Manžel sa hnevá, lebo nechcem s ním chodiť do spoločnosti
Ahojte žienky,
obraciam sa na Vás s takýmto problémom. Môj muž je spoločenský extrovert, má veľkú rodinu s ktorou sa chce často stretávať, chodiť na oslavy, návštevy, má partiu kamarátov s ktorými chce chodiť na zápasy, na bowling, na výlety, majú rôzne akcie v práci mimo prac.doby, rád chodí na plesy, do kina, do divadla. Doteraz to bolo v poriadku, chodievala som väčšinou s ním a trošku som vyšla zo svojej komfortnej zóny a mala som aspoň nejaké známosti a zážitky. Lenže som musela zmeniť prácu. Predtým som pracovala vo svojej práci snov, chodila som si tam oddýchnuť, nenarobila som sa, mala som super prac.dobu, v takej práci sa zostáva do dôchodku. Zarábala som však minimálku a jednoducho sme to pri tomto zdražovaní doma neutiahli, všetky peniaze išli na základné životné potreby a nič nám nezostalo, nemali sme rezervu, nemohla som si z výplaty nič dopriať navyše. Preto som začala pracovať vo výrobe, je to pre mňa fyzicky náročné, lebo som nikdy predtým manuálne nepracovala, aj psychicky náročné, lebo si zvykám na nové prostredie, nový neosobný kolektív, veľmi obmedzené prestávky, musím ísť na wc iba v presnom čase a pod. Pracujem teraz aj cez víkendy, mávam nočné a 12ky, ale plat mám dvojnásobný. Keď prídem domov z práce, tak som taká unavená že ozaj padám na hubu, chcem si iba vyložiť nohy pred telkou alebo spať. Manžel je na mňa však nahnevaný a vyčíta mi, že nechcem s ním nikam chodiť a že nás pozývajú a ako to vyzerá, keď zrazu všade chodí sám, ja mu hovorím že som unavená a nevládzem a nemám chuť niekde vysedávať a pretvarovať sa, on tomu však nerozumie a stále ide do mňa či ma hodina alebo dve zabijú. Napríklad zajtra sme boli pozvaní na večerný kvíz, od utorku mi s tým píli uši, že on im musí dať vedieť aby mohli postaviť tímy, tak som mu povedala že ja nepôjdem, lebo jednoducho neviem dopredu či budem mať v sobotu večer chuť tam ísť, tak nech so mnou nerátajú a postavia si tímy podľa seba. On je na mňa hrozne nahnevaný, ale ja si neviem predstaviť zajtra byť do 18:00 v práci, utekať domov sa nachystať a potom zničená ísť niekde do krčmy trapošiť pred cudzími ľuďmi na kvíze do 22:00 a na druhý deň na 6:00 ísť zase do práce, keď vstávam 4:30. Jeho pohľad je, že som sa zmenila po svadbe a zostala som nespoločenská a neviem sa obetovať a prispôsobiť, a ja už neviem ako mu to mám vysvetliť a vlastne či ja nie som tá zlá a nemala by som sa prekonať.
@kvetinka75 tak asi manžel nezarába až tak dobre keď ona píše že im nezostáva žiadne rezerva ...kvôli tomu ona menila robotu...a nech si to výmeni a možno pochopí že po práci za pásom nie je moc sila na zabavu
z tohto mi vychádza, že neušetríte asi nič. Deti plánujete? LEbo aj to je dosť dôležité. Neminúť všetko na zábavu
Ty sa obetuješ v prospech jeho zábavy, ty sa obetuješ aby bolo na auto pre teba, auto pre manžela je samozrejmosť už dávno. Asi stále nechápem, ale ak ti to takto vyhovuje je to iba tvoja voľba.
@apolka77 môže kľudne zarábať viac a má vyššie výdavky. Môj muž kedysi zarábal oveľa viac ako ja. Tak takéto ,,zábavky,, platil on. Nemusela som utekať na 3 smeny do firmy. Keď som ho dobehla, tak sa striedame. Máme každý svoj účet, výdavky podelené a ostatné nad rámec to sa vždy dohodneme.
@bea6530
Ja som zarábala okolo 600€, čo si uvedomujem že je veľmi málo, ale predtým nám to stačilo, ale je pravda že som si nekupovala pre seba nič. Teraz zarábam 1200-1300€ podľa príplatkov, manžel zarába okolo 700€. Pýtala som sa že či niekoho nepotrebujú v práci, ale že nikoho nehľadajú a ľudia sa tam držia kvôli home-officu, aj tak by som si platovo veľmi nepolepšila oproti starej práci.
@autor ranilo by ma, že sa muž nevie vcítiť do mojej kože a mať pochopenie pre to, že som z novej práce unavená. Mal by si uvedomiť, že zmenou práce si prispela k tomu, ža sa budete mať po finančnej stránke lepšie, že si sa preto vzdala práce snov a že aj vďaka tebe si môže užívať svoje kratochvíle. A máš to vlastne ako takú skúšku, ako budete fungovať, ak raz budete mať deti...
tak ja neviem ale podla mna sa k tomu nestavas dobre a casom ta pri tej zabave nahradi.
inak on si kludne mohol najst popri praci este nieco. strasne zle to mate nadstavene. ty tahas financne celu domacnost on sa zabava a nakoniec ty zostanes utahana strhana vyhoreta a on ta nahradi zabavnejsim modelom. skor ci neskor sa to stane.
tak to dosť málo zarába. Nemala si z práce odchádzať mali ste okresať výdavky a hneď by zistil že to je málo. Celé je to zle. PRečo to ťaháš s tvojho platu? Mala si to nechať tak, nech vidí na čo máte a na čo nie.
Na chlapa teda zarába veľmi biedne a to ja určite nie som nejaká fiflena. Moj muž by nezniesol, keby mal mať taký slabý príjem.
@pralinka25
Ja sa toho tiež bojím a neviem čo mám robiť. Jeho sestra je na materskej a on ma s ňou porovnáva, že ona je stále usmiata a má čas a chodí všade s mužom. To že majú doma neporiadok vždy keď prídeme na ohlásenú návštevu a nenavarené, lebo jej muž si objednáva jedlo keď ide z práce a donesie im ho domov je v poriadku, a aby chodila s mužom dieťa dáva na krk svokre každý druhý deň. Hlavne že chodí na akcie a je usmiata.
keby mal pánko brigádu ešte pomimo tak by nemal čas na bohatý spoločenský život...
ty musíš robiť ako otrok aby ste mali všetko čo potrebujete .... troška opačne by to malo byť...
Môj muž by za 700 eur ani z postele nevstal 🤦 nech si hľadá novú prácu, keď chce žiť nákladným spôsobom života. Keď budete mať dieťa, tak čo? On pôjde na materskú, lebo nebude schopný zabezpečiť rodinu? Lebo 700 e mesačne plus materská, to určite neutiahnete.
@janulka1802 a choré je na tom, že si pánko neuvedomuje, že žena ťahá jeho zábavky. A to ešte nemajú deti. Som zvedavá, ako to chcú počas RD potiahnuť z jeho príjmu, asi si bude musieť @autorka nájsť robotu popri novorodencovi. Pre mňa toto nie je ozajstný chlap.
chlap zarába 600e??? to je riadna mizerota...
že chlap , to je ako kaviarenský povaĺač...
autorka - nájdi si inú prácu, aj ke´d za menej. A potom pánko buď okreše výdavky aby bolo na zábavu, alebo nebude zábava tak často alebo on nech si nájde lepšiu prácu. Takto ideš sama proti sebe.
a tiež si nájdi niekoho koho mu dáš za príklad že koľko zarába. Aký požičaj, taký vráť
inak ako fakt. mozno zalezi aj kde zijete ale ja som ako uradnicka pred materskou zarabala viac a to som mala len ciastocny uvazok. tak nechapem ten jeho plat.
ja neviem toto je cele zle. na zabavu nech si chlapec najprv zarobi a nenecha sa zivit zenou a platit si zabavky. vsak to je pod uroven a este sa aj hadzat o zem ako male decko. moj muz ma tri prace. zvlada vsetko. a na zabavu si teda zarobi slusne.
vies co mne moja stara suseda raz povedala: zlatko nenahanaj sa, chlap rad prekroci kopu spinaveho pradla, vystaci si aj s obycajnym chlebom ked budes ty v pohode, budes usmiata a budete mat pravidelny sex vsetko bude ok. a asi mala pravdu lebo v malych obmenach mi to povedala raz aj o 30 rokov starsia kolegyna.
on by sa mal chovat ako chlap. to co predvadza je tak uroven 15 rocneho spratka. draha ty si asi tie peniaze radsej odkladaj a nekupuj maso. min ich na seba ked je to u vas takto.
Prepáč ak budem hnusná ale problém nie je ten že s ním nechceš chodiť von. Keď som čítala úvodný príspevok tak ma hneď napadla asociácia rodinný príjem 4000 alebo vyššie. Nezarabam minimálku ale rozhodne nemám na to aby som si mohla dovoliť chodiť von 3-4 krát do týždňa.
Tvoj partner je zvyknutý žiť na vysokej nohe ale zarobiť na to nevie. Spravila si chybu že si namiesto zmeny práce nespravila zoznam príjmov a výdavkov a nezaviedla riadne škrty.
Ideš sa zodrat aby si zarobila pre rodinu a milosť pán svoju výplatu pre**be na zábavu a ešte sa sťažuje. Navrhni mu že keďže zarába málo nech ide tiež do výroby - som zvedavá či by sa mu utahanemu ešte chcelo zabávať.
@katka700 to som chcela napísať. Nech tam ide tiež pracovať.
Pekne s tebou zametá.. ale aby spravil niečo naviac on aby mal viac peňazí tak nie.. veľmi nemá finančnú gramotnosť a zrejme to ani nepochopí kde je chyba. Do budúcnosti to partner na život asi nebude a vôbec si ho neviem predstaviť ako otca a živiteľa rodiny.
Neber to v zlom ale neverím že takto jedna akákoľvek žena.
Chceme sa zabávať aj keď dohodou tak obaja musíme mať rovnaké príjmy aspoň cca alebo sa obaja snažíme o maximum.
Za mňa fake celé toto.
Ale vy ste manzelia, nie ze on ma auto a splaca leasing zo svojich, on ho splaca zo spolocnych. Ake ze ty si chces kupit jogurt a musis rozmyslat, zatial co on nerozmysla a zaplati z VASICH penazi auto a ty chodis vlakom?? Cele, naozaj cele zle…
Ešte si predstav že by ste mali dieťa, vypadol by ti príjem mala by si po materskej rodičák a on by mal utiahnuť z jeho zabavkami rodinu...nepomáhal by ti ani možno s dieťaťom, lebo by sa bavil s kamarátmi von..hm neviem ☹
Skutočne by sa tu témy nemali pridávať anononymne.
@sissy27
Auto si kúpil ešte pred svadbou, už ho o chvíľu našťastie dospláca. Ja ho sama vôbec nepoužívam, lebo nechcem do neho tankovať keď mňa vlak výjde menej, máme tu dobrú dostupnosť a časovo je to aj rovnako, lebo stanicu mám 3min od práce. Takisto by som mohla ním chodiť do práce iba cez víkendy, lebo cez tyždeň ho potrebuje on.
zarába žalostne málo hlavne na to aké má nároky, mal by vymeniť prácu a Ty sa nezoder kvôli nemu
Myslela som ze tvoj chlap zarába pekne 4ciferne číslo, ale on zarába o 100 viac ako ty, ty ide do prace, namakas sa ako mula a on veleoan je ešte urazený ze nechceš chodiť na akcie? Ešte dnes by som mu oznámila ze sa vraciam do pôvodnej roboty a ze príjem klesne o polovicu tak ze na spoločenské akcie nebude za co. Chodiť. A ze ma ešte jednu možnosť ísť do rovnakej práce ako ty. Som zvedavá koľko mu potom ostane času a chuti na kazdotyzdnove večerné akcie

A nehľadajú vo firme kde robí tvoj manžel niekoho na administratívu?
Možno by ti vedel zohnať miesto s lepším platovým ohodnotením a menej fyzicky namáhavú.
Koľko ste zarábali obaja predtým?
Inak musíš si uvedomiť že ak máš menej platenú prácu nutne si k tomu musíš prispôsobiť aj výdavky.
Iná cesta nieje.