Manžel opustil tehotnú manželku: Ako ďalej?
Dnes mi manžel povedal po 15 rokoch vzťahu a 10 rokoch manželstva, xy pokusov o dieťa prirodzene aj s pomocou reprodukčného centra že odchádza . Som v 38 týždni tehotenstva čakám chlapca a on sa vraj na to aby bol otcom necíti . Má 39 rokov, ja 35. Dieťa je z umelého oplodnenia na viacnásobne opakovaný pokus. Keď mi to hovoril , len som sedela a pozerala na neho , nevydala som ani slabiku . Zbalil sa a odišiel . Kde , neviem . Teraz mi večer od neho chodia sms ako rýchlo som sa ho vzdala , ani som sa ho nesnažila zadržať, neprosila som ho aby zostal , aspoň vidí že urobil dobre, že on pre mňa nič neznamená . To som ako čo mala robiť, plaziť sa s tým bruchom po kolenách a prosiť ho aby zostal alebo držať ho srdcervúce nariekať ? Nie, nie je mi to je jedno , srdce mi ide prasknúť , ale keď nechce byť otcom a teda zmenil svoje rozhodnutie z toho mať deti na radšej nemať deti alebo teda nestarať sa , naozaj je dobré ho prosiť aby zostal ? Volala som sestre, žije sama vo veľkom byte , zajtra sa balím a idem k nej . Ja som tak zaskočená že nie som schopná ani plakať , tak nejako som sa najedla , tak nejako osprchovala, telefon mi pípa ako diví , vypla som ho . Neodpovedala som mu na nič.
@aliaray1 čítala som to.. bohvie ako to bolo. Lebo neverím na takéto kopernikovské obraty..
Mne je zle ako sa furt z chlapa vykresluje chudatko jedno malinke, ktoremu sa zena prestava venovat za to, ze je tehotna alebo ked sa narodi dieta. Chudatko chlap okolo ktoreho sa prestava tocit vesmir. Hnusia sa mi takyto egoisti🤢
@dusankomoj a otecko ma rozum kde?
@dusankomoj prepáč ale chlap čo opustí tehotnú manželku nie je nič iné ako idiot.. nie je tam žiadna iná možnosť, neopúšťa len ju v ťažkej situácii ale opúšťa aj dieťa.. je úplne irelevantné aky typ mamičky to je..
@dusankomoj jasne, ze vieme, ze je idiot. Lebo takto sa od tehotnej zeny neodchadza, kazdy, kto ma rozum a je dobry clovek, toto nespravi? A este ju bude terorizovat spravami, ako je ona na vine, ze ho ani neprosila. No iste. Chudacisko jeden.
@btus hej? On jej vypisuje, ze ho "ANI NEPROSILA, ABY ZOSTAL", takze nie, on sa nechce rozpravat. A ona ma teraz riesit jeho urazene ego? 2 tyzdne pred porodom? Ja som riesila, aby sa mi dieta narodilo zdrave a zive, mala som vysoky tlak, isla som v 1 pripade na vyvolavacku tyzden pred Vianocami v case brutalneho covidu, dalsi raz 2 tyzdne pre terminom, mala mala zle ozvy, mala som strach, aby dieta prezilo a ja s nim. Zena ma 2 tyzdne pred terminom ine starosti! Tak mne tu nerozpravajte, ze je chudak tento chlap a este ona ho mala prosit, aby zostal? Doslova to takto jej napisal, tak o com sa tu bavime? Ona ma vyvijat snahu o "udobrenie sa" a "porozpravanie"? Vsak on jej uz povedal, co a ako to on vidi.
@aliaray1 deti mám 2. 27r dcéru,ktorej otec zomrel v puberte a skoro 7r syna s druhým mužom.A myslím,že aj vek už mám dosť vysoký na to,aby som získala nejaké životné skúsenosti a jednu ti posuniem: ŽIVOT NIEJE IBA ČIERNY A BIELY. A pravda býva vždy niekde uprostred. AK si s takýmito vecami robila,mala by si to vedieť.
@sherynkamalinka ver tomu, ze takyto exemplar by s nadsenim suhlasil s tou tretou moznostou a este by fakt veril tomu, ze to mysli vazne..
@dusankomoj tu nie je pravda uprostred. Zodpovedny chlap 2 tyzdne pred porodom nebuchne dverami, sorry.
A on má 5 rokov?
Napíš mu, že rozhodnutie odísť urobil ON. Je to len a len jeho voľba, nie tvoja. Ty aj keď je to pre teba extrémne náročné a bolestivé, ho môžeš len rešpektovať. A zmeniť svoj postoj, nie jeho.
Či on nie je dospelý a svojpravny? Čo potreboval divadlo a ponížiť ťa? Prečo?
Čo konkrétne očakával, že urobíš? Lebo to čo predviedol je prachsproste citové vydieranie (telefonaty a sms, ze si malo bojovala) A čerešnička na torte vinu za svoj odchod dáva tebe.
Mimochodom ak ste manželia ako otec bude zapísaný do RL zo zákona. Nemôže sa nijako dieťaťa vzdať ak je biologicky dieťa jeho, čo je.
@jana_eyre_2 suhlasim a hlavne ked je to dieta z umeleho oplodnenia nie ze sa zadarilo :o
@nevenka vidíš, ja som 2 týždne pred pôrodom bola ešte na 4 hod túre, a 2 dni pred pôrodom nsom robila celý deň šoféra mojej mame. Nie, nemá riešiť jeho urazené ego, Ale takýto skrat nenastal zo dňa na deň. Je tam toho viac, len autorka to nevidí, pretože má momentálne iné starosti. To, že mám iný názor ako 99% žien tu, neznamená, že jej túto situáciu závidím. Vôbec nie. Len si myslím, že sú aj pokojnejšie možnosti riešenia tejto situácie. A nie, nemá sa mu prosiť aby s ňou ostal. Len sa dohodnúť aby ak bude chceť, tak jej zo začiatku pomohol a potom môže ísť aj do čerta. 🙂
@nevenka jasné,že nie! Ale toto mohlo byť vyvrcholenie čohokoľvek. Ani sa ho v žiadnom prípade nechcem zastávať, ale fascinuje ma,ako úplne cudzie ženy dokážu odsúdiť niekoho bez poznania všetkých faktov! Na jednej strane všetky chcú chápajúceho,citlivého chlapa a hneď v ďalšej diskusii ho zožeru,lebo (MOŽNO!) prejavil emóciu strachu. Iba zato,že je chlap!
@top_manazerka videla som, preto aj viem, je jedno ci verim, ze toto niekto naozaj dokaze. Ona zial nie je jediny pripad a to je fakt.
@dusankomoj my čakáme dieťa za dva týždne tiež.. a vieš čo je emócia strachu? Že manžel príde domov, vidím na ňom, že to nie je dnes extra nálada.. tak mi nakoniec povie, že som nervózny, už je to také očakávanie, každým dňom to môže príst, neviem sa extra na nič sústrediť a snáď to zvládneme, snáď to bude v poriadku.. potom si to obaja nejak spracujeme, nevyskakujeme radosťou ale ideme ďalej a vieme ako na tom sme, dni sú trocha mĺkvejšie. A nieže sa zbalí a odíde, čo to je za emóciu strachu? 🙈 však neni zviera aby utiekol od nebezpečenstva.
@dusankomoj On ale neprejavil emociu strachu. On sa bez varovania zbalil a opustil svoju zenu dva tyzdne pred porodom a teraz sa jeduje, ze ho nezastavila a neprosila aby ostal. Toto je taky neadekvatny teatralny vystup, ktory si nezasluzi ziadna zena v tomto najcitlivejsom obdobi, nech sa uz predtym stalo medzi nimi hocico.
@aliaray1
pokial som sa nedostala k tvojmu komentáru, vybehol mi tak a rozmyslala som, že by som ho fakt dala aspom vytrieskat dobrému kamošovi, bratovi, hocikomu...
A po prečítaní o tvojej pomoci I ked so vysokotehotna mi fakt až slzy vyšli. Nech je viac takých ľudí ako si ty. Prajem ti pekný, dobrý porod a nádherný život celej tvojej rodine.
@dusankomoj
@btus Dievčatá! Uniká vám fakt, že ten chlap uviedol ako dôvod odchodu to, že sa necíti na to, aby bol otcom. Nikde sa nespomína, že by sa čo len slovíčkom zmienil, že sa cíti odstrčený, nemilovaný, alebo že by on už autorku nemiloval, alebo si s ňou nerozumel!
@dusankomoj neprejavil emóciu strachu, odišiel, prejavil zbabelost.. emócia strachu sa prejavuje úplne inak a nepotopi svoju rodinu.. myslíš že autorka sa nebojí?
Áno, život nie je čiernobiely, každý človek sa nejako formuje, každý človek má na svoje rozhodnutia nejaký dôvod.. lenže to neznamená, že sa dá chápať a OSPRAVEDLNIŤ, že človek svoje rozhodnutia zahodí za hlavu, ujde a ešte bude očakávať že ho zadržia ako decko v škôlke..
@andrea2323
@rooberta na strach(znovu zopakujem,že to môže byť aj čokoľvek iné) môže byť predsa rôzdna reakcia. Niekto zostane paralizovaný,niekto sa rozplače,niekto sa hystericky smeje a NIEKTO môže chrapúnsky utiect od tehotnej ženy.
Nehnevajte sa na mňa, ale ja tomuto príbehu neverím. V 38tyzdni z ničoho nič a autorka sa dobrovoľne odstahuje k sestre? S tou kopou co bábätko potrebuje? Prebaľovaci pult, postielka, kočík, oblečenie, ..... v 38tyzdni sa ide konať sťahovanie?
Neverím, že chlapovi až tak dokáže prepnúť a opustiť manželku 2t pred porodom. To by urobil len psychopat a neverím ze s takým človekom sa žena snaží 10rnotehotniet.
Kravina!!!! A NEVERIM
Uverim že muž nechá ženu stáť pred oltárom, že opustí ženu keď sa dozvie že je tehotná, že ju nechá s malým bábätkom lebo nezvláda starostlivosť o novorodenca a zisti ze to nezvláda..
Ale pred porodom?
Proste toto nemôže byť reálne
@dusankomoj odvolavas sa na svoj vek a prepajas ho so skusenostami, ktore zjavne nemas, a este sa ma snazis poucat po tom, co tu splietas idiotiny s dajakym inym prispevkom o strachu z indukcnej dosky inej autorky, pricom sa snazis poukazat na mozny suvis s tym, ze tohto pana zdhrlika mohla inspirovat udajna tvoja vyfabulovana predporodna hysteria tejto autorky 🥴🤷♀️...
A preto to pan zdrhlik nevydrzal...2 t pred porodom a preto jej ako dovod nahlej potreby zdrhacky uviedol, ze sa neciti na to mat "decko"... A aj keby mala zena vselibarsjake hysaky, hormony, on za to ze to uz 2 t pred porodom nevydrzal, to je ok a zrejme teda pre niekoho lahko uveritelne.
A teraz tu o 3 prasiatkach.
"Vyborne..."kludne bud nadalej spokojna s tymto svojim nazorom opierajuc sa o udajnu dlhoveku skusenost.
Pa
@btus a ty máš pocit, po tom čo autorke spravil, že on má záujem jej s dieťaťom akokoľvek pomôcť? Ešte si honí ego cez smsky a vyčíta jej že oňho nebojovala - ako, je normálny? Toto normálny chlap nespraví, keby to s ňou myslel úprimne, už sa s ňou o tom dávno porozpráva, že zmenil názor po tých rokoch sa necíti na rolu otca a dohodli by sa čo a ako bude, keď sa malé narodí, nie takýto zbabelý útek na poslednú chvíľu. Ktovie kam sa zbalil a šiel, možno má milenku, možno k rodičom - ale byť jeho rodičom a dozviem sa čo spravil, tak s ním asi vyrazím dvere, nech to vyrieši, aby bola nastávajúca matka aj dieťa zabezpečené, a sama by som ponúkla pomoc, hanbila by som sa zaňho hrozne.
Presne tak! On sam jasne pomenoval co je dovodom toho, ze odisiel. Neciti sa byt otcom, nechce to dieta. Sam to strucne a jasne povedal a vy tu budete vymyslat na jeho obhajobu dalsie podvyhovorky ako ho autorka urcite odstrcila a prilis sa upla na nenarodene dieta… Wtf zeny?
@simona20201309 Bodaj by si mala pravdu. Ja tomu verím. A presťahovať sa k sestre, ktorá býva blízko a so všetkým by jej pomohla, nie je žiadny problém.
Je pekné byť empatický s mužíčkom, ktorý má možno strach..ale teda žena, čo ide prvýkrát rodiť sa cíti ako? Muž si o päť minúť dvanásť rozmyslí, lebo ktovie prečo, ale rozmyslí a odíde si, pohoda. A čo žena cítiaca strach? Nemá ako zložiť brucho, že NA, toto si tu odložím, mám strach, starajte sa. Fakt si neviem ani predstaviť čo tento exemplár vlastne chce týmto dosiahnuť, lebo ako to tu už niekto písal, sú asi 3 varianty, ale jeho život bude zmenený tak či tak. Už len koľkým ďalším zainteresovaným ho pokazí
@dusankomoj však v teoretickej rovine, keď sa o tom bavíme ako môže zaúradovať psychika, tak máš pravdu.. ale tak v praktickej vzťahovej, kto by chcel byť s takým človekom vo vzťahu, veď to je odsúdeniahodné. Základným pilierom si myslím, že by mala byť dôvera a komunikácia a to sa úplne zrútilo v tomto prípade, takže je to absolútne nezvládnutá situácia z jeho strany. A to ešte pekne hovorím 😁Práve vzťahy sa podľa mňa formujú v takýchto situáciach.

@top_manazerka Prepáč, ale ty si normálna? Ten chlap neodchádza preto, že by naňho žena začala po oplodnení kašľať. Ale preto, že sa na dieťa necíti a zľakol sa zodpovednosti. 39 ročný 10 rokov ženatý chlap, ktorý predtým viacnásobne absolvoval s manželkou umelé oplodnenie, aby mali dieťa! To sa nedá nijako ospravedlniť a už vôbec nie pochopiť. Pochopiť by sa to dalo u 20 ročného, čo sa vyspal s náhodnou známosťou a praskol im kondóm, nie u dlhoročného manžela, ktorý s ňou dieťa dlho plánoval, dokonca formou umelého oplodnenia!
Pritom zjavne od nej odísť nechce, ináč by jej nevypisoval. Len chcel urobiť cirkus a aby ho ona prosila. Neviem, čo tým sledoval, ale zjavne je v šoku, že mu to nevyšlo. Nech už mal na to akýkoľvek dôvod, tak aj keby fakt nechcel odísť, tak takéto nervy robiť žene dva týždne pred pôrodom je neospravedlniteľné svinstvo!