude niekde v hoteli.dufam ze koli tymto dvom tyzdnom nezahodi cele manzelstvo.pockam,nejdem mu ani pisat,nech sam porozmysla co vlastne chce

kristi84
18. sep 2013

Take slová ako "je koniec" by si mal človek radšej tisickrat v hlave zvážiť nech ich vysloví. Verím ale že to date dokopy a ustojíte tieto nepríjemne chvile.

luciao2610
autor
18. sep 2013

@kristi84 vies ale sme sa dva tyzdne hadali,a na otazku ci chce byt so mnou povedal ze nevie,tak som mu preto to povedala.viem ze to bola chyba.ale dospeli chlap ktori ma 40 rokov nemoze len tak zdupkat.mam syna sice neni jeho,ale bere ho za svojho.ma neaku zodpovednost,vie ze nemam ako zlucit robotu so skolkou.a on si ujde

andulam
18. sep 2013

@zlatica36 myslim,ze vacsina zien,ktore tu maju nejake sukromne problemy a chcu sa poradit si vytvaraju novy nick,lebo chcu zostat v anonymite.neni na tom nic cudne.

luciao2610
autor
18. sep 2013

@andulam ja som mala tu nik ale davno,predavala som veci,ale uz nepredavam a nik neviem,vytvorila som si novy

lubikan
18. sep 2013

@luciao2610 tak daj vediet,ako to dopadlo

lucinkab
18. sep 2013

kvoli jednej vete by neodišiel keby ťa ľubil , ako píšeš...skor si myslím ze ma za teba náhradu a tá tvoja veta mu padla vhod aby nebol on ten zlý.... 🙂

juliana77
18. sep 2013

@luciao2610 Njprv som si myslela, že tvoj manžel ma hore dole dvadsať, ale ono má raz toľko, a ako si sama napísala "ale dospeli chlap ktori ma 40 rokov nemoze len tak zdupkat", by skutočne nemal Len Tak zdupkať.

Reči sa hovoria a chleba sa je, a to by on mal vedieť vzhľadom na svoj vek. Píšeš, že ste manželia dva roky, predtým robil, alebo bol kde, žili ste spolu, alebo? Pretože ťažko posúdiť len tak z lietadla jeho rekciu, pretože je neadekvátna, alebo mal na ňu iný dôvod, ale určite nie tvoje v zlosti vyhodené slová, pretože on bol autorom nekomunikácie a ignorácie vášho vzťahu ako píšeš. Keby prišiel o prácu za okolností, že všetci okolo ju majú, tak sa nečudujem, lenže funguje to tak, že dnes robíš, zajtra nie.

mikusik
18. sep 2013

myslím,že pre muža a jeho sebavedomie nieje nič horšie ako príst o prácu...má pocit,že zlyhal a nevie sa postarat o rodinu.píšeš ,že máte dieta ktoré nieje jeho a predsa sa o neho stará...to je velké plus,niektorý sa nedokážu postarat ani o svoje vlastné 😉 ja som zažila niečo podobné,len miesto straty zamestnania v tom bola vážna choroba,manžel to tiež bral ako jeho zlyhanie... ale čas to všetko urovnal,vela štastia 🙂

maria1989
18. sep 2013

@zlatica36 ááále, plno báb tu má nick, ale keď majú problém, založia nový...

jajka71
18. sep 2013

pises, ze pre neho bola len praca a vy dvaja, ze s ostatnymi nekomunikoval, prisiel o pracu a doma nenasiel to, co hladal, teba zivil, ako sama pises urcite obdobie a predpokladam, ze tie tvoje slova o tom, ze bude dobre nepotreboval pocut, ze si najde inu pracu, potreboval sa vnutorne zmierit najskor s tym, ze o tu prvu pracu prisiel, nasiel si druhu, ako sama pises, mal by zacat v druhej praci,
pre muza je strata prace, alebo formalne strata jedneho zo svojich socialnych statusov, velmi zavazna vec, potrebuju mat pocit, ze su uzitocny, ze zivia svoju rodinu, ze maju niekde stabilne miesto,
necudujem sa jeho matke, ze ti neprezradila, kde je syn, aj ked to vie, lebo ak by to prezradila, stratila by jeho doveru a to je pre nu zrejme dolezitejsie,
ak by bol v nebezpecenstve, urcite by ti to povedala, ak nie, neries, cakaj, skus pripravit take prostredie, do ktoreho by sa chcel vratit a v prvom rade, ak sa stretnete, nevracaj sa k tomu, co bolo, lebo je zrejme, ze obaja mate svoj podiel na tom, ako to skoncilo a ked sa v tom budes rypat, nic tym nedocielis, drzim palce!

kikina84
18. sep 2013

@luciao2610 ja som zazila to iste,napis mi do RP a porozpravam ti

luciao2610
autor
18. sep 2013

Stale cakam ze sa ozve,nic.problemy sa maju riesit a nie ignorovat,alebo zdupkat.je prec iba od vcera ale chyba mu.ten pocit beznadeje ze ako dalej je strasny

yidaky
18. sep 2013

@luciao2610 Podla mna, ked ti nedviha mobil, neda sa nic robit...asi trebalen pockat. Nech vychladne a snad sa potom ozve. Ved si mu to vysvetlila, ospravedlnila sa. A na druhej strane tiez si nemoze stale vybijat stres a nervy na tebe, potom nech sa necuduje, ze tiez nieco povies...

tykat
18. sep 2013

@luciao2610 počkaj...keď sa vráti tak pokecáte a keď nie tak niet o čo stáť, chlap ktorý po jednej vete odíde je divný...ak nemáte deti tak s nimi ešte určite počkaj

evkakorcek
18. sep 2013

zavolaj jeho rodičom a povedz čo stalo, nech ho kontaktujú oni, ked tebe nedviha mobil. alebo zavolaj jeho kamaratom. mobil ti nedviha z trucu. Pekne sa stretnete a porozprávajte sa - hlavne v klude! kvôli ľudskej hluposti prísť o manžela - uuuuf to si si riadne navarila a teraz si to musis aj zjesť. Slová a myšlienky majú obrovskú silu! Kažodpadne ti želám aby to dobre dopadlo. 😉

jabadaba
18. sep 2013

velmi neadekvatna reakcia pana manzela. Strata zamestnania nie je dovodom na taketo tanecky, nech sa na mna nikto nehneva.

moonlight1210
18. sep 2013

Luci, nemozes mu pomoct, ked sama nezvladas frustraciu z dvoch tyzdnov. Vidis, co sa stalo. Aby si si ulavila z bezmocnosti, tresla si blbost.
Vzal si veci - blbost sa teda asi nechysta urobit. Skor podla mna sadol na vlak a siel domov alebo niekam ku kamosovi. Na ubytovnu ci hotel zrejme peniaze nemina. Hoci mozno aj to.
Twlefon nedviha, lebo je urazeny.

Ty sa upokoj, naozaj sa nic neje tak horuce ako sa navari. Potrebujete sa vydusit navzajom, aby ste si uvedomili co je dolezite.
Napis mu sms s ospravedlnenim a navrhni nech sa vrati a zaroven mu daj volnu ruku nech urobi ako uzna za vhodne. Dalej uz na neho netlac. Nechaj dalsi tah na nom.
Myslim ze sa vrati. Ale potom si to vydiskutujte, nenechajte to prejst mlcanim. Aj ked je v depresii zo straty zamestnania, nie je dovod vyvadzat ako prvnicka pri porode. A zase ty by si sa mala viac ovladat a skusit sa necitit nastvana ze tvoju pomoc neprijima v takej podobe aku ju ponukas.
Inak myslim ze on mal nervy z pocitu menejcennosti ze si uz pracu nenajde. Chcelo to asi ukludnit ze sa nic nedeje, ze to zvladnete a nepripominat ze si pracu najde. Nie vzd je najlepsi liek utesovanke. Niekedy to chce nechat dotycneho vyplakat sa najprv. Mohol mat pocit z toho ze ocakavas ze si ju najde co najskor, on sa na to necitil a bol nervozny este viac. Citil tvoje utesovanie ako natlak.

aliza
18. sep 2013

@luciao2610 a mozno na to, ze 'je koniec' cakal....ak by ta lubil, neutiekol by a nenechal by sa takto vyprosovat, aspon teda zrely muz..... Nemusis si nic vycitat, ako som pochopila, snazila si sa ho podporit, stat pri nom a on na teba len krical. To, ze stratil pracu, je strasne a pre muza frustrujuce, ale nie je to dovod na to, aby na teba 2 tyzdne vrieskal. Ty za to predsa nemozes. Napisala si mu, ze ta to mrzi, ze si to povedala v afekte a ze ho stale lubis a aj tak sa neozyva.....to o niecom hovori. Ja by som to nechala teraz tak a cakala, co spravi on, ty uz si spravila dost. Urcite ho nechod hladat a prehovarat. Kazdy robime chyby a niekedy povieme to, co ani tak nemyslime, ale clovek, ktory lubi, si to vie vydiskutovat a vie prijat ospravedlnenie. Mne to pripada, akokeby ten tvoj hladal zamienku. Ak sa neozve, tak mu zrejme na vas az tak nezalezi. To je moj pocit.

luciao2610
autor
18. sep 2013

Je urazeny lebo ze vraj som pri nom nestala ked ma problemy a ze v problemoch ho opustim,preto ma ignoruje,dam mu cas,neviem ako dlho nech porozmysla co chce,o tyzden mu napisem,ale prosit ho nejdem.napisem mu ze ho lubim,aby vedel.poradte mozem mu potom napisat?alebo to uz nemam riesit?

evkakorcek
18. sep 2013

@luciao2610 vies preco ti na to posledne nikto neodpisal? pretoze len ty sama musis vediet co mu chces napisat. hlavne nech to ide od srdca a nie od ega. mozno bude stacit ked mu napises "lubim ta" alebo mu budes musiet napisat k tomu obekec ako napriklad ze "lubim ta pretoze......" ale to uz musis ty sama vediet co mu budes cjciet napisat. teda vlastne ak si mu uz nenapisala co si myslim ze si uz aj dve sms napisala od nedockavosti. ale tym ho len znervoznujes. keby si sa mu tak dva dni neozvala, co? a mozno by si ti na ten treti den on sam ozval. Obaja konate velmi emotivne.....ale daj tomu cas............

maria1989
18. sep 2013

@luciao2610 neviem ako ty, ale ja by som bojovala aj dlhšie 😉

luciao2610
autor
18. sep 2013

Vcera odisiel a vcera som mu napisala asi 5 sms,ignoroval,dneska som mu nepisala,este pockam do soboty ci sa neozve a potom mu napisem,necham ho vychladnut.

evkakorcek
18. sep 2013

@luciao2610 ak mu od teraz nenapises ani jednu sms ani nezavolas tak sa ti v sobotu sam od seba ozve 😉

aliza
18. sep 2013

@luciao2610 je dospely muz,dokonca uz nie je ani mlade ucho... ak je urazeny, tak nemal hned utekat z domu ako nejaky pubertiak, ale sa s tebou porozpravat alebo sa maximalne oduvat doma pred telkou. Ale utiect? no neviem, ci sa s takymto muzom da ratat do buducnosti....to vzdy, ked budete mat nejaky konflikt a v afekte mu nieco povies, tak bude balit kufre a utekat? on sa k tebe zle spraval 2 tyzdne, vztah vam znicil on, ty by si mala byt urazena, ked uz sme pri tom...teda ak je to tak, ako pises. jeho pohlad na vec zial nepozname

luciao2610
autor
19. sep 2013

@evkakorcek dufam ze mas pravdu,nenapisem mu ani jednu sms

luciao2610
autor
19. sep 2013

@aliza ja si tiez myslim ze to ze odisiel je detinske,ale asi nechcel riesit situaciu a radsej zdupkal.

bianka0111
19. sep 2013

@luciao2610 ahoj...verím, že ked Ti teraz píšem, sa manžel už ozval ...Podobnu situáciu sme mali aj mi doma, pred pár rokmi.Prišiel o prácu, ja som ju mala, ja som vybavila podnájom, a celé to tahala....to mojho muža uplne zdeptalo...bolo to s ním neznesitelné, mal nálady, depresie, odišiel na dva-tri dni k babke, ked prišiel bol ticho a opat dookola...najprv som bola nasraná, kričala a nechápala...ale potom som zistila, že to mu nepomáha, proste muž ten správny muž sa cíti ako živitel, a ked príde o prácu, a nevie nám dať tie základné potreby - zabezpečenie, tak to ich asi ničí...Pol roka bol doma, s pár eurami s podpory, ktoré mu išli na jeden uver, a ostatné sa snažil kupovat potraviny... po hádkach, som mu vysvetlila, že viem, že ho trápi že nemá prácu, ale že to nieje koniec sveta....že to zvládneme, a že stojím pri nom aj v zlom, tak ako sme si povedali...nechala som mu jeho priestor, ked chcel byt ticho dva dni tak sme boli...ked sa chcel lutovat, tak som ho nechala,...a potom sa to samo nejako dalo na konečne pokojnu cestu dalej....Ked mi povedal, že by mi bolo lepšie bez neho, povedala som mu na to nech nemyslí, že určite nie, že ja ho potrebujem....možno toto chcel počut aj Tvoj muž...ak je doma alebo ak sa sním skontaktuješ, povedz mu to....povedz, že on je Tvoj život 🙂

luciao2610
autor
19. sep 2013

@bianka0111 este sa mi neozval,toto som mu povedala ze zvladneme vsetko,ue pokial nejde o zivot ide o ho.
ja mam pracu a su to nase spolocne peniaze.nepomohlo nic,nemal nikdy naladu a mna to hnevalo lebo nemal naladu ani na syna,a syn to citil.neviem ci sa este ozve

luciao2610
autor
19. sep 2013

Stale nic ☹