Manžel sa hnevá, lebo nechcem s ním chodiť do spoločnosti
Ahojte žienky,
obraciam sa na Vás s takýmto problémom. Môj muž je spoločenský extrovert, má veľkú rodinu s ktorou sa chce často stretávať, chodiť na oslavy, návštevy, má partiu kamarátov s ktorými chce chodiť na zápasy, na bowling, na výlety, majú rôzne akcie v práci mimo prac.doby, rád chodí na plesy, do kina, do divadla. Doteraz to bolo v poriadku, chodievala som väčšinou s ním a trošku som vyšla zo svojej komfortnej zóny a mala som aspoň nejaké známosti a zážitky. Lenže som musela zmeniť prácu. Predtým som pracovala vo svojej práci snov, chodila som si tam oddýchnuť, nenarobila som sa, mala som super prac.dobu, v takej práci sa zostáva do dôchodku. Zarábala som však minimálku a jednoducho sme to pri tomto zdražovaní doma neutiahli, všetky peniaze išli na základné životné potreby a nič nám nezostalo, nemali sme rezervu, nemohla som si z výplaty nič dopriať navyše. Preto som začala pracovať vo výrobe, je to pre mňa fyzicky náročné, lebo som nikdy predtým manuálne nepracovala, aj psychicky náročné, lebo si zvykám na nové prostredie, nový neosobný kolektív, veľmi obmedzené prestávky, musím ísť na wc iba v presnom čase a pod. Pracujem teraz aj cez víkendy, mávam nočné a 12ky, ale plat mám dvojnásobný. Keď prídem domov z práce, tak som taká unavená že ozaj padám na hubu, chcem si iba vyložiť nohy pred telkou alebo spať. Manžel je na mňa však nahnevaný a vyčíta mi, že nechcem s ním nikam chodiť a že nás pozývajú a ako to vyzerá, keď zrazu všade chodí sám, ja mu hovorím že som unavená a nevládzem a nemám chuť niekde vysedávať a pretvarovať sa, on tomu však nerozumie a stále ide do mňa či ma hodina alebo dve zabijú. Napríklad zajtra sme boli pozvaní na večerný kvíz, od utorku mi s tým píli uši, že on im musí dať vedieť aby mohli postaviť tímy, tak som mu povedala že ja nepôjdem, lebo jednoducho neviem dopredu či budem mať v sobotu večer chuť tam ísť, tak nech so mnou nerátajú a postavia si tímy podľa seba. On je na mňa hrozne nahnevaný, ale ja si neviem predstaviť zajtra byť do 18:00 v práci, utekať domov sa nachystať a potom zničená ísť niekde do krčmy trapošiť pred cudzími ľuďmi na kvíze do 22:00 a na druhý deň na 6:00 ísť zase do práce, keď vstávam 4:30. Jeho pohľad je, že som sa zmenila po svadbe a zostala som nespoločenská a neviem sa obetovať a prispôsobiť, a ja už neviem ako mu to mám vysvetliť a vlastne či ja nie som tá zlá a nemala by som sa prekonať.
@autor
Moje prvé manželstvo stroskotalo kôli tomuto, moja manželka bola ten typ,že do práce a domov a to jej stačilo a ja som zas chcel chodiť po výletoch na turistiku, prechádzky a podobne. Tak som chodil sám teda s teraz už dospelou dcérou a tak to aj dopadlo. Stretli sme tam moju terajšiu ženu, ktorá mala podobné záľuby a malá si ju tiež obľúbila a doteraz mám pocit,že si s nevlastnou mamou lepšie rozumie ako s vlastnou.
Autorka, prepáč, ale ty si inak v poriadku??? Keď som prečítala prvý príspevok, myslela som si, že sa bavíme o chlapovi, ktorý zarába minimálne 3000€. Ty si odišla z tvojej dream job práce, kde si bola šťastná a v pohode, do výroby, na smeny, drieť, aby sa on mohol chodiť zabávať???? Lebo sa zvýšili výdavky??? Veď výdavky sú hlavne JEHO!!! Ty mukluješ vo výrobe, aby on mohol chodiť s kamošmi kade tade a ešte ti aj vyčíta, že nechodíš s ním???? Baba, prosím ťa, trochu sa otras, chlapovi oznám, že sa vraciaš do starej práce a keď sa chce zabávať, musí si na to zarobiť. Ty nie si povinná mu nič umožňovať. Chce chodiť s kamošmi von, musí mať na to prachy. Bodka.
On zarába 700 a je spokojny a ty so 600 si nebola...Aši mate iné zmýšľanie aj co sa financií týka, on nech svoj príjem tiež zdvojnásobí a budete mat aj na zábavu, len ci tiez nebude mat menej chuti a casu na ňu. Plánujete deti? Ako by to bolo potom, on robota, zábava a vôbec kam chodí autom keď ma ho, asi za zábavou?
@neznamaznama to nieje práca snov za 600€.
Poriadne čítaj čo napísala.
To je práca za ktorú dostanem peniaze a môžem sa tam flákať.
Práca snov je dobre platená práca ktorá má aj baví.
@bea6530 pre ňu to bola práca snov. Každý má inú definíciu, čo pre neho práca snov je. Písala som jej vlastné slová.
Urcite sa obcas premoz,stanovte si nejake pravidla alebo co...ale v tomto pripade,kde este rano vstavam do prace by som nesla. Kebyze po praci sa mas premoct a oddychnut v nedelu,tak nepoviem.. asi by ma mrzelo,ze partner nechce ist so mnou...ale kedze dalsi den pracujes,maximalne to chapem a mal by aj on. Vsak nech si nastavi budik a je hore s tebou od rana..
Keď chce tvoj muž viesť taký nákladný život na zábavu, v prvom rade by mal zmeniť prácu, veď 700 EUR a ešte k tomu na chlapa, to je strašne málo! Mám taký nápad - on nech ti prenechá jeho kancelársku prácu s možnosťou homeoffice a on nech ide makať na 12tky za tých 1200. Ty nebudeš tak unavená z fyzickej práce, on aj viac zarobí a zároveň sa unaví a nebude mať toľko energie na spoločenské aktivity.👍
pokiaľ s ním odmietaš stále niekam chodiť, tak sa mu ani nečudujem. to ti je zaťažko ísť raz za čas s ním niekam? pre pokoj v rodine? :D
Frajerovi není sprosté zarábať 700€, ženu nechať makať za raz taký plat vo fabrike a ešte sa nasierat že nechceš s nim chodiť na akcie? Wau. Ja niekedy žasnem....
Pockaj, chcela som ti napisat, ze chod von, odreagujes sa. Ale prrrr.
Tak on zarobí ako student 700?
Je doma
Auto je vlastne iba jeho
Flaka sa ako študent a este ti to vyčíta.
A v podstate svoje prachy su na jeho a tvoje su spoločné??
Trocha som nepochopila. Obidvaja ste zarábali málo, výdavky sa zvýšili, on má potrebu behať po akciách a robotu si zmenila TY? Prečo si v prvom rade nehľadal lepšie platenú prácu on?
@nepic aj ty si po svojej žene chcel, aby po dvanástke vo fabrike a pred ďalšou s tebou behala kade tade?
Nuz docitala som aj dalsie tvoje prispevky a vies co - ani mne by sa nechcelo s nim nikam chodit. Ani zit s nim v jednej domacnosti. Ani byt jeho manzelka / partnerka. On zaraba v podstate tiez minimalku a zije si akoby keby sedel v dozornej rade slovnaftu??? Ak s nim chces zostat, tak na papier prijmy a SPOLOCNE vydavky (tam rozhodne nespadaju naklady na auto, kedze ty ho nijako nevyuzivas), tolko date kazdy mesiac rovnakym dielom do spolocnej kasy (hypo, poistky, energie, byvanie, strava, drogeria…) a so zvyskom svojej vyplaty si kazdy bude hospodarit sam. On si zaplati leasing, phm, poistky za auto a svoj spolocensky zivot, ty podla svojho uvazenia… ak si to chces setrit, tak na ucet napr tvojej mamy ( alebo inej doveryhodnej osoby), inak v pripade rozvodu je polovica jeho…
Autorka ,čo postupne píšeš ,mení pohľad na celú diskusiu
Myslela som ,že ste obaja za vodou ,žijete si na vysokej nohe s príjmom 4000€ a viac ,bezdetná
Tak si žijete bohatý ,spoločensky život
Na tom by nič zle nebolo ,chápem ,že muž je extrovert ale on zarába 600€?!
Hanba by ma fackovala na jeho mieste .Nefinancovala by som jeho vyžitie ,keď chce žiť nech si na to zarobí .Svoje peniaze by som si odkladala.Nemala si meniť svoju prácu ,tu mal zmeniť on .Jeden chlap a takú almužnu zarába ,hanba.
Plánujete deti ?
Čo potom ,ty budeš doma a on bude bohato spoločensky žiť ..takýto chlap sa nikdy nezmení ,to vieš a nebude pri tebe a dieťati sedieť .
Nech si nájde aj on inú prácu, veď vtedy zarábal len o stovku viac ako ty a to teda není žiadna výhra ak sa chce zabávať stále. Proste výdavky na polovicu (auto a benzín nerátaj,to mal pred svadbou a zvyšok nech si míňa na zábavu, ty si napr šetrí alebo Minaj na čo ty uznas za vhodné. Ale toto nebude dobre,keď budete mať deti , ty budeš doma a on sa bude chodiť zabávať, a navyše z jeho platu nevyzijete s budeš utekať od deti do roboty alebo míňať svoje úspory .aj teraz kašle na teba ( chápem tá,makať vo vyrobell)a časom ho to omrzí a nájde si inú partacku, ženu.
Prepáč, ale Ty ťaháš celú domácnosť, pán sa zabáva, auto využíva on, lebo by si musela do neho tankovať... Výdavky na auto nie sú spoločné? Ako celé zle, že pán zarába na chlapa málo, zabával by sa ako podnikateľ a ešte aj do auta by si musela tankovať Ty. Však nepriamo aj tankuješ, predpokladám, že jedlo vám z neba nepadá.
mohol Ti prenechať svoju prácu, za 700€ to nie je určite nič, čo by si sa nanaučila robiť. Ty by si si prilepšila k pôvodnému platu a on mal ťahať do fabriky aby mal na svoje hobby. Ty by si bola oddýchnutá a schopná s ním chodiť aj na tie jeho podujatia, ale on by si na ne pekne zarábal.
Autorka, zmeň prácu, alebo sa vráť do tej, kde si bola predtým, ak je to ešte možné. Ak chce chlap zábavu, nech na ňu zarobí. V tom je zahrnuté aj to, aby jeho žena nepadala na hubu od únavy, keď on chce niekam ísť baviť sa.
dalsi adept do toho zoznamu co tu jedna kocka navrhlav inej teme 😀 a uz mam aj nazov. EXOTI.SK
Zase raz píšem skôr, než si všetko prečítam! Tak on zarába 700€, ty si zarábala 600€, ale TY si zmenila prácu, aby ste mali viac peňazí, lebo ON sa chce chodiť zabávať?!?!?! 🤯
@h2 no nie je to skvele? hovorim dalsi exot
Toto je fake, pravda?
Kazdej zene by bolo jasne, ze ma ine problemy v manzelstve ako to, ci sa milostpan hneva, ze nechce chodit vecer po kvizoch
Ahoj. Nečítala som všetky príspevky báb,ale tvoje som si pozrela. Mne príde ten tvoj manžel ako dospelé dieťa. Jedno mu kvitujem. Je super, že sa vie odviazať a zabaviť. V dnešných ťažkých časoch to človeku pomôže. Je to psychické odreagovanie sa od stresu. No na druhej strane on, ako chlap, jemu ani náhodou nie je hlúpe, že zarába niečo viac ako minimálku? Sa chystá on ostať doma na rodičáku a zabávať sa so švagrinkou? A ty pôjdeš pekne do práce, prídeš domov, poupratuješ, s dieťaťom v ruke, lebo hneď pri dverách ho dostaneš, to si píš. A on sa pôjde prejsť, večer možno ku kamarátom, lebo celý deň je doma,tak potrebuje ventil. A ty, keď budeš ochotná ako švagriná, dáš dieťa svokre. Segina svokra.
Musíš sa s ním porozprávať. On musí dospieť.
Lenže.
Ak by ste si vymenili role, on by pracoval tak ako ty, bol by neskutočne nervózny. Zrazu by nemal toľko času. A ver mi, nedával by to. Nevládal by. Časom určite nie. No bolo by dobré pouvažovať aj nad zmenou jeho práce. Lebo časom to nebude finančne stačiť.
Som za názory niektorých báb, že by si sa mala premôcť a ísť s ním niekedy von. Aj tebe to dobre padne. Uvidíš. Len s rozumom. Napríklad zajtra. No nehnevaj sa, ale v nedeľu vstávam 4:30. Budúci víkend mám voľný. Naplánujme si niečo vtedy. (S kamarátmi.)
Vzťah je o kompromisoch a obetovaní sa. Ty si sa už obetovala a v určitej sfére (pracovnej) urobila kompromis. Teraz je rad na ňom.
Neviem, či môže vedieť, že si to tu zavesila. Ale po uvážení, by možno bolo fajn,mu niektoré komentáre prečítať. Ale i tie kritické na teba. Aby videl, že áno uznávaš si, stala som sa domasedom, ale je to ovplyvnené tvojou novou prácou. Čo tvrdíš aj nám. Veď nech sa nad tým trošku zamyslí. Prečo by si nás tu všetky klamala a vymýšľala si historky. Píšeš tu preto, lebo máš problém a vyhovuje Ti táto "clearková" služba. Nikto o tebe nič nevie. Len rieši tvoj problém, ktorý Ťa trápi.
Čas ukáže či sa niečo zmení. Prajem veľa šťastia!
A ešte jedna drobnosť. Neľutuj ho! Ty padáš z nôh a jeho chudáčika pustíš von,lebo prežil stres z toho, že ty už s ním nechodíš a musí tam sám sedieť a znášať tie udivené, odpovede sa dožadujúce pohľady: "Čo sa stalo, prečo si chudáčik sám?!?" (Trošku melodrámy, viem. 😁 ) Nie. Nemôže večer jednoducho stráviť s tebou? Veď ste partneri. Potom je na mieste otázka, či dokážete byť spolu sami. A radšej teraz, kým ste len dvaja. A popracovať na tom. 😉
@mandzula
Nie prečo by mi mala ex niečo financovať?mne nikto nikdy nič nefinancoval,ja som v 17 rokoch skončil učnak a odvtedy na čo som si nezarobil to nemám. Veď je tu emancipácia,tak máme obaja rovnaké možnosti.
@kristiii
Tak určite nie po dvanástke a pred ďalšou dvanástkou (neviem kde sa tak pracuje) som po nej nič nechcel,ale myslím že taká večerná prechádzka cez leto nikomu neuškodí. Ja ako záchranár som tiež robil aj 12 aj 24 hodinové služby,ale asi nikdy za tie roky som to nemal tak,aby som mal medzi službami iba 12 hodín voľno.
@evinqua
Nie,mali sme obaja zhruba rovnako voľného času,ona pracovala ako krupier a ja ako záchranár. Tam išlo len o nejakú toleranciu a prispôsobenie sa,resp urobiť niečo pre toho druhého.

Viem, že toto nie je to čo nechceš počuť, ale úprimne? Klepla by som ho pri prvej príležitosti panvicou po hlave. Nemyslím si, že žena nesmie zarábať viac ako muž, to teda vôbec nie. Ale prepáč, aby si ty fyzicky makala 12-tky v práci, ktorú nemáš vôbec rada a on robi za polovicu tvojej mzdy? Hej, peniaze v manželstve sú spoločné, to je samozrejmé a ty tahas za kratší koniec. Keď si nasetris na auto, bude vaše, nie tvoje, to si uvedomujes, však? Chápem, že máš muža extroverta, ale zároveň máš muža sebca. A nech si o mne myslí kto chce, čo chce, je to sebec. A ty si svojím spôsobom hlúpa. Vykašľala si sa na prácu snov kvôli vám a on si chce len užívať. Len tak pre zaujímavosť, skús si len tak zrátať, koľko € vás mesačne stojí toto užívanie? Myslím, že ani ten kvíz nebude zadarmo, nie? Fakt by ma zaujímalo, koľko vás to stojí mesačne.