Manžel sa cíti dobre s kamarátmi a vraj ich pozná dlhšie ako mňa
Ahojte . Cítim od včera čudne z manželom sme išli za jeho kamaráti a po ceste sme sa rozprávali a ja som mu len povedala ze načo za nimi treba chodiť tak často a nato mi povedal ze sa s nimi cíti dobre a navyše ich pozná dlhšie ako mňa sme spolu 10 rokov a máme dve deti a ich pozná 30 rokov bolo mi to také zlé nevedela som ako na to reagovať veď predsa ja som jeho manželka žijeme spolu máme spolu dve krásne deti ako by ste na to reagovali neviem ale mňa na tom niečo mrzí alebo Ken preháňam
@viestta skonstatovanie faktu, pouzite ako dovod k vysvetleniu niecoho, uz nie je iba skonstatovanie faktu.. to, ze povies, ze je niekto cernoch, alebo cigan, alebo cinan, je skonstatovanie faktu.. ked tento fakt pouzijes ako dovod, preco ho napr. nezamestnas, alebo nevpustis do restauracie, tak uz to je trosku nieco ine, ako iba skonstatovanie faktu..
Raz do týždňa je veľa. Tu je mnoho takých chlapov čo chodia každý druhý deň a niektorí aj každý víkend. Raz do týždňa je veľa. Aj ked sú muž a žena spolu neznamená to že musia byť len ONI dvaja a ich deti. Musí sa stretnúť aj s kamarátmi. Nie aby si vždy bola s nim. Raz do týždňa sa TI zdá veľa. Ak by chodil 4 krát a by si tu písala ešte chápem ale nie raz do týždňa. Ci ked príde s roboty má sedieť ako boh prikázal pri tebe a deťoch. Ved sa trochu zobud a prestaň s nim chodiť.
ďakuj Bohu, že nemáš iné problémy! Veď ti povedal len pravdu, pozná ich dlhšie ako teba, čo je na tom také hrozné? Berie ťa tam so sebou, nechodí ti tam poza chrbát, tak čo riešiš? Ak sa tam nebavíš, buď sa premôž alebo tam nechoď. A keďže je na nich naviazaný, zjavne tento kontakt prebieha počas celého vášho manželstva. Čo sa stalo, že to začínaš riešiť až teraz?
Mala si odpovedat, super tak ja pojdem za nimi len raz do mesiaca, poznam ich ovela menej ako ty. Vybavene.
@reanda no podla mna ten chlap fakt nepovedal nic zle. ved je to holy fakt. a on nepovedal vetu ze ak by si ma vybrat vybera si ich lebo ich pozna dlhsie. ja som asi chlap alebo ja neviem. tento sposob premyslania kde niekto hlada problem vo vsetkom je pre mna neznamy. ja sa chlapom ani necudujem ze zenam nerozumeju. ja som zena som cely zivot bohuzial vacsinou v zenskom kolektive k comu ma predurcuje povaha mojej prace ale ja tiez vela krat zenam nerozumiem. komplikuju si zivot nepodstatnymi vecami. tuto je ten chlap podla mna maximalne ohladuplny. brava ju so sebou. kludne sa moze zobrat a chodit s kamosmi na pivo sam. na 100% by nasiel takych a milu manzelku necha doma pred telkou kukat indicke ci ake telenovely. ak ona nechce nech nechodi a ide s kamoskami niekam alebo relaxuje doma. je pravda ze vsetko je o kompromisoch ale ja uz toto vidim ako kompromis z jeho strany.
Ak b mi to vadilo poslala by som ho nech ide sam... Predpokladám ze celých desať rokov to rakk robí, prečo tu to vadí až teraz prečo ste to neriešili predtym
@pralinka25 to nie je o premyslani, ani hladani problemu.. to je o citeni.. autorky sa ta poznamka dotkla, citi sa kvoli tomu cudne, nieco ju na tom mrzi a teda evidentne s tym nejaky problem ma.. a ani sama nevie aky, lebo asi dobre nerozumie sama sebe a svojim citom.. co nie je nic cudne, dnes malokto rozumie sam sebe, lebo na pocity sa nekladie doraz, povazuju sa oproti rozumu a faktom za menejcenne.. preto aj mame tolko psychickych a vztahovych problemov.. lebo nepozname ani sami seba.. a ked sa nejak citime, tak sa ideme spytat cudzich ludi na net, preco a ci mame na to pravo a co s tym.. je to take smutnosmiesne..
tu nejde o to, aby sme my posudzovali, ci autorka riesi blbosti, alebo ako by sa mala zachovat.. moze jej kazdy napisat svoj pohlad a snad si nieco vyberie, v com sa najde a uvedomi si, co jej na tom vlastne vadi a bude si to moct s muzom odkomunikovat, aby sa nemusela dalej citit blbo..
ze jej pocitom nerozumies, je v poriadku.. neznamena to ale, ze jej pocity su v neporiadku
To nie je v tom ze mi to vadí ani s jeho kamarátmi nemám problém len celý týždeň pracujeme a niekedy sa mi už nechce ísť niekam manžel je ako človek aj manžel dobrý dá si tam Ken kávu a pokeca si nakoľko on ani alkohol nepije nakoľko šoféruje auto aj povolaním je vodič aj o deti sa stará áno je tam len dve hodiny aby si pokecal no niekedy sa mu čudujem ze ho to baví za nimi chodievať
Mňa sa najviac dotkla ta poznámka
tak porozmyslaj nad tym, preco sa ta dotkla a porozpravaj sa o tom aj s muzom, ako to myslel a preco to povedal, lebo sa teraz citis kvoli tomu zle..
@reanda je mi blbé sa k tomu vracať vtedy som sa ho pýtala že čo mala znamenať tá poznámka on mi na to povedal vraj nemám preháňať a podobne no radšej som to potom už nechala tak nerada vyvolávam výmenu názorov chcem žiť v kľudnom manželstve ktoré aj mám v tom nieje žiaden problém . No toto ma nejako dostalo a dusíme to v sebe hádam ma to prejde 😩
@reanda to si presne vystihla áno je to tak človek už nerozumie ani sam sebe 🤦♀️áno ani ja už sebe nerozumiem ani neviem konkrétne čo mi na tej poznámke vadí
no tak nech ti to nie je blbe.. muzovi to vysvetli, ze sa nechces hadat, ani mu nic vycitat, ale sa od tej poznamky proste citis neprijemne a chces, aby ste si to nejak poriesili.. aby aspon vedel, ako sa citis.. lebo tebe ani vasmu vztahu rozhodne neprospeje, ked budes svoje pocity v sebe dusit.. aj tak sa to raz niekde potom prejavi a moze to byt potom este nezrozumitelnejsie pre teba.. pocitom treba venovat pozornost.. aj ked sa to mozno niekomu zda ako blbost a ze prehanas, ale ked to tak citis, tak neprehanas.. zacni o tom s tym, ze chces pomoct, aby si si ujasnila svoje pocity a nie ze on urobil nieco zle
podla mna sa ta dotklo to, ze to tak vyznelo, ze su kamarati preto viac, ze ich pozna dlhsie.. takze vlastne ty unho nikdy nebudes moct dosiahnut ich urovne, lebo teba nikdy nebude poznat dlhsie, ako ich.. a ze preto aj da prednost stretnutiu s nimi, aj ked ty by si to uz rada obmedzila, lebo su skratka z toho dovodu viac, ako ty a to nemas ako zmenit..
ked ti to sedi, mozes mu to aj takto povedat, ze preto sa kvoli tomu citis blbo.. a mozno ti povie, ze to tak nemyslel.. a podla mna, ked si vysvetlite, ze ti jeho kamosi nevadia a netuzis po tom, aby sa s nimi prestal stretavat uplne, mozno len nejaka drobna zmena a dohoda v tom, ako to bude casto, alebo ze nebudes chodit vzdy s nim, tak to bude ok
Nevie čo chce a nedá pokoj dokiaľ to nedostane.
Suhlasim s @reanda povedal ti to dost sprosto aj ked to tak nemusel mysliet ale mna by sa to tiez dotklo.
ty zjavne nemáš žiadnych kamarátov, keď sa dokážeš čudovať "že ho to baví za nimi chodievat"!
Prehanas, z toho co pises ti skor vadi, ze ty tam kamaratov nemas a on ano. Tak ale predpokladam, ze na tom, kde budete zit, ste sa dohodli. Ked ta to nebavi, sa s nimi kazdy tyzden stretavat, tak ho posli niekedy sameho.
Si zbytocne precitlivena a zbytocne si to beries osobne. Porovnavas dve neporovnatelne veci. Kamosi a manzelka su dve rozne "kategorie". Nemas sa preco zduvat,citit sa dotknuto alebo zradena. Kamarati v zivote ostavaju,manzelka moze odist. Treba si pestovat a udrziavat priatelstva a nie byt len vo svojej bubline doma. Ber to ako skvely unik od kazdodennych starosti. Pokecate,zasmejete sa,odreagujete,vypnete a ste zase na tyzden spolu,ked si teda nanho tak naviazana,ze ti vadi,ak sa stretne s kamaratmi.

@reanda vidíš, a pre mňa je to len skonštatovanie faktu.