icon

Manžel pokukuje po mojej sestre

5. jan 2026

Ahojte... neviem kde ani začať, tak sa hanbím, že prispievam anonymne. Sme s manželom spolu 2 roky. Ja mám 32 a manžel 35, vždy sme mali pekný vzťah. Sme katolícki založený a podľa toho sa samozrejme aj obliekam, dodržujem isté oravidlá slušnosti. Deti zatiaľ nemáme, ale chceli by sme. Myslela som si, že náš vzťah je super, kým neprišla moja sestra, je odo mňa mladšia a vždy bola výraznejšia. Je dosť kariérne založená a nikdy nemala žiaden vážny vzťah. Vždy je pekne oblečená, upravená. Má hrozný šarm na ktorý som vždy žiarlila. Teraz sa prišla starať o našu mamu po operácií a je doma pár mesiacov, práve počas tohto obdobia som si všimla ako po nej môj manžel pokukuje. Snaží sa s ňou srandovať, tráviť s ňou čas. Doslova je na nej nalepený. Bojím sa ho konfrontrovať, je mi z toho ťaživo. Naposledy sme prišli na návštevu a bola som tak na neevy, že som ju poslala prezliecť sa, keď som videla ako je len v pyžame. Vždy sme mali so sestrou dobrý vzťah, ale toto ma desí a ubíja. Mám manžela konfrontovať?

janage
6. jan 2026

A teda nechce sa mi veriť, že karieristka zo dňa, na deň nechá robotu a obetavo sa ide starať o mamu po operácii. Karieristka by pomoc matke zaplatila, rozhodne by prácu neopúšťala.
Zrejme máš dosť skreslené vnímanie sestry. Véd sa ponukni, že necháš prácu ty a budeš sa starať o mamu, tým pádom sa sestra môže vrátiť domov.
Ale skôr si myslím, že karieristkou si ju nazvala lebo je rozhľadená, šarmantná, zrejme aj vzdelaná a hlavne za svoju prioritu nepovažuje mať manžela a deti.
Ty máš svoju cestu, ona svoju. Daj si ale pozor, aby ti žiarlivosť neskreslila úsudok.
A k téme pyžamo, ak ste prišli neohlásene, v nevhodnú hodinu, po tom, čo mama mala zlu noc a pod....vôbec sa nečudujem. Uvidíš až budeš mat bábätko, že kľudne aj na obed zistíš, že si v pyžame s neumytymi zubami, strapatá a od grciek. Budú aj také dni a nemusí ich byť málo.
Starostlivosť o staršieho ležiaceho človeka- nepíšeš v akom stave mama je fyzickom, psychickom, môže byt veľmi náročná. Predpokladám, že keď mamke nestačí doniesť jedlo a pozrieť ju raz denne, ale bolo potrebné zabezpečiť starostlivosť na celý deň, zrejme to nebude ľahký stav, kedy sa pacient hýbe sám a dobehneš ho pozrieť.

viktoriaandrascik
6. jan 2026

Chlap môže byť aj katolícky založený ale stále je to chlap. Keď postavíš vedľa seba 2 identické ženy a jedna bude oblečená vo vlnenom svetri a v sukni po členky, druhá bude mať pekné priliehavé šaty nad kolená, tak hádaj na ktorej nechá oči?

janage
6. jan 2026
@viktoriaandrascik

Chlap môže byť aj katolícky založený ale stále je to chlap. Keď postavíš vedľa seba 2 identické ženy a jedna bude oblečená vo vlnenom svetri a v sukni po členky, druhá bude mať pekné priliehavé šaty nad kolená, tak hádaj na ktorej nechá oči?

@viktoriaandrascik jedna vec sa je diskrétne popozerať, druhá vedome to vyhľadávať.
A prečo sa autorka napríklad nepripoji k rozhovoru sestry a manžela? Prečo netrávia čas spolu ako rodina. Možno ide o 5minutove rozhovory, nad ktorými by sa iná pousmiala.
Autorka sa cíti neistá. To je jej problém. Keby sa cítila v manzelstve isto a v pohode, nebála by sa manželovi povedať, že ju teší, že majú s jej sestrou taky dobrý vzťah, ale má pocit, že trávia príliš veľa času len sami dvaja, že to on preháňa.
Nebála by sa úprimného rozhovoru, nevidela by v sestre nepriateľa a v mužovi obeť. Tu netreba ani podpichovat, ani žiarliť, ale normálne si povedať. O nezdravo vzťahu svedčia za mňa aj slová, že ona sa hanbi. Za čo pre pána? Za sestru, za muža? Za svoje obavy?

aurora33
6. jan 2026
@janage

A teda nechce sa mi veriť, že karieristka zo dňa, na deň nechá robotu a obetavo sa ide starať o mamu po operácii. Karieristka by pomoc matke zaplatila, rozhodne by prácu neopúšťala.
Zrejme máš dosť skreslené vnímanie sestry. Véd sa ponukni, že necháš prácu ty a budeš sa starať o mamu, tým pádom sa sestra môže vrátiť domov.
Ale skôr si myslím, že karieristkou si ju nazvala lebo je rozhľadená, šarmantná, zrejme aj vzdelaná a hlavne za svoju prioritu nepovažuje mať manžela a deti.
Ty máš svoju cestu, ona svoju. Daj si ale pozor, aby ti žiarlivosť neskreslila úsudok.
A k téme pyžamo, ak ste prišli neohlásene, v nevhodnú hodinu, po tom, čo mama mala zlu noc a pod....vôbec sa nečudujem. Uvidíš až budeš mat bábätko, že kľudne aj na obed zistíš, že si v pyžame s neumytymi zubami, strapatá a od grciek. Budú aj také dni a nemusí ich byť málo.
Starostlivosť o staršieho ležiaceho človeka- nepíšeš v akom stave mama je fyzickom, psychickom, môže byt veľmi náročná. Predpokladám, že keď mamke nestačí doniesť jedlo a pozrieť ju raz denne, ale bolo potrebné zabezpečiť starostlivosť na celý deň, zrejme to nebude ľahký stav, kedy sa pacient hýbe sám a dobehneš ho pozrieť.

@janage presne to som chcela napisat, že mozno je pre ňu karieristka každá žena, ktorá chodí do prace.

aurora33
6. jan 2026
@anonym_d35967

Moja kamoska nosila od svadby (vydavala sa mlada) vlasy zasadne v cope. Vraj dlhe vlasy si chce nechat len pre manzela. Nerozumiem tymto postojom.

@anonym_d35967 preboha 😆😀

ekira1
Autor odpoveď zmazal
ekira1
6. jan 2026
@pr85

Katolícka viera zakazuje žene provokovat mužov svojim oblečením a tým ich zvádzať na hriech (myšlienkami alebo dokonca skutkami). Iné je to v domácnosti medzi manželmi. Tam sa to dokonca predpokladá, aby zena dokázala muža vzrušiť a mohli mať sexuálny styk, splodiť deti, atď.

Porozprávaj sa medzi štyrmi očami so sestrou a potom osamote aj s mužom. Popros sestru, aby sa obliekala v súlade s katolíckou vierou (predpokladám, že aj ona je katolícka), aby zbytočne neprovokovala tvojho muža. Mužovi vysvetlí, že sa ti nepáči jeho frivolne správanie k tvojej sestre a konfrontuj ho s učením Cirkvi v tejto záležitosti.

Ako vy dvaja s mužom praktizujete vieru? Chodíte pravidelne do kostola na omšu, spovede, modlite sa? Máte deti?

@pr85 si si istý, že tými skutkami je myslené obliekanie? Že keď si dá žena sukňu nad kolená, alebo výstrih, robí to preto, že chce zvádzať ženatých mužov?

minenkaa
6. jan 2026
@pr85

Katolícka viera zakazuje žene provokovat mužov svojim oblečením a tým ich zvádzať na hriech (myšlienkami alebo dokonca skutkami). Iné je to v domácnosti medzi manželmi. Tam sa to dokonca predpokladá, aby zena dokázala muža vzrušiť a mohli mať sexuálny styk, splodiť deti, atď.

Porozprávaj sa medzi štyrmi očami so sestrou a potom osamote aj s mužom. Popros sestru, aby sa obliekala v súlade s katolíckou vierou (predpokladám, že aj ona je katolícka), aby zbytočne neprovokovala tvojho muža. Mužovi vysvetlí, že sa ti nepáči jeho frivolne správanie k tvojej sestre a konfrontuj ho s učením Cirkvi v tejto záležitosti.

Ako vy dvaja s mužom praktizujete vieru? Chodíte pravidelne do kostola na omšu, spovede, modlite sa? Máte deti?

@pr85 mňa toto vždy zaujímalo ,ako môže zena zvádzať mužov oblečením

anonym_7c4037
6. jan 2026

@anonym_autor
@anonym_autor to znamená, že sa obliekas ako mníška? Začni sa obliekať sexi a všetko bude ok.
Vidíš, že katolícke obliekanie nie je v poriadku.

janage
6. jan 2026

Za mňa toto nie je o oblečení, ale o dôvere, resp. jej nedostatku.
Ty autorka zrazu neveríš, že si pre svojho manžela dosť dobrá na to, aby ti ostal verný.
Neveríš manželovi, že dodrží manželský sľub čo ti dal.
Neveríš sestre, že tvoj manžel je pre ňu len rodina, s ktorou si dobre pokecá hoci v tom pyžame.
A tak sa bojíš, že si radšej ticho a trpíš? Myslíš, že toto Boh chce? Prečo neveríš sebe, manželovi, sestre? Prečo nezvolíš otvorený kľudný rozhovor s manželom? Možno vidíš to čo vôbec nie je. A možno je a v tom prípade by tvoj manžel mal byť prvý kto by mal urobiť krok k zmene situácie napr.tym, že počká kým segra prehodí župan, bude sa viac držať pri Tebe atď.

anonym_d35967
6. jan 2026
@ekira1

@pr85 si si istý, že tými skutkami je myslené obliekanie? Že keď si dá žena sukňu nad kolená, alebo výstrih, robí to preto, že chce zvádzať ženatých mužov?

@ekira1 no presne, akoby muzi nemaju dost vizualnych podnetov, si kazda katolicka mysli, ze vsetkych muzov zaujima prave jej postava a jej outfit a musi si ho kontrolovat? Lebo akoze aby nezvadzala chlapov? No strasne, ci si to aj chlapi tak kontroluju, aby nemal prilis obtiahnute gate ci tricko? Aby slina nevytiekla nejakej katolicke v kostole?🙄

Medzi mnisskym habitom a stetkovskym oblecenim je siroka skala vkusneho, pekneho oblecenia.

hopatko
6. jan 2026
@biba_18

@anonym_ad85eb nech sa páči

@biba_18 ...citala som, idem to predychat

domak2
6. jan 2026
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik tak si ju snáď nemal brat za manzelku, ked sa mu páčia vyzyvave ženy. Teda predpokladám, že ona taka bola uz pred tým ako sa zobrali. Nechápem čo tu z neho všetci robia chudáka co sa nemôže ovládať, lebo si da niekto obtiahnuté tričko.

aurora33
6. jan 2026
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik Môj by nechal oči na mne, aj kebyže som vo vreci.

janage
6. jan 2026
@aurora33

@aurora33 autorka píše, že sa oblieka cudne podľa viery, kde sa telo považuje za chrám. Tak hádam aj telo muža je chrám a ma sa aj on chovať cudne v súlade s vierou ktorú žijú. Nie je v poriadku zvaľovať zodpovednosť za chovanie muža, na oblecenie sestry.
A presne ako píšeš, jeho by malo vzrusovat v prvom rade to čo má jeho manželka pod šatami, zvlášť keď ona sa snaží žiť vo viere, ktorú si vybrali obaja. A nie oblečené či neoblecene iné ženy.

pr85
6. jan 2026
@anonym_a2eabd

@pr85 som katolík, chodím do kostola, na všetky sviatosti. Môj najlepší kamarát je kňaz, chodíme spolu na pivo do mesta. Pohybujem sa medzi kňazmi, miništrantami od mojich povedzme 14 rokov. A nie, nikto mi nezakazuje nosiť výstrih či sukne nad kolená, nikto mi nezakazuje nosiť obtiahnuté veci. Je logické, že do kostola neprídem v minišatách pod zadok s výstrihom po pupok. Ale v ostatných veciach ma moja viera nelimituje.

@anonym_a2eabd Ale mala by si nad tým porozmyšľať, že môžeš vystaviť mužom pokušeniu hriech (nečistých myšlienok).

Inšpiruj sa napríklad niečím takýmto: https://www.facebook.com/KatolickaZenskost/post...

anonym_a2eabd
6. jan 2026
@pr85

@anonym_a2eabd Ale mala by si nad tým porozmyšľať, že môžeš vystaviť mužom pokušeniu hriech (nečistých myšlienok).

Inšpiruj sa napríklad niečím takýmto: https://www.facebook.com/KatolickaZenskost/post...

@pr85 každý muž, sa vie ovládať, má svoj vlastný rozum a používa ho. Muža neriadia jeho pudy, ale jeho osobnosť, jeho výchova a jeho viera. Toto, čo si napísal, je skrývanie sa muža a ospravedlnenie svojho zlyhania. Každý normálny a lucídny kňaz by ti na to odpovedal veľmi jasne. Žena má právo sa obliecť akokoľvek, bez toho, aby sa mala ospravedlňovať predkýmkoľvek.

anonym_bdda60
6. jan 2026

@anonym_autor aj ja som katolícky založená ale s oblečením to nemá nič spoločné 😂😂🙈Chodím normálne oblečená ...ty čo si dostala v kostole zošit čo sa.môže nosit a čo nie ? Sa obliekaj ako mladá žena a nezvaluj všetko na sestru ....A ja len oči niekedy otváram čo ženy nosia aj do kostola 😂😂takže viera s tým nič nemá...

anonym_3e5f6c
6. jan 2026
@pr85

@pr85 preboha🤦🏼‍♀️🙈 Tak snáď môže nosiť oblečené čo chce a čo je jej pohodlné nie? Keď to niekoho vzrušuje nech si uprace myšlienky on sám

pralinka25
6. jan 2026

mna by zaujimao to sestrine sexi vzrusujuce pyzamo ktore nosi len tak u mamy o ktoru sa stara

anonym_8e3bcf
6. jan 2026
@anonym_e1edb3

no sestra by sa mala obliekat menej vyzyvavo a ty mozno trosku viac -krajsie .. nemusis vyzerat ako mniska .. vyzerat pekne a sexi nemusi hned znamenat behat polonaha.. chlapy sa radipozru ,radisa zenou pochvalia..

@anonym_e1edb3 sestra nemusí absolútne nič. Snáď jej manžel môže menej slintat a správať sa ako dospelý chlap a jeho žena sa nemusí zas obliekať ako mníška a potom tu plakať ako pozerá po inej žene. To potom aj jeho kolegyne, kamošky sa majú obliekať menej vyzývavo? Bola doma u matky a ani nevedela že prídu. Pani svätá má problém so sebou, treba začať od seba.

pr85
6. jan 2026
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik Nie všetci chapi rozmýšľajú svojím prirodzením. Ak som raz ženatý a mám svoju ženu, tak ju podvádzať nebudem.

pr85
6. jan 2026
@ekira1

@ekira1 Môže aj nemusí. Nevidím do jej hlavy, za akým účelom to robí.

pr85
6. jan 2026
@anonym_a2eabd

@pr85 každý muž, sa vie ovládať, má svoj vlastný rozum a používa ho. Muža neriadia jeho pudy, ale jeho osobnosť, jeho výchova a jeho viera. Toto, čo si napísal, je skrývanie sa muža a ospravedlnenie svojho zlyhania. Každý normálny a lucídny kňaz by ti na to odpovedal veľmi jasne. Žena má právo sa obliecť akokoľvek, bez toho, aby sa mala ospravedlňovať predkýmkoľvek.

@anonym_a2eabd na jednej strane máš pravdu, že katolícky muž sa musi ovládať, ale to nedáva katolíckej žene právo chodiť viac vyzlečená, ako oblečená a už vôbec nie do kostola.

buminka555
6. jan 2026

@anonym_autor
Pokukuje preto, lebo aj ona pokukuje po ňom
Stále je to obojstranná bunda

anonym_a2eabd
6. jan 2026
@pr85

@anonym_a2eabd na jednej strane máš pravdu, že katolícky muž sa musi ovládať, ale to nedáva katolíckej žene právo chodiť viac vyzlečená, ako oblečená a už vôbec nie do kostola.

@pr85 každý má prívo obliekať sa, ako uzná za vhodné. veľmi jasne som ti napísala, že do kostola asi nie, nerob sa, že si to nečítal. Svoje slabosti a neschopnosť ovládať svoje pudy neskrývaj za hriešne správanie ženy. Jediný hriešny je v tomto tu muž. Má sa ovládať. Ak sa nevie ovládať, nech sedí doma a nechodí medzi ľudí.

danica2711
6. jan 2026
@aurora33

@aurora33 ...pretože zjavne z teba aj v tom vreci vyžaruje niečo iné než z autorky

koniarova
6. jan 2026
@biba_18

@anonym_ad85eb nech sa páči

@biba_18 ďakujem. Toto si nechám na poobedie. 👍 Vyzerá to lákavo.

aurora33
6. jan 2026
@danica2711

@aurora33 ...pretože zjavne z teba aj v tom vreci vyžaruje niečo iné než z autorky

@danica2711 Ved jasne, podla mňa nie je dôležité čo ma človek na sebe, ale čo z neho vyžaruje.

radacak
6. jan 2026

@anonym_autor zapracuj na sebe ..tiež mám v okolí taký prípad kde jedna sestra prebrala druhej frajera ..pritom tá prvá čo prebrala mala iného muža a aj dieťa)