icon

Manžel robí neustále neporiadok

8. jan 2020

Ja uz neviem ci ja som taka vadna alebo co, ze ma nasere, ked pridem domov a cista, upratana kuchyna (ktoru som vydrhla vecer pred spanim) je cela zapratana riadom, poharmi z kavy. Zijem len s mojim manzelom. A este mi povie, Ked uvidel, ze som nasrata pri telke (kde nikdy nie som, lebo bud varim, upratujem alebo si citam), ze mam byt rada, ze nemusim varit, ze aspon je najedeny a ci neviem dat dva hrnce do mycky a ked sa mi nepaci, tak si nebude uz nic varit (varil si prvykrat) a mam to robit ja (co inak robim minimalne raz za dva dni)..ja uz uplne nechapem, tak som vytocena. On robi z domu, je tu milion salok od kav, tak viem, ze tu mal kamosov, ani tu blbu mycku nevie vyprazdnit, kym im robi kavu, nech tam teda tie “dva” hrnce hodim (neratam zasrany sporak a celu linku), ja zabijem 3 hodiny cestovanim kvoli praci, chcem zacat cvicit, tak som dnes bola a prisla som domov teraz s tym, ze do 9 si chcem navarit na zajtra do prace/jemu. Ale som sa skoro rozplakala, lebo este pol hodinu zabijem znova upratovanim...uz len z principu nemam chut to upratat, ale panko je urazeny......takze on to neuprace urcite. Ach jaaaj.potrebujem to len vypustit zo seba bo vybuchnem

autor
8. jan 2020

@sapetka tak moj je na tuto jedinu vec dokonaly. Aj to ze by pre mna spravil to posledne. Len to upratovanie nie😄🙈 ale to ho mamicka naucila, ja som si to vsimala aj u nich, ale tak nie je to pre mna zivotne dolezita vec, lebo viem, ze je to chlap ako ma byt. Nadstandartne zaraba, je to pracant, postavil nam dom od piky a este ho zveladuje, je starostlivy, aj rad nakupuje potraviny, miluje zvierata a prirodu, skvely milenec, ked si vypije je pritulny a vtipny (aj mimo toho, ale ked si nevypije je viac uzavrety, bez emocii😄) aspon som si tymto uvedomila aky je super...a mozno mal blby den ale na to som sa ho nestihla spytat😄

evittam
8. jan 2020

@blondtana Kamarátka ma doma asi rovnakeho ignoranta ako ty. Je zodpovedný-tak nech po sebe uprace, inteligentny-asi ťažko ak nevie po sebe upratať.....
No nech aj zhnije v tom bordeli....

evittam
8. jan 2020

@sapetka Tak, tak...uz v začiatkoch treba vediet a vidiet a nie okolo riti im skakat.

evittam
8. jan 2020

@blondtana No a ty si to akceptovala.... bohužiaľ.

uglybetty1234
8. jan 2020

ani by som prstom nepohla a nerobila by som NIC!! a este po kamosoch jeho upratovat salky a kraviny? co je malomocny?
A varit nemusis, len chces. Ak tak super zaraba - vola sa to donaska, aj do prace prinesu :D
Nech si tam zhnije, vsak mu to dojde 🙂

sapetka
8. jan 2020

@blondtana tak sa niekde stala chyba😁moj zaraba tiez nadstandartne a ziskal pracu v Luxemburgu . Ale nezabudol na to co je jeho povinnostou doma. Ja som zatial doma staram sa o domacnost a dieta ale nerobim sluzku 😊

sapetka
8. jan 2020

@blondtana to predosle malo byt pre autorku😊len je anonym tak to blbne

autor
8. jan 2020

@sapetka ok🙈

simca06022011
8. jan 2020

No buď si zvykni, alebo utekaj... Ja riadim do dnes kuchynu 2x denne a to ani nie som doma 😂 len my sme spolu 15r a nikdy som to neriešila kým sme.nemali dieťa... A potom som si nevedela predstaviť to neupratat.

mirro
8. jan 2020

Ani by ma nehlo, aj keby to malo pleseň chytiť. On sa zbadá, keď nebude mať z čoho jesť. A ani by som nevarila,kým neuprace.

autor
8. jan 2020

Pisete, ze by ste ho v tom nechali zhnit...a ja sa mam zatial odstahovat?

0laracroft0
8. jan 2020

Ja ti len pre inšpiráciu napíšem, ako jedna mama vychovávala o mnoho mladšieho synka než jeho súrodenci: zobrala z kuchyne všetky riady, ktoré pánko v ten deň použil a neupratal, a zaniesla mu ich pekne na stôl, za ktorým sa hral na PC 😁😁😁

blondtana
8. jan 2020

@evittam Neakceptovala, na začiatku sa javil super naučený, keď sa to zmenilo, tak som skúšala všetko možné, aby sa to vrátilo, ale nič nepomohlo a žiaľ kvôli neporiadku sa po 5 rokoch vzťahu nerozchádza. Ďalšia vec, mala som za sebou viac vzťahov a bolo to horšie, tak človek prehodnotí na čom stavať, jeden chlastal a jazdil opitý, druhý nevedel hospodáriť s peniazmi, tak bol stale zadĺžený, tretí zakomplexovaný a tým pri mne žiarlil aj na kamošky, takže chlap, ktorý neuprace nie je najväčšia tragédia na svete. Je zodpovedný, čo sa týka práce, peňazí, rodiny a inteligentní ľudia bývajú najväčší bordelári, lebo to nie je ich prioritou 😉 ...ale aby som mu nekrivdila, teraz keď čakáme bábo, tak ma šetrí a aj pomôže, čo si celkom užívam 😉

lavender273
8. jan 2020

Mam nieco podobne doma. Popratam a behom pol dna (kuchyna aj menej ) bordel. Neplati take ze som nepratala, to by bol iny svincik doma.
Ked nestiham spratat kuchynu ako on ju sprace, ale musim potom na tajnasa to urobit zase lebo moja 3r lepsie umyje riad. (Zasadne umyva riad handrou co pouzivam na linku, a vedla je obrovska zlta spongia na riad ktoru akoze nevidi )
Muz mi povedal ze mam vysoky standard na poriadok, a on taky nema (co je fer len nech kua nerobi bordel !) Pre neho taky poriadok podstatny nie je.
Podotykam ze on aj jeho brat museli makat doma, nikto za nich nic nerobil. (Jeho brat je to iste, a svagrina sa tiez nepretrhne) vychovou to nebude, neviem kde nastal skrat.
Radit ti nebudem lebo mne sa to nepodarilo prevychovat, no rozmyslam ze si s nim sadnem a na papier si napiseme 'ulohy'. Ze co ma kto ba starosti.
Ja som vydrzala dva tyzdne nepratat, nepomohlo. Ale mozno naozaj neuminten riad, skus vydrzat. Po sebe umy a odloz nech ty mas ciste.

jankapepe
8. jan 2020

A prečo to po ňom upratujes? Veď to tam nechaj nech si to uprace. Normálne mu s úsmevom povedz zlato idem variť uprac si po sebe salocky do mycky.
Si si ho pekne naučila ofrfles ale aj tak upraces a navaris. Jemu to len pasuje 🙂

nickpick
8. jan 2020

treba vyhlasit strajk - aspon 3 tyzdne, zatat zuby a neurobit absolutne nic, ale absolutne, stravuj sa mimo domu, alebo objednaj donasku, oper si svoje veci, a nechaj vsetko lezat tak ako to mlady pan zanecha, verim, ze ked si po 3 tyzdnoch nenajde 1 cistu ponozku, a nenajde 1 cisty tanier tak mu docvakne, chce to vydrz, alebo si proste zabezpecte upratovacku a nech ju plati ved zaraba nadstandardne....

autor
8. jan 2020

No uz sa rozhovoril a ze on este mal v plane pokracovat vo vareni, resp to co si uvaril mal v plane este raz nachystat ale do mrazaku🙈 ale ze mi to nepovedal, lebo uz som bola nasrata...

lija22
8. jan 2020

uplne ta chapem. aj by som ta objala. je to na nervy. ber to ako tvoju skusku. nieco ako uloha, naucit ho akym takym poriadkom a seba trpezlivosti. ked budete mat dobru naladu, napr po sexe povedz, ze ho prosis aby vsetok riad co zaspini odkladal pekne do umyvacky. capni kdesi na linku papierik riad odkladame po pouziti do umyvacky. neskor pripis smeti a aspon raz tyzdenne vysavat. nezabudni ho vzdy vychvalit. vysvetli, ze ta zranuje, ked od teba toto ocakava, hlavne ked su to banality,co ajdecko zvladne ;)

rakryba
8. jan 2020

Tento prispevok tu uz bol pred istymcasom.

lilitela
15. jan 2020

Z vlastnych skusenosti, treba od neho odist, lebo naucit chlapa spratat mozes podla mna iba vtedy, ked on nechal neporiadok ale je schopny to uznat, ale ked to otoci este tak, ze je urazeny a ze mas byt rada, ze si navaril, a ty mas po NOM upratat, tak to uz je psycho vydieranie. A to sa nezlepsi, to je povaha.

conquestor
23. jan 2020

vravis ze pracuje z domu...3dni neupratuj,on pochopi ked minie poslednu cistu salku ze nieco nie je v poriadku...

fokuska
23. jan 2020

@conquestor Moj stryko by bol schopny ist kupit novu salku :D co na tom, ze cela kuchynska linka je uz zapratana, vsade spinavy riad, on neumyje, radsej kupi dalsie :D

ivanapetrasova
23. jan 2020

@lilitela toto mi príde trošku prehnané riešenie. akože kvôli upratovaniu sa rozvádzať? 🙂 Ja mám podobný prípad ako autorka diskusie. Môj manžel pracuje z domu a keď ja prídem z roboty pracem po ňom 4 šálky od čaju, kávy, vody, tanier, prázdne hrnce z ktorých dojedol obed a podobne. Dokonca aj oblečenie nechá kade tade po dome. ALE okrem toho že teda je neporiadny v upratovaní, je super. Okolo domu spraví čokoľvek, opraví hocičo, vie výborne variť (ale necháva po varení bordel v kuchyni to hej), je super starostlivý otec (máme dve deti), je milý, slušný, dobrý a aj super zarobí. A keďže robí z domu tak si vie zariadiť aj čas tak že trávime spolu veľa času ako rodina.
JAsné že dakedy sa riadne naštvem že len pracem po niekom (lebo ani tie deti nie su majstri v upratovaní všakže) ale napr ja som sa zmierila s tým že super upratané proste nemáme, hlavne že je nám spolu dobre 🙂 žeby som sa šla rozvádzať kvôli tomu že muž málo upratuje? to nie.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. jan 2020

@ivanapetrasova suhlasim...mam to rovnako

lilitela
23. jan 2020

@ivanapetrasova Ak kompenzuje tak to je ine. A ak tebe to vyhovuje.

Pre autorku: Nemas to vobec rovnako, nemas deti. A evidnentne ta ten jeho neporiadok stve poriadne. Otvor oci. Ja mam zase svoje skusenosti a to 20-rocne a taky lajdak vam lezie na nervy stale viac a viac, ste ako sluzka, a zvacsa (cest vynimkam), maju taki ludia obdobny pristup aj k ostatnym zivotnym zalezitostiam. Nestaraju sa riadne o deti, nic neopravia... a navyse tvoj "panko" je urazeny, ked si upozornila. Vsak dojdi o tomto pokecat o 10 rokov, ked budete mat deti, rada si precitam, ze je vsetko ok.

ivanka12311
23. jan 2020

Ja by som mu služtičku teda nerobila.Nechaj tak nech sa naučí po sebe riadiť.Bol zvyknutý teda na riadny servis

autor
23. jan 2020

@lilitela nie je ziadny lajdak, postavil cely dom a stale pokracuje v praci okolo neho, okrem toho robi na svojom biznise...a vcera ma prekvapil - upratal celu kuchynu plus navaril. Ostala som v soku. Vtedy som mala pred kramami a zjavne som bola dost precitlivena, a mozno aj pochopil, ze to fakt prehnal a poucil sa.
Takze ziadny lajdak nie je a v zivote by som nemenila....na zaklade toho, ze po nom daco upracem sa s nim predsa nerozvediem, omg

lilitela
23. jan 2020

Tak potom co sa stazujes? Bud ta to vytaca tak strasne ze to potrebujes riesit alebo nie - toto co teraz ukazujes je taka bezna reakcia - nasral ta vtedy, tak si zalozila temu a teraz "seka" dobrotu, tak ze aj ty sa ho zastavas. Az zase urobi riadny bordel zase budes nasrata. A tak dokola. Mozno o tom je zivot. Ako vravim uvidime, ked pridu deti, a bordel bude vsade a nepomoze ti, lebo ide pekne natriet fasadu. Niekomu to vyhovuje, beriem. Drzim palce a jasne kvoli tomu sa nerozvadzaj a vaz si co mas a najprv to predychaj nabuduce.

autor
23. jan 2020

@lilitela teba nikdy nenasral manzel?;)