icon

Manžel pije každý deň pivo

ejlan
26. jún 2013

Ahojte .. Založila som si nový nick..lebo tu mám pár známych a nechcela by som aby niekto riešil do čoho ho nič.. Hňeď potom tento nick zmažem. Preto sa chcem takto anonymne poradiť ohľadom môjho manžela. Sme spolu 5 rokov. A máme jedno dieťa 4 roky. Ide mi o to že mi vadí jeho pitie piva. A neviem či fakt je to normálne alebo ja preháňam.. Nechcela bysom aby sa to jedného dňa zvrtlo na nejakú závislosť. Každý deň musí piť pivo. Keď som mu povedala že mi to vadí, tak sa rozčúlil..že nebudem mu to zakazovať.. že on sa neopíja, ani nič..a že chodí do práce tak to pivo si navečer po robote chce dať tak na relax... DO bre to by som chápala... ale vadí mi že každý deň..a už to je tak..že denne si dá aj 3 tie pivá... to sa mi zdá že už to začína preháňať.. Ako nikdy sa neopije... ale predsa len sa mi zdá že to môže prerásť k závislosti na alkohole a to nechcem. Nieje agresívny o drobca sa stará-no teda starám sa ja..oni sa spolu hrajú. A teraz mi povedzte..som ja tá čo preháňa..alebo to naozjaj nieje moc dobre takto sa nalievať tým pivom. Občas si dáme aj spolu nejaké vínko...pri telke večer.. to mi nevadí...ale proste nie každý deň mať alkohol...lebo pivo je alkohol podľa mňa... Keď mu to poviem..aby sa s tým miernil..nech si urobí pár dní v týždni proste prestávku tak sa rozčuľuje že to mu nemám čo zakazovať... Čo robiť? Alebo ako mu to vysvetliť inač aby sa nad tým zamyslel. Myslím že ani pre dieťa to nieje moc dobré keď vidí ako sa oco každý deň napája pivom. Ďakujem za každú radu a názor.. No prosím slušne tak sa mi prosím aj slušne vyjadrite.. nemám záujem aby ma tu niekto ponižoval a posmieval sa...

aristka
29. jún 2013

@jolly84 vieš veľa ľudí si myslí,že alkoholik je len ten,čo sa potáca ,čo si dá hneď z rána a potrebuje celý deň a preto je toľko alkoholikov,lebo si stále myslia ,že dať si denne pivečko je neškodné....a to je veľký omyl,preto píšem ,že chyba veľká osveta,aby neprichádzalo ,čo prichádza ,k stavom ,že je už neskoro a doma máme patologického alkoholika....nikto tu nikoho alkoholikom nenazval,aspoň ja nie,nemám vedomie a to ,že človek povedal ako sa veci majú a niekto sa v tom spoznal možno pomohlo k tomu ,aby sa pozreli do zrkadla a povedali si mám problém a budem to riešiť kým nie je neskoro...tomu sa povie osveta a pokiaľ sa tu bude hovoriť pod pokrievkou a nezačne sa o tom hovoriť otvorene,tento problém,ktorý už prerástol cez hlavu v tomto štáte sa nezačne nikdy riešiť a neuvidíme pokrok....a jedno dve pivečká denne spôsobujú pankreatitídu s peritonitídou .tí ľudia sú na umelej ventilácii s otvoreným bruchom a bojujú o život a je toho dosť...preto nezľahčuj....

aristka
29. jún 2013

@henikav to je len dobre,keď si dá raz za čas aj ty,el ak si prečítaš diskusiu,tu hovoríme o dennom pití alkoholu dlhodobo tj. niekoľko mesiacov ,rok a viac....takže sa takto držkajte a nebudete mať nikdy problém 😉

jolly84
29. jún 2013

@aristka ja nic nezlahcujem, ale nikdy by som si nedovolila na zaklade par riadkov napisat, ze je niekto alkoholik ( prosim, neber osobne )

aristka
29. jún 2013

@jolly84 ak mi niekto napíše ,že má denne pivo a pije to tak roky tak je alkoholik,na tom nič ťažké nie je a dotyčný má problém,to mu na rovinu povedia v každom zdravotníckom zariadení...a už len od neho závisí či s tým niečo urobí....

jolly84
29. jún 2013

@aristka tak ano, nieco na tom pravdy je.....

aristka
29. jún 2013

@jolly84 to je určite pravda ,lebo tí ľudia si to neuvedomujú ani keď je neskoro...

jolly84
29. jún 2013

@aristka tak s tymto suhlasim na 1000 %

1katkas
29. jún 2013

@jabadaba tak zatvor kazdeho kto si da to jedno pivo na protialkoholicke....

aristka
29. jún 2013

@1katkas prečo máš pocit,že musí ísť na protialkoholické systémom,že musí byť niekde zavretý...laický názor,kto sa vtom nevyzná....

billam
29. jún 2013

@aristka mozes byt taka laskava a prestať uz mierit na mna, že som s manželom alkoholik?! Absolútne ma nepoznas, tak prestan tu vypisovat bludy. Staraj sa o konkretnych ozranov, ktorých máš zrejme dost vo svojom okoli, im rob osvetu!!!

aristka
29. jún 2013

@billam neviem prečo si myslíš ,že mierim na teba,ja komunikujem s diskutujúcimi,nikoho tu nemenujem,takže si toto vyprosujem....a je to tvoj problém ak si to zosobňuješ...

jabadaba
29. jún 2013

@henikav pivo je od smadu v horucave? Tak to je tiez riadny omyl.

Teda musim ocenit robotnikov, ktori nam nedavno prerabali byt, ze ani jeden jediny z nich si nedoniesol ani raz pivo v tych horucavach. Pili cistu vodu. Makali v tych najhorsich dnoch kedy tu bolo 37 stupnov. V byte aj viac. A ani ich nenapadlo pit nieco ine ako vodu. Mali u mna jedno obrovke plus.

jabadaba
29. jún 2013

@1katkas preco by som ich zatvarala? Ved kazdy ako chce. Ich vizitka.

jabadaba
29. jún 2013

@anavi888 ako prosim???? Tvoj partner Ta bije? 😨 Svajciarsko sem Svajciarsko tam, toto riesit spakovanim kufra a arive derci! 12 piv.....moje nervy, tak to je uz total ochmela!

henikav
29. jún 2013

@jabadaba porovnavas neporovnatelne 😀 robotnik ktory je v zamestnani si predsa nemoze otvorit pivo ani iny alkohol, ale zas nepoznam vela ludi ktori si pri opekacke alebo len tak relaxe na vlastnej zahrade daju vodu. Zakladatelka temy pisala ze nepije v praci, ale doma a nikdy sa neopije

aristka
29. jún 2013

@henikav zasmiala som sa ,nepijúci murár je fakt výnimka,preto sa ani nečudujem,že sa
@jabadaba čudovala 😉

jabadaba
29. jún 2013

@aristka je to tak, je to skor rarita, ked robotnici frcia bez pivecka a to hned od rana. Tito ma milo prekvapili. Sami povedali, ze v horucavach najlepsie proti smadu cista voda. A mali recht.

@henikav Ono pivo by bolo ok ak by neobsahovalo alkohol. Ten skutocne nemozno povazovat za dobru volbu, co sa hasenia smadu tyka. Cize, ak pivo pre jeho chut a obsah propesnych latok, tak jedine nealko. V opacnom pripade uz negativa prevysuju pozitiva. Najma ak je jeho konzumacia uz nad mieru. To plati o kazdom alkohole vseobecne.

kikapetrzalka
29. jún 2013

@ejlan mi sme s manzelom uz 10 rokov a on si kazy den po robote da jedno dve piva k veceri ,ked pride namakany z roboty domov..a absolutne mi to nevadi..ked sa pozries okolo seba ,staci len tu na MK..tak zistis co by ine matky,manzelky,priatelky dali za to,keby ich muzici doma vypili radsej tri piva denne,ako by ich mali mlatit,nadavat im,nepracovat,nestarat sa o deti,alebo mat milenky..V dnesnej dobe je tazko zohnat dobreho chlapa a pokial ti vadi len to ze vypije denne tri pokakane piva,tak ti uprimne zavidim tvoj problem.. 😖

aristka
29. jún 2013

@jabadaba presne si to napísala,rarita... ☹

aristka
29. jún 2013

@kikapetrzalka vy máte aj nejaký sexuálny život...lebo len bozkávať chlapa ,ktorý smrdí denne pivom sa mi zdvíha žalúdok....a problém alkoholizmus je problém aj domáce týranie v 90 percentách ,zvyšok sú psychopati a prečo máme my ženy takéto niečo tolerovať,trošku hrdosti a dá sa zohnať aj dobrý muž,len netreba chytať toho prvého... 😉

jabadaba
29. jún 2013

@aristka no, je to tak...zial. Boze, kazde rano som chodievala do prace okolo potravin a rano o pol siedmej uz boli nastupeni robotnici z blizkej stavby a niesli si pivecka. Okrem ineho - som skoro odpadla ake negustiozne verzie tvrdeho alkoholu dostat. Mini frtany v plastovych poharikoch. Ako toto uz ked ma niekto potrebu si kupit tak ja mam dost. To uz musi byt.... 😝 U nas doma detto - prerabali me iks krat a co mali namiesto vody proti smadu? Pivo! Uz sa necudujem tym uletenym prieckam ci inym haluziam v podobe opacne osadenych listel ci prepalenej vane od cigarety. Len ochmelenec si moze polozit horiacu cigu na plastovu vanu....a podobne chutovecky.

jabadaba
29. jún 2013

@kikapetrzalka a vies, ze su aj skveli chlapi, ktori ani to pivo denne mat nemusia? Veru su. Doma mam takeho. Ale iste, v porovnani s kdejakymi tyranmi to pivo denne je uplne neskodna zalezitost. To bez debaty. Pivo kazdy vecer vnimam ako navyk, ktory ma zrejme privodit relax a pocit pohody. Akurat, ze ten alkohol to cele kazi. 😒

maruskat
1. júl 2013

Je to take divne, chlapi maju vzdy dovod, aby si dali pivo. Maju stres, dame si pivo, nemaju stres zas si dame. Nudia sa, dame si pivo. Maju milion dovodov, aby si to pivo mohli dat. My zeny si to nemozeme dovolit. My máme na starosti deti, domacnost, vsetko. Preco je to tak? Potom sa len trapime, kazda by si chcela toho svojho udrzat, ale nikedy to nema cenu. Zkladatelka temy pise, ze jej chlap vypije denne 3, mozno o rok uz to budu aj 4 denne. A bude to tiez v pohode? Mne by uz pri jednom -kazdodennom blikala kontrolka, ze nieco nie je OK. Alkohol je zavislost, co je trapenie pre celu rodinu. ☹

madagascar000000
29. júl 2014

Denne pijem pivo, potrebujem ho každý den ... Som na nervy ked si nedám denne minimum dve tri ... Potrebujem aspon 4-5 na totalnu pohodu , a 10ky ani ziadne ochutene sirupy ako radlery nepodporujem.. Ja pijem iba 12tky, dokonca teraz som objavil v lidli lacnejsiu alternativu hrozne silneho piva ARGUS 5.7 % čiže to znamená že je to 14 tka pivo , 12tka pivo má 5,0ˇpercent . Z tých 174 tiek mi bohato stačia aj 4 , najlepsie je byt trocha hladný a na slnku to vypit vtedy to fakt dobre nakopne 🙂 Je to šupa , robím veci 1000x lepšie ako obvykle bez piva nenormalne mi to páli vtedy , na záver dodám len že : Netreba byt švorc... Treba sebe vypic a žic... Stačí sa riadiť Miki Hricom , i ked on radsej toten barz fajny destilat. Peace my niggaz 😲 😀 😀

nyusika
29. júl 2014

niekto si da pivo, niekto sdi da coca colu, niemkto pije iba vodu.
jedno pivo denne rozhodne nie je alkoholizmus. dokonca je to zdrave.
urcite zdravsie, ako, priklad, coca cola.
tak nestresuj a daj si male pivo aj ty s nim, asi ti chybaju nejake vitaminy, ked reagujes takto prehnane

katfan
29. júl 2014

Aj ja pijem kazdy den pivo, je to chutne, zdrave a osviezujuce.nic zle na tom nie je.

celasapremenim
29. júl 2014

@katfan ak opomenieme, ze je to alkohol 🙂))))) najrychlejsia cesta k hladinarstvu je prave toto, aby si vedela, normalne to nieee je 🙂

celasapremenim
29. júl 2014

@ejlan mas pravdu, ze si znepokojena, ak sa toho zlozvyku nezbavi, postupne to kulminuje a bude mat problem, ak ho uz nahodou aj nema, normalne je nepit alkohol a kazdy den....asi si to nepripusti, ja neviem ako na toto, toto riesia psychologovia skor metodami, ze postupne na to pride sam, ze je to hovadina

katfan
29. júl 2014

@celasapremenim ma to az 4, 2%.jedno pivo denne u chlapa; male u zeny je zdraviu prospesne, to ti povie kazdy doktor.

celasapremenim
29. júl 2014

@katfan prepac, ale skutocne nesuhlasim 🙂 lebo to nie je pravda
to ti povie iba hlupy doktor