icon

Manžel plánuje akciu v deň mojich narodenín

8. máj 2024

Ahojte,

ako to mate vy? Manzel ma na moje narodeniny akciu v praci s kolegami. Je pravda, ze kedze mame male babo, v poslednom pol roku moc von nechodi (resp. menej ako zvykol). Neuvedomil si, ze akcia je na moje narodeniny a najskor povedal, ze teda nejde. Potom skusil, ze ci by sme nemohli oslavit o den skor. Mne to prislo luto, mame 3 deticky z toho 1 ma pol roka a tiez nikam nechodim. Prislo mi to blbe, ze vobec uvazuje nad tym ist na moje narodeniny prec - v podstate by odisiel rano do prace a vratil by sa neskoro v noci.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
9. máj 2024

@lonely66 Ďakujem za inteligentný príspevok. Mne sa napríklad moje narodeniny spájajú s tým, ako mi volaval môj 70-rocny starký, ktorý ináč veľa nevolal. Bola som rozcestovana kade -tade po Slovensku a svete, no on vždy zavolal a vždy mi povedal, že ma dobre počuje 😊 už ho nemám a možno aj preto sú pre mňa narodeniny vzácne. Ale aj manžel mi vie urobiť pekné narodeniny. Keď sme boli na výške, tak mi upiekol krtkovu tortu. A keďže mu neostali peniaze, ako darček som dostala ponorný mixér, ktorý kvôli tomu kúpil 😀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tilly
9. máj 2024

@lonely66 každá sme iná. Mne by ani nenapadlo nútiť muža byť so mnou, keď chce byť niekde inde a je jedno, či ide o moje narodeniny alebo niečo iné. On musí chcieť byť so mnou. Keď mi prinesie darček preto, že sa to musí, mňa to vôbec nepoteší. Možno som náročná, ale mne oveľa väčšiu radosť urobí, keď ide okolo záhradkárstva, zastaví a prinesie mi kvety do predzahradky. Len tak, nie k sviatku, lebo sa to má.
Niekto tu písal, že si naučil muža, aby jej nosil kytice na sviatky, mne by to bolo ľúto. Ja som si vycvičila psa, že mi vždy v parku nosí šišky. Myslíš, že to robí preto, že mi chce urobiť radosť? Prd, je len poslušný. Teším sa, že mám poslušného psa, ale môj partner má mať svoj rozum a city a nemá byť slepo poslušný, taký chlap by ma rýchlo omrzel
A práve preto, že viem, že život nie je samozrejmosť a vie byť vrtkavý, neberiem veci tak vážne. Mne na moje 35. narodeniny dávali prvý koktejl (pre nechápavých chemoterapiu) a čo teraz? Mala som sa zrútiť? Že mám narodeniny, ale nemôžem ich osláviť? Veď je to smiešne. Sú dôležitejšie veci...

jaass
9. máj 2024

Autorka verím ti, že aj ty si potrebuješ oddýchnuť niekedy, ale určite nech muž ide, oddýchne si a možno na druhý deň tebe dopraje aby si si niekam vybehla🙂 a ako poznám seba keby môj muž mal ísť tak som rada a ešte by som ho posielala 🤣

autor
9. máj 2024

@jaass 😀 heh áno, niekedy dobre padne mať večer pre seba.

tilly
9. máj 2024

@jaass takto si predstavujem vhodný darček pre matku troch malých detí. Choď a maj jeden deň len pre seba, rob čo chceš, ja sa o všetko postarám...

jaass
9. máj 2024

Presne 🙂 a aj keď už máte viac deti tak potrebuje oddýchnuť aj on😊 ale samozrejme aj ty

lonely66
Odpoveď bola odstránená
jaass
9. máj 2024

@tilly veru, vďačná som za takeho muža. Bežne to takto robí môj 😊 niekedy už na neho pozerám, Halo nepreháňaj 🤣

tilly
9. máj 2024

@jaass to je krásne

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tilly
9. máj 2024

@lonely66 neprekrúcam, nepísala som, že ty (alebo autorka) si to písala, len mi to zarezonovalo v jednej o odpovedí a som lenivá hľadať ten konkrétny komentár.
Nútiť, nenútiť, stačí mi, že bude chcieť byť radšej s kamarátmi a pri mne bude len preto, že si myslí, že mi to urobí radosť, resp. sa bojí, že sa zdujem, keď pôjde. To ho radšej za tými kamošmi odveziem. Keď sám nechce ísť a bude radšej so mnou, nebudem mu zakazovať. Mňa by ale mrzelo, že niečo robí nasilu. Ja mám alergiu na veci nasilu. A áno, čítam po sebe. Darček vo forme "priepustky" je super, ale kľudne to môže byť aj iný deň.
A tých 35 som mala už pomerne dávno 😉. Užívam si život naplno a dobrovoľne 😅. Robím, čo mi robí radosť a nechávam ostatných, aby boli šťastní a spokojní.

autor
9. máj 2024

@tilly to je ale momentálne nereálne mať celý deň, 6-mesacne bábo má potrebuje pri sebe, keďže kojim. Ale už mám naplánovaný výlet s kamoškami cca o rok, keď dokojim 🙂

tilly
9. máj 2024

Tak teraz aspoň ráno dlhšie si pospať? A po dokojeni aj víkend s kamoškami 😉

autor
9. máj 2024

@tilly poriadny wellness to bude s mäkkou posteľou, kde sa dobre vyspím a najem a nebudem musieť variť 😀

tilly
9. máj 2024

No paráda. Už aby to bolo

tilly
9. máj 2024

@lonely66 pozri, možno tým, že už nemám 35 a že som si niečo prežila, mám trošku iné hodnoty. Ale nikoho nenútim cítiť to tak isto. Keď niekto (teraz nemyslím len autorku, alebo teba) chce veľké oslavy a mužov po boku, nech to mužovi povie a on s ňou určite bude. Ja som chcela len svoj pohľad na vec a ten (zhrniem napísané) je, že ak chce byť muž radšej niekde inde v ten deň, nech to vynahradí inokedy.
Žijeme len raz a krátko, tak načo mať zlú náladu 🤷‍♀️❤️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
paulina291
10. máj 2024

Ja nepochopím, prečo niektoré ženy s takou trpkosťou píšu a idú ťa “zožrat” za tvoje pocity. Teraz preženiem, ale mam pocit že vkuse na MK čítam ako by ženám nevadilo keby na narodeniny nič nedostanú, ich muž ich podvádza a doma nič neurobí. A autorky príspevov sú pre ne vždy citlivé a dramatizujú lebo predsa im by toto v živote nevadilo, ony také nie sú. A viem si predstaviť že tieto isté ženy robia drámu, že chlap dá ponožky mimo prádlového koša.
Môj názor: Máte malé detičky, predpokladám, že sa celé tvoje dni už roky točia iba okolo nich. Áno, nie si malé dieťa ale narodeniny sú špeciálny deň. Aj keď iba už symbolicky. V tomto veku ide skôr o to, aby sme tomu druhému dali najavo, že nám na ňom záleží. Ako uvádzaš, manžel má takéto akcie každý mesiac. Usudzujem, že nie je nijak nevyhnutné ak by raz túto akciu vymeškal. Podla mňa sú tvoje pocity úplne na mieste, nijak nedramatizuješ. Predpokladám, že po ňom za to nehulákaš, takže drámu nerobíš, iba si z toho smutná. Príde mi divné, že by môj manžel bol na nepodstatnej zábavnej akcii s kolegami, zatiaľ čo sa ja sama na svoje narodeniny starám o deti. Nejde o to, že sa dá oslava presunúť na iný deň, jasne že sa dá, ide o ten princíp. Nečakáš balóniky ráno a nech ti cez noc pečie tortu a balí darčeky do baliaceho papiera. Očakávaš iba, aby bol na tvoje narodeniny s tebou, ty by si nemala další deň výlučne tvojej starostlivosti o deti a on by sa zabával niekde inde. Ako často mávaš takéto dni ty pre seba? Ja neviem aké nároky mávaju autorky príspevkov typu dramatizuješ, mne by to nevadilo, si precitlivelá… ale môj muž mi na narodeniny robí raňajky do postele, pýta sa ma čo chcem v ten deň robiť a to robíme (ak sa to nedá, lebo má prácu, tak to presunieme na iný deň, ale snaha tam je, keby môže, je so mnou). Proste narodeninový deň u nás znamená aby sa ten druhý cítil výnimočne a ľúbene. Ja mu robím samozrejme to isté. Keď sme boli ešte na VŠ, tak som mu preplneným vlakom trepala na internát tortu, lebo viem ako ju má rád a doma tortu nemával. Ono sa dá veľa keď človek chce. A ja si nemyslím, že chceš veľa.

autor
10. máj 2024

@paulina291 Pekne napísané, vystihla si presne, ako to vnímam. Raňajky do postele sú super 🙂

tilly
10. máj 2024

@lonely66 áno, áno, presne, ako píšeš. Ak chce byť radšej so mnou, vyhadzovať ho nebudem a poteším sa, ale ak by bol radšej s kamošmi, tak nech je. Môj pohľad ale je, že to, že bude chcieť byť v ten večer s kamošmi, neznamená, že ma neľúbi. To je všetko.

hedviga2
11. máj 2024

Toto potrebuješ riešiť na mk? Bože sprosta doba prišla.

jajanka31
11. máj 2024

@paulina291 presne tak. Tu sa niektore zeny tvaria veeeelmi benevolentne. Im nic netreba, im nic nevadi. Oni pojdu radsej s kamaratkou. Oni budu presuvat party.. ako vobec neide o party ( ziadna dospela zena nestoji o party pokial nie je pre jej deti, ale o princip. A halooo kde sme radsej s kamaratkou? Na taketo chvile mam rodinu. A potom reciprocne aj ty chod na jeho narodky s kamaratkami prec nech vie ake to je.. a potom vyplakavaju ze im krachli vztahy. Jasne ked si nevazia partnerstvo. To jeden den v roku si mozem nieco priat a to iny den nez je vsedny a ja sa budem tvarit ze jasne chod na pivo s kolegami ved si tam bol pred mesiacom aj o mesiac pojdes. Pohoda ved vo mne to vrie a raz ti to spocitam.. na tvoje narodky. No urcite. Nie to ze autorka chce travit narodeniny s manzelom je detinske ale taketo pretvarky ze mi to nevadi. Ok mozno su zeny co im to nevadi a narodeniny nepovazuju za dolezite, ale keby autorka k nim patrila tak to ani neriesi. Ja mam narodeninovi den velmi rada. Je na kazdom ci si z neho spravi uplne obycajny vsedny den alebo vynimocny.

tilly
11. máj 2024

@jajanka31 prečo by to mali byť pretvárky? Napr. mne naozaj na nejakých narodeninách (Vianociach, Valentinovi, dní matiek, meninách... ) nezáleží. Fakt ich mám na háku, čo sa na tom nedá pochopiť. Nie som decko, nelipnem na tom. Mám iné hodnoty a iné veci ma potešia. Nevisím na mužovi a on nevisí na mne. Ja chodievam s kamoškami k moru, on s kamošmi na bike túry. Moja mamina tiež chodieva s kamoškami na výlety a môj tatino zas za mojim synom na preteky a sú spolu skoro 60 rokov, majú kvalitný vzťah.

paulina291
11. máj 2024

@jajanka31 úplne súhlasím. Ja som tu už teda čítala všetko. Niektoré si myslia že sú ultra super manželky lebo im nevadi ak chlap očumuje iné ženské, lebo dokonca sa pozrú s ním. Nevadí im ak zabudnú na ich narodeniny, lebo predsa je to len sviatok. No ja keď takéto príspevky čítam tak vidím medzi riadkami iba jedno: “buď som nespokojná a sama sebe sa snažím nahovoriť že je to v poriadku, alebo mi nezáleží poriadne na vzťahu, alebo si sama seba dostatočne nevážim” (nehovorím to na všetky ženy čo nesúhlasia s autorkou, neukameňujte ma tu) No ono nie je normálne že jednému nezáleží na citoch toho druhého. O to presne ide. Aj keby autorka nemá pravdu a je smutná bezdôvodne (čo nikto nie je, každého rania veci inak) tak ju má podporujúci manžel vypočuť a majú dôjsť k nejakemu spoločnemu záveru. A vy ju tu osočujete že nie je normalna a podporujete ju nech mu urobí napriek. Hej, takže nie je normálne byť smutná a povedať to mužovi ale je normálne sa správať totálne detinsky a zničiť narodeniny aj jemu. Je nenormálne ak chce žena stráviť narodeniny s rodinou ale je normálne ak chlap kašle na ženu na jej narodeniny. Ja už niektoré fakt nechápem. Buďte kľudne radšej s kamaratkami na narodeniny ako so svojou rodinou, je to váš život, ale pochopte, že to objektivne normálne pre väčšinu ľudí nie je, rodina má byť na prvom mieste vždy. Ale čudujme sa prečo je tu tolko rozvedenych…

tilly
11. máj 2024

@paulina291 tak asi nevieš čítať medzi riadkami. Čo je na tom? Každý má iné hodnoty, niekto sa ide zblázniť z narodenín, iná z inej pozornosti. Ja napríklad mám rada spontánnosť a neznášam strojene veci, ktoré sa robia preto, že sa to patrí. A nerobí to zo mňa horšiu alebo lepšiu ženu. Nemusí byť každý z katalógu a Nemusí sa ti páčiť iné zmýšľanie. A ja poznám skôr rozvedené ženy, ktoré dusili svojich mužov. Nepoznám ani jeden pár, čo sa rozišiel kvôli tomu, že mali občas muži alebo ženy iný program.

jajanka31
11. máj 2024

@tilly a co sa neda pochopit na tom ze keby to tak mala aj autorka tak to ani neriesi ale riesi tak asi jej to vadi

tilly
11. máj 2024

@jajanka31 ja som už predtým autorke písala, že jej pocity sú v poriadku, ale to, že chce jej muž ísť s kamošmi, neznamená, že ju neľúbi. To je celé a potom sa to zvrhlo na to, že tolerantní ľudia sú zlí a nemajú sebavedomie apod...

paulina291
11. máj 2024

@tilly a kto hovorí že sa ide autorka zblázniť z narodenín? Je také nepochopitelné že by prijala keby manžel odloží absolutne nepodstatné stretnutie s kolegami a namiesto toho strávi čas so svojou rodinou? Keby je to dôležitá pracovná cesta tak sa tu o tom nebavíme, toto je asi tak dôležité ako ísť s chlapmi na pivo. Idú tak každý mesiac, je to bowling, nie práca. Môže to vynechať. Mne by teda bolo riadne stupidné nechať mužovi deti na jeho narodeniny a ja by som šla na nechty a s kamoškou na kávičku, veď predsa oslava sa dá presunúť. Je to za mňa pekné dať človeku najavo ako mu na ňom záleží a oceniť čo pre neho robí. Každý deň, nielen na narodeniny samozrejme. A asi každá má rada nie strojené veci, kto hovorí že autorka alebo ja máme? Ja tiež nepreferujem drahú kyticu z kvetinárstva na narodeniny ale ocením keď mi muž na prechádzke odtrhne kvietok. Nikto ti nekáže ako máš žiť, ale pochop, že toto nie je život, s akým by bola autorka spokojná tak jej netreba dávať rady podla seba súdim teba ale sa do nej vcítiť a pomôcť jej. Mám pocit že píšeš úplne niečo iné než o čom je reč. Aký občas iný program? Sú to jej narodeniny (1 deň v roku) a je unavená z detí. To je taký problém neísť na bowling? Hovoríš, ako keby my zakazujeme mužom z domu vychádzať. A ak nejaky chlap považuje toto za “dusenie” tak ten vzťah nepadol kvôli žene ale kvôli nemu.