Manžel pije veľa kávy
Robím si starosti o manžela. Je závislý od kávy, denne vypije tak 8 kľudne až 10 káv. Niekedy si dá tú 3v1 v takom Tom sáčku, ale normálne pije Jacobs dá si do hrnčeka dve lyžičky kávy a mlieko. Myslím si, že to strašne preháňa a mám obavu o jeho srdce. Mohol by takto dostať infarkt? Už viackrát prestal piť kávu, ale potom sa k nej zase vrátil.
@alzbeta1301 ...skôr jak môjho muža porazí,porazí mňa z neho.Ja vám ten tlak ticho závidím.Ja mám syndróm bieleho plášťa,takže ja vidím nemocnicu z parkoviska a mám tlak na takých číslach že až.😵
@janinamojka mne pri pití kávy ide hlavne o tú chuť a niektoré bezkofeinove sú fakt dobré už...takže mňa úplne uspokojí
@doriiis hah treba pit viac kavy!😀💪🏻
@alzbeta1301 ...dobre hovoríš☕
@janinamojka Preco nie? Pytam sa ako nekavickarka 🙂.
Mna skôr zaujíma, čo robi celé dni okrem pitia kávy. Keby pracoval, pochybujem, že by mal čas toľko káv za deň vypiť… takze sup do roboty a bude po probléme
@ku_uk Zaujímavé ako presne vieš, že manžel nepracuje. Mimochodom, je policajt 😁
A ty mu rátaš koľko káv si zaleje do dňa? Alebo robite spolu? Veď 10 káv za deň trvá aj nejaky čas na pripravu.. naši zamestnanci majú k dispozícii kvalitný kávovar a zrnkovu kavu, ale v kuchynke ich nevidím toľko stat, aby si stále len kavu robili a ro majú čas so odbehnúť na cigaretu a kavu počas dňa kedykoľvek, nesekorujem ich ani nekontrolujem. Keby si robili 10krat za 8hodinovu smenu kavu, samej by mi to ako zamestnávateľovi vadilo… veď to by stali viac pri kavovare, ako stroji logicky.
@dejka77 neviem ,mne ani ta chut nie je dobrá..Proste ten rozdiel tam citit.A zvlášt ked je naučený na jednu znacku kavy,ja pijem iba Eduscho zalievanu klasiku a nechutí mi ani ziadna ina znacka..To asi ako pivkari, tiez sa hnevaju kto vymyslel nealko pivo🙂
Kava odvodnuje a si zoberte ze vypije 1,5l kavy a vody kolko?dva deci? Musi byt dehydrovany aj kvalitu spanku musi mat onicom ked ma stale kofein v tele
Takze ma kopu casu sediet a pot kavu😁
Skús pohľadať nejaku bezkofeínovú kávu, už je ich na trhu viac a nejaká mu zachutí určite 😊
Nechápem kedy to stíha...moznokeby pil také malilinke poldecaciky kávy,tak by to bolo lepšie,skus s nim nájsť riešenie. Je to vždy lepšie ako alkoholik!!! Ja som tiež kávový závislák. Je to nielen kvôli chuti kávy ale aj pocitu relaxu. Keď už musím viac káv,snažím sa aby boli menšie.
Tak ja pri ňom v práci nie som, ale vidím, keď je doma, tak doma strašne veľa pije. Keď som sa ho pýtala, koľko v práci vypije kávy, tak povedal, no že približne ako doma. Už niekoľkokrát skončil s kávou, ale zase sa k nej vrátil, fakt ako závislosť.
Káva patrí medzi potraviny ktoré prekyslujú organizmus a samozrejme k tomu cukor,mlieko.Ludia s prekysleným organizmom majú vysoké riziko rakoviny,cukrovky a iných civilizačných chorôb.Na infarkt umierajú čoraz mladší ludia.
Kedysi som dala tiež aj 5 ventil Starbucks káv denne , lebo mi to strašné chutilo , časom to prešlo. Skús pozrieť DeCaf - bezkofeinovu kávu na začiatok a pomaly obmedzovať , 7-6-5-4-3
Moj muz tak pil roky rokuce zrnkovu kavu. Silne a velke kavicky, niekolkokrat za den. Stale som mu vravela, nech si na to dava pozor lebo raz skonci na kardiologii... a tak aj bolo, doma mu raz prislo zle, tlak nenormalny a zacalo mu preskakovat srdce, ja som to pocuvala a bol to ten najcudnejsi tlkot srdca aky si clovek len tazko predstavi. Letela som s nim na pohotovost (uz nikdy viac, nabuduce zachranka ista, lebo mne az potom doslo, co by som spravila, keby mi skolaboval v aute).
Zaver - kardiolog, 3-4 x do roka kontrolny holter a lieky.
Inak po 30tke, aktivny sportovec, stihly
Keby pil aspon normalnu kavu a nie instantnu. Instantnajento najvacsie svinstvo pomlete, uvarene, ususene. Obsahuje chemku, ktoru normalna zrnkova neobsahuje. Vygoogli mu to, ukaz snkupte si kavovar, do ktoreho ide zrnkova nemleta kava. Potom pomaly znizujte mnozstvo kav na na 4-5 denne. To je uz v poho.

@doriiis odpadnem 😂😂😂 no veru možno na tom niečo pravdy je toez som chodila chvilku darovať ale odpadavala som hah 😃 a priatel rovnako ten aj 10 kav da a teda sme obaja športovci nikdy nebol problem snáď nás v 50tke neporazí