Manžel robí hanbu - uverejňuje videá na internete
Dobrý večer, môj manžel spolu s kamarátmi natáčajú videá ako hrajú online hry. Neskôr to dávajú na internet kde je to verejné. Nadávajú, búchajú, zúria "vtipkujú " proste sa správajú ako trápne deti. Všetko to vidieť a počuť v pozadí. Hovorila som s ním o tom, že to nemajú zverejňovať keď sa správajú ako hlupáci. Samozrejme jedným uchom dnu- druhým von. Dnes mi preto vravela mamina, že na to narazila na youtube, a že je to trápne. Pohádala som sa s ním preto. Samozrejme mu to je jedno. Ja už neviem ako mu vysvetliť aby s tým prestal. Rozmýšľam, že mu doma odpojím internet, ale asi to nebude mať veľký efekt. Aký máte na to názor?
@beata_k čudujem sa,že to má vôbec divákov. A tam.je tých zhliadnutí tisíce.. tak už sa asi ničomu nečudujem
Niektori ludia maju prilis vela volneho casu.Neskutocne.
V zápale hry sa stávajú rôzne veci.... Až takto ďaleko by nemuseli zachádzať, keď to dávajú na internet, ale..... Čo manžel s kamarátmi hráva?
Takže tebe vadí viac to, že to dáva na internet ako to, že je to rasistický vulgárny primitiv? Nechápacka, ale tak minule mi na pošte vynadal nejaký chlap (zato, že som sa nenechala fyzicky odtlačiť, keď sa chcel predbehnúť) do kokotov a že mám ísť späť na východ a celá spŕška primitivizmu tomuto podobného...zaskočilo ma na tom hlavne, že mal ženu pri svojom boku. Tu by som sa rada dozvedela, prečo ste v partnerskom alebo manželkom zväzku s takouto poslednou spodnou alebo ako ich nazvať?
Čo ti presne na tom vadí, je to to, že už toľko ľudí vrátane tvojej matky vie, že máš muža primitiva?
A akú hru hrajú?
Fuj, to je nechutné.... Neverím, že taký nebol aj predtým... Týmto sa človek nestane zo dňa na deň...
Nehrá sa on na YouTubera ako je Asimister atd? Plna riť je toho na youtube,hraju hry, komentujú,hucia, nadávajú, majú vlastný kanál a neviem ci za odoberanie nie je nejaká odmena, kto by to inak robil zadarmo? A ano,je to trápne či už má niekto 17 alebo 56.
No pozerat to bude len taky isty primitiv, aky to tam dava. Ostatni vyplnaju volny cas zmysluplnejsie, aj pocas korony
V (skoro) kazdom chlapovi je kusok agresie. A ta sa musi niekde vybit.
Dnes na to nemame vela moznosti. A aj rozum, vychova a spolocenske normy chlapov krotia.
Ale to neznamena, ze sa evolucia dala oklamat par desatrociami pokoja (bez vojny) a oni skrotli a ukludnili sa.
Takze agresia potom vybuchne za volantom (ked ide davat “vychovne lekcie” vybrzdovanim,...), v opitosti na ulici (vyziapovanie vulgarit, prevracanie smetiakov, kopanie do znaciek,...). Vsade mozne vidat jej obcasne vybuchy. Este aj u chlapcov, co chodia kusok od nas skakat na skatoch.
Niekto povie, ze im treba riadnu manualnu pracu do ruky, ale to nie je uplne ono na vybitie sa. Aspon ja nemam pocit, ze manualne narobeny chlap je uz hned aj skludneny. (Ako narobena manzelka neprestala mat hnev na muza, hoci to, ze ju nasral si vybijala na upratovani).
Skor ze potrebuju nieco prudko narazove, vysokoadrenalinove. Co umozni tu agresiu zo seba dostat tak narazovo.
No a niekto sa preto takto vybujačí za monitorom.
Mozes mu dohovarat, aj sa hadat. Ale vela nedosiahnes, ked sa budes stavat len do opozicie.
Skus trochu zenskej diplomacie.
Na jednej strane si ho obhaj. Ze je lepsie ked blbne takto, ako by mal blbnut horsie.
Hned jednym dychom dodaj, ze to uz ale vazne niekedy prehanaju (oni vsetci, nielen on).
Daj mu najavo, ze nesudis, len si obozretna (kvoli detom, ked to raz uvidia, resp sa im bude niekto za to smiat, co ich tatko robil). Ze nezakazujes, len mas hranice.
Ver tomu, ze ta bude skor pocuvat. Nepomoze to na 100%, ale mozes dosiahnut, ze sa bude trochu krotit.
A co sa tyka poznamok na tvoju osobu, ked vojdes do miestnosti, tak sa mu po takej poznamke naklon k mikrofonu, nech ta je dobre pocut a s humorom v hlase povedz trebars: “Vidim, ze niekto tu chce dnes vecerat u mamicky.” alebo “Hej, tu viete vystrielat pol herneho planu, ale v chladnicke neviete najst ani maslo, vy jednotka elitnych zabijakov.”
Alebo dobre nahlas zakric, nech ta je pocut: “Zlatinko! Ktore tricko ti mam nachystat na spanie? To cervene s Mickymousom alebo modre so Supermanom?”
Si vypocuje poznamky od kamosov on.
Ono, blbe poznamky to nezastavi, ale v partii takyto chvilkovych alfasamcov ti to aspon postupne ziska taku tu kvazi uctu. Ze ich mas noblesne na haku.
Alebo sa dozijes toho, ze ked vstupis, tak bude: ticho, ticho, chalani, zena prisla.
Alebo s kamoskami natocte vtipnu parodiu na to a zverejnite ju tiez. Ak sa na to citite.
Trebars agresivne farmarcenie, kde budete po ich vzore “agresivne” sadit mrkvy a zberat urodu.
Alebo z niektoreho ich videa urob kratku vtipnu reportaz so zostrihmi. A posli to len im.
Ked sa lockdown trocha uvolni, navrhni mu, nech sa chalani skusia dat na realne strielacky. Pridat sa k niektorej skupine, ktora chodi na taketo stretka. Ked to vezmu za spravny koniec, mozu skusit vytvorit zohrany tym, ktory vie premyslat, taktizovat, riesit necakane situacie a mozu chodit aj na sutaze.
Netreba hned brojit.
V zivote budete mat este ine situacie, ktore treba hned zobrat vazne a zostra. Toto k nim este nepatri.
Moze vas to dokonca aj spojit.
(A vies ako potom neskor pubertalne deti miluju rodicov, ktori maju autoritu, no su zaroven badass?)
Autorka, nahlas youtubu, že sú videa rasisticke a vulgárne. Keď porušujú práva komunity, oni ten kanál bloknu a buď sa zacnu spravat normálne, alebo sa na to natáčanie vykašlú. Pripadne hod link a nahlasime to viacere
@beata_k to je o vnutornom nastaveni. Ci sa necha vyprovokovat k hadke alebo mu povie nieco na styl, ze je to predsa len hra a sranda. Ze sa nema brat tak vazne.
Zase kazda zena by si mala poznat muza. Ved nez sa vzali, splodili deti, tak s nim chodila, spolu blbli, smiali sa. Vie, co moze zafungovat, aby ulomila osten a prerusila hadku, ktorej sa nechce zucastnovat.
Pokial to nie je agresivny trololo.
Co ale podla autorky jej muz nie je. Mimo hry sa chova rozumne.
Ten by mohol vediet reagovat inteligentne.
Myslim, ze prave taky by to mohol vziat s humorom.
Niééé toto robí môj 15 ročný syn s jeho bandou puberťákov. Ako debilná zábava, ale tolerujem to kvôli korone 😀 Samozrejme má aj svoje povinnosti v domácnosti a okolo zvierat. No ak to už preháňa, dám mu na dva dni stopku, vezmem ovládač z PS a hneď sa ukludní. Lenže ako matka mu to môžem proste zakázať a ešte v tomto veku to považujem za primerané odreagovanie sa. Pevne dúfam, že si do dospelosti nájde adekvátne koníčky ako cyklistika alebo turistika 😉

no vidíte... aj ja poznám osobne takých mužov a i keď na to niekto (buď ja alebo ich priateľky alebo nebodaj ešte mamy) poupozroni tak sa dajú všetci muži do bojovej pozície a začnú hovoriť že chcú relaxovať a že toto je ich forma zábavy... nuž ja si myslím že muži budú navždy deti (iba take veľmi veľké hihi) a treba s nimi mat otvorene diskusie na tieto témy pretože každý vzťah je o kompromisoch a otvorenosti 🙂 prajem krásny zvyšok večera