icon

Manžel plánuje akciu v deň mojich narodenín

8. máj 2024

Ahojte,

ako to mate vy? Manzel ma na moje narodeniny akciu v praci s kolegami. Je pravda, ze kedze mame male babo, v poslednom pol roku moc von nechodi (resp. menej ako zvykol). Neuvedomil si, ze akcia je na moje narodeniny a najskor povedal, ze teda nejde. Potom skusil, ze ci by sme nemohli oslavit o den skor. Mne to prislo luto, mame 3 deticky z toho 1 ma pol roka a tiez nikam nechodim. Prislo mi to blbe, ze vobec uvazuje nad tym ist na moje narodeniny prec - v podstate by odisiel rano do prace a vratil by sa neskoro v noci.

tilly
9. máj 2024

No a práve preto, že život je vrtkavý, netreba lipnut na maličkostiach. Keď sa chce zabaviť, nech sa baví, veď ti to vynahradí

komplikovana
9. máj 2024

Ja si tiez beriem volno na narodky a stravim ich s muzom / ak vtedy nieje pracovne vytazeny / alebo po svojom. Jednoducho si urobim pekny den, jednak ze zijem v zahranici bez rodiny a kamosky tiez nemam. Zalezi ako to mate nastavene. Pre niekoho nepodstatne, pre niekoho dolezite.

mk1111111111
9. máj 2024

My si vzdy poblahozelame v ten den a ak mame obaja cas, tak ho stravime spolu, ak sa nieco vyskytne, co sa neda prelozit, tak sme s tym v pohode. Ale, vzdy sa snazime na maximum, aby sa nic nevyskytlo a mohli byt spolu. Oslava pre ostatnych byva cez vikend.

anna_anicka83
9. máj 2024

Pozri, každý máme iné nastavenie, ale sú obdobia, keď máme pocit, že toto by sme chceli viac a inak ako zvyčajne. Z teba mám pocit, že možno budúce narodky by ti to bolo jedno, ale teraz vnútorne veľmi chceš, aby ostal. Tak mu to povedz, že sa síce môže rozhodnúť, ale presne tieto narodeniny by si bola najradšej s ním. Teraz to tak cítiš, aby bol s tebou miesto s kamošmi z práce. A že budeš smutná,keby odišiel. Veď to nie je nič zlé.

autor
9. máj 2024

@anna_anicka83 Dakujem za milu odpoved 🙂 Ako som pisala, bavili sme sa o tom, este to asi v sebe nejak spracovava a rozhoduje sa. Mozno zistuje, ktori kolegovia pojdu a ci vlastne ma zmysel tam ist. Neviem, necham sa prekvapit 🙂

sevrin
9. máj 2024

@tilly vidíš na Valentína som zabudol, už by som mal tichú domácnosť 😂

autor
9. máj 2024

@tilly Ved to je ta otazka - co je malickost? Manzelkine narodeniny, ktore su raz do roka alebo akcia s kolegami, ktore su cca raz mesacne? A ano, ani my neoslavujeme Valentina, to mi tiez pride nasilu.

tilly
9. máj 2024

Úprimne. Na moju 35 som dostala krásny oranžový koktejl a chlebíčky z nemocničného bufetu 🤷‍♀️.
Prosím ťa, je to len deň ako každý iný. Ak má niekto dôvod na oslavu, tak je to tvoja mamina 😅.
Muž, ak ťa ľúbi, vynahradí ti to inokedy a keď ty ľúbiš jeho, pochopíš, že aj on potrebuje ventil, kamošov a ejaké to pivko (alebo iný drink). Nedus ho. Buď rada, že ste, že sa máte radi, že máte peknú rodinu.

autor
9. máj 2024

@tilly Áno, mamy sú skutočné oslávenkyňe, s tým súhlasím 😊 preto sa teším, že ja mám 3 takéto oslavy 😌 a nedusim ho, to mi za to nestojí. Ale nejakú emóciu s tým spojenú predsalen mať môžem a preto som aj zisťovala, ako to majú iné baby. Väčšine to vraj nevadí, a väčšina to aj dokáže napísať milo a slušne. Message taken, život ide ďalej.

majlo1234
9. máj 2024

Nemyslim zakazovat, to vobec. Ale pre kazdeho su dolezite ine veci a ten druhy, ak mu na tom zalezi, to musi pochopit. Moj muz sice nebyva doma, ale pre mna je napriklad dolezite, aby mi doniesol potom kyticu(pre niekoho samozrejmost, ale jemu sa stalo, ze zabudol😂) a to som teda bola uz vytocena a sklamana. Ale stacilo to rozdychat a razne mu to vysvetlit, teraz uz nosi. Aj na ine sviatky. Tak som to myslela 🙂

marca12
9. máj 2024

Vobec sa neupinaj takto na den narodenin. Nic sa nestane,ak oslavite na druhy den. Zbytocne to prezivas so zlou emociou a smutkom. Dolezite je ako sa k tebe sprava pocas celeho roka a nie,ci bude pri tebe sediet v den narodenin. Je to pracovna akcia,takze sa to da pochopit,preco nemoze byt s tebou.

sidicek
9. máj 2024

Vadilo by mi úplne odignorovanie , ale s oslavou deň pred by som bola OK.

retatka
9. máj 2024

Vôbec by som to neriešila ,pokiaľ nechodí 5-krát do týždňa von ,nech ide sa zabaviť ,hlavne ,že ti zagratuluje v ten deň,že nezabudne ,spomenie si sám od seba ,žena mu nemusí nič ,,pripomínať ,,a oslávite dodatočne .Sú muži ,čo dokonca zabudnú ,že žena nejaký sviatok má alebo ho dokonca ignorujú …

aurora33
9. máj 2024

Autorka, to vážne ideš takto citovo vydierať? Za mňa je to choré zmyslanie. Ak tak premyslas, tak ani nevychádzajú z domu vín, Ved ta môže prejsť auto a manžel už s tebou neoslabí žiadne narodeniny. Omg, čistá tragédia takéto choré zmyslanie 😒

kathhii
9. máj 2024

Iný deň... Bežne prekladáme narodeniny a meniny podľa toho ako môže pani čo pečie tortu, či moja mama ktorá pracuje na smeny...
Veľa firiem má akcie síce nepovinné, ale šéfovia potom k tomu aj tak pristupujú pri individuálnom hodnotení, alebo keď chceš RD...
Moc to prežívaš, ja mám 2 deti po sebe a tiež nikde nechodíme von.
Teraz po X rokoch pôjdem s mužom do divadla...

janette2021
9. máj 2024

Mne by to bolo veľmi ľúto, keby neboli preňho moje narodeniny (raz za rok) dôležitejšie ako jeho akcia (každý mesiac). A presne takto by som mu to aj povedala.
S tým, že ak teda on to má takto nastavené, tak potom ja svoj narodeninový deň strávim s mojou rodinou, chcem byť s niekým blízkym. Zobrala by som auto a šla navštíviť rodičov na pár dní.

autor
9. máj 2024

@janette2021 To by potom nikam nesiel, niekto musi byt s detmi 🙂
@aurora33 Odpovedala som tilly, ze to tak nemusi byt, ze narodeniny su kazdy rok. Prave nam sa to tento rok stalo a cloveka to trosku prinuti zamysliet sa nad prioritami. Manzela tym nevydieram, resp. neviem, podla coho si nadobudla tento pocit a teda co je vlastne cista tragedia?

aurora33
9. máj 2024

Podla mňa praveze takými rečami ide o také podprahové vydieranie. A to je čistá tragédia. Vsak jeden deň hore dole.

0silvia0
9. máj 2024

Tie tvoje narodeniny si chcela chystat nejaku velku rodinnu oslavu s pribuznymi, alebo to mali byt narodeniny vo dvojici?

krtko1313
9. máj 2024

Presne, pekne si si odpovedala. Dotklo sa ťa to, chápem. Ale vieš čo, aj ja mám v piatok narodky a muž ide na stretávku, oslava bude v sobotu. Ja si pekne pôjdem s kamoškou niekde a hotovo. Tebe odporúčam, pekne choď s deťmi na zmrzku, spravte si pekný deň, alebo niečo dobré si dajte na obed. Krásne narodeniny.

autor
9. máj 2024

@krtko1313 Ďakujem 🙂 zmrzka je dobrý nápad.

autor
9. máj 2024

@aurora33 presne tak, vydierala som ho, urobila scénu a zakázala mu tam ísť. Je to takto lepšie? Mne príde, že nazývať niekoho chorým kvôli otázke na fóre je zas podprahova agresivita.

aandrea9
9. máj 2024

Snáď to nie sú tvoje prvé a posledne narodeniny preboha 🤦‍♀️

aurora33
9. máj 2024

Ved dobre, mrnči si doma do vankúša, že manžel v deň tvojich narodenín chcel ísť niekde inde 😀

domkakvet
9. máj 2024

Preloz oslavu na iny den.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mclissa
9. máj 2024

@lonely66 vsak je kazdy den doma s pol rocnou predpokladam.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená