icon

Manžel prestal pomáhať v domácnosti

macik6
5. aug 2018

Prosim o radu.Manzel uplne prestal pomahat v domacnosti nekomunikuje so mnou nezaujima sa o deti nechodi na nakupy len pride z prace a vyvaluje sa a hra na mobile.Je pravda ze plati hypoteku a ucty no vyborne zaraba.Ja sama kupujem cely mesiac pottraviny pre 4clennu rodinu drogeriu a detom sactvo atd a ledva vydem s peniazmy.Je zakerny a pomstychtivy.Svokra ze tak to ma byt ze mu staci zarabat.Mame dve dcerky 8,12.

bimbambim
5. aug 2018

ja by som asi spravila nieco v tom style ze si najdem podnajom alebo a dohodnut s dakou kamoskou aspon na mesiac ze odchadzam a deti ti nechavam staraj sa mozno by to pomohlo

hettinka
5. aug 2018

@bimbambim to by si odniesli len tie deti ... a ešte by to využil prípadne pri súde

macik6
autor
5. aug 2018

@hettinka no ved toto ze vsetko moze piuzit na sude

evcare
5. aug 2018

@katkalubkova že si svokra syna vždy zastane nie je pravda☺. Aspoň u nás.

hettinka
5. aug 2018

@evcare tej kamošky svokra jej pritakávala a bola akože na jej strane, asi si myslela, že niečo zachráni. A potom ju poohovarala po rozvode po celom meste... takze tak... so svokrou opatrne a radšej nech vedia len to, čo vedieť musia.

evcare
5. aug 2018

@hettinka tak mne moja svokra povedala pred svojím synom,že ak ma bude vytáčať,že ma zobrie aj s malým k sebe😁

stanulienkat
5. aug 2018

Vypytaj si peniaze na pani na upratovanie a varenie a povedz,ze ty uz nevladzes

hettinka
5. aug 2018

@macik6 odpovedz si na otázku, či v tom vzťahu ty osobne ešte pokračovať chceš, či už z lásky k nemu, majetkovým veciam, alebo kvôli deťom... A čo by si prípadným rozchodom stratila a získala, spíš si klady a zápory kľudne na papier. Ty musíš mať jasno v tom, čo chceš.

To, čo ti tu radia, že mu máš prestať variť, upratovať, prať, že mu to dôjde a zmení sa... no neviem, či to nie je skôr začiatok konca. Podľa mňa tým dosiahneš to, že sa ešte viac odcudzíte a jemu to aj tak nedôjde. Začne jesť v robote a v reštauráciách a tašku so špinavými handrami odnesie k mame ... a ak ho svokra smeruje proti tebe, bude mať o dôvod viac.
Potom tie komenty, že mu máš povedať, že nestíhaš, nevládzeš - budeš vyzerať ako neschopná. Si doma, deti väčšie, čo by si akože nemala stíhať?
On asi nikdy nebol zvyknutý robiť domáce práce, asi ho tak vychovali a ty si to cele roky robila sama a teraz ti to vadí. Bude to znieť kruto, ale ako si si naučila, tak je. Chlapa treba zapriahnuť v 1 týžden spolužitia a dať mu najavo, že bývame tu dvaja a o byt sa staráme dvaja. Len ženy chcú byť také, že si mužíčka obskakujú a on si zvykne, že nič nemusí.

To, že ste dnes neobedovali ako rodina V NEDEĽU pre deti nie je dobré, pre tie naše by to bol teda riadny stres, nechápali by, čo sa deje. A určite si aj tie tvoje všimli napätie doma.

A čo teda robiť? No skúsiť to po dobrom, posadiť ho aj v prítomnosti detí a naplánovať výlet na ďalší víkend. A kľudne nech ho deti poprosia, že ste dávno spolu nikde neboli, že im to chýba.
Spravila by som mu pekný večer, dobrá večera, vínko a ... no však vieš... A potom sa s ním porozprávať v takej príjemnej atmosfére. To len ak si si 100% istá, že milenka v tom nie je (nechceš predsa dostať nejaké chlamýdie alebo nejakú inú hnusobu...).

johanna_b
5. aug 2018

@hettinka nevyzera, ze spolu este spavaju

eeffka
5. aug 2018

@macik6 prepac ale to si si vsimla po 12tich rokoch? Ja by som tiez bola nasrata ak by som si 12r valala sunky a zrazu by dakto odmna nieco xhcel. Peniaze by som si normalne vypytala .domacnost zabezpecila ako doposial a asi by som zacala tuho rozmyslat o zadnych vratkach.

anjelicek26
5. aug 2018

Neviem ako to chapem ja, prisla si o pracu a momentalne si doma, deti su velke, osem a dvanastrocne (mame take dva exemplare doma) potrebuju cloveka fakt uz pomenej, casu musis mat habadej. Prosim nechap to zle, ale z jeho strany, dojde unaveny s roboty, ty doma cely den a nahanas ho za blbosti, financne sa to zmenilo zo dna na den - asi kym si mala plat, tak ta to nejako nestvalo, ze nakupujes ty a on plati hypoteku a bezne platby, nie? Kazdopadne nejake okrikovanie deti, valanie po gauci, hranie hier a vsetci ma mozete, ziadna laska, ,ziaden sex, no to je na dve veci celkovo. Najdi si co najskor pracu a odkladaj vypisy z jeho uctu, nech mas prehlad, kolko zaraba, keby horelo a chces riesit vyzivne. Ale ako prve - fakt nehadzat minimalne 12 rocny vztah dole vodou kvoli "docasnej" vynervovanej situacii.. skuste sa vela rozpravat. Skuste ist spolu zasa von. A pre pana majte sex, budte par, budte spolu, majte sa radi.. lebo bez toho mate "motivaciu" ako kazdy spolubyvajuci - to nie je moje, to nechytam, kym sa to spravi "samo"...

macik6
autor
5. aug 2018

@anjelicek26 diki za uprimne odpivede urcite si aj ked som docasne doma nevalam sunky mam podporu a chodim na brigady cize financne aj s pridavkami ma to skoro vyjde ako ked som pracovala je to menej ale on to financne vobec nepocitil len ze som dom na robote sa uz pracuje no on ma pokriveny charakter co hlavne prejavil casom a ano pomalicky si chysram zadne dvierka

simoncik
5. aug 2018

@macik6 ty c to mas za muza 😤ta ten by schytal odo mna taku priucku ze by sa raz dva spametal aj s jeho mamou

macik6
autor
6. aug 2018

@simoncik no velmi rada by som mu ju dala no uz nemam ziadny namet ma totiz ego vysoke ako desatposchodova budova mysli ze ked ma prachy je neporazitelny a tym ma drzi zatial v hrsti lebo vie ze nemam take prachy a nemam kam ist

hettinka
6. aug 2018

@macik6 no, stačila by mu možno jedna dlhšia PN, alebo ina facka od života a dolietaju takito hrdinovia.

simoncik
6. aug 2018

@macik6 to kolko ma on rokov

macik6
autor
6. aug 2018

@hettinka no mozno raz

macik6
autor
6. aug 2018

Bude mat 40 parada co?

bimbambim
6. aug 2018

@macik6 pories robotu najdi podnajom nie som zbehla v zakonoch ale ak je moznost dat si vyzivne na seba a deti od neho ale to ti poradia ine baby taketo finty aspon by som ja tak spravila .Mozno by mu docvaklo ze mu chybate na jednej strane verim ze ma toho dost z prace ale zas aku ma pracu? Lebo nie je praca ako praca ale zas to neznamena ze ked zarobi tak doma padla takisto je zakonny rodic deti

macik6
autor
6. aug 2018

@bimbambim no ma taku pracu ze soro nic nerobi len sem tam skontroluje a nieco opravi na aute ked ho pislu na reklamaciu este raz volal zo svokrou a povedal ze este ze maju si kde dat nabijacky od telefonu aby sa nenudili

bimbambim
6. aug 2018

@macik6 tym padom ked ma liat pracu nema byt az tak z coho byt unaveny.Dohovorit mu pohrozit mu a nesnaz sa ani ty aby bolo doma tip top.Ked prides z brigady tak vyloz nohy aj ty zober mobil par dni deti taky stav preziju su vacsie .Klin sa klinom vybija zacala by som robit presne to iste co on vsak rovnake prava tak rovnocenne sa zachovavat

simoncik
6. aug 2018

@macik6 to co je za somar to su dneska vztahy v rodine na tvojom mieste by som to radikalne riesila ved podporu zatial mas praca sa ti crta takze aj tak nie si na neho odkazana neprala by som mu nevarila a nerobila ziadne ale ziadne nakupy cisto len pre mna a deti na jeden den by som kupila a navarila ziadne debaty uplna ignoracia ziadny sex brala by som deti na prechadzky a jeho nechavala uplne sameho ak by sa ozval spomenula by som rozvod ze lepsich ako je on mozes mat na desat prstov a nespala by som s nim v jednej posteli sak on by sa uvedomil aky je debil raz dva absolutne by som si ho nevsimala ako keby ani nebol

macik6
autor
6. aug 2018

@bimbambim dakujem

macik6
autor
6. aug 2018

@simoncik to vsetko uz robim lenze on ma velmi rad seba svoj mobil a svoju samotu pokoj id vsetkych takze mu to oeaveze iba padne vhod este si zvykne aj popiskovat

simoncik
6. aug 2018

@macik6 je esten jedna moznost raz mi to poradila starsia kolegyna🤣ale chce to dost sebazaprenia z tvojej strany kedze to neje idealne medzi vami a to vyuzit k tomu sex nie rychlovky ale poriadne zvadzanie cez den a v noci jednu noc si poriadne uzit tri dni pauza a ignoracia a tak dookola neboj to funguje na kazdeho muza stopercentne bude sa plazit za tebou😘

macik6
autor
6. aug 2018

@simoncik no na to by som musela mat riadny zaludok

simoncik
6. aug 2018

@macik6 tak ano ale niektorych muzov musis k zivotu doslova nakopnut takymto sposobom lebo su horsi ako male deti ale myslis ze nejako to riesit musis lebo potom casom fakt dospejete k rozvodu

macik6
autor
6. aug 2018

@simoncik no asi to pomaly speje k tomu nejak uz nemam sil ani energiu s tym vsetkym bojovat som uplne vycicana navyse si hladam pracu a ani pri nej nemam nejake svele vyhliadky

pohodickasrandicka
7. aug 2018

@hettinka preco je argument to ze co mala robit ked mala brucho. No a? A s nou nemal deti? Mal. Ked si nejaka chudera da urobit decko zenatym muzom nech sa potom stara. Ja by som sa nevzdala. To by bola odmena ... milenke.

ukulela
7. aug 2018

@hettinka tam nejde o to prestať mu variť. Jej nevychádzajú peniaze. On jej nedá a chce mať navarené a opravte. Tak nech sa páči, ale fliacky s kapustou, tvarohové rezance a lečo. Mäso na nedeľu a hotovo. Jasné, najväčšia chýba je, že oni nekomunikujú už normálne....