Manžel prestal pomáhať v domácnosti
Prosim o radu.Manzel uplne prestal pomahat v domacnosti nekomunikuje so mnou nezaujima sa o deti nechodi na nakupy len pride z prace a vyvaluje sa a hra na mobile.Je pravda ze plati hypoteku a ucty no vyborne zaraba.Ja sama kupujem cely mesiac pottraviny pre 4clennu rodinu drogeriu a detom sactvo atd a ledva vydem s peniazmy.Je zakerny a pomstychtivy.Svokra ze tak to ma byt ze mu staci zarabat.Mame dve dcerky 8,12.
@bimbambim odist na mesiac a nechať mu deti? to by mu v prípade rozvodu dala peknú zbraň do ruky , že "neschopná ženská čo utiekla si niekam užívať a deti mi nechala na krku". Potom by fakt dopadla ako posledna chudera , čo sa nevie vpratať do kože - chlap zarába, ona nie, a ešte aj deti mu nechá a ide si užívať 🙈
@macik6 podla mna jemu nejak asi nedochádza že Tebe nevychádzajú peniaze. Pokiaľ nemal prehľad pred tým, že čo koľko do domácnosti stojí, nebude mať ani teraz keď do obchodu ani nepáchne (to aj môj manžel bol svojho času taký "frajer" že čo Ti nestačí 200-300eur na mesiac? a potom keď musel ísť do obchodu bol prekvapený jak Alenka v ríši divov). Píš si aspoň prehľad minutých financií na domácnosť a deti (resp.lep si bločky do nejakého zošita) aby si mu to mohla buď ukázať a argumentovať tým (v prípade že sa normálne budete vedieť porozprávať) alebo mu to oplieskať o hlavu (kebyže sa rozvádzate)
@macik6 nič v zlom ale keď píšeš na svojho manžela že je zákerný a pomstychtivý, tak tam nevidím nejakú nádej na zlepšenie, lebo z toho vyplýva že už Ty ho vnímaš dosť negatívne. Máš na to plné právo myslieť si aj negatíva (a hlavne ich dobre rozoznať) ale to je silná šálka kávy nazvať partnera zákerným a pomstychtivým , lebo to nie je chvíľková vlastnosť (napr.pod vplyvom zlej situácie doma) ale opis charakteru. Tak neviem ako Ste na tom tak celkovo ako partneri....s rešpektom, snahou aspoň trošku vyjsť tomu druhému v ústrety.
@macik6 ale trošku mu krivdíš, ty kupuješ potraviny, ktoré je aj on ... a on platí byt, kde bývaš aj ty.
Toto mi príde, že sa už moc dávaš do pozície nejakej obete, ale každý vzťah sa vyvíja a za to, kam sa vyvinie, sú VŽDY zodpovední obaja, aj muž, ale aj žena. Niekedy bohužiaľ žena aj tým, že je celé roky "príliš dobrá". Celé roky sa obetuje, prispôsobuje, dusí v sebe rôzne pocity, nerieši ... a potom sa to nahromadí, vybuchne a chlap nechápe.
Prípadne mužovi príliš veľa dovolí, príliš dôveruje...
A potom poznám rozvody z dôvodu oddelených spální po narodení dieťaťa, alebo že s mužom žena prestane pre niečo spávať.
Vyber si, čo z toho je váš prípad ... nehovorím, že som sa trafila.
@hettinka ale ano v niecom mozno mas pravdu no za tie roky ked postupne zistis ze ten muz si ta ani trochu nevazil bola som len dobra aby mal pocit pohodlia a jediny komu sa cely obetuje su jeho rodicia a najviac boli to ze aj k vlastnym detom vlastne nic neciti akoby sme mu boli len na pritaz no nue nechcem sa lutovat cas vsetko ukaze
hej baby, vsetky máte v niecom pravdu ....jasne chlap plati hypoteku ....byvaju to velke prachy. Ale takisto co vidim v reali tak si plno chlapov neuvedomuje ze keby sa zeny nevenovali "len" práci a potom poobede a vecer detom, domacnosti, nakupom (nerobili druhu sichtu), tak tiež majú možnosť robiť kariéru a zarobiť rovnaké prachy a potom sa biť do hrude, že aha aká som superžena že platím hypotéku. Ja mám niekedy pocit, že mnohí chlapi túto "pridanú hodnotu manželky,opatrovateľky,upratovačky,kuchárky a zdrav.sestry" nevidia.
Choď preč od neho magor je to a že viac zarába no a čo?? Citovo stradas a vôbec si ťa neváži, zanedbáva ignoruje. Asi aj niekoho má ... Porozprávajte sa že keď sa nezmení rozvedies sa. Aby vedel dopredu o tom. A zo svokri si nič nerob ignoruj.
@googlinqa tak tak, vo vzťahu treba vždy používať "argumenty" včas a aj keď je relatívny kľud 😉 Ja vždy vrátim môjho muža "na zem" keď mi na niečo frfle, že pozri sa,:Ty síce ideš na služobku aby si zarobil navyše, ale ja som potom s deťmi 24/7, musim variť, prať, žehliť , upratovať, učiť sa so staršou do školy , nakupiť a ešte popri tom aj po večeroch pracujem. A nemôžem si vyložiť nohy na stôl ani keď malý spí, lebo vždy musim urobiť nejakú robotu pri ktorej mi nemôže zavadzať.
Hanba
Ako si žena naučí, tak má.
Chlapa netreba obskakovať, je to tvor rozumný a svojprávny, tiež má 2 ruky a všeličo vie urobiť, len ich treba nechať.
Chlapi to majú "jednoduchšie", lebo im to ženy jednoduchšie robia, príliš ich šetria. Ako si má chlap potom vážiť, že má navarené, upratané, nakúpené, ked často ani nevie, čo to obnáša.
@macik6 každý má nárok mat niečo, nejakú prácu, ktorú nemá rad. Tak si to treba podeliť, spýtala by som sa, co teda by ráčil robiť. Ak nič, je to lenivec a radšej sa na neho netreba viazať.
A aké, prach TI utierať? On tam nebýva? Sebe neutiera?
Ak by mi povedal, že nebude sex, odpoved by bola “chválabohu, aspoň mám pokoj 😂”.
Môj muž prišiel z domácnosti, kde boli 3 ženy a domáce prace nerobil. Ale naučil sa, aj variť, aj okna umývať. Tiež tu býva. Nerobí zo sám, robíme spolu aj s deťmi. A keď si spoločne svihneme, mame viac času na spoločne aktivity. Tento argument zaberá na deti a muža najlepšie.
@deti95060810 nejaka mudra si zase len ide vam o peniaze ked citam je mi z vas zle nech sa porozpravaju
Necitala som celu diskusiu, ale narodit sa a byt zenou je super, pokial zena nema na krku chlapa, co jej viac berie ako dava. Ked porovnas vsetky stranky a das velku vahu aj tej psychickej. Podla tvojich vyrokov to vyzera tak, ze ta to manzelstvo uplne zdeptalo. Takze bud to dokazete zlepsit z negativa do pozitiva, alebo proste rozvod. Pokracovat v tomto, mas 2 dcery, chces im do zivota dat tu spravu, ze mali smolu, ze sa narodili ako zeny? Lebo oni tento negativizmus, co je z popisaneho zrejmy (a je jedno, kto sa to moze) nasavaju do podvedomia a v buducnosti sa s tym budu musiet potykat vo vlastnych vztahoch

@pohodickasrandicka nešlo len o zo brucho. Inak, on sa vytrestal sám, zostal sám. Ona si zariadila život, má pekný byt, druhého partnera, kľudný život, vyzerá lepšie ako kedykoľvek predtým v manželstve. Lepšie ako strácať čas s niekym, kto ju len cele roky podvádzal a mal ju za slúžku, nepodporoval ju ani psychicky s peniaze míňal s milenkou. Možno aj s viacerými.