Manžel sa hnevá, lebo nechcem s ním chodiť do spoločnosti
Ahojte žienky,
obraciam sa na Vás s takýmto problémom. Môj muž je spoločenský extrovert, má veľkú rodinu s ktorou sa chce často stretávať, chodiť na oslavy, návštevy, má partiu kamarátov s ktorými chce chodiť na zápasy, na bowling, na výlety, majú rôzne akcie v práci mimo prac.doby, rád chodí na plesy, do kina, do divadla. Doteraz to bolo v poriadku, chodievala som väčšinou s ním a trošku som vyšla zo svojej komfortnej zóny a mala som aspoň nejaké známosti a zážitky. Lenže som musela zmeniť prácu. Predtým som pracovala vo svojej práci snov, chodila som si tam oddýchnuť, nenarobila som sa, mala som super prac.dobu, v takej práci sa zostáva do dôchodku. Zarábala som však minimálku a jednoducho sme to pri tomto zdražovaní doma neutiahli, všetky peniaze išli na základné životné potreby a nič nám nezostalo, nemali sme rezervu, nemohla som si z výplaty nič dopriať navyše. Preto som začala pracovať vo výrobe, je to pre mňa fyzicky náročné, lebo som nikdy predtým manuálne nepracovala, aj psychicky náročné, lebo si zvykám na nové prostredie, nový neosobný kolektív, veľmi obmedzené prestávky, musím ísť na wc iba v presnom čase a pod. Pracujem teraz aj cez víkendy, mávam nočné a 12ky, ale plat mám dvojnásobný. Keď prídem domov z práce, tak som taká unavená že ozaj padám na hubu, chcem si iba vyložiť nohy pred telkou alebo spať. Manžel je na mňa však nahnevaný a vyčíta mi, že nechcem s ním nikam chodiť a že nás pozývajú a ako to vyzerá, keď zrazu všade chodí sám, ja mu hovorím že som unavená a nevládzem a nemám chuť niekde vysedávať a pretvarovať sa, on tomu však nerozumie a stále ide do mňa či ma hodina alebo dve zabijú. Napríklad zajtra sme boli pozvaní na večerný kvíz, od utorku mi s tým píli uši, že on im musí dať vedieť aby mohli postaviť tímy, tak som mu povedala že ja nepôjdem, lebo jednoducho neviem dopredu či budem mať v sobotu večer chuť tam ísť, tak nech so mnou nerátajú a postavia si tímy podľa seba. On je na mňa hrozne nahnevaný, ale ja si neviem predstaviť zajtra byť do 18:00 v práci, utekať domov sa nachystať a potom zničená ísť niekde do krčmy trapošiť pred cudzími ľuďmi na kvíze do 22:00 a na druhý deň na 6:00 ísť zase do práce, keď vstávam 4:30. Jeho pohľad je, že som sa zmenila po svadbe a zostala som nespoločenská a neviem sa obetovať a prispôsobiť, a ja už neviem ako mu to mám vysvetliť a vlastne či ja nie som tá zlá a nemala by som sa prekonať.
Takze chybu si urobila Ty. Nemala si menit pracu a potom si sa mala tvarit prekvapene ako je mozne ze neostava na zabavu..
Fuha..600euro? Za to by som mozno, ale len mozno, pracovala na pol uvazku..je to smiesna suma..ak zarobi 600 euro (nie he minimalka viac uz) ,tak nech sedi doma. Ako prepac, ale je to blb
Jeden mesiac by som zapisovala vsetky vydavky, hlavne z tychto jeho/vasich vyletov. Ved to musi ist riadne do penazi. A potom mu to otrieskala o hlavu, lebo prepac za uprimnost, nemyslim si, ze si to on z jeho platu moze dovolit.
A inak super, ze si zmenila pracu. A verim, ze ta prava praca pride aj pre teba. Skus sa popytat vo firme, ci nehladaju niekoho. I ked mozno na smeny, ale mozno kvalitar alebo smenovy logista, ktory nemusi stat za pasom a ist na wc vo vyhradenych minutach.
Neviem ako často chodí do kina, bowling, pizzu, ale raz si daj tu námahu zratat koľko to stojí plus, ak náhodou fajčí, jedlo z donášky a pod...tebe by bolo lepšie peniaze rozdeliť nepíšeš ako to máte a každý nech dá polku na výdavky a ostatné každý zvlášť.On zarobí ako žena a žiť chce ako bohém.
Ale extrovertná doma neudržis ešte, keď budete mať raz dieťa...je netolerantny a nezodpovedny
...ak by po kazde minul iba 20 euro, bol vonku 3x tyzdenne, tak sme na 240 eurach mesacne, dvom by to robilo 480 euro.. predpokladajme, ze do prace nechodi na bicykli, kupuje si aspon zuvacky, keksik, pitie..600 euro minut na hluposti nemoze byt problem..kde mame kozmetiku, byvanie, stravu, oblecenie a podobne? Neviem ale zo 600 euro mi pride, ze si zije ako kral a tiez by mi ako partnerke vadilo, ze na nic ine, ani na to, aby som raz zostala aspon rok doma s dietatom, nezostava..
A keby si si pohladala inu, menej fyzicky narocnu pracu?
Ako to s vami dopadlo? Zostala si v tej práci? A s ním? 🙂
Neompaticky …..Nechcela som takeho chlapa, do buducnosti to nevesti nic dobre. Nie preto ze zaraba na chlapa mizerne, a to pritom ma viac moznosti, lepsie telesne predpoklady zvladnut manualnu pracu. Ale nie on skor posle zenu do tazkej roboty a on sa bude zabavat. A este ti bude vycitat, ze nevladzes. Velmi neempaticky a zahladeny len do seba. S detmi to bude este horsie, co budes robit potom ? Budes sa starat o deti, financne tahat celu rodinu a chlap sa bude zabavat a potovnavat ta so sestrou ze ano to zvlada lepsie. A nebodaj si najde inu lebo doma ma hroznu zenu.
Nech sa sprava ako dospely, zodpovedne a nejde si lepsiu pracu.

@janage och smutné toto,ale zažila som už aj ja také,že pri pokladni že dieťa chcelo ale nie nemáme.na to a potom cigy kupovali.