Ahojte
S manželom sme spolu 12 rokov, máme 4 ročnú dcéru a 8 ročného syna. Posledný augustový týždeň sa ku mne manžel správal zvláštne, za všetko čo sa doma dialo som mohla, bol na mňa vyslovene nepríjemný. Tak som sa ho spýtala, že čo sa deje a on mi povedal, že ku mne už nič necíti a chce sa rozviesť. Ja som zostala ako obarená, lebo sme sa nepohádali, týždeň pred tým sme spolu hľadali chaty na budúcoročnú letnú dovolenku v slovenskom raji, volal známym či by sa k nám nepridali a aj sme sa milovali. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa niečo dialo. Počas roka sme spolu dali konečne sami kino, koncert s jednou nocou v Poľsku, prvú letnú dovolenku s deťmi pri mori.
Toto je jeho tretí odchod od nás s tým, že sa chce rozviesť. Prvý bol keď mal syn jeden rok, to mi ako dôvod toho, že už ku mne nič necíti povedal, že som bola na neho stále zlá. Viem, že som nebola manželka roka, ale prišlo dieťa, bola som často nervózna a unavená. Po pár dňoch som potom zistila, že sa stretávala s kolegyňou, nebolo to len kamarátske ale nepodviedol ma. Ani už neviem po akej dobe to bolo, ale po čase, asi pár týždňoch sa k nám vrátil a bolo všetko ok.
Druhý odchod a slová o rozvode prišli asi o 3 roky neskôr keď sme už mali ročnú dcéru. Vtedy sme sa kvôli niečomu pohádali a zase odišiel. Vrátil sa k nám asi po dvoch týždňoch.
A teraz je tu zase...
Pred troma rokmi som nastúpila po materskej konečne do práce. syn do školy a dcéra do škôlky. Bolo toho veľa, choroby, únava. Večer som bola rada keď som si konečne sadla a mohla sa v kľude najesť. Dosť som ale skľudnila a už som nebola taká hysterická ako kedysi, snažila som sa nehádať, všetky problémy riešiť s kľudom.
Manžel mi ako dôvod vytýka, že som bola k nemu chladná. Ja som sa mu už veľa krát snažila vysvetliť, že láska sa počas vzťahu mení, že už to nie je zamilovanosť ako na začiatku, že ho ľúbim. Vytýkal mi nedostatok sexu, dotykov a nežností. On pracuje na 3 zmeny, ja som učiteľka na ZŠ, boli dni kedy sme sa ani nevideli. Tento rok ma priviedol k behu, spolu sme chodili behávať, po večeroch grilovali a pili víno....
Ja neviem čo mám robiť, strašne to bolí....
Tazka rodinna situacia. Ale ja by som mu to uz asi netrpela.
PS: vymaz si fotku z profilu
@drobcek3003 - sú muži, ktorí asi potrebujú tej pozornosti viacej. (Napríklad môj je presný opak.) Ale pred pár rokmi bola u mňa bezdetná kamoška. Strávila tu jedno poobedie a noc. Mám tri deti. Vtedy boli vo veku 4-9. Večer sa pozrela na hodiny a zdesene povedala čosi takéto: "To je už toľko hodín? 5 hodín sme sa im venovali? To by môj muž neprežil. Vôbec by som naňho nemala čas." Jej muž vyžaduje, aby spolu niekde chodili, večer jej rozpráva o celom dni, ona ho počúva a radí mu. Jasné, že aj on jej to opätuje. Ale, aj keď bola na začiatku smutná, že nemôžu mať deti, dnes je tomu rada. Ich takmer 10 ročný vzťah je fajn a ona sa stále cíti s ním šťastná.
Myslím si, že keby mali deti, stane sa jej to, čo tebe. Proste sú chlapi, čo vzťah s deťmi neustoja. ☹
@drobcek3003 hlavne si zacni vsetko fotit, nahravat, archivuj čo sa da. Koli sudu. Vies kazda z nas je ina. Niekto povie ze pri prvom probleme tu niektore radia "rozvod"...nikektora by dala este jednu šancu... Ty si sa dostala do situacie že 3x ta to čaka. Ono je to komplikovane, mali by sme sa mat radi v prvom rade sami seba. Potom sa čudujeme, ked niečo roky trpime, že zrazu treba ist k psychiatrovi... Riesit ine choroby .... Maj sa rada, deti ta potrebuju
Pred 3 rokmi si nastúpila do práce...tvoj 5 ročný syn išiel do školy a tvoja ročná dcéra do škôlky? Matematika mi tu nesedí, ake to je jedno.. Podľa mňa ťa podviedol za každým, keď odišiel ale bohužiaľ mu to s novými ženami nevyšlo, tak sa vrátil.. nechápem, ako ste mohli splodiť ďalšie dieťa, keď už pri prvom sa chcel rozviesť a povedal ti, že k tebe nič necíti ...určite by som za takým chlapom neplakala.. ale to som ja..
@drobcek3003 mne je vzdy tak smutno ked citam ako zeny hadzu vinu na seba ze neboli zrovna manzelky roka lebo si dovolili byt unavene, nahnevane a pod. Zeny, manzelky a matky totiz nemaju narok mat negativnu emociu. Musia byt len stastne, vitat muzicka medzi dverami s usmevom, v spodnom pradle a segedinom v kuchyni
@drobcek3003 nehnevaj sa, ale mala by si mu byť vďačná že sa ho zbavíš? Čo má 15rokov že sa zbalí a odíde od vás a potom sa vráti akoby sa nechumelilo. Ešte prvýkrát, no dobre... Ale už druhýkrát by som ho nazad nevzala. Pekne sa mu poďakuj za všetko dobré a rozveď sa. A ak sa bude chcieť vrátiť, ukáž mu dvere. Toto nie je chlap do života... Myslíš, že sa o neho budeš môcť oprieť v dobrom aj v zlom? Určite nie. Akurát sa znova zbalí a odíde od vás hneď ako sa mu znova nebude niečo páčiť
@drobcek3003 povedala by som mu že ak odíde znova už za ním definitívne zavries dvere .Pripade vyhľadať manželskú poradňu ak chcete obaja ale nikto ti neporadí čo robiť lebo druhému aa jednak ľahšie radi ale ty sama musíš vedieť čo chceš a či to ma význam .U mna je to pako
@drobcek3003 uz pri prvom odchode ste sa rozviest mali. Tento chlap si ventiluje svoj zivot aj niekde inde a ziadne "z nicoho nic" sa tu nedeje ale hukali sireny dobrych 10 rokov
Zlato, pobalím ťa, či to zvládneš sam? A vybavené, kapitola zavretá
@vevebono bez toho slova zlato
@drobcek3003 Konečne sa ho už zbav. A navzdy. Či ho zase na 4.x prijmes do náručia po 2 týždňoch?
On si je Tebou až príliš istý, tak vystrkuje rožky. Fakt veríš tomu,že s kolegynou nespal??? Si veľmi naivná. Aj teraz niekoho má. Možno to s ňou ťahá paralelne, možno si narazil druhú.
Mysli na to, že chyba nie je v Tebe. On je evidentne taká povaha. Ty si nič nevycitaj. Mohla by si byť aj zo zlata.
Zvládneš to, držím palce!
Chlap toho veľa nepotrebuje, ale ak nedostane ani to málo, ten základ ktorý je vo vzťahu potrebný, začne sa odťahovať. Máte čas vypisovať na ineternete, ale nie na to sadnúť si s ním a vykomunikovať to?
Odmilovanie je proces ireverzibilný, nenávratný. Keď to raz z toho srdca zmizne, už nie je tá sila čo by to tam späť natlačila. Ak to nie je úplne startené, skúste to zachrániť. Ako píšem vyššie, chlap nie je strojček zo švajčiarskych hodiniek. Je to úplne jednoduchý "mechanizmus" ktorý potrebuje raz za čas zobrať do ruky, naolejovať, utrieť prach...ukázať mu že vám na ňom záleží.
@avicii18 iste, zena, co ma na krku kojenca a pred sebou najtazsi rok ho vypiplat, ma v prvom rade skumat, ci je jeho Velicenstvo spokojne, ukojene, obletovane. On taku povinnost k manzelke nema a to co mu doma chyba, ma pravo hladat ind3, lebo to ma odkomunikovat zena, ty si Genius.
Nuz, drobcek😅
Chlap ti ma prietrtky do tretice, .ci do 20tice,o com ani nevies.
Tolko kvietkov na svete a on ma len jeden a ten isty opelovat, odrieknut si tie v susedovej zahrade?
Nuz do tretice sa snáď vzchopis žena! A povedzme si ako je, deti už sú v škole, škôlke, ty máš prácu a zarobíš. Lepšia situácia ako pred rokmi keď si bola na rodicaku a on sa zbalil a ušiel no nie? Chápem že je to ťažké pre vzťah keď príde do rodiny malé dieta, ale ťažké to ma aj ta žena, veď to tu všetky vieme… Ja by som ho nechala ist. Bude to o hubu, ale o deti sa už pekne postaras a časom príde niekto kto si ta bude vážiť, bude pri tebe s láskou a nič ti nebude vyčítané
@drobcek3003 zasa bude za tým nejaká žena keď to prišlo tak z ničoho nič..je mi to ľúto....toho chlapa si vyhrala v lotérii fakt
@pininka1 kamarátka je takto normálna? to ju bavi takáto sebatrýzeň? nikdy nevies kedy prídeš domov a máš kufre v chodbe?😅
Pripraví ťa postupne aj o zdravý rozum. Je to trápenie, ide podľa rovnakého vzorca správania. iné to nebude. Ťažko sa ti to predstavuje, ale práši inú. Kým má koho, si na druhej koľaji - ako inak, len ty za to môžeš podľa neho. Ak to nebude podľa jeho predstáv, zase dolezie naspäť. A zase dokolečka. Lenže ty si už zvyknutá na takéto trýznenie z jeho strany. Asi si si už zvykla nasypať popol na hlavu, však polepšíš sa, potom už isto nezdrhne... Trpíš ty, trpia deti a aj tak ostaneš nakoniec sama a opustená. Nechceš svoje najkrajšie roky viac zamerať na seba, svoje deti a nechať otvorené dvere niekomu, kto ťa bude mať naozaj rád a nebude každý problém, aj vymyslený riešiť neverou a odchodmi?
@kristinka92 oni obaja podľa mňa nie sú ok. Ale to už je na inú tému 🤣. Každopádne sú to už roky, a zatiaľ nikto nikde neodisiel
Ahoj, bohužiaľ na 99% je v tom zase iná žena, a on, keďže vie, že ho vždy vezmeš späť, tak Ti máva nad hlavou rozvodom. Tak to predýchaj, v súkromí oplač, ale pred ním sa tvár že nič, ale povedz, že v poriadku, nech podá návrh na rozvod. Pohľadaj si právnika, ale hlavne skontroluj spoločný účet ak teda máte a zabezpeč deti a seba. Pri rozvode navrhni striedavku. Pravdepodobne bude skákať, že nie lebo robí na tri smeny, ale nech si chlapec nemyslí že bude s Tebou mávať. Ako už písali dámy vyššie, po čase určite dolezie a bude si sypať popol na hlavu, ale na Tvojom mieste by som ho nebrala späť, potrebuješ takéto nervy? Držím palce aby si na tom bola s deťmi lepšie.
@drobcek3003 vymaž si fotku z profilu.
Ľudia sú zlí a môže ťa tu niekto spoznať.
@drobcek3003 nemoze mat depky? Lebo je to take nevyspytateľné spravanie. Nech skusi ist na par tyzdnov prec a potom sa rozhodnete ako dalej. Kolega tak isiel do podnájmu a za dva mesiace bol doma, ze on to takto nechce. Myslim, ze je spokojny a neľutuje, ze sa tak rozhodol.
@drobcek3003 pozname znenie z jednej strany, ale nevieme ako je to na jeho strane, takze serioznu odpoved moc neocakavaj. Tam to uz dlhsie riadne neklapalo zrejme a bezalo len zotrvacnostou a zodpovednostou, ale asi uz nastal bod zlomu, ktovie. Nechce ti z nejakeho dovodu dopodrobna rozobrat co sa udialo a je dovodom takeho rozhodnutia, takze bud to ma vaznejsi dovod preco to nechce viac riesit, alebo proste vnutorne citenie ho uz premohlo...
Zase je nejaka vo vyhlade...
@drobcek3003 začni si vážiť samu seba. A keby odo mna odišiel muž 2x tak tretiu šancu by som mu už vôbec nedala. On vie, ako ťa zneužiť, vie čo ti ma povedat(lebo veď mu dovolíš aby sa vrátil). Podľa mna je chorý a všetko čo urobí zle tak chce rýchlo hodiť na teba. Máš dve deti, prácu, práveže ty mu povedz, že konečne, len ti tým odchodom urobí službu. A uvidis, znova sa bude chcieť vrátiť k tebe o pár týždňov….
Ja ti verím , že to je ťažké , asi ho veľmi ľúbiš , aj keď tu ťa naozaj nepochopíme prečo …. Ale to naozaj chceš takto žiť cely život a čakať , kedy sa zas mladý pan zbalí a odíde a keď sa nabaží nového mäska vráti sa späť? Hlavne si uvedom , že aj vaše deti už sú väčšie a tatinkove odchody a príchody ich môžu doviezť až k psychiatrovi . Nerob to sebe a ani tým deťom . Sama ho pobaľ a uzavrú tuto kapitolu v sebe
@drobcek3003 Povedala by som mu: "Cestou vezmi aj kôš." Zavrela dvere a premýšľala kam môžem odísť. Alebo nech sa odsťahuje on. Ale toto je na rozvod. 3 ti krát keď odišiel ... On ťa nemiluje. Prepáč, že ti to takto narovinu hovorím, ale milujúci muž trikrát neodíde. Vezmi svoju hrdosť a choď od neho preč. 🙂
@drobcek3003 akoze ty si ho po tom co vas opustil ked mal rok syn vzala spat???
a divis sa, ze on sa chce rozviest? ved ma u teba vsetko --- ty sa iba obvinujes, snazis sa zlepsit, ale realne ON je ten blb ktory si ta nezasluzi a to ON je vadny, nie ty.
tam si ho mala kopnut do riti uz davno, toto je tak nevyrovnany jedinec.... on ta psychicky tyra a ty to nevidis...
@drobcek3003 odo mna takto odisiel v priebehu 9 rokoch 3x. 1 raz som prehliadla, 2 raz rozchod na 2 roky a potom zas laska a 3x ked som konecne po sto rokoch otehotnela a uz ho spat nevezmem nikdy 🙂
To je taky typický chronicky odchodár. My máme kamošku ktorej muž takto pravidelne báli kufre a posiela ju preč zo svojho domu. Na druhý deň si to to rozmysli, tak ona zasa tie kufre vybaluje do skrine. Prvé dva razy z toho bola na infarkt, teraz sa už z toho smeje. Proste keď chytí nervy, bali kufre. Ten tvoj sa ti toľko bude vyhrážať, až sa raz zbalis a odídeš ty a potom bude pozerať. Nemysli to vážne, je to traged, potrebuje mať okolo seba obecenstvo, že on nemiluje, on odchádza a potom sa vitazoslavne vráti. Je už na tebe dokedy budeš tolerantná, lebo on iný nebude. Co hádka, to odchod.