icon

Manžel sa ma nikdy nezastane

14. aug 2020

Ahojte dievčatá chcem sa vás opýtať či by ste žili s takým človekom ktorý sa vás nezastane? Myslím to tak, že máme susedov ktorý robia hluk, ide o nezamestnaného mladého muža.Ja mam malé dieťa a stále ked ho dám spať ten suded púšťa hudbu a búcha dverami.Viackrát som ho upozornila ja... Raz ked som ho slušne upozornovala tak bol sprostý a mal blbé poznámky začal mi aj tykať, manžel tam bol a aby sa nemusel hádať tak šiel preč.Dokonca tomu susedovi zdraví stále akoby neviem čo.Ten sused nemá vela rokov je od manžela starší iba o 1 rok.Dnes som ho zasa slušne upozornovala že dieťa sa mi budí že strašne nahlas hudbu púštate že s dverami búchate a on na mna sprosto vyskočil a vulgárne mi nadával, pri tom byt nieje jeho ale je priatelky u ktorej žije.Manžel pri tom bol a bol ticho a vôbec sa ma nezastal pri tom, ja nebojujem za seba že ja chcem spať ale pre naše dieťa ktoré nespí kvôli tomu hulvátovi .Potom ako som muža konfrontovala že prečo bol ticho tak začal na mna že ja sa iba hádam s každým atd. Ale doma ked ten hulvát trepe dverami doma ho kokotizuje, a je nervozny ale do oči mu to nepovie. Co s takým mužom čo sa nevie zastať svojho dieťata a zeny? Ked som si ho brala tak vedela som ze nieje konfliktný typ, ale že je taký posera to so nevedela. Zasa čo sa týka bytu tak je môj a aj to ma zaujíma môže ma takto šikanovať niekto kto býva u priatelky a byt nieje jeho?

zuzankkaa1
14. aug 2020

@ibrunova asi sa ho boji 🤣 to vies jak,na kazdeho chlapa sa najde este vacsi chlap 😁 ale vazne. Aj mna by to muzove spravanie vytocilo. Aj my sme mali takych susedov. Odsťahovali sme sa. Dnes mame klud a susedia vsade naokolo su tichi...

negymama
14. aug 2020

ja som mala takeho suseda v bytovke, este aj drogy bral, hudbu pustal az sa vypln vo vytahovych dverach triasla...vsetci v robote, jedine mne s dietatom s neurologickymi problemami to vadilo. aj mu muz chodil dohovarat, nic nepomahalo.
Jedine ti ostava, to co mne... naloz maleho do kociara a hajde spat vonku, bola som uchodena, dazd, nedazd, mraz nemraz... vyhoda: dieta vyspate, otuzile, ja som schudla peknich par kil a nabrala kondicku.

sasa1310
14. aug 2020

a čo keď máš malé dieťa?

tt247
14. aug 2020

@veronikaszabova ani v dome nemusí byt kľud. Kosačky, prerábky, grilovačky, bazénpárty, kohúty, pílka, zvieratá, ubrechaný pes, uvrešťané deti, hudba na dvore atď atď. XY vecí. Stačí mať na vedľajšom dvore niečo z tohto a dom je na úrovni bytu v bytovke. Jedine tichí susedia alebo samota. Inak chápem zakladateľku a paragraf je aj na nadmerné obmedzovanie hlukom, prachom, pachom atď. No a manžel je fakt mimo, keď mu niekto vulgárne vrieska po žene a on ani mu ani bu.

miskooo1987
14. aug 2020

Sa odsťahuj na lazy dakam... aj ja mám nahluchlu susedu, ktorá pustá TV od 6 rana do 20 vecer na takej intenzite, že na 3km vzdialenom cintoríne vstávajú neboztici.... a nič s tým nenarobím... proste buď so zvyknes, alebo tie lazy sú riešenie....

sense
14. aug 2020

Ja som sa tiež kvôli susedom presťahovala keďže sa sťazovali a správca nič.... Bolo to najlepšie čo smme urobili.... Tiež mame susedov ale boží klud

pupavocka101
14. aug 2020

@miskooo1987 a to sa ani vytocit nemozes, lebo vlastne je to taka blbost, ze az, ze ten clovek vlastne v tomto pripade ani za to nemoze

negymama
14. aug 2020

@miskooo1987 prepac za lajk, ale velmi humorne si to opisal, i ked cloveku nie je do smiechu, my sme sa odstahovoali od mladeho s dunivou hudbou, do bytu so susedou, co bola nahluchla a milovala operu. Teraz sme v dome...a super, ticha ulica, vedla nas su z oboch stran zahrady bez domov, v tych suchach pridu raz za mesiac pokosit...balada.

bettie
14. aug 2020

Ak by som mala byvat v bytovke, urcite by som aspon spalnu zvukovo odizolovala. Byt je Vas, tak by s tym nemal byt problem.

autor
14. aug 2020

Poviem vám je to katastrofa, ked mladý človek nepracuje a pobehuje celé dni po bytovke a iba bordel robí, hluk a krik :/ skúsim aspon zistiť že či to mi môže tak strpčovať život ak je tak iba akoby na návšteve hajzel jeden.

autor
14. aug 2020

@sasa1310 no to že mam dieťa !

zuzanka.zuzu
14. aug 2020

ty si presne jedna z tých "som mamička, kto je viac" 🙄
podľa mňa ten hluk viac vadí tebe než bábu ale takto to v bytovke nefunguje... doteraz si kde bývala? uprostred púšte?

miskamichalka
14. aug 2020

No ja ti tu situaciu nezavidim. Bytovka je cisty masaker! Nechcela by som. Ten sused je asi proste magor. Ak raz cloveka poprosim o stisenie hudby kvoli dietatu tak ak je normalny, tak to pochopi a bude to akceptovat. Co sme hovada, alebo ludia? Niektore sa tu vyjadrujete, ako keby mohol aj diskoteku cely den robit a ona s tym nic nezmoze? To vam pride normalne? Moj muz by mu nakol ten lenivy zadok (ako ho poznam).

Mila autorka, pockaj kym Vam dieta podrastie a kiezby chcelo robit taky hluk od rana zeby sa karta krasne obratila. Karma -zdarma

lucimichi
14. aug 2020

Môj švagor si kúpil bejzbolku a tiež takému čo celé dni hučala hudba z reprákov zazvonil a on keď mu otvoril, vbehol mu do bytu a tou bejzbolkou od nervov roztrieskal repráky a povedal mu že ešte raz keď to pustí, obesí ho na luster. Do týždňa sa odsťahoval.. ale švagor je riadny chlapisko 🙂

milka1988
14. aug 2020

so susedom ti neporadim ale tiež mam takeho muža, že keď sa treba zastať mňa pred svokrou alebo niekým iným tak stojí a kuká ako truľo. Keď ale trebalo jemu v práci sa brániť voči šéfovi či iným nadriadeným čo neprávom do neho rýpali za blbosti vtedy si ústa otvoriť vedel aj sa pomaly že nesúdiť. Ale pri mne...ja mam väčšie gule než on....a to ma niekedy serie kedže ako chlap by si mal ženu chrániť pred tým kto jej ubližuje či už psychicky alebo fyzicky. Ale takým mužom asi chýba obranný mód

miskooo1987
14. aug 2020

@pupavocka101 áno, ani hnevať sa nedá.. dokonca som jej teraz v marci a apríli cez coronu niekoľkokrát bol nakúpiť... proste susedov si v paneláku nevyberies.... buď to bude nejaký mladý fagan s nedostatočnou empatiou, alebo nahluchla babka... treba brat ako fakt a prispôsobiť sa....

lalenka33
14. aug 2020

Ja mám susedu s 3 deťmi,celý deň počúvam krik,dupot,vreskot,keď nekričia deti,kričí ona,dupocú tak,že nám trasie obrazy na stene,o trieskani dverami ani nevravim,už sa nas sused,čo byva o 2 poschodia nad nou pytal,ze ako mozme pod nou byvat lebo,ze oni to uz nezvladaju a to počuju len krik,hudbu z ich izby počujem v celom byte...keď sa niekto sťažuje ,tak vždy je odpoveď veď to su deti,čo ich mam priviazat?No nie,stači,aby sa správali ako ľudia,nie ako zvierata alebo divosi v pralese..Bohužial nič s tym nespraviš.

vilma7
15. aug 2020

Aj môj je posero a riešim ja keď niečo treba, ale to u mňa ozaj nieje dôvod na rozvod, máme 2 malé deti (3.5 a 1r)

vilma7
15. aug 2020

Rieš to a jeho priateľkou a nie s ním, keď ona je majiteľkou bytu a s ním sa nedá. Ak ovšem niečo vyriešiš, možno sú len tenké steny...neviem si predstaviť že niekto si v prázdnom byte trieska celý deň dvermi. Aj u nás skoro všetko počuť, žiaľ.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
15. aug 2020

No ja mam tiez male dieta predstav si a tiez byvam v bytovke a v takejto situacii by som sa zachovala ako tvoj muz a keby moj manzel isiel susedom robit sceny, ze buchaju dverami, tak by som ho poslala sameho nech ide sam a mna do toho netaha. Je to susedov byt, ked si tam aj bude hrat na bicich cely den, tak teba do toho nic. Teraz mas novorodenca, zachvilu budes mat batola co sa bude ucit chodit, padat, trieskat s hrncami, dupat, chodit na odrazadle, v noci plakat kvoli zubom. Potom budes hovorit zase, ze je to predsa dieta, vsetci musia byt tolerantni. By som chcela vidiet jak ten sused 1000x pleskne dvermi a cely bozi den 7 dni v tyzdni ine nerobi len pusta hudbu a dupe. Si na materskej s novorodencom, ja viem, ze to je tazke na psychiku, ale treba sa dat trocha do kludu. Okrem toho, take male deti sa budia castokrat aj len tak bezdovodne, moj maly mi spaval 20 minut aj keby bolo ticho jak v hrobe anpotom sa budil, takze sused na vine byt ani nemusi. Teraz moze nad nim aj vrtacka vrtat a nezobudi sa. Takisto dokazu spat v kociku na ulici a hocikde taketo babatka, takze dupanie tvojho suseda silno pravdepodobne ma tvoj maly na haku a vadi primarne tebe.

autor
15. aug 2020

@miskamichalka ved toto ja sa riadne čudujem že ako poniektoré píšu, ja mam malé dieťa to veruže nerobí hluk a už nie narokom ako on.A tiež nechápem ako môžu porovnávať malé dieťa so starým nezamestnaným capom. On to robí narokom očividne.

autor
15. aug 2020

@vilma7 ved toto akože fakt to by nikto neveril ale on nič nerobí iba sedí pri bytovke potom ide do bytovky tam potrepe dverami zasa zíde dole a potom pol hodky búcha dverami potom zasa na lavičke sedí a toto dookola celý den.

jana_eyre_2
15. aug 2020

Môj muž je taký, že on nikdy nikomu nepríjemné nepovie.. sme spolu 15rokov, je to tak od začiatku.. samozrejme som zažila veci keď mi to veľmi prekážalo a pri nejakých konfliktoch som sa cítila strašne sama, že zamnou nikto nestojí.. lenže on stojí, súhlasí somnou (aspoň tak sa vyjadril vždy po konflikte) len to proste nevie dať najavo.. nejako som sa s tým viacmenej zmierila - on je taký, že si nepovie čo si mysli ak cíti vo vzduchu konflikt, ja som zase taká že keď aj je konflikt na hlavu si kakať nenechám a poviem si v rámci slušnosti vždy svoje..

Naposledy sa tiež stalo - boli sme na dovolenke, bol tam aj môj brat so synom - v reštike posledný voľný stôl, deti hladne.. stôl bol na slnku, čašník niekoľko krát zabudol na objednávku, ani raz sa neospravedlnil.. keď sa uvoľnil stôl v tieni už sme jedli druhé - presunuli sme sa tam, lebo sa uz fakt nedalo vydržať jesť teplú polievku v 35st. Teplote.. čašník prišiel a hneď že on ten a vedľajší stôl má na rezerváciu (nikde nebola, len ju tam prišiel položiť) že nech ideme okamžite naspäť.. ja som mu na to povedala, že rezerváciu tam doteraz nemal, nech dajú slnečník nad ten stôl, alebo nech zarezervuje ten, aj tak sme už končili s jedenim, a on to potreboval o pol hodinu.. čašník urazene domna začal skákať že čo utocim pritom som to vravela kľudným hlasom, zrejme čakal že sa poslušne bez slova presunieme sa opaľovať pri obede.. a môj muž? Nič akoby tam nebol, zastal sa má len môj brat.. môj muž zaplatil a ešte sa s casnikom rozprával.. ale na slnku sedieť nechcel tak ako ja.. v takých prípadoch sa cítim blbo, to je pravda ale môj muž je proste dobrák čo nepovie nič svoje ak vo vzduchu visí konflikt.. mám dojem, že je to tak aj vďaka tomu, že mal ako chlapec veľmi autoritatívnu mamu, teraz už taká nie je, ale vtedy bolo všetko podľa nej a tak si to osvojil..

autor
15. aug 2020

@pupavka89 ale to je iné lebo sused to robí 24/7 , ja sa nebavím o kosačke a o aude ale o púšťaní hudby, o búchaní dverí ... pred nami s ním tam nikto nevydrzal že vraj sa z toho bytu kde bývame my odsťahovali 3 ludia lebo nemali pokoj od neho.Ale to som sa dozvedela až teraz.Jasné že mi nikto nepovedal že čo za debil tu býva ked chce predať byt.A si predstav pred nami tam bývala stará pani a tiež to nevydržala ! Nie nechcem aby sa niekto zo mna posral ze mam dieťa iba trošku tolerancie.

jana_eyre_2
15. aug 2020

A tiež máme susedov čo.maju druhú pubertu a potrebujú ju demonštrovať hlavnou hudbou v noci a nadávkami.. nechce sa mi stále chodiť tam a sama ich upozorňovať, cítim sa už potom ako nejaká citlivka - pritom som v prave.. aj tu som minule o tom písala... No ale nikto nepochopí aké to je byť na svojej strane stale sama bez podpory, to už človek aj vzdá..

vilma7
15. aug 2020

Takto aj kamarátka kúpila byt a pod ňou nepríjemný sused...nedalo sa nič robiť, za chvíľu aj ona ten byt predávala.

ysseba
15. aug 2020

Nič s tým neurobíš, určite sa ten chlap kvôli tvojmu dieťaťu nezmení. Máš dve možnosti. 1) povznesieš sa nad to 2) budete ďalší, ktorí sa z toho bytu odsťahujú. Jaaaj a ešte môžeš čakať, že mladá dostane rozum a toho darmožráča pošle do preč. Ale tak neviem, ja by som sa asi obzerala po inom byte.

sasa1310
15. aug 2020

a čo že máš dieťa? Sa teraz celý panelák má z toho posrať? Tak sa odsťahuj do domu keď máš dieťa a neschopného chlapa!

cacianka
15. aug 2020

Je pravda ze si citlivá na potreby tvojho malého bábätka, ale je to v poriadku.aj ja som mala takehoto debila za suseda a nie je pravda ze musis tolerovat jeho hluk po cely deň. Občianske spolunažívanie nie je iba o dodrziavani nočného kludu ale aj o slusnom spravani pocas dňa. Tam kde konci tvoja demokracia zacina jeho a tu tvoju nemoze obmedzovať.ani v noci ani vo dne.
Ty mas právo uzivat svoj majetok bez obmedzeni a nikto zo susedov ta nemoze obtazovat smradom hlukom dymom a pod. Presne znenie si najdes aj tu v skupine Pravne poradenstvo, a hlavne v Obcianskom zakone.
Poziadaj susedu, majitelku bytu aby zasiahla a urobila poriadok. Ak to nepomoze obrat sa na spravcu vasich bytov. Oni by mali napisat list majiteľke, ona je zodpovedna za to co sa v jej byte a od jej navstev deje.
U nas napisali, mam kópiu a pomohlo ! A ak najdes este 2-3 susedov ktori to spravcovi potvrdia, mas páky.
To akeho mrtveho chrobaka hra tvoj muz a doma vyvadza , by som veeelmi dorazne riesila s nim.ak nebude slusne riešiť to kde a s kym má, tak nech aj doma drzi hubu aby si nepocuvala jeho mudre sproste reci !
To ze ta tu baby osocuju a vyskakuju na teba ze si "matka a kto je viac, stredobod, sa dosierasv a podobne perly, moze byt zrnko pravdy, ale okrem urážok a osočovania ti nič kludne neoradili.
Na lazoch nemozeme žiť vsetci....