icon

Manžel platí len polovicu nájmu, nič viac.

storrmy
20. okt 2010

DObrý deň "vospolok". Potrebovala by som poradiť ohľadom manžela. Žijeme v spoloč.domácnosti. Je to moje druhé manželstvo. Z prvého mám dve dcéry, z tohto jednu dceru. Manžel mi neprispieva finančne na domácnosť ani na našu spoločnú dcéru. Zaplatí len polovicu najmu a hotovo. Ja platim druhú polovicu, energie, stravu pre 5ľudí, všetko čo sa týka zaklad.školy vrátane stravovania, oblečenie a obuv na štyroch ľudí, lekárov a veľa iných potreb.drobností, ktoré musia byť. Keď pýtam - prosím - žobrem, tak mykne plecom, že nemá. No nevychádza to z môjho platu a nevychádza. Takže si požičiam a potom ešte aj splácam pôžičku.. Raz mi dal 20eur a raz zaplatil dva šeky na tanečnú. Teraz sa ešte aj chce so mnou rozvádzat(vraj už podal žiadosť o rozvod, že ruinujem rodinu po finanč.stránke(pôžičky - jednu splatím a potom musím ďaľšiu vziať a tak dokola). Vraj som na peniaze. On je na plnom invalidnom a má 290 eur mesač. Je nejaká možnosť ako z neho dostať nejaký pravidle.príspevok aspon symbolicky na stravu a na dieťa? Vraj keby som nemala pôžičky stále, všetko by mi vyšlo... To vážne musím naňho sociálkou alebo súdom? A čo v prípade ak on už žiadost o rozvod podal?
Vopred ďakujem za každú radu... ☹ ☹

Strana
z2
storrmy
autor
26. okt 2010

Hmm aby bolo veselšie, tak som sa dozvedela, že už naozaj podal žiadosť o rozvod. A aby nemusel na malu platiť, tak ju vraj bude žiadať do striedavej starostlivosti.. Viem že ak mu to schvália, on sa o ňu nebude starať. Jednoducho je to bič na mňa. Malú v pohode hodí na krk babke, ktorá sa mu o ňu s radosťou postará... Ktovie, možno je to jej maslo. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Neviem si to ani predtavit, nedá mi ani dýchať keď si to poredstavím.. Ak by mi ju mali pravidelne brať, tak to nezvládnem... ☹ ☹

kaktusik007
27. okt 2010

@storrmy zladnes... my zeny sme silne... 😒
mas to fakt ze perne.... pane boze, ja by som takychto chlapov vrazdila.... 🙄 ale to je mamickina praca, ona si takto vychovala synacika.... a on prve manzelstvo nema a ani ziadne dalsie deti, ze??? to je asi dovod, cez ktory sa nevie prekusnut svokra.... ze jej milovany synacik si zobral rozvedenu s detmi.... 😠
stormy, nech ta hreje jeden pocit - ze bozie mlyny melu pomaly, ale isto... mam to vyskusane, fakt to funguje

mirka414
27. okt 2010

@storrmy a ako si to predstavuje dalej?super svokra skoro ako med 😠 ...

storrmy
autor
27. okt 2010

@mirka414 : No to už naozaj neviem. Normálne to pocitujem ako psychické týranie. ☹ Poznám ho za tých osem rokov. Viem, že ak sa akože na začiatku bude starať, tak ho to rychlo prejde! Zaujíma ho len to aby mal pc a aby sme ho neotravovali vecami ktorého nebavia a nezaujímajú. 😠 Pamätám si na jeden email, ktorý mu napísala a bola to len čistá náhoda, že som si ho mohla prečítať. Vtedy mu svokra vyčítala, že by mal aspoň ku svojej dcére trochu korigovať
svoje správanie,, aby nezostal sám, keď sa ona pominie, že aby sa niekto oňho postaral na staré kolena. 😒

storrmy
autor
27. okt 2010

@kaktusik007 : Som rada, že mit ak veríš. 😒 Ale ja sebe nie. Už týždeň nespávam viac ako tri hodiny a do seba dostanem denne tak dva rožteky. Tie migrény by som nikomu nepriala. Dokážem prehryznúť veľa. To že ma využival a využíva, to že mi bol neverný, to že ma chodí ohovárať pred svokoru a ona potom po celej širokej rodine ktorá je na východe. ☹
No mojou hranicou únostnosti sú a boli a budú deti. A toto je hranica, cítim to vo svojom vnútri...

kaktusik007
27. okt 2010

@storrmy toto fakt uz je psychicke tyranie.... behni na socialny urad, zavolaj do centra.... chod k lekarovi.... ja ked som sa rozvadzala, bolo toho na mna moc, a aj som z vypocitavosti potrebovala mat palku na manzela - behla som k psychiatrovi... su to lekari prveho kontaktu, nepotrebujes mat odporucaci listok.... malo to vyhodu, ked ex zacal vyskakovat a robit nejaky natlak, som mu s kludnou tvarou povedala - co ty chces, ty si ten kto ma dohnal k psychiatrovi... a jemu to doslo, ze toto moje tvrdenie nema absolutne ako spochybnit 😉 tak som bola potom na koni 😵

silvia07
27. okt 2010

@storrmy nezavidim ti ☹ ....a byt je vas spolocny?...alebo len jeho?

filipal
27. okt 2010

@storrmy bud rada, ze podal ziadost o rozvod. hadam nechces byt s takym psychopatom v manzelstve.
o to, ze by mu dieta dali do striedavavej starostlivosti pochybujem, nie je to vobec zvykom. hlavne sa neboj, ten psychiater, co ti radi Kaktusik, je dobry napad. musis sa psychicky pozbierat, potrebujes aspon docasne lieky.
v tvojom pripade nic nie je lepsie ako rozvod. prenajmi si maly byt, aj tak budes na tom financne lepsie ako s tym zdieracom. uvidis, ulavi sa ti. podla mna musis byt odvaznejsia. povedz si, co je pre teba najdolezitejsie. najprv odist od toho chlapa a postupne budes riesit dalsie veci. takto sa stale tocis dokola.

silvia07
27. okt 2010

suhlasim s filipal....ak utiahnes sama prenajom bytu, tak prec od neho...on sa tazko zmeni

martinka17
27. okt 2010

@storrmy trošku som to prečítala, ale akosi som nepochopila, prečo s ním žiješ? Ako k čomu je dobré takto trápiť vlastné deti?veď nie su slepé a všetky tri dobre vidia, čo sa deje a iste sa veľmi trápia. Keď to celé ťaháš sama, tak od neho odíď. Načo ti je? Aby si povedala že živíš 5 ľudí? Tak budeš živiť len 4, aspoň to bude ľahšie 😉

sirinka
28. okt 2010

mno...s tym psychiatrom opatrne...to mu este skor daju malu do striedavej, ak ma matka problemy 😕
od akeho veku ma dieta pravo rozhodnut sa same, s kym chce ostat zit po rozvode? skor by som zobrala malu k psychologovi, nech tam daju odporucenie, resp. neodporucenie na striedavu.... 😉

storrmy
autor
28. okt 2010

Babenky zlaté ani neviem ako vám poďakovať za všetky povzbudivé slová a rady.. 🙂
Zajtra idem na soc.urad, kuratela , či ako sa to a začínam jednať. 😠 Už týždeň je tichá (doslovne)
domacnosť. Že skúšal proti mne zapojiť aj krízovú poradňu pre domáce násile(akože ja mu spôsobujem
asi to násilie) 😠 Zaujímavé je, že ešte mi doteraz neprišlo žiadné vyrozumenie zo súdu... Že by to mala byť z jeho strany tvrdá manipulácia? 😖

sirinka
28. okt 2010

@storrmy a daj si aj pozor, co sem pises...mohol by ti to tu najst...

maznacik007
29. okt 2010

@storrmy ides na to dobre... inak kludne mozes zajst aj k psychologovi /psychiatrovi nie je potrebny papier od obvodaka... a nemusis sa obavat ze ti to nejako poskodi... mozno skor pomoze... nech je len peken zaznamenane ze ti manzel sposobuje psychicke tyranie a ze sa to snazis riesit... chodit k psychiatrovi nie je ziadna hanba ani nie je potom clovek horsim rodicom..

treba zajst na UPSVAR... a zacat to riesit... oni ti pomozu spisat navrh na zverenie dietata do tvojej starostlivosti.. a plus mozes poziadat o vyzivne aj na dieta aj na teba..
prip. skus nakontaktovat este centrum pre tyrane zeny.. oni ti tiez mozu pomoct...

a co sa tyka striedavej starostlivosti... tak sa nemusis nejako obavat... je to u nas novinka....a [podla toho co popisujes... nema manzel sancu...

kaktusik007
29. okt 2010

@storrmy ak by mne moj ex neukazal papier ziadosti o rozvod potvrdeny podatelnou sudu, tak by som asi 7 mesiacov nevedela ze sa chce rozviest.... tak dlho totiz trvalo, kym vytycili pojednavanie... a to prosim o dalsieho pol roka....
ale my sme boli bezdetni, mozno aj to hralo v tom rolu.... v kazdom pripade, ak povedal, ze dal ziadost o rozvod, tak by som mu to mozno verila, mozno nie.... nech ti ukaze papier 😉
inak.... kamoska s exom sa rozvadzali 10 rokov, natahovala to ako sa len dalo... islo z jej strany o vypocitavost a pomstu.... napriklad tak to robila, ze dala ziadost o rozvod, a den pred pojednavanim ju stiahla.... toto mu spravila 2x.... a zakazdym ziskala asi rok - to len tak pre info..... aby si vedela, ze ju naozaj moze kedykolvek stiahnut....
a som rada, ze
@maznacik007 ma podobny nazor na psychologa/psychiatra ako ja 😉

mirka414
29. okt 2010

@storrmy Kým
ty kričíš na svoju ženu,existuje muž,ktorý jej chce nežne šepkať do
ucha..Kým ju ty ponižuješ,urážaš a utláčaš,existuje muž,ktorý s nou
flirtuje a pripomína jej aká je ona prekrásna..Kým ty svoju ženu
zranuješ,existuje muž,ktorý si želá,aby sa s nou miloval..Kým ty nútiš
svoju ženu plakať,existuje muž,ktorý si kradne od nej úsmev... ver ze aj pre teba sa niekto taky najde 😉 drzim palce musis si len verit ze bez neho to pojde vsetko lepsie a ze raz sa mu to vsetko vrati ked nebude jeho maminka.

filipal
29. okt 2010

@storrmy a ty sa chces rozviest?

storrmy
autor
29. okt 2010

@filipal : Som ten verný loajálny typ. ☹ Raz keď ľúbim, tak verne..
Ale pokiaľ ide na mňa cez deti, tak koniec srandy. Vtedy mám v hlave len jednu rovnicu: bez dietata alebo bez neho..
No a mam jasno a začínam jednať. 😠 City síce sú ale zamknuté. A keď sa nezastaví, tak az dokonca, teda aj rozvod.
☹ ☹ Ale mne je zle už len z toho čím všetkým budem musieť prejsť, už druhý krát... ☹ 😔

storrmy
autor
29. okt 2010

@maznacik007 : Skúšala som, povedali mi, že to čo robí, nie je v pravom slova zmysle týranie, je to skôr na osobnostnú poruchu... Priznám sa nechápem rozdiel, skúsim zistiť.. 😖
Nechcela som íst týmto smerom.. Nikdy som mu nevytkla ohľadom jeho zdravot. stavu ani slovo.
no mam pocit, že on aby dosiahol čo chce, tak je schopný zabíjať muchy kladivom, obrazne povedané.. ☹ ☹

filipal
30. okt 2010

@storrmy nuz, viem, ze kazdy mame hranicu niekde inde....ale co by musel spravit, aby to uz bolo dost?
ako chces zabranit tomu, aby mu nezverili dieta do striedavej starostlivosti?
lebo nerozumiem tejto vete -"bez dietata, alebo bez neho".
na pojednavani (ak on podal ziadost o rozvod) budes suhlasit, alebo budes proti?

storrmy
autor
30. okt 2010

@filipal : Vpodstate už nemusí spraviť nič ☹ . Už toho spravil dosť, až moc. Tú vetu som myslela tak, že bez koho dokážem byť keď musím a bez koho už nie. No a je jasné že bez dcérky, hoci mám tri, by som to asi nezniesla byt. Chybala by mi, nemôžem ju nechať
íst, len preto, že niekto povedal, však ty máš už dve deti a on nemá nikoho, bude mat aspon ju jednu.. Nie, toto nie je pre mňa dôvod. Sú moje všetky tri a ľúbim do zblaznenia 😵 🤐 takže tak. K tvojej posled.otázke: Jednoznačne nebudem
a neviem si to v reále ani predstaviť. 😠 Je to hovadina lebo budu trhat súrodencov? By som po krátkom čase skončila v Pezinku... Radšej budem krkať ale spolu ako nejak inak.. Už bývaly muž sa mi posmieval, že mne strašne záleží na tých ďeťoch... Somár jeden(horšie by sa hodilo ale nechcem aby mi to blokli). Teraz už len čakať čo bude.. a modliť sa, aby to nebolo horšie... ☹

filipal
30. okt 2010

@storrmy ta posledna otazka bola myslena tak, ci budes suhlasit s rozvodom.
storrmy, jasne, ze dcerku nedas dobrovolne....ved asi ako kazda normalna matka. ale vraj je striedava starostlivost dost realna ak o nu otec poziada....tak preto som sa pytala, ze ci mas vymyslenu nejaku taktiku. mala by si sa poradit s nejakym pravnikom.
drzim ti palce, nech to dobre dopadne.

storrmy
autor
31. okt 2010

@filipal : V podstate rozvod beriem už ako nevyhnutnú vec, ktorá bude následovať. Bohužiaľ. ☹ Taktiku? No neviem, niečo možno by sa našlo ak nebude vyhnutiu, ale považujem to za dosť úbohé.. ☹ Ale ak ide o dcerku... ☹

martinka17
2. nov 2010

@storrmy blahoželám, vidím, že si pekne spravila obrovský krok vpred a začínaš si zase vážiť samu seba a bojovať za seba a detičky 😀 😀 😀

statnyjunak
23. máj 2017

Já mám doma takého svokra nedať mu nažrať?kašle na to zožerie v noci keď spíme.😀

sense
23. máj 2017

Od takeho len prec....lepsie to nebude este aj dvery ti to.mozu casom vyhafzovat na oci...pekne ziadat sud o vyzivne na teba a dceru ....a servis typu varim periem zehlim a este aj "nohy roztiahnem" by skoncil...

luga_luga
23. máj 2017

aj ked ste manzelia, mozes si dat sudom urcit vyzivne na malolete dieta, ktore platit musi

veronikaszabova
23. máj 2017

@sense
@luga_luga
Tema je z roku 2010

sense
23. máj 2017

@veronikaszabova vsimla som si ale az po odoslani prispevku

cecilia68
23. máj 2017

@storrmy Kde si k nemu prišla? Veď ty živíš príživníka☹ Ty si predtým nevedela, že z jeho inv. d. 290€ budete mať "veselo" a stále bude núdza o peniaze? Držím ti palce, aby si sa ho čím skôr zbavila.

Strana
z2