Manžel povedal niečo, čo ma ranilo
Baby, ani neviem ako zacat, ide o to, ze manzel je stale nespokojny so zivotom, nevie najst svoje miesto, nechce zit ako vsetci. Proste si mysli, ze nas niekto riadi, sme.len babky a on nechce podliehat systemy. Chce sa vela ucit(nic prakticke) a hlada zmysel zivota (je toho vela a ano stale bol taky)
No vcera povedal cosi co ma dost ranilo(mozno aj tehotenske hormony) no myslim si, ze aj bez tych by sa ma to dotklo. Cakame spolu tretie dieta, iba prve bolo neplanovane.
Ide o to, ze vcera mi povedal, ze nechce zit tak , ze musi driet ako kon (nerobi
manulne) starat sa o to aby sme mali z coho zaplatit ucty, citi velku zodpovednost za nas. Ze on sa chce vzdelavat, vela premyslat, rozvijat sa atd... Ze nas lubi.
Vsetko krasne, az na to, ze dodal na konci, ze v podstate mne vycita, ze zije takto ako zije. Este aj teraz ked to pisem mam oci plne slz.
Prosim vas nenadavajte na neho, je skvely manzel a otec, zniesol by nam modre z neba, len mi napiste ako by ste reagovali, alebo ako mu mam pomoct, aby sa necitil depresivne(ano myslim si, ze trpi depresiami)
@katkati inak toto je dost mozne, ak je taky typ ako moj ex. Tiez som bola slepo zalubena, odstrihla som sa od kamosiek, co nemal rad, nepozerali sme telku, nerobili nic 'komercne'.. nemala som si farbit vlasy, nemala som sa moc malovat.. a nakoniec som zistila, ze ma podvadza s vymachlenou nafarbenou krasotinkou. Niekdy sme my zeny take naivne.. 🤦 aspon som sa poucila..
@radkaradix neviem, nespomínala, že by ju odstrihol od kamarátok, rodiny, len že on nemá potrebu sa s nimi stýkať. Som na tom podobne, ťažký introvert, som veľmi rada sama, tiež správy pozerám výnimočne, ale to neznamená, že sa vôbec nestretávam s priateľmi, alebo rodinou, ale nepostrádam ich stále. A hlavne neovplyvňujem partnera, ale tak on je taký istý ako ja. Ja si myslím, že sa on dostal do bodu, keď nie je spokojný so svojím životom, že si uvedomuje, že život nemá reprízu, že mu roky utekajú. Poznám zopár ľudí, ktorí pracovali na vyšších postoch a sekli s tým, žijú jeden na chate, druhý na samote, skrátka potrebovali sa vymaniť z toho spôsobu života, akým žili. Moja spolužiačka tak odišla robiť do Rakúska chyžnú do hotela, síce ma to prekvapilo, ale chápala som ju, chcela skrátka vyskúšať niečo iné.
@daganov to je fajn, keď niekto chce viesť takýto život, ale možno autorka a jej deti nechcú byť až tak odstrihnutí, alebo by to spravili len z lásky a prispôsobili by sa mu.. len aby sa nakoniec všetko nezvrtlo, aby autorka neľutovala, že sa prispôsobila mužovi a nakoniec by bol možno aj tak nespokojný, lebo je len taká nespokojná a depkárska povaha.. ty možno svojim životným štýlom nikoho neovplyvňuješ, ale ženy sú také, že sa radi dobrovoľne a často aj nevedomky úplne prispôsobia požiadavkám partnera a stratia samé seba..
Nečíta náhodou tie konšpiračné články, kde píšu, že nás budú všetkých čipovať, pripadne si treba mobil obaliť alobalom aby nás cez neho nesledovali? 😂😂😂 Kamarát mal také obdobie a vo všetkom videl len systém na zotročovanie občanov a našu postupnú likvidáciu..... Alebo to môže byť aj tým s kým sa stretáva. Priateľ má takého kamaráta, ktorý si myslí, že je majster sveta, všade bol, všetko videl, len on pozná ten pravý zmysel bytia a presne to sa snaží vštepovať aj môjmu, keď príde z kávy, tak len počúvam ako keby objavil teplú vodu 🤷♀️
@radkaradix to už je v réžii autorky, možno jej to vyhovuje, aspoň som nepostrehla, že nie, sťažovala sa, že muž dáva za vinu jej, ako žije, čo je síce na hlavu, ale chce to zrejme len rozhovor a nie jeden, ja by som ich spolužitie nevidela až tak čierne
Ja teda, za seba, musím povedať, že keď počujem reči o bábkach a podobne, tak mám 100 chutí prefackať hovoriaceho.
A všeobecne, neznášam ľudí, ktorí sú nešťastní a môže za to SYSTÉM a všetci okolo. Takže za mňa máš plus, že si nevybuchla, pretože už by som mu hľadala inzeráty na nejakú chatu s pozemkom bez elektriny a nech mimo systém teda chová kravy a pestuje jedlo a môže si tak žiť.
Každý si je strojcom svojho šťastia.
Tak, keď si uvedomí, že bude mat veľkú rodinu, záväzky na ďalších veľa rokov asi mu je ťažko.Kazdy má občas také chvíľky, že by chcel robiť iba to čo chce on, žiť inaksie
Doporuc mu kouca........kazdy sa chce niekam posuvat......mal by si vazit....ze nemusi robit manualne ako pekar v pekarni za minimalku....ale ze vie uzivit uz pomaly 5 ludi.....treba trosku pripomenut hodnoty v zivote....
Nechapem niekedy.....aj keby som bola upratovacka...vzdy musim niest zodpovednost ako kazdy clovek na planete....za seba a minimalne za svojich blizkych....archeologom moze byt vo volnom case...pripadne ked deti povyrastu......
@dovozadokoca presne tak, neovplyvníš chorobu, narodenie postihnutého dieťaťa, prípadne nejaké nešťastie v rodine, ale ostatné je v rukách každého
V podstate myšlienkovým pochodom tvojho manžela chápem a doma sa už niekoľko rokov aj v praxi pokúšame žiť tak ako to cítime. Odstrihnut sa úplne od systému asi nejde, ale dá sa žiť tak aby to človeka nebolelo.
Tiež som robila v dobrej firme na dobrom mieste za dobré peniaze. A denne zápasila s myšlienkami bezradnosti, pocitu že som akokeby babka co nemá na výber.
Ale každý má na výber, každý. My sami sme plne zodpovedný za svoju vlastnú spokojnosť, za svoj život, nie naši rodicia, nie nas partner ani deti. Áno blízky vedia naše rozhodnutia ovplyvniť ale v konečnom dôsledku sme to my kto robí rozhodnutia.
Prečo je tvoj muž nešťastný? Nebaví ho práca? Tak nech ju zmení. Alebo nech si dá chvíľku pracovnú pauzu. Čoho sa bojí? Nedostatku peňazí? Sú vôbec peniaze taka dôležitá hodnota že pre ne obetujeme svoj život? Nie, niesu.
@hederamonstera tebe chyba dieta, nic ine
@certi moze byt ;)
ved nech sa vzdelava a premysla, staci mat dobry time management. mozno keby menej polemizoval o tom ako to je podla neho na prd ale radsej ten cas vyuzil na to co chce, tak by to hned bolo o trosku lepsie.
@katkati na PN som isla preto, ze pracujem ako casnicka, bola som v 20tt a nepacilo sa mu, ani mojej dr. ked uz sme pri tom, ze som denne 12-14 hodin v praci, lenze ja svoju pracu milujem, tak som si nechcela pripustit, ze ostanem doma. Na PN som isla tyzden pred uzavretim podnikov kvoli korone, takze tak ci tak by som bola doma . Nikde nepisem, ze spravy nepozeram preto, ze ich nepozera on. Nikdy som spravy nesledovala, max.citam spravy na nete, celkovo sa u nas TV pozera malo a ak uz, tak deti miluju dokumenty o zvieratach. Ja skor inklinujem ku kniham. Neidealizujem si ho, sme viac ako 10 rokov spolu, a ja nemam 18 ani 20/25 rokov.
Proste je to typ muza, ktory pomoze v domacnosti, radsej ide s nami do prirody ci na vylet ako s kamosmi na pivo, miluje prirodu rovnako ako ja a k tomu vedieme aj deti. Manzel ich uci rozpoznavat huby, ja bylinky. Nemal problem od pol roka ostat s detmi sam doma aj niekolko hodin. Kupal, prebaloval ci chystal prve prikrmy. Proste prisla akasi "kriza" stredneho veku ci ako to mam nazvat. A ja sa ho snazim pochopit, popripade aj je to mozne pomoct mu. Podporit ho v tom co chce, teda aspon v ramci moznosti.
bud taka laskava a odpusti si taketo sprostosti!!! Zjavne mas bohate skusenosti s hulenim ak o tom pises. A zjavne mas problem aj citat s porozumenim. Sme zabezpecení a dostatocne
@dazdovka
@radkaradix toto moj nie je ani zdaleka 😅 mam kopec kamosiek vybehnem si hocikedy ked chcem alebo potrebujem. Aj on ma kamosov, len nema rad krcmy 🙈 nepije tvrdy alkohol a nefajci (ani marihuanu ako tu niektore spominali)
Podla mojho nazoru zijeme uplne normalny aj spolocensky zivot. Jedine v com sa my dvaja odlisujeme a zasadne, je to, ze on nepotrebuje spolocnost a ja som brutalne spolocensky typ, ale nasli sme kompromis. A fungujeme takto uz 10 rokov. Nikto nie je o nic ukratení
@radkaradix nie som ten typ co sa prisposobi kazdemu a vsetkemu. A manzel nir je typ aby niekoho do niecoho nutil.
@veronika65 necita 😅 mame sice takeho kmotra(ten zo vsetkeho obvinuje USA)ale stretavame sa minimalne 😅
Zrejme som mala lepsie ozrejmit ten system, ide o to, ze ho serie, ze musi robit na niekoho a aj keby "zarabal" sam na seba ako SZCO, stale by platil odvody statu, ktore su viac ako polovica prijmu, a z toho ma ista cast obyvatelstva(sme z vychodu) kadejake vyhody, a takmer vsetko az k noham polozene, ale ze ak by nam napr. zhorel byt, tak sa nam stat vyserie na hlavu a novy byt/dom nedostaneme. Preto hovori o otrokoch systemu.
@lujza123 aj ja mu vravim, ze oeniaze nie su az take dolezite, ze ma byt rad, ze sme vsetci zdraví, nemame vazne choroby, postihnutia atd... Len on je prilis zodpovedny povedala by som, ze priam az chorobne, vsetko zaplatene, ista cast na sporiacom ucte pre nas ista cast detom na skolu/kruzky/zaujmy. Proste im chce dopriat vsetko
@maialeo preco by mal hulit? Pretoze cakame 3 dieta, ktore sme si naplanovali? Ci kvoli hypo, ktore nepresahuje ani 30000€? Nechapem, co je v dnesnej dobe take zle na troch detoch ci hypoteke
Zijete si teda spokojne, len ho zoziera system. Nuz to kazdeho jedneho z nas. Ja som SZCO a tiez placem zakazdym, ked odosielam odvody a poistky 😅 tak mu prajem, aby nasiel nejaky ten vnutorny pokoj, aby sa vyrovnal s tym, ze bohuzial nas svet takto funguje, alebo ak sa s tym nedokaze vyrovnat, aby ste nasli sposob, ako sa odstrihnut.. drzim palce!
Takže v konečnom dôsledku je to viac menej o tom, že nemám problém, tak si ho spravím.
Muži sú už raz takí,chcú bojovať,chrániť,budovať,starať sa.....ale má pravdu,sme bábkami systému,ja mu rozumiem,len s tým nič nespravíme. Asi ma toho našeho systému plné zuby. Dôveruj mu a podporuj ho. A to,že chcel študovať niečo iné a rodičia chceli čosi iné,to v ňom môže vyvolávať teraz takéto pocity. Dávaj naňho pozor.
@dovozadokoca to bolo prve co mi napadlo. Nemam problem tak si ho hladam.
Ako na jednej strane chapem, aj mna stve socialna ekonomika statu, ale bohuzial nic s tym neurobim a do zahranicia sme ani jeden nechceli ist, takze ak sme aj mali nejaku moznost zit v state kde su dolezití ekonomicky aktivny ludia, kde si vazia dochodcov co cely zivot tvrdo pracovali a kde ked platis zdravotne odvody dostane sa ti aj adekvatnej zdravotnej starostlivosti, tak sme to zmietli zo stola...
@aksunah rada by som ho podporila ale ako? Stale mu hovorim zmen pracu ak ta nenaplna, vzdelavaj sa ak mas chut, alebo si chod niekam sam ak chces vypnut, len on proste tvrdi, ze bez nas nevydrzi viac ako den. Lenze riesenim nie je ani to, aby sme isli s nim, pretoze potom sa nam venuje na 100% 🤷 proste ani tak ani tak. On aj ked musel na nejaku sluzobku (2-3dni) tak skypoval 2-3x denne aby videl deti. Aj z prace pise sms minimalne 3x za 8-10hodin. Co robime, ci je all ok atd (priznavam ak som chodila do prace a vysiel mi aj vikend to iste som aj ja robila😅)
Takých čo zo všetkého obviňujú ostatných by bolo 😂😂😂😂😂 ale tiež som z východu a rozumiem čo ho na tom štve. Nanešťastie sociálna ekonomika štátu je nastavená tak, že čím viac sa človek snaží, pracuje a zarába aby sa mal on a jeho rodina dobre, tým viac ti štát podkopáva nohy 🤬 lepšie sa majú takí, ktorí sa celý život doslova škriabu dole a len naťahujú ruky
To je tvoj pohľad... nie jeho. On by nám tu písal iné...

@dazdovka sorry, kde si zobrala tú marihuanu, či mi niečo ušlo?