Manžel odomňa uteká
Nikdy predtým som si nemyslela, že raz budem zakladať tému na koníkovi, ALE ÁNO AJ JA SOM ZÚFALÁ MANŽELKA. Zakladám tému, ani nie preto, žeby som potrebovala radiť ako ďalej, lebo manželstvo je o dvoch ľuďoch a riešenie problémov je individuálne. Skôr by som chcela vedieť vaše názory, názor nestranných osôb. Tak a teraz k veci. Mám pocit a vlastne nie je to len pocit je to bolestivý fakt, že môj manžel musí odo mňa neustále niekam odchádzať, utekať. Dosť ma zraňuje, že čas, ktorý by mohol venovať mne radšej venuje niekomu inému. A tu je ďalší problém, ten niekto je iná žena, alebo skôr veľmi hlúpe dievča (to, že je hlúpa nepíšem od zlosti, proste je to naozaj veľmi veľmi jednoduché dievča) . Rešpektovala by som keby sa stretávali ako kamaráti sem - tam na kávu. Ale to čo pre mňa znamená sem-tam, má pre môjho manžela úplne iný význam. Dva, tirkrát do týždňa kávičky, dohadujú si stretnutia dopredu. Niekoľko krát som bola súčasťou ich stretnutí aj ja. Veľmi mi vadí, že ak chcem tráviť čas pri pohári vína so svojím manželom musím tolerovať prítomnosť tretej osoby. Nestalo sa, žeby prišiel za mnou a povedal „Poď ideme niekam von“, namiesto toho je „Idem s ... von ideš s nami?“. Keď som bola s nimi stále mi behala po rozume otázka, prečo? potrebuje dobrovoľne tráviť svoj čas s niekým takýmto???? Uráža ma to, cítim sa podvedená a ponížená. Voláva mu cez deň, len tak, čo robí, potrebuje sa „vykecávať“. Nečakám od tej ..., žeby pochopila, že za ženatých mužom sa nebehá, ale čo môj manžel? prečo to nechápe on?
Keď som mu povedala, že si neželám, aby sa s ňou stretával, telefonovali alebo písali si, urazil sa. Ja som tá zlá, panovačná, histerická paranoidná fúria, ktorá mu zakazuje kamarátov. Tváril sa ako keby som mu zobrala hračku. A hlavne nechápe, nechápe, čo je na jeho správaní vlastne zle.
Mám 25 rokov, skončenú VŠ, pracujem ako manažérka, áno chlapi sa za mnou otáčajú a namiesto toho aby som riešila handry, kozmenitku, všetko to čo by mladá žena so slušným príjmom mala riešiť, varím, periem, žehlím, upratujem a plačem a nechápem čím som si to zaslúžila.
Môj príspevok je dlhý, je v ňom niekoľko PREČO, ale základ je moja otázka, SOM ÚPLNE NA HLAVU, KEĎ MI VADÍ, ŽE MUSÍM O POZORNOSŤ A PRÍTOMNOSŤ MOJHO MANŽELA NEUSTÁLE BOJOVAŤ A ZÁPASIŤ S INÝMI? SOM NETELERANTNÁ A SEBECKÁ, KEĎ CHCEM, ABY SOM BOLA NA PRVOM MIESTE IBA JA?
Ďakujem za vyjadrenia, vaše nazory ma zaujimaju....
@saeedi žiješ v trojuholníku a je úplne prirodzené, že Ti to vadí. On ak by Ťa miloval, tak sa k tomu náležite postaví ale ak by Ťa skutočne miloval, tak sa s ňou nestretáva. Vysvetľovanie si, no to nikam nevedie. Ženy sa často boja byť emocionálne, lebo sú potom akože hysterické a to je výborná zbraň mužov. Ale muž často zareaguje, alebo spozornie až na ženské emócie. Ale, žena ak sa vyhráža v tom divadle (ktoré je dobré aj prehnať z jej strany), že napr. nebude mu variť a potom naďalej varí, tak on vie, že si môže robiť čo chce. Len ak by ona ako herečka mu v tom prejave povedala, že mu viac nevarí a dodržala, tak chlapec zbystrí.
Ženy v dnešnej dobe sú šťastné ak muža majú ako kamarátku, ktorej sa môžu zdôveriť, ale vtedy sa vytráca zo vzťahu vášeň a polarita a potom sa čudujú, že si našiel milenku, lebo vo vzťahu jednoducho chýbal náboj. Ty si možno úspešná a to ho môže voči Tebe úplne sexuálne depolarizovať, lebo pre neho máš viac kvality muža ako ženy, ktorá ho priťahuje.
Ale skús sa zamyslieť nad sebou, či nemáš skôr mužské vlastnosti, ako rozhodnosť, úspech v práci či je pre Teba dôležitý - pretože toto mužov nepriťahuje tak ako nejaká bezstarostná, uvoľnená, veselá žena, ktorá mu dá pocítiť že je fajn muž, že je bez neho bezradná - to mu vie pomotať rozum. Dobrá kniha na to ako porozumieť tej polarite je Když jde o muže od Davida Deidu.
Otázky - prečo - sú vždy zbytočné, na ne odpoveď nie je a len môžu zbytočne vyvolávať pocity viny. Je prirodzené, že ak Ti je opakovane podsúvané na to, že ho staviaš k situácii, že sa s ňou stretáva, že to obracia proti Tebe, že si hysterka (to je taký nejaký vírus v hlavách mužov, lebo toto robia ako cez kopirák), tak začneš o sebe pochybovať.
To neber osobne, to je úplne bežné a so sebavedomím to nemá nič spoločné.
no normlane to kazdopadne nie je...si mlada tak predpokladam ze mas aj partnera mladeho..nechcem ta urazit ale vacsina peknych zien skonci s dementami,lebo sa otacaju len za krasou a podstata je uplne niekde inde..Nemyslim to v zlom poznam aj výnimky,ale vacsinou to tak žial je..Mas totalne nevyzreteho chlapa podla toho co pises,absolutne nechape rozdiel medzi pojmom a dojmom..Jedine ze by mal nato nejaky vazny dovod,ale to su veci o ktorých sa treba porozpravat a vysvetlit si ich..Mne osobne by to vadilo urcite,ja som s mojim muzom uiz 13 rokov a nieco taketo by sme si jeden druhemu netolerovali..pokial je problem riesime to..o tom je vztah..fungujuci..drzim palce
Z
@mandala77 dovolim si ciastocne nesuhlasit a to s tym, ze muzov pritahuju len bezstarostne vesele zeny a tie, co su rozhodne a uspesne v praci su nejake muzatky - to zavisi od muza, aky je. Samozrejme, ze chlap, co potrebuje skrabkat ego a slnit sa v obdivnych pohladoch nejakej rozhihnanej slecny, co mu da pocitit, ze aky je on super samec, takyto typ muza veru uspesnu, sebavedomu zenu velmi v svojej blizkosti neznesie.
Vdakabohu su aj muzi, co sa necitia ohrozeni silnou a uspesnou zenou, naopak su na nu hrdi a beru ju ako rovnocenneho partnera.
Kazdopadne suhlasim s tym, ze odpoved na otazku preco neexistuje. Vo vacsine pripadov to ani ten chlap nevie.
Boze tych chlapov snad niekde klonuju.
Založiť tému...naštvať sa na komentáre a zduchnut či uzamknut tému je tak vysokoškolské dokonca červeno-diplomove😅
No ja neviem ludkovia....5 strán...zakladatelka nikde....nevymyšla tie temy admin?
@sardinka336 už to tu tvrdím dlhšie, klasické témy - kojiť, alebo nekojiť, má dieťa spať v postieľke alebo s matkou v posteli, ako odplienkovať, muž má inú...tu boli prekvákané už zo všetkých strán, treba to tu nejako rozprúdiť. Najlepšie je zabŕnuť do interupcií, viery a pod.
@sardinka336 ale vsak nie kazdy ma net na mobile, ja mam dni, ked sa k MK nedostanem den dva. A mozno si vsetko precitala a potrebuje teraz zvazit a rozmyslat co a ako.
Vobec nie si na hlavu a mne by to vadilo tiez a ako. Paneboze, ved do vasho vztahu nepatri dalsia osoba, nie v tomto style. Kebyze ide o vasu spolocnu kamosku, ktora sa sem tam zastavi, vyrozprava, alebo dalsi parik ale kamoska tvojho manzela, ktora ho taha von to mi normalne nepride.
Nevedela by som toto tolerovat. Good luck.
@obsadenemeno
ja si zas dovolim ti mierne protirecit 😉
je fajn a je prospesne, ked aj ta mudra a rozhodna zena so super karierou vie byt aj beztarostna, vesela, spontanna, hrava a vie pohladkat ego svojho muza 🙂 Pre muza je to prejav lasky, potrebuje vnimat svoju poziciu v rodine a nie byt v nej zakriknuty a nie kazdy muz si "vydobija" svoju poziciu, vela zavisi od povahy chlapa. No povzudenie, obdiv muza je pre chlapa dolezite ako pre zenu prejav lasky, objatie, pomojkanie, prekvapenie, vyznanie lasky... v tom je krasa, aki sme rozni 🙂
Muz nehlada podla mojho nazoru super zenu so super pracou a platom a mozgovou kapacitou. Tiez nehlada super gazdinu, co denne pecie buchty, zasiva ponozky 😀
On potrebuje zenu, ktora si ho vazi, rozumie mu, u ktorej nachadza pokoj 😀 a lasku, a povzudenie... a velmi rad sa kvoli nej vracia domov, lebo sa s nou citi super 🙂
@mima4 takto som to myslela, lebo co poznam silne a uspesne zeny, tak su vesele a spokojne so zivotom...... a samozrejme treba chlapovi sem tam polichotit, ale chlap, co neunesie silnu zenu a potrebuje len taku, co mu bude lichotit a obdivovat..... dakujem, neprosim.
No nardar 😒 , nečítala som komentáre, ale od môjho sa tipujem veľmi líšiť nebudú...kopni ho do riti!!!On si už vybral...nezáleží mu na tom že ti ubližuje.Mňa by takto žiadny muž neponižoval...
Zdravím, mám dievčenský obrázok pretože admini asi neočakávali že sem budú prispievať aj muži. Urobil som podobnú chybu akú robí tvoj manžel. Stálo ma to veľa.
Tak v skratke, to, o čom píšeš, veľmi dobre vysvetľuje psychológia. Totiž, pravdepodobne ste v tzv. latentnej fáze rozchodu. On nie je pripravený ťa opustiť ale ani byť s tebou.
Vieš, mužom dosť záleží na egu. No a to on zjavne má. Pretože je presvedčený o tom, že to je správna cesta. Ešte, takpovediac, nedostal po papuli. Muži často pochopia o čom to je až po rozchode.
Bežný muž ktorý "žije svoje ego" má ženu a porpi tom hľadá aj nejaké iné ženy (nemusí s nimi spať, stačí ak potvrdzujú jeho ego). Čo ale nevidia, je to, že keď tá primárna žena stratí trpezlivosť tak budú kruto trpieť. No a ja myslím že to je presne prípad tvojho manžela. Má Teba ako manželku a v predstave má niekoho o kom nerealisticky sníva že je skvelá žena. Že navarí tak dobrý guľáš ako Ty a ešte aj sex bude lepší, ako bonus. Odborne sa to nazýva rozštiepenie primárnej vzťahovej osoby.
Žije medzi dvoma ženami. Jednu si idealizuje (tú druhú) a druhú vníma ako tú čo niečo vyžaduje (Ty).
A teraz sa vrátim k egu: chlap, kým nedostane po papuli, tak to bude vnímať presne takto. Až keď žena zbalí kufre tak pochopí že mal chodiť z práce skôr, odrazu je ochotný urobiť prvé posledné.
Ako vravím, zažil som niečo podobné. Moja rada: v žiadnom prípade nebuď tá, čo navrhne rozchod. Ak chce, nech ide. A som si istý, že ak to urobí tak o pár mesiacov zaklope na dvere s tým že urobil chybu.
Proste, funguje to často presne takto: chlap čo chce všetky ženy odíde od partnerky a odrazu zisťuje že stratil pôdu pod nohami. Predstavoval si že zbalí všetky kolegyne ale realita je iná. No a po pol roku trápenia mu dôjde že sa sekol a bude ochotný byť normálnym manželom.
@schrodingerpo teraz nekomentujem nazor, iba fakt, ze pri registracii dava na vyber zenu alebo muza. Tak bud tam bola chyba, alebo si nieco prehliadol.
@moonlight1210 jj, zadal som mua a stále mi to vypisuje že som žena. Buď omyl alebo softvérová chyba.

Zamýšľala som sa počas čítania tvojho príspevku nad možnými riešeniami a príčinami, ale len po údaj o tom, že máš len 25 rokov.....Zdvihni kotvy, svet je plný dobrých mužov a ty máš ešte všetko pred sebou.....