icon

Manžel sa mi posmieva: Ako sa brániť?

17. dec 2024

Keď sme sa s manželom zoznámili som mala o 20 kg menej. Odkedy som pribrala sa mi manžel stale posmieva, ma nemiestne urážky (som tučná ako prasa atd)… velmi ma to boli ked sa mi tak blízka osoba posmieva a zosmiešňuje ma…
Placem tam kde ma nikto nevidí… a namiesto toho aby som zacala chudnut zajedam stres a stale som na tom istom… poraďte mi co robit ach…

Strana
z3
simona1998
17. dec 2024

Zmeniť manžela 😆

biba_18
17. dec 2024

mala by si popracovať na sebe - nie na postave, ale na sebaláske…

pribinak
17. dec 2024

Toto nie je posmievanie, ale ponižovanie

Schudni, kvôli sebe a svojmu zdraviu a pozvazuj čo s hentakym pakom vedla teba

sissy27
17. dec 2024

Miesto placu na sebe zapracuj - uprava stravy (ktovie, ci sa mu budu pacit salatiky a kuracie na vode miesto reznov s hranolkami) a sport 4x do tyzdna, pan manzel moze zatial cvicit s vysavacom, prachovkou, hajzlovou kefou, lebo ty uz na tieto sprostosti nebudes mat cas a on ho ten smiech prejde.

sissy27
17. dec 2024

A mimochodom, pan manzel je stale rovnaky stramak? Sixpack, husta stica, ziarivy usmev, ziadne vrasky, sediny, vajcia neovisaju?

marianarem
17. dec 2024

Neviem, kolko vazis, ale ak si mimo zdraveho BMI, tak schudnut do pasma zdraveho BMI (nemusi to byt celych 20kg) a najst si ineho. Ine je, keby ti to normalne povedal a ine je "tucna ako prasa". U mna by sa tymto asi odpisal.

enmery
17. dec 2024

Dievča, nie je ok zanedbať svoje zdravie/váhu, ale to sa dá napraviť a veľmi rýchlo napraviť. Ale čo ok nie je, je PONIŽOVANIE. A zvlášť od partnera, to je podľa mňa "chuj" po každej stránke a až teraz si precitla.

vikiki29
17. dec 2024

Čo robiť? Začať cvičiť, schudnúť a vymeniť manžela

bystrozraky
17. dec 2024

OK, môže byť, že je to veľmi nešťastný spôsob komunikácie zo strany tvojho manžela. A jedno je úplne isté - on nemá ani tušenie, ako to na teba pôsobí. Inak by to nerobil. Skús mu milo vysvetliť, ako sa pri tom cítiš. Vysvetli mu to tak, aby to vnímal a hlavne bral vážne - lebo on si tiež vnútorne nebude chcieť priznať, že ti ubližoval, preto bude mať podvedom sklon, že ťa nebude brať vážne... najlepšie mu buď v náručí pri tom a pozeraj sa mu do očí. Tiež ho môžeš požiadať o pomoc. Veď koho iného požiadať o pomoc ak nie tvojho manžela. Toto budeš musieť možno zopakovať párkrát, lebo chlapi často zabúdajú (dovody som uviedol). Ja nemôžem uveriť, že by niekto vedome a naschvál ponižoval svoju manželku. Ak by ubližoval vedome, tak nech je jeho cieľ akýkoľvek, je to chuj. Skôr verím, že je to v hlbokej nevedomosti. A ty sa začni mať viac rada, lebo ten cyklus, čo popisuješ, je klasika pre osoby, čo mali buď tvrdú výchovu, alebo sa nachádzajú v stave depresie. Musíš si viac seba vážiť a akceptovať, kto si. Ak to spravíš, tak začneš chudnúť a nikto ťa v tom nemôže zastaviť. Prajem krásny večer 🙂

enmery
Odpoveď bola odstránená
bystrozraky
17. dec 2024

@enmery Ktoru cast si nepochopila?

enmery
17. dec 2024

@bystrozraky A ty si ktorú časť nepochopil?Máš dosť komentárov a podľa mňa žiješ na nejakej inej naivnej planéte. Ponižovat partnerku nie je "z hlbokej nevedomosti" ani preto, že si to on neuvedomil, ale preto, že je emočný kripel. A tá rada, že v objatí pozerať do očí zamilovane a mu to povedať. Ja som mala obrovské zdravotné problémy, prestala mi fungovať štítna, plus ďalšie problémy, telo mi zdržiavalo vodu a v živote som od priateľa nepočula niečo tak primitívne. Keby mi to povedal, už môj partner nie je a určite by som sa naňho nevedela "v objatí" pozerať do očí a vychovávať, ako nebyť nerešpektujúci emočný chudák. To buď človek má alebo nie.

bystrozraky
17. dec 2024

@enmery Autorka nespomenula okrem tohto problému žiadne iné, preto si myslím, že tvoje názory sú postavené na domnienkach. Ak by to zobrala tak, ako jej radíš, tak to sa rovno môže rozviesť. Nič neskúmať, ty to už vieš. Super rada 👍 Prajem pekny vecer...

enmery
17. dec 2024

@bystrozraky Ty si proste mimo. Povedať partnerke, že je "tučné prasa" je na úrovni "pi pri.ebaná" /takých príbehov je tu dosť/.To sú všetko emocionálne trosky a áno , od takých sa má odchádzať, ak chce byť žena milovaná a rešpektovaná. To s láskou nemá nič spoločné. Ty si ďalej obhajuj magorov. Dala som Ti svoj priklad, ako sa správa zrelý a milujúci muž. Že to ty nechápeš, nie je môj problém. Ide o hlbší problém, ako len autorkine kg navyše. Odhalilo to jeho pravú tvár.

rozculena
17. dec 2024

on bol idiot vždy alebo až keď si pribrala?

bystrozraky
17. dec 2024

@enmery Vsak ja s tebou suhlasim. Ja to len beriem tak, ze ak je vsetko ostatne ok v tom vztahu a autorka ocividne nehlada cestu von zo vztahu, ale riesenie....a ty to beries tak, ze povies nazor ja jej manzela...tak ja mam v mojej sprave to iste: "Ak by ubližoval vedome, tak nech je jeho cieľ akýkoľvek, je to chuj.". Ale ty nevies ako a za akych okolnosti povedal, tie velmi nevhodne slova 🙂 Idem si ja radsej lahnut...dobu

enmery
17. dec 2024

@bystrozraky Hlavne, že ty vieš, že to bolo v nevedomosti. Presne toto robia milujúci partneri-ponižuju v nevedomosti. Lebo majú EQ 200😆

tramtada31
18. dec 2024

@enmery musim sa bystrozrakého zastat. Ja mám tiež kamarata, nie je emočný kripel. Keď by videl na ulici človeka, ktorý by potreboval pomôcť, bol by pri ňom ako prvý. Ale, nemá rad pribrate ženy (ja si myslim, že to je kvôli jeho mame, ktorá chcela mat z dcer modelky, nedavala im jest a proste vyrastal 20 rokov v tom, že pekna žena je len chuda žena). Ďalšia vec je, že tiež nie je fer pribrat v partnerstve 20 kil, to ako keby muž pribral 30. Tiež by som nebola nadsena, keby manzel má 100 kil. Možno vyčerpal už všetky sposoby, ako jej naznacit, aby schudla, čo mu síce nedava právo ponižovať ju, ale možno to inak nevie, čo je fakt, že muži nie sú dobrí v komunikovaní takýchto záležitostiach. Z bystrozrakého rad by si autorka mala zobrať to, že musí s partnerom komunikovat. Povedat mu to, že nie je spokojna vo vlastnom tele, že ju takéto reci zraňujú a že by chcela tento stav zmenit a ci jej pomoze. My tiež nevieme, ako je to zle. Ok, mohla mat predtým 50 kil, ak pribrala na 70, tak možno to nie je take zle. Ale ak už vtedy mala 70 kil a teraz má 90, asi to nie je úplne najlepšie.

zzzzza
18. dec 2024

Sak len raz by skúsil...

enmery
18. dec 2024

@tramtada31 Ty si zober kamaráta domov. Ja sa bavím o vetách ako "tučné prasa" a pod. Áno, to povie len emočný kripel a zvlášť partnerke a sám má problém komunikovať👎Tak sa už zastávajte aj debilkov a dajte vinu autorke. O kg navyše sa vyjadrujem-je to smutné sa zanedbať, ale nepoznáme dôvod. Či keď Tvoj kamarát nemá rád tučné ženy, dáva mu to právo povedať žene, ze je tučné prasa?Ja som reagovala na to, že partner, ktorý Ťa má milovať a je dospelý, s Tebou komunikuje takto. Stojím si za tým, že partner, ktorý takto počastuje svoju partnerku, žiadne zlatíčko isto nebude a je to primitív. Koniec príbehu. Neskutočné, čo si vedia už samé ženy obhájiť.

ina2405
18. dec 2024

Ak ti to naozaj takto doslovne hovorí, prasa je on. Začni sa viac hýbať, porieš stravu a choď aj k obvodnému na odbery, či máš v poriadku štítnu.

svetlonos
18. dec 2024

@bystrozraky
ty budeš asi naozaj dobrý človek a ešte si neprišiel na to akí sú iní, však?
Ľudia ktorí ponižujú, su si kuva dobre vedomí toho, ako veľmi tomu druhému ublížia! Robia to vedome a cielene, prinajlepšom povedia, ze to tak nemysleli!
Toto beriem u vyčerpaný ch ľudí- otcov /matiek, ktorým uletia nervy hučí po detochva potom sa im milion krat ospravedlnia. Ti sú si vedomí svojej blbej chyby.
Toto co pise autorka je hovädo nuž a robi to cielene a naschvál.
Podľa seba súdim teba - v tvojom pripade, je naivne. Nemáš v takom prípade reálny pohľad a odhad na ľudí. To môže byť v zivote hodne na škodu, tvoju.

tramtada31
18. dec 2024

@enmery lebo to vidim, že na vine nie je kamarat, že by bol zlý človek, ale jeho mama, ktorá to 20 rokov do neho tlacila. On mi aj povie, že jeho mama nie je psychicky v poriadku, ale je chora - ok, niečo na tom je. Možno partner autorky v niečom podobnom vyrastal a berie ponižovanie za niečo normálne. Ale ponizovat ho tu na fore naspat nemá zmysel, nie sme potom o nič lepsie. Autorka si prišla po radu, nadavanie na jej partnera radou nie je. Autorka hlavne nepíše, že by mala zdravotný problem, ani, či svoj stav rieši… v každom prípade jej držím palce, aby si vydala na cestu zivotom, kde bude stastna, či už to bude cesta bez partnera, alebo zdravého zivotneho štýlu, alebo aj aj, je už na nej

enmery
18. dec 2024

@svetlonos Škoda mu vysvetľovať😉

svetlonos
18. dec 2024

Autorka,
prestaň zajedat stres. Koli sebe. Schudni. Jedz ako keby si mala cukrovku. Tanier rozdelené na 4/4
1/4 príloha = 2 male zemiaky, max 209g cestovin/ryze (len jedno z toho!)
1/4 maso akebo ryba
1/4 zelenina
1/4 šalát
S olejom, maslom, octom to nepreháňaj.
Žiadne múčne zapražky.
Vajcia na akýkoľvek spôsob sú super.
Zbaviť sa jedál ako francúzske zemiaky, ryžový nákyp, rizoto atd.
Napis spravu, pošlem ti plagat o tom jedle. Chod za dietologom a porad sa. To co píšem nie je o hladovani, len o zmene spôsobu prípravy jedla.
A keď tychc10 -20 kg schudneš, zarad aj šport. Zatiaľ ries prechadzky trochu sviznejsim tempom aspom polhodinu denne.

lenkakravcova
18. dec 2024

Ako, určite je nesprávne že muž používa také slová ako tučné prasa a podobne.
Ak zoberieme do úvahy, že muži takto medzi sebou s kamarátmi hovoria a neberú to ako urážku, tak to možno ani on tak neberie.. ale minimálne si neuvedomuje, že je to rovnaké ako keby si ty jemu povedala že je neschopný muž. Pretože krása ženy a úspech muža sú na jednej a tej istej úrovni - oboch sa toto veľmi dotkne. Každého podľa toho, čo bola alebo je jeho výsada.
A k veci. Teda buď si to neuvedomuje a je vhodné mu to takto na rovinu povedať. Nie plakať v kúte. Alebo je blbý.. ale vtedy to tiež treba povedať a vyjadriť svoje pocity aby si si ulavila aspoň ty voči nemu.

Čo sa týka chudnutia, začni ešte dnes. Minimálne pre svoje zdravie. Každá žena okrem toho, že chce byť zdravá (čo nadváha nie je), chce byť aj pekná. Prestaň sa ľutovať a začni menej jesť. Máj trochu odhodlania. Je to tvoj život. Nik iný to za teba nespraví!

lenkakravcova
18. dec 2024

@svetlonos presne tak. A ešte - menšie porcie. Čo som zvykla vidieť tak ľudia čo majú kilá navyše robia jednu veľkú chybu. Jedia veľa. Doslovne veľa. Aj keď sa to nezdá ale kadejaké zanedbanie ešte pomedzi veľký (ozaj celý veľký obed), tak to sa musí niekde odraziť.

Proste autorka keď budeš mať deficit kalórií v jedle, tak budeš chudnúť. Na 100%. Ak nemáš deficit, tak nechudneš. Teda ak chudnúť nebudeš stále ani po zmene jedálnička, znamená to že ješ stále veľa na to, aby si chudla. Musíš ubrať z porcii.

ina2405
18. dec 2024

@svetlonos ja takto jem aj po pôrode, zvyknutá z tehotenstva a zas vyzerám super. Je to naozaj ľahko udržateľné a funguje výborne.

michaela329
18. dec 2024

Ty máš dva problémy. Manžel Ťa ponižuje a Ty sa neľúbiš. Väčší problém je manžel, jeho správanie a prístup k Tebe však ťažko zmenis, lebo keby si aj schudla, on si nájde niečo iné. Skús sa zamerať na seba nájsť si koníček a šport, ktorý Ťa baví, daj si urobiť jedálniček na mieru - fakt je to dobrá investícia. A dobre prehodnot vzťah k manželovi, lebo dobrý chlap by Ťa motivoval, nie ponižoval. A to píšem ako niekto, kto tiež v dôsledku hormonálnej liečby a operacii pribral - no môj muž to nikdy nekomentoval a vždy som pre neho bola krásna. Aj teraz za tehotna.

grof_monte_christo
18. dec 2024

@bystrozraky Tvoj štýl vyjadrovania mi je povedomy. Nie si ty nás bývalý egonsk? Alebo tak nejak bol jeho nick.

Strana
z3