icon

Manžel používa nadávky

domibed
29. máj 2022

Ahojte. Som dosť zúfalá už. Manžel má toho teraz veľa, štartuje firmu, sťahujeme sa máme rocnudcerku. Od kedy sa narodila je oveľa psychicky labilbejsi. Neviem či nezvláda ten tlak zodpovednosti alebo čo. 🤷 Na dennej báze používa nadávky typu do pi.., ku..., a podobne keď ho niečo naštve lenže jeho naštve čokoľvek. Predtým použil nadávky ale skôr v partii z "frajeriny". Nie takto. Čokoľvek sa opýtam, stačí že sa krivo pozriem, podpichnem.. hneď vyletí. Nevravím, že si neiekedy rada nepichnem.. Ale aby mi povedal, že mám držať p*** alebo mám ísť do p*** m PPi príde ako fakt prehnaná reakcia. Nikdy ma neudrel, ak sa veľmi pohadame udrie Max do niečoho iného alebo sa ide prejsť. Stokrát som mu poveda, že mi to prekaza. Všetko otočí, že ani ja si ho nevážim, že nech sa k nemu najprv ja začnem správať slušne a nie ho buzerovat. Keď ho nie o pýtam pre domácnosť....
Nedokáže mi ani odpovedať na otázky bez nervov .. lebo či som blondína alebo akoby ho obťažovalo, že sa niečo pýtam... Čo sa malej týka.. berie ju čisto ako môj zodpovednosť. Vôbec sa nezaujíma o to, ako ju vychovávam, mňa to baví študovať, čítam si Montessori knihy a iné pedagogiky. A snažím sa aplikovať to najlepšie... On sa o Tom do mnou vôbec nerozprsva.. jediné čo mu ja poviem že by mal alebo nemal robiť, hovoriť jej . Veľmi ma trápi , že sa nemám s kým porozprávať o jej výchove. Čakala som väčší účasť. Aj vaši muži to nechávajú na vás? Je príslušné takýto slovník?

Strana
z2
domibed
autor
29. máj 2022

@domibed ... Čo sa týka tej výchovy nemyslela som to aktuálne skôr celoplošné od narodenia je taký . Jedným uchom dnu druhým von.. vraj ako si vychovam tak budem mať a podobne ak sa postazijem na malú tak ako som si naučila tak mám .. vôbec sa necitimze sme na výchovu dvaja. Predtým robil na zmeny. Tak bol unavený. Veľa spal.nestastny že je to monotónne práca. Keď bol doma moc sa malej nepovenoval.. pol hodinku a hral sa na mobile.. nebýval nervózny dokým mala nezačala byť väčšia a nezačala dobiedzat. To už sa do toho obuvam aj ja.. lebo proste je doma dve hodiny a aj to týka do mobilu

katkami123
29. máj 2022

@domibed
Tiež som si zažila sťahovanie s malým dieťaťom. Vieš, vás stavbje dočasný, ty zoštatnicujes, presťahujete sa a bude zas fajn, teraz je blbe obdobie, tak to treba brať. Horšie by bolo, keby to bolo niečo trvalé, že ti muž napríklad gambluje, ze závislý od alkoholu, nejaka neliečiteľná choroba… lenže toto máte iba obdobie, ktoré prejde. Buď rada, ze sa stahujete teraz. O 2 roky budú ceny nehnuteľnosti ešte omnoho vyssie a lacným a ľahko ziskatelnym hypotékam s nízkymi úrokmi už odzvonilo, neviem, či čítaš finweb atď., ale buď rada, že to všetko tvoj manzel rieši teraz, o 2 roky by Vam už takú hypo nikto nedal, pripadne by ste už na to nemuseli mať.

katkami123
29. máj 2022

@domibed
Tak mu zober mobil a vymysli mu nejakú aktivitu s dcérkou, napríklad, nech spolu kreslia - vodovými, omaľovánky, sú rôzne časopisy s aktivitami už pre deti od 2 rokov - lepiť nálepky a podobne, tak mu daj, nech s nou robí. Zas nie každý sa vie zahrať s tak malým dieťaťom a vymyslieť aktivitu. Len tvoj muž by potreboval aj nejaký koníček, ktorý by ho napĺňal, očividne bude už aj vyhorený.

liljana
29. máj 2022

Kolko ma rokov? Asi ste mladi. Ze sa nestara a nevenuje o jedine dieta. Starsi muzi, po 30-35tke si vedia viac uzivat deti. Maju zarobene, odrobene, uz sa nemusia tak sustredovat na pracu. Mozu vypnut a vedia si viac uzit deti. Ak nie su vyslovene taki, ze starost o deti nemusia nikdy. Pre zenu je lepsie rodit za mlada, muzi chcu deti radsej neskor.

elizabet173
29. máj 2022

@domibed no tvoj muž je na manželstvo a rodičovstvo ako stvorený 🙈, držím palce, aby si školu úspešne dokončila a trochu sa to vo vašom spolužití utriaslo

kamatopo
30. máj 2022

Môj muž jazdil kamiónom, robil si školu,staral sa o malú keď som bola v robote a prerábal dom. Ani raz nevybuchol ,nepovedal škaredo a ešte mňa vedel podržať keď som bola na dne ja. Je to o povahe a o tom či ty chces byt s takýmto človekom. Ak je taký výbušný tak to nie je tým že má toho veľa ,ale tým že tlak nevie znášať. Môj ex ten bol presne taký istý. A keď začal ako ti spomínaš s tými ,,chod do pi...,,tak som išla a teraz posiela ďalšiu. Sme všelijaký ľudia.

Strana
z2