Manžel pije každý deň pivo
Ahojte .. Založila som si nový nick..lebo tu mám pár známych a nechcela by som aby niekto riešil do čoho ho nič.. Hňeď potom tento nick zmažem. Preto sa chcem takto anonymne poradiť ohľadom môjho manžela. Sme spolu 5 rokov. A máme jedno dieťa 4 roky. Ide mi o to že mi vadí jeho pitie piva. A neviem či fakt je to normálne alebo ja preháňam.. Nechcela bysom aby sa to jedného dňa zvrtlo na nejakú závislosť. Každý deň musí piť pivo. Keď som mu povedala že mi to vadí, tak sa rozčúlil..že nebudem mu to zakazovať.. že on sa neopíja, ani nič..a že chodí do práce tak to pivo si navečer po robote chce dať tak na relax... DO bre to by som chápala... ale vadí mi že každý deň..a už to je tak..že denne si dá aj 3 tie pivá... to sa mi zdá že už to začína preháňať.. Ako nikdy sa neopije... ale predsa len sa mi zdá že to môže prerásť k závislosti na alkohole a to nechcem. Nieje agresívny o drobca sa stará-no teda starám sa ja..oni sa spolu hrajú. A teraz mi povedzte..som ja tá čo preháňa..alebo to naozjaj nieje moc dobre takto sa nalievať tým pivom. Občas si dáme aj spolu nejaké vínko...pri telke večer.. to mi nevadí...ale proste nie každý deň mať alkohol...lebo pivo je alkohol podľa mňa... Keď mu to poviem..aby sa s tým miernil..nech si urobí pár dní v týždni proste prestávku tak sa rozčuľuje že to mu nemám čo zakazovať... Čo robiť? Alebo ako mu to vysvetliť inač aby sa nad tým zamyslel. Myslím že ani pre dieťa to nieje moc dobré keď vidí ako sa oco každý deň napája pivom. Ďakujem za každú radu a názor.. No prosím slušne tak sa mi prosím aj slušne vyjadrite.. nemám záujem aby ma tu niekto ponižoval a posmieval sa...
@fra daj si odbornú literatútu slovenskú a nie čecha,kde slope každý....,chcem vidieť čecha ,ktorý neslope pivo...takže ak siahaš po ich literatúre a vzore ,tak určite si koledujete o to pijanstvo a alkoholizmus...a je smutné ,že si tu robíte srandu.lebo keby ste videli človeka s pankreatitídou na strojoch,však čo mal som len tri pivečká denne a podotýkam mladých..moc by ste sa nesmiali,alebo mať na operačke pac. ktorému sa klepú nohy,podotýkam uspatému a bojuješ s tlakom a srdiečkom...,tak si myslím,že robiť si srandu je absolútne nemiestne a ľudia čo s tým majú problém,je pre nich ponižujúce ak sa takto k nim pristupuje,výsmešne,pritom je to diagnóza ako každá iná a dá sa v určitých štádiach riešiť....
@aristka nikde som nenapísala, že piť alkohol je správne a ničomu som sa nevysmievala - spomenula som len, že tak čeština ako slovenčina má na kategorie človeka pijúceho alkohol rozne druhy pomenovaní podla stupna do ktorého je v tom namočený, nechápeš to už fakt? vobec nepopieram tvoje skusenosti s ludmi pijucimi 1 pivo denne na operačnom stole ani nič iné
a som si viacmenej istá, že Slovaci v globále piju viac ako Češi, žiaľ, takže človek vobec nemusí sledovať príklad bratov Čechov, aby sa stal pijanom a alkoholikom, stačí ostať Slovákom... ho, a Čechov čo nepijú pivo poznám osobne minimálne 10, mam ti ich prisť ukazať? ... fakt nechápem toto tvoje zovšeobecnovanie...
pijan, ožran ,človek čo slope ,alkoholik je stále to isté a tu nejde o pomenovanie a vôbec to tam nebolo dobre definované a je to veľmi zľachčené...tak už to pochop aj ty...toto je vážna téma a ľudia s tým majú vážny problém ,preto vyjadrenia,to nie je ešte také zlé,nie on nieje a potom to tu niekto zaklincuje veď ja si dám denne s ním,tak na toto už nemám slov....a robiť si posmešky ja fakt nemiestne...a tie príznaky čo si napísala ty už patrí do posledného štádia alkoholizmu,kedy je na záchranu neskoro a tí ľudia po liečený pokračujú v pijanských excesoch,tam už keď spadne sú v prdeli,preto sú tie štádia,lebo podľa nich vieme či sa to dá ešte zachrániť a samozrejme či tam dotyčný chce....inak čechov je viac ako 10 😝
@billam hm, pit pivo akoze od smadu a pod. vyhovorky som bohuzial videla na zivo a nebudem pisat ako to dopadlo. Neviem preco si ludia myslia, ze alkoholizmus zacina hned obrymi davkami toho najhorsieho a najtvrdsieho alkoholu. Ked som robila prednasky pre mladych, vzdy som im povedala jednu vec. Kazda zavislost zacina nie flasou vina, krabickou cigariet a pod. Ale jednym poharikom a jednou cigaretou. Len veeelmi malo ludi dokaze na tejto urovni aj zostat. Drviva vacsina postupne, po dnoch, tyzdnoch, mesiacoch alebo rokoch zvysuje davky a tym aj svoju zavislost. Takyto alkoholizmus je nebezpecny prave v tom, ze prichadza velmi pomaly, takmer nebadane. Nakoniec aj dovod mnohych pijanov - pivarov, ze to pivo pije kvoli uvolneniu stresov z prace, uz to je problem. Lebo stresy mas cely zivot, a to sa akoze budu uvolnovat cely zivot pivom??? A ukludnovat sa tym ze pivo nie je borovicka, to je uz naozaj bez komentara.
nie nehnevam sa, ja neviem ci si zacinajuci alkoholik, to nevie zrejme nikto. Ale ja by som sa bala davat si kazdy den alkohol, je jedno aky a kolko. V tom je ten pricip. KAzdy den alkohol - je uplne irelevantne ze kolko...pretoze boroviska je sice 40 %-na, ale jeden poharik znamena pol deci. Ale piva aj ked s menej obsahuom alkoholu vypijes 0,5 l. Vies ja v tomto nikoho nesudim, len viem ako moze dopadnut clovek, ktory denne niekolko rokov vypije len dve piva:( tiez otazka preco kazdy den radler? Pretoze alkohol? Ak nie pretoze alkohol, preco potom nie cokolvek bez alkoholu?
ale ja to velmi dobre viem, ale je tam alkohol
@ejlan ahoj, nečítala som všetky príspevky, ale viem, že mne by sa podobná situácia nepáčila. S manželom si občas dám aj ja nejaké pivo alebo vínko, ale dennodenne by mi to fakt vadilo. Obaja sme v detstve zažili v rodine alkoholizmus, snáď je to dostatočné memento.....je ťažké mužovi povedať, že sa to môže skončiť alkoholizmom, lebo z toho môže byt podráždený. Ty už musíš vedieť, čo na neho môže zabrať, či to, že sa na neho pozerá vaše dieťa alebo keď sa niečo stane, kto vás potom vezme trebárs na pohotovosť.....tie dávky piva sa môžu zvyšovať a tým aj podráždenosť či agresia.....a on si chodí kupovať to pivo?, čo by urobil, keby ho v chladničke nenašiel?
toto je moj posledny prispevok na tuto temu:
ano v rodine sa vyskytol takyto problem a stacilo
som vsetko mozne len nie puritanka - aj ja si dam alkohol, aj pivo, aj vino, dokonca obcas aj tvrdy alkohol, ale nie pravidelne!
a vlastne ved kazdy nech si robi so svojim zivotom co chce, ale ci chces alebo nie, si kazdodennym konzumentom alkoholu. prajem pekny den
@billam tak to si na omyle,osobne nemám v rodine alkoholika,ale nemôžeš hovoriť,keď s tým neskúsite prestať....inak toto sú typické reči,nemám prečo ,nie je problém,problém je lebo raz píšeš ,že si ho dávate na 90 percent asi 6 dní v týždni a keď to neberieš ako problém,inak tak rozprávajú alkoholici....tak problém u teba nie je.... 😒
Dievcata, toto je mimoriadne citliva tema a tazka, pretoze je medzi nami dost ludi, ktori alkohol (nech uz je to pivo alebo cokolvek ine) pravidelne piju, niektori mozno problemy nemaju, u inych to problem je a z toho niektori si to priznavaju a ini nie. Takze je lahke sa tu niektorych ludi dotknut (ja som si to ani neuvedomila najprv, lebo ja takmer nepijem). Ale myslim ze zamer temy bol iny...
tu fakt uz nie je jedna tema bez toho, aby sa to nezrtvlo do hadok az uraziek? vsak kazdy ma nejaky nazor, nieco prezite. kazdy to preziva inak danu situaciu. chcela poradit a miesto toho same osocovanie.... uz ani neviem, co som chcela k teme, sen!
@jolly84 neviem čo si tým chcela povedať...slovo alkoholizmus nie je urážka ,ale diagnóza,ale u nás sú ľudia dosť prudérny a schováva sa to pod pokrievku v rodine....a keby sa viac o tom hovorilo,tak ako o drogách,fajčení a patologických hráčoch na automatoch určite by to veľmi takto postihnutým ľudom pomohlo a aby sa na ich problém pozeralo ako na diagnózu a nie s posmeškom,lebo fakt niektoré dievčatá,to tu veľmi zľahčovali až sa posmievali a to nie je dobre...
necitam to tu cele, ale len jedna rada, nech si najde pan manzel ine hobby ako pitie piva... problem vetkych alkoholikov je ten, ze hovoria, ze problem nemaju. mnoho ludi si mysli, ze alkoholik je ten, ktory je zanedbany a pachne, to je jedno z poslednych stadii, za par rokov sa po par piveckach k tomu vysledku dopracuje dost vela ludi a este sa aj sami cuduju, ved piju len jedno pivko pripadne cosi viac denne, ved pivo nie je alkohol, dovi dopo...@aristka kto nevidel na are, intenzivke a pod, neuveri, skoda vysvetlovat. Aby si niekto priznal, ze ma problem, je obrovska cesta a ked si to aj uvedomi, urobit s tym cosi je problem...
Ja nechapem aky humbuk robite z jedného radlera - ktory mimochodom vypijeme vecer...nie hneď rano, ako typicky alkoholik.
@1katkas to je vtip? Ranna kava je skutocne porovnatelna s dennym prijmom piva, napr. po tej veceri? Ved pivo je alkohol. Ak teda manzel zakladatelky pije alkoholicke, desinu ci nebodaj rovno dvanastku. Navyse, pivo je druh alkoholu, ktory znacne ohlupuje. A to doslova. Cize, zrovnavat alkohol a jeho denny prijem s nealko kavou je kapanek ulet.
@kazunomiya ano, tema je citliva, pretoze na alkohol sa akosi pozera ako na nieco spolocensky pripustne ba az nevyhnutne. A ten kto nepije, pripadne len vynimocne, je obycajne za exota. Sem tam si dat pivo nizsieho stupna ovsem nie je nic zle, ale ked to ma byt uz na dennej baze tak to uz tak ruzovo nevidim. Nielen, ze sa od neho statocne pribera, ono ohlupuje a otrundzuje mozog. Plus, zas az tak zdrave to nie je. Chmel nechmel. Otazkou zostava preco sa manzel zakladatelky potrebuje denne ochmelit z pivecka. Ved musi byt otapeny nasledne...leda, ze konzumuje nealko pivo. To by som este brala. No, ja so zakladatelkou sympatizujem, nepacilo by sa mi to rovnako. Jednoducho nie je vyznavackou pivkarcenia. Ja neuznavam ani pivo za obedom ako pestuje moja svokra. Jednoducho mi to pride take prizemne, nepomozem si. A ani jej to netreba - brusisko ma riadne, ako sorry, ale ked vidim tie zeny s vyvalenymi bruchami a olepene tukom, k tomu na hlave karfiol....mam dost. 😝 Pivo za obedom je totiz ako kaloricka bomba.
ahojte aj ja mam problem moj partner pije tak 2x do tyzdna ale nie 3 piva ale rovno 12 kupi si plechovky a sam ich pije som v 30 tt velmi mi to ublizuje vzdy to skonci hadkami a casto aj bitkou neviem ako to zvladat najhorsie je na tom to ze zijeme vo svajciarsku takze sa nemam ani skym poradit prosim poradte mi ako to mam riesit... ☹
@ejlan mne sa 3 piva za den u chlapa za horucavy nezdaju byt vela, ked si da od smadu. Hlavne ked pises ze sa nikdy neopije. Tolko si da aj moj manzel v horucave popri praci na zahrade, alebo pri opekacke... a v zivote som ho opiteho nevidela. Zas inokedy si neda nic aj par tyzdnov. Ja si zas obcas dam vecer pohar vina, alebo sampanske a keby mi mm robil preto vycitky, asi by som sa aj urazila, tiez sa nikdy z poharika sampusu neopijem. Sme dospeli ludia, vieme sa ovladat a kontrolovat. Keby sa opil, to by mi uz asi vadilo, teda nie asi ale urcite

@jujala ako ty môžeš hodnotiť kto je a nie je alkoholik,keď piješ zo svojím manželom a ste pekným vzorom pre dieťa,to ,že mu vysvetlujete je pekné,ale on to vidí,to je ako s fajčením,ak fajčí rodič na 99,9 percenta budú fajčiť deti,aj napriek vysvetlovaniu....takže znova denné pitie alkoholu je alkoholizmus aj jedno pivo a je dosť smutné,že sa to berie ako samozrejmosť a na ľahkú váhu,dať si denne pivečko.... ☹